Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
sestavte mi skříň pls - Klikni zde pro originální téma
broken
čau lidi,

pokud někdo z Vás překypuje zkušenostma a zrovinka se nudí, prosím zkuste mi pomoci při výběru vzduchotechniky, pachového filtru na dvě verze skříňí, ze které bude poté jedna vyrobena na míru...

1.verze skříň: v820xs450xh450

2.verze skříň: v1400xs550xh550

Osvětlení buď LED anebo CFL.

Berte prosím ohled ne na cenu ale na tichost celé sestavy, uvítám i návrhy na sílu stěn a konstrukci skříňí dle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí :-D

Budu se těšit na návrhy mějte se...
BloodyBeer
zdar

cenu jsi tu mohl napsat alespon priblizne. Podle toho co pises by se to mohlo pohybovat od 4.000,- az po 15.000 a vice. Hodne zalezi jestli bude pouzito Led svetlo a nebo jenom CFL. Vzduchotechnika v tvem pripade bude minimani proto i mirne predimenzovani odtahu a pouziti regulace otacek ti zajisti tichou skrin.
broken
Pokud možno ventilátor už s regulací cenově taky počítám všechno kolem deseti ale důležitý prvek je pro mě momentálně vzduchotechnika abych veděl do které velikosti skříně jít. Radši bych tu menší ale potřebuju znát i jiný názor...

Nejmenší pachový filtr má rozměry zhruba L=200mm a průměr 190 co ale ventilátor jaký?

http://www.mazar.cz/cs/produkt/125-...40m3h/?katID=98

díky
Ventilátor musí být trochu výkonější než je hodnota pach. filtru, aby ho bezproblému protáhl.. Ventilátor bych ti doporučil tento http://www.mazar.cz/cs/produkt/150-...00mm/?katID=102 , je i s rebulací a kdyby si pak přešel na větší skříň nebo větší watáž, tak nemusíš dokupovat výkonější ventilátor.. A když chceš mít cenu do 10 000,- tak na LEDky zrovna zapomeň, když solidní UFO stojí 9 tisíc..
broken
Ok díky taky jsem se na něj díval tady: http://www.aagrow-shop.cz/pk125ctrl/3/108/detail je ještě o něco málo levnější, každopádně berte prosím ohled na velikost skříně v820xs450xh450 vejde se tam všechno?

Lëdky sem do deseti nepočítal :-D Do malé skříně mám v plánu:

http://www.mazar.cz/cs/produkt/40-1...abila/?katID=48 na růst

poté

http://www.growmarket.cz/produkt/ea...-40w-grow-6400k na květ

stínidlo http://www.robimaus.cz/lampa-glow-l...tredni-551.html

Mám v plánu malou ale funkční skříň. Další typy? díky
BloodyBeer
tyhle svetla jsou hodne slabe, urcite bych si koupil alespon 125W cfl na rust popr. nejake ty ledky, ktere se daji pouzit jak na rust tak na kvet.

kdyby se ti chtelo investovat do ledek tak pro tvou skrin by se hodilo toto http://www.ledgrowlight.cz/products/led-grow-light-96w/


edit: tu ledkovou bodovku tam urcite nedavej .... zbytecne velka cena, kdy za 9W vykonu platis 1200,-
Krychle
si delas prdel ne? 12w na rust a 40 na kvet? co myslis ze tim pod tim vyroste? hmm?
v prvni rade prestan litat po strankach growshopu, chapu tve aktualni planovaci rozpolozeni, ale na tohle se ted vyser a zapoj mozek spolu s kupou informaci zde na foru..vazne se chces srat 3 mesice kvuli ridkym 20g? takze zacni hledat v galeriich ve FAQu apod.. nejsi prvni kdo resi stejny problem...a jestli si myslis ze jen zalozis tema a nejakej grower co se zrovna nudi ti tu napise kde co a za kolik mas koupit - tak to ses drobet vedle:D

do prvni verze skrine se ti s kvalitnim odtahem nebo aspon trochu chladnejsi okolni teplotou vleze 100w na rust a 150w na kvet, do druhe muze byt 150w na rust a 250w na dokvet..samozrejme mluvim o HPS, nejaky cfl mrdky a predrazeny LEDy vyuzivajici velkych oci a penezenek nekterych pestitelu ti doporucit nemuzu..
pasiny
cus hele nemyslel si to obracene? ledku na kvet a usporku na rust?
tuffgong1
Re:skamanik
hele nepřijde ti trochu zbytečný odtah nějakejch 400m3/h ? a to na cfl, či led ? i na HPS je to zbytečný :D když berem v uvahu wataž podle velikosti skříně na to co tam má by klidně stačilo něco kolem 160m3/h :D třeba tohle http://www.vzduchotechnika-obchod.c...tt-100/d-75755/

jako samozřejmě pokud by tady broken chtěl jít do budoucna třeba do 400w nebo do 600w (s cooltube bez ní by to bylo asi málo , ale nemohu říct) tak je to good volba :-)
Tak to víš, že by to stačilo, ale dobrá, kvalitní ventilace je záklat, navíc on chce co nejtišší skříň, proto je lepší mít větší odtah a ten pak zregulovat dobrým regulátorem, aby nebzučel.. Navíc sem už tady hodněkrát četl, že TTčka jsou docela hlučné.. A narovynu si můžeme říct, že pod těma předraženýma bodovkama a CFLkama nevypěstuje skoro nic, jeto jen ztráta času..
Úvádi tady i druhou skříň v1400xs550xh550, do které by mu pěkně padla 250tka.. Na té ať se trochu naučí a pak když přejde na 400-600W a už nebude potřebovat kupovat druhý odtah:)
Já sem si taky prošel podobnou cestou 125W CFL -> 150W HPS->250W-> a až na nový rok sem přešel na 600W a ten rozdíl je obrovský!
broken
Ok tuffgong1 dobrý ventilátor taky myslím, že by to stačilo, znova opakuju potřebuju funkčí skříň mám na výběr ze dvou velikostních možností...výroba v zakázkový stolárně krásná fajnová nevoňavá skříň na dva západy :-D o sodíku neuvažuju vůbec fajn krychle měl dobrou připomínku na výnos, takže cfl 125w květ musí stačit v počáteční euforii ze stavby už taky nejsem teď du stavit :-D a je tu spousta lidí co pod 125w cfl udělali pěkný kusy... Teď je důležitý ten ventilátor, aby se tam vešel i s pachovým filtrem a šel regulovat, protože někde tady jsem četl že u triákového regulátoru to při nízkých otáčkách hrozně hučí... FAQui sem četl několikrát ale preferuju spíš přímý názory, pokračujem, zatím díky boys
To bude asi nějaký stelth grow, že? Jinak když už se nenecháš odradit Od CFL, tak tam dej aspoň dvoustovku.. A TT + triákový reg. za 160,- neunosně bzučí. Kdyby jsi ten odtah mohl zaboxovat, tak by to snad už nebylo, tak moc slyšet..
broken
Stealth grow ani ne :-) ale precizně to může být udělaný taky ne? Inspiroval jsem se částečně tady http://www.supercloset.com/index.ph...ory&m=index&d=4
no já jen, že bys ten zaboxovaný a odhlučněný odtah mohl dát na skříň a tím ušetřit nějaké místo...
Barel
xxx
Barel
Tak tuhle krásku (v180xs60xh40) jsem dostal do dět.pok. pred 30 lety a v prubehu doby vní a z ní bylo snad vse na co si jde vzpomenout i nevzpomenout. Je bytelna, pevna, tesnici, ne moc tezka a dobre manipulovatelna, takze jsem se rozhodl ji vyuzit jeste jednou nez se odebere k vecnemu spanku spopelnenim (dnes uz 3leta odpociva:-) Vzhledem k dlouhodobym zkusenostem jsem nemel problem cim ji vybavit, ale jak, aby byla levná - funkcni - vykonna.
V prvni rade ji bylo treba prepulit pro kvalitnejsi vyuziti prostoru a rozlozeni svetla a tady sem se dostal na priblizne stejny rozmer brokenem uvadene mensi verze.
No a ted tedy k tomu vybavení;

1. 2x100W HPS --------------- -------------------------- 400,-
2. 2x predradnik (znamy z Tech.Sluzeb) ------------ 200,-
3. 2x jadrovy vsun. vent. 100krychli/h -------------- 440,-
4. Pylovoprachovopachovy filtr Nisan Alhambra --- 159,-
5. PVC roura prum. 100 mm delka 0.5m -------- zadarmo
6. 4bm bile folie ----------------------------------------- 200,-
7. Sp.hod. mech. ------------------------------------------ 59,-
8. 4 m tesneni --------------------------------------------- 60,-
9. nadoby, zeminu, par kabliku a prodluzku ma snad doma kazdy

pro broken
Krychle vi o cem mluvi kdyz pise o HPS vs CFL a LED mel bys prehodnotit sve stanovisko drive nez pozdeji a taky neni az tak dulezite predimenzovavat takovou skrinku (a vlastne zadnou) predrazenymi komponenty , ale vice se osobne venovat kytkam a prubehu jejich rustu. Jakoli to muze znit hloupe, kytkam je treba venovat lasku a to vic nez dost. Osobne jsem sestavil 11 (ztoho 7 svych) monster pro pestovani s vetsi ci mensi uspesnosti, ale ve finalni fazi to vedlo vzdy ke spokojenosti vsech. Hodne lidi zpocatku me vytvory zavrhovalo se smichem na rtech , ale byli to oni komu posleze dochazel dech a vsem spadla celist az na zem kdyz ve dvou tekach pod 100watovkou v nakopane hline pri mesicku vykazalo cifru 112g ciste vahy velice kvalitniho materialu !!
Nikdy jsem nepouzival zadne ufa - boxy - klimy atd. a vzdy sem se dopracoval k chvalitebnym vysledkum. Ph a EC pro me bylo jeste tri roky z5 velkou neznamou a taky to slo.
No a par rad zaverem spise jen zopakuji;
provzdusnena puda, spravne ph + ec , teplota vody i vzduchu a hlavne LASKA delaji z kytkama divy !

Je to muj uplne prvni prispevek tak doufam ze neni moc dlouhy a ze se neodrazi ve spatne karme :-)

No a zaverem - se zvysujicim se vekem roste i spotreba takze dnes uz seru na mikropesteni a jedu dve sestikyla v kultubech :)
spozdravem a hodne zdaru pri pesteni se loucim

Barel
Barel
... no a tady je vlastne to foto :-))))
broken
Díky moc Barelovi za vyčerpávající info, každopádně na oplátku zase já dávám první K+ :-D Jinak to vypadá že už v tom mám jasno možná dám poslední dotaz a to VAPORTEK, má někdo zkušenosti s jeho učínností atd. např. při pěstování na okně atd...?????

http://www.klecka.cz/growshop/ssr/V..._4_membany.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma