Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
lisovany kokos - Klikni zde pro originální téma
Zdravim,potrebuji informaci,ktera se tyka lisovanych kostek kokosu,ktere se pordavaji v growshopech(kokofina apod.).Leta jsem pouzival kokosove kostky prodavane v aquaristice a chovatelskych potrebach.Na obale i pisi,ze se pouzivaji k pestitelskym ucelum.Jde o to,ze je u nich mensi problem s hodnotou EC.Uz pocatecni hodnota techto kostek se pohybuje +- okolo EC 1,2.Na seminka se teda moc nehodi a rizky byly vzdycky trochu popalene,ale zadny velky problem..cena i pres tuhle nevyhodu je mnohonasobne mensi,nez v Gshopech.

O co mi jde-poterbuji,jestli by mi nekdo,kdo tyto kostky pouziva EC nezmeril,prootze,kdyby se pohybovalo u nizsich hodnot,tak odpor k vysoke cene prekonam a sel bych do nej.pokud je EC stejne jako u komercnich kokos.kostek,tak nema cenu kupovat kokofinu.

Jestli ho nekdo pouzivate a muzete to pro me udelat,tak sem prihodte zmerene EC a i jine zkusenosti rad uvitam.
obr.1 kokofina-cena 75kc
obr.2 chovatelsky lignocel-cena 33kc

rozdil cen pri vetsim mnozstvi markantni!
Tady druha fotka.
krasus
Neslo by to Ec stahnout prolitim vody?????
Jo slo,ale museli jsme to udelat cca 15x a to jeste tak,ze dukladne promychavat v kalfasu a pak precedit a znova opakovat.klasickej flushing nefungoval:-).tak jsme se na to vyprdli.rizky ze startu vzdycky pripaleny a uspesnost kliceni seminek tak 10%.delal jsem 2 selekce,kdyz jsem jeste nevedel hodnotu EC,seminka daval predklicena a vetsina posla.nenapadlo me to merit.A seminka v prdeli.az tohle zjisteni me privedlo k tomu,ze jsem to pomeril.jinak tim prolitim se snizi EC jen na 0,9,vic uz to neslo.Jedna znacka kokosu na trhu byla,ale uz ji nevyrabi,ta byla relativne dobra,Ec 0,7.nechapu,cim to muze byt,kdyz normalni sypany kokos ma EC hodnotu nizkou.Je fakt,ze ten lisovanej byl vzdycky dost aromatickej.jako nejaky vonny drevo.cert vi,jakej sajrajt to EC zvysoval.jinak jsem v nem ale normalne odjel asi 6 kol a az na ty pripaleny listy pri startu v pohode.
já používám BN kostky a nikdy mě kloníky nespálili a stojí jen 39,-
EC ti ale bohužel už nezměřím, už od ráne je máčím v COGr Buffer agent..
lisovaný kokos je hodně dobrá věc na pěstování
citace:
Původní příspěvek od benji chaouat
obr.1 kokofina-cena 75kc

ta cena je přemrštěná, tohle kupuju za 39,- Kč v GS grow-up :confused:
bohužel nemůžu změřit EC ale předpěstovávám v tom papriky konopí i jiný plodiny a zelený sou dlouho a popáleniny nesleduju zatim ani seeds ani cuts ale to bude mopžná tím, že to smíchávám ještě s hlínou na sázení s nízkým EC ;) čtvrtina stačí
Phill
Používám klasickej lisovanej kokos ze zverimexu nebo gshopu (maj ted akci 20,- za kus) a nemam sebemenší problém, sázim do toho i malinký kytky (s kořenama už v rw). EC jsem teda neměřil, ale fakt žádný komplikace. Používam 22l boxy a kupovat do toho kokos za 70,- mi přijde trochu drahý.
HurricaneGeorge
Ahoj,
tak já jsem měl na balkónovky (směs různých bylinek) připraven obyč. kokos (lisovaný lignocel na 70L - koupeno v baumaxu), po jeho rozmělnění a hydrataci, přidání perlitu bylo EC 1,95!

Hydratace prováděna RO vodou EC=0,01
Perlit pufrován na pH=5,8 a několikrát propláchnut RO vodou EC=0,01 pH=5,8 (EC výtoku perlitu nevím, ale byl přidán tak do 10% takže EC nemohl moc ovlivnit).

V kbelíku následovalo trojité vypláchnutí RO vodou a následné vymačkání přebytečné vody a dostal jsem se na pohodové EC 0,26

Zálivka bio-grow a bio-bloom a rostou jak z vody :D.

Slunce v duši :).
zdrazam
Ahoj lidi,

potřeboval bych poradit, koupil jsem si lisovany kokos DP Coco.
Na obalu pisou PH 5,5 - 6,5 a EC do 0,6 prosim o radu, jakou vodou lisovaný kokos pripravit
mam pridat nejaka hnojiva nebo az potom do zalivky pojedu komplet Plagron

Diky za rady
Negative Creep
Ugro lisovanej EC < 0.1


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma