Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Šest paprik v bubleru - Klikni zde pro originální téma
MK72
Zdravím, tak jsem se rozhodl pro indoor v obýváku a posháněl pár semínek ostrých chili papriček, přikládám foto setupu, okno je sice na jihozápad ale dost stíněný a bubler jsem šoupnul bokem, kytky moc nerostly, tak jsem instaloval přisvětlení 24W LED, svítím na ně dopoledne a večer.

Co je na palubě:
-Chili Big Jim
-Jalapeno Early
-Jamajcan Red Mushroom
-Habanero Orange
-Golden Cayene
-Ring Of Fire

Něco jsem koupil od člena Habanero a něco na Aukru, na tom Aukru velice levně. (Obchod s Habanerem taky OK :) ale na aukru vyšlo semínko na dvě koruny a podobně)

Ještě mám na ven připraveno Chili Czechoslovakia, Chili Tabasco a Chili de Arbol, ty poslední dvě jsou keříkový víceletý, proto nešly do hydra ale půjdou do květináče.

Přikládám pár fotek, je to cca měsíc po výsadbě, semínka jsem sázel do RW 2.5x2.5 cm.

MK
MK72
Utekl nějaký čas, v bubleru jsem dvakrát vyměnil vodu s hnojkama, chvíli jim dávám HESI hydro, chvíli GHE Biosevia (dar od mého oblíbeného growshopu, nevím jestli to sem smím napsat od jakýho:)).
Přikládám aktuální fota.
Nejrychleji roste Golden Cayene a Jalapeno Early, dobře se daří i ostatním, pozadu je Habanero Orange.
Zatím a díky za přízeň
MK
MK72
Ještě ukážu kam se chystám zasadit ty ostatní papriky, foliovník ve výstavbě, dne před kolaudačkou :) vejde se jich tam tak 28, ale mam jich připravených stěží polovinu, protože 6 jich je v bubleru, 5 jich půjde za okno, a tuším asi 15 do toho foliovníku.
prashiwa
cus mas to pjekne jen doporucuju ten slaby led panel dat bliz k rostlinam,tak na 40 az 50 cm se sviti zhruba 300w led panelem ,ty led diody jsou dobre na rust a fazi pred kvetem alena kveteni to neni to uz je overene na silnejsim panelu,docela bych chtel videt ten led panel zabudovany do toho skleniku to by nemuselo byt spatne a ten system zalevany solarnim panelem ,,to by asi sousedi koukali co to mas za scifi.
MK72
to prashiwa:
Taky me napadlo to povesit do foliovniku.
A 12V cerpadla prodavaji na Conradu.cz, zrovnatak 12V solary, budu o tom na pristi rok premyslet :) potok tece metr a pul nalevo od foliovniku.

Ten panylek kdyz dam pod pul metru tak neosviti vsechny kytky.
Nicmene dneska uz jsou trojnasobny a zvedl jsem svetlo jen co dovolil kabel, tj asi 5 cm :) Tak ted jsem tak pul metru nad.
Jinak to svetlo to nema byt indoor, to je spis aby ho bylo vic, oknem jde prevazne jen odrazene od oblohy.

diky za pripominky, MK
MK72
Ahoj, fota dohodím během víkendu, holky rostou jako blázen, i se větví, jsem lama, netuším jestli mám nějak zaštipovat? Poradíte mi někdo, tady nebo do PM, dík, MK
prashiwa
cus jo tak to si stastny clovek kdyz mas potok hend velde skleniku ,jj ten led panel ma uhel svitivosti 120 stupnu takze to sviti dost do siroka tkaze musis najit poptimalni pomner vzdalenost a rozptyl svetla ale pokud to mas na dosvecovani u okna tak to je ok.ja osobne bych do toho skleniku dal 4 tyto systemy a napajel tema 12v solarnima komponentama.a panel bych nechal jen na predpest na doma na prippravu sazenic v malych kelimcich co se vejdou do jedne prepravky a si king.
co se tyce zastipoavani tak jako u kazde kytky zalezi na pozadovanem poctu rozvetveni a vysky kytky ,v tom eco growru mas psi lepvi kdyz budou kytky vyssi a stihlejsi aby se nezapletaly vitrkem moc do sebe a psis to mjzes nechat prerustat pres vnejsi okraje .jinak kolik te stal ten panel a odkud ho mas? mo bysemi hodil podobny na klony ve sklenicich na toje to uplne supa.
MK72
Prashiwo diky za rady, zatim teda moc zastipovat nebudu, chci prece hodne paprik :)
Svetlo jsem poridil zde:
http://www.ledgrowlight.cz/products...led-grow-light/
Maji i to polovicni 24W, asitak za 2.500.
Ale pozor, sviti to pod uhlem 60° nikoli 120°.
Tj intenzivnejsi svetlo ale taky na ctvrtinovou plochu.
Meril jsem to fotil jsem to nekde to tu je v prispevcich:

Co jsem naměřil u těch panelů 48W
(je to i s fotkama v threadu Snuk1: Respectflowers 144W..., strana 9)
1) ze 30 cm: 42/32 cm
2) ze 40 cm: 50/40 cm
3) z 50 cm: 60/50 cm
4) ze 60 cm: 70/60 cm
Pozor není to čtverec ale oval, z vetsi vysky uz kruh.

MK
prashiwa
diky za link tak jeslti se jedna o respcetflowers tak to pak jo .to je jedna led techlologie kterou respektuju prrotoze ma velky potencial,je jasne kde by bylo svetlo treba u auta kdyby tam nebylzatim ten leflektor ,byla by to bludicka ve tmne.to same plati o led projektorech ktere se svym jasem vyrovnaji lampje osobne mam 80w led promitacku co ma 200lumenu a da s ena to koukat i za bileho dne coz se vyrovna lampje 180w.a funguje to jen diky optice jinak by to bylo nanic.vtipem je ze se ted v shopech rpodavaji ty stare 120stupnove led panely za ceny za ktery bs mnel stejne vykonny respectflovers panel.hodne prodavacu sazi na neinformovanost a nsazi se to rychel podat nez se led dostanou vykonove do dalsi nove dekakdy kdy priste porazi hps.
jedine co mi vadi ze se nedelaji nove panely v modre barve na matky misto mh lampy.pritom ot ma nevetsi potencial v rustove fazi.a na kvet led diody pouze red ,zadna kombinace modrych a cervenych ,pac na kvet sjou jeste led oranzove a to je na kvet.proto nejsem zastancem full spectrum led.ted s em ilibi panel znacky ORPHEK. ma to ty led s cockami a hlavne v barve modrobile zahrazujici MH lampui na matky a rust.akvaristi jedini co na to mysli jinak growerske firmy zapominaji na rust,a na potrebu klonovani pod led diodami tak nidko neudela onen 24 w blue.jaka chyba..kazdopadne kdzy ti v podejne chteji rpodat led ufo za 7500 a ty vis ze to stoji u respectflovers jen 4500 jako stara techlologie tak je to smnesne.
no jinak verim ze ti to kvuli te opriky roste super.uz se tesim na tve nove fotky.
prashiwa
http://orphek.com/
Hajzl
Když se domluvíš tad stěma číňanama http://eshinesystems.en.alibaba.com...ailpageLocation tak dělaj i panel na zakázku.Červený,modrý,přidávaj i bílou a žlutou a oranžovou.Maj i silnější pokud by jsi chtěl a vypínač maj zvlášť na každou barvu. Základní panel 50W vyje na cca 2000kč,ten samej u nás prodávaj z 48100kč.Masakr.
prashiwa
jkao úpokud si mam vybrat led panel poskladany cinanama pri svickach a doufam ze pujde o 1w led diody a ne 0,5w vyhnane na 1w s zivotnosti pul roku ,tak ze se zacnou spalovat nektere diody v rade zapojene do serie tak ze zhasne ne jedna dioda ale cela rada tak to tu dvojku navic raci rrihodim ,,ale zakladni faktem je chci diody jen s optikou jkao ma respectflovers.on je pis sproblem najit male panel vhodne tvarem na klonovani ... jinak sem si jeste vpomnel ze se da svitil i laserem.
red laser ma presne 660 nm na kvet a blue 440nm.na rust. stacilo by mit misto led diod laserove diody anebo jen jednu silnou s optikou jako maji laserove svitilny.
klicenka na klice ma 5mW.na youtube je navod jak podomacku zvedat vykon az na 200mW kdy se sotho stava ostry laser.jsou k dostani si silnejsi verze.navic u saseru nedochazi k rozptylu fotonu jedine pak s optikou by se dal napriklad metr osvitit jednou silnou led diodou o vykonu 1000Mw.a to stale jeste jede s tuzkovych baterek tkaze si myism ze by to bylo to prave.navic kdyz se ten laser chladi ledem tak to po tu dobu co to je studene dava o pulku vetsi vykon asi se tim osidi krysal nebo co ja vim ale cumne sem ze kdyz se to vytahne s mrazaku tak to reze dvakrat vic a rychleji.s rozptylem svetla by to byla neskodna svitilna s vysokou ucinnosti.
prashiwa
koukal sem na ten link ten 50 w panel nevypda na klony vubec spatne a ma to i ty cocky no docela cumim ,rikas za 2000? to uz sotji za uvazovani kdyz zarivky 2X24W stoji 1200. do toho bych mnel jit
prashiwa
jooo am aji i to co roky schanim a ten blue led panel, ale ne v sekci grow led ale aqarium led ..jjj jak rikam demence ze akvaristi maji veti nabidky jak groweri.a zatim zadnyho prodejce jako je trreba mazar nenapadlo schrastit napr.250 ci 300w blue led panel ..ale je fakt ze panel s rozptylem 120 stupnu by mi byl jako nahrazka za 250 MH nanic.
Hajzl
Píšou 50-100US,bude to podle kusů,navíc v popisu je i custom design,tak by jsi napsal že chceš jen 440 a 465nm a oni ti to namontujou,jen se dopředu zeptej na cenu.Známej bral něco podobnýho,jako spokojenost jak prase,ale neřeknou ti,že to tvoje přání bude o tolik a tolik dražší.Prostě uděláme není problem a ty pak čumíš že ne 100US ale 150.Chce se to dopředu zeptat za kolik by to bylo.Mžná o trochu dražší než 2000,nepočítal jsem clo,dph a poštu,každopádně za polovic jako u nás.Pokud by to někdo bral s tebou bylo by to si levnější.
prashiwa
joooooooooooo custom design jooooooooo. sem blahem bez sebe:)za to si clovek rad priplati.i tak si tim pomuzu sezenu to co vubec neni a o tom to je. mne bude stacit neco maleho na klony jako maji ten 50w a neco na matku misto 250 mh pocitam ze tak 300w led tam uz tu 50 rpocentni slevu dost pocitim tkaze si mne privedl na skvelou vec.
prashiwa
ja si urcite vystacim s 300w led panelem akorat nesmi zrat jak uvadi 1.2-3A. toto rozmezi je kdyz je vypnuta pulka panelu a sviti jen modre nebo jen bile ,pokud bych to mnel zaple vse soucastne tak to ma stejnou psotrebu jako 250w sodik ktery zere o 50 w min a ampery sjou stejne.kdyz teda nepocitam stratovy proud predradniku.jedine co je pak fer je ze led teplo promneni v uzitne spektrum jinak pak nevim v cem by byla ta vyhoda.sem s toho trosku jelen.
Hajzl
Nemáš zač,rád sem pomoh.Když tak Tady máš výběr,jinak když do vyhledávacího řádku dáš led grow panel tak vypadne zase o trochu něco jinýho,ale vesměs je to stejný,kopírujou to mezi sebou a 80-90% má custom design.Uvidíš jestli ti stačí ten co jsem ti dal nebo najdeš jinej.Levnější.Sou tam i led trubice místo zářivek,ale sou to smd 3528,takže nic moc.
Třeba vodotěsnej a stmívací zase zadat waterproof,ale nejsi blbej ne?
Hajzl
No říká se odpadní teplo není a má jen spektrum které rostliny potřebujou,tudíž by měly mít led vyšší účinost než ostatní světla o tejné vatáži.Já vidím úsporu v tom,že je nemusíš 50 tis hodin měnit,což je nějakých 11,41 let při svícení 12/12,pak je zaručena účinost 80-90%,která bude postupně klesat.Nevim kolik stojí sodík,ale za 11 let asi něco ušetříš.
prashiwa
nejsem .diky.:)
prashiwa
jo rozhodnne se tak da neco usetrit .pak i na klimatizaci tkaze vidim prinos i ve vecech okolo toho.emise tepla dost zbytecna vec ,,penize jen vyfoukavas klimatizaci pryc no jo no ..uz nad tim premyslim taky nejaky ten cas co s tim :(
prashiwa
no jinak co se tyce tveho systemu tak sem mnel to same ,a doporucim hodit do kade jeste na dno vzduchovaci kamen a tudis s toho udelat veliky bubler ,protoze prutok temi hadikami dostatecne nezamicha celou nadrz.proto ji plnim jen dopoloviny ad se zrycchli prutik.vodu stacimnenit co 10 dni a tim usetris za media.
urcite byh do tohoto systemu daval biomagix houbu ad jsou korinky stale vpohode.
neuvazoval si do toho systemu dokoupit ten aero motor vortex? roste to pod timuplne jinak jak v dripu.i kdyz drip je taky vpohode jen konkretne u toho eco growru nestyka zalivka po vsech korenech stejnomnerne tkaze osychaji ci oxiduji pokud nejsou potopene .takze stoho duvodu bych uvazoval o prestavbje na aero.
prashiwa
nasel sem fotku mam tam taky v jednom kvetinaci nekolik papricek tricolory.t ymam moc rad.
MK72
Zdarec LEDkaři i příznivci paprik. Přikládám dvě fota. Nejlíp se daří Cayene Gold, výška 75 cm a asi 6 květů, nejmenší je Big Jim 30 cm a Habanero Orange 35 cm. Ve foliovníku je to celkem vyrovnaný.
Prashifko díky za rady, hlavně s tou poloviční náplní a kamenem, zkusím to. Překopat to na Aero jsem zatím neuvažoval.
Přeju hezkej víkend. MK
MK72
Ahoj, tak mezi jednotlivejma kytkama je velkej rozdíl, na Golden Cayene jsou první plody (asi 4 ks), Ring of Fire Kvete, ostatní kyti zatím dohánějí.
Přikládám fota.
Dík za přízeň, MK
prashiwa
dobre stromy skoda ze se ti nerek hnd ze to je idelani systemek na vertikal a ze si mas mezi ty kytky doprostred zavesit lampu a po obvodu natahnout pletivo a zapletat ty palricky po smneru vetrniku.ale nejůlip by se tomu darilo stjene prd barakem na zahrade.ja uz bych to tam uz jiste dal.
MK72
Diky Prashivo. O vertikalu jsem premyslel, ale to bych tam asi musel zavesit usporku, 125W a to se mi nechce, do toho zapletani popravde taky ne. A ven tu hydroponii davat asi nebudu, je to proste pestovani za oknem s prisvetlenim :) a tak to dojedu. Venku mam kytky ve foliovniku a ty taky rostou a kvetou. Myslim ale ze jsem jim dal pecku kdyz jsem je do toho foliaku vyndal moc brzo a dve noci jeste bylo na nule...
MK72
Updatek.
No moc se mi nedaří ale cosi roste, teď jsem vyměnil vodu v bubleru snad po sedmi týdnech, no taky jí tam byla jen polovina.
Přikládám fota:
1. celkovej pohled na bubler
2. Ring of Fire, první kousky
3. Golden Cayene, už jsem tři kousky sklidil
4. Jalapeno Early
Habanero, Big Jim zatím nic
MK
MK72
A ještě něco zvenku.
Musel jsem zmasakrovat asi tři miliony mšic, ale už je to za mnou.
Moc kultivovaou zahrádku nemám asle sklízím.
1. Pár věcí, trochu zmatek, mělo to být 3x Golden Cayene
ale chybicka se vloudila. To cervene uprostred je mozna Tabasco...
2. Habanero orange, horni pulka uschla :(
3. Czechoslovakian Black
4. MElouny, snad letos dozrajou, ale vypada to nadejne.
MK
MK72
Tak dnes dotřetice, pár jsem jich utrhl a nechal je pózovat.
PORAĎTE JAK JE ZACHOVAT, CO S NIMA?
bad100
Nejlíp sníst :) :) :)

Mrkni na : http://www.chilliweb.cz/chilli-kucharka/

Já osobně miluji nakládané jalapeňos, kimči a pak je nakládám do soli.

Přeji ti dobrou chuť :)
prashiwa
wau.moc dobre ty.
vidm ze super.

s rajcat bych udelal protlak na potirani pizzy tam se to pozna nejvic zda je to s konzervy a nebo cerstve.

skoda ze papriky nejsou velke jinak bych udelal plnene papriky s masem nam.

jelikoz se jedna o hydro tak to bude pjekne zdrave bez chemie tudis vhodne pro alergiky a deti. tkaze napovidm co sitm.kdyztak schovat do zavareninovyhc lahvi rpo pripad ze by se u vecere objevil alergik pokud nejsi a nebo bych udelal to ze bych se sitm rpihlasisl do receptare a navstivil premka podlahu v jeho live show tam bych se chtel urcite jednou dostat a mit moznost si vymnit nazory s odborniky.
MK72
:) díky za typy, no ty Jalapena by se naplnit daly, a je jich venku i uvnitr desitky, tak mozna na vikend neco pripravim.
MK72
Další sklizeň, znova do skleniček, ty další už budu rozdávat známým, vypadá to, že v tý hydroponii doma by kvetly a zrály pořád dokola, no proč ne, udělám nějaký zásadní střihy a pojedeme.
Ňoaen
to budou salátky :)
prashiwa
cozzzeee? no tak to je krasa...mas toho celkem i dost,tolik si toho nekoupim bjehem dvou mnesicu ani v obchodaku takze je videt ze se tim clovek vpohode nakrmi a nic a nikoho k tomu nepotrebuje...to co mas na stole by mi vystacilo na pul rokua do te doby jeste mezi tim 3x sklidis..

cim hnojis,,skus nejaka lepsi hnojiva treba ghe one part,pro system v kerem dlouho stoji voda a dela se s hodne litry kde nevis ktere slozky uz kytka vyzrala s vody a ktere jeste ne tak je jednoslozkove hnojivo se vsim v jedny flazce idelani.spesialne tobje to doporucuju pac to nejsou soli ,pisou ze jsou biomineralni,,, na vrscich sem zadne usazeniny krystalku nemnel tkaze je to skutecne super nezadelas si tim kapilary a hlavne koreny.
nevim zda nejak presne hlidas ph a snizujes nebo zda davas i peroxid vodiku ,korenovy stumulatory a jine dolnky.ale verim ze v zajmu vysi sa chutnejsi a zdravejsi sklizne to jiste vyskousis. rozhodne netusim jake cheji papricky ph vody a ec ale dost by mne to zajimalo.rozhodne mas muj respekt za to co si dokazal.
MK72
Ahoj, diky za Kcka i za rady.
Prashiwo, hnojim vsim moznym.
V prubehu roku jsem pouzil Kristalon gold, Hesi na rust, a pak nejaky Bio co mi dal typek z growshopu zadara, jen si nepamatuju co to bylo.
Do toho bubleru stridam to Hesi a Bio.
Ale s Hesi jsem skoncil, kdyz jsem to pouzival na netolerovanou zahradku, vynos byl malej, nevim proc, nemuselo to byt hnojivem, ale byl. Tak az Hesi dojde, uz ho nekoupim.
Jinak venku ve foliovniku byl nejzasadnejsi boj z msicema, pristi rok to nesmi zajit tak daleko, bylo jich tam fakt jak obcanu v CLR.
No a PH jsem meril jen zjara, pak jsem se na to vykaslal, jinak jsem ho mival kolem 6.0, do toho bubleru i min. Ec jsem drzel niz nez na konopi, tak o 30% cca.
Peroxid vodiku, kyseliny, korenovej simulator a enzymy jsem pouzival, v bubleru vzdy, venku jen tan korenovej simulator.
Prikladam dnesni foto, sousedka uz odmitla zavarovat tak to susim (a rozdavam) :)
MK
prashiwa
sel sem anot stejne jako ty v hydru na obyc rostliny pazitku palriky atd ec nizsi a vodu sem tak casto nemnenil nebylo treba.ph taky okolo 6.0 az 6,5 jako byva v hline.akorat sem tam daval jako hnojivo metrop mam 8 na matky rizky a male sazenice tkze to dobre jelo v rustu na pazitce ale i v kvetu je tam kompletni NPK tkaze neni problem.jinak ty GHE one part je jasna volba.jedna flaska rust druha kvet bez starosti.krystalon bych nepouzival,sypky i tekuty je to jedno je to po tom sice slusny vynos ale horkou chut to vi kazdej kdo kouri ,na ovoci nevim jak je to schuti ale na kvalitnim hnojivu bych nesetril.pac takove ty hnojky co s nich muzou teroristi delat bomby tak to bych asi nepouzival ani venku a uz vubec ne doma v hydru.myism tim prumyslova hnojiva.a takove ty sracky jkao koupis v horbachu za 45 korun atd viz krystalon.asi urcite bych do kade prisipal biohoubu kdyz se dova nemneni tak casto a mnelo byto vynaset vic.
co se tyce msic a jinych tak doporucuju bioOL postrik listy tim nasaji a vse je tak rpoolejovane ze to nechutna zadnemu skudci a nove vylihle larvy tka nemaji co zrat.ale musi se to opakovat 3x tydne a prevencne 1x tydne po celou dobu.jediny spuspbn co zabira je ne chemicky postrika ele to ze ty listy po nasaknutu oleje nechutnaji nicemu co zije.snad ti to pomuze.pokdu to bdue hardkor tak doporucuju od neudorfu s horbachu postrik na obalu je fotka vcely a skudcu ktere to vyhubi a mezi nimi jsou i msice a hlanve je to vyborne na pavoucky pidermates nebo jak nekdo rika svilusky kteri si dokazi vyvinou rezosteni i rpoti tezkym chemkam jako je pest off .tvrdy peticid a i v koncentraci 30ml na l dokazi prezit.coz teda ten bio postik od neudorfu je znicil hned a setrnea nemusle sem resit koncentrace.daval bych 1x tydne biool a 1x tydne postik a nemuze se nic objevit.
MK72
Tak ten Kristalon jsem pouzil jedno baleni v rustu na celou zahradu co mam venku, melouny rajcata, jahody.... tj rano jsem napusti sud, vecer v nem rozpustil hnojivo a zalil jsem vsechno. To jedno baleni vystacilo na nekolik zalivek. Zdaleka ne kazdou zalivku hnojim, mene je vice :)
Jak jsem psal, v bubleru jsem pouzival jen hnojky z growshopu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma