Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Problém v růstu - Klikni zde pro originální téma
Thom Burn
Zdravím uživatelé fóra grower.cz

Před pár dny jsem si nakoupil věci na indoor zahrádku.

HomeBox 120x80x180
Ventilátor TT125 na odtah přes pacháč
Výbojka Osram PlantStar 400W
Obyč. Stínidlo + z boku jsem přidělal 120x120 ventilátor na ofuk míst pod výbojkou.
Dále jsem nakoupil věci jako je předřadník,časovač atd..)
V growshopu jsem si objednal semena Brainstorm (The Dutch Passion)

1. krok: semena jsem dal pod ubrousek a druhý den již 6 semen bylo naklíčeno do 2dnů byl nakličen zbytek semen.

2. krok: naklíčená semena jsem dal klíčkem dolů do 1,5cm velké díry.

3. krok: za 3dny vylezlo 7 sazenic nad zem z celkového počtu 10

4. krok: udělal jsem si s petlahví pařníček, na vrcholku flašek jsem vyvrtal 6direk.

Teď ale už k mému problému, 4dny co jsou holky vyrostlé 5cm mám stále jen 2lístky a uprostřed malinké začínajíci lístečky.
Mám strach že rostou strašne do výšky ale nerozvětvují se...

4dny už jsou nad povrchem a nové listky jakoby nerostly :(

Teď něco o klimatu a podmínkách v boxu:
Teplota v boxu 33 stupňů
Teplota uvnitř láhve 31 stupňů
vlhkost v boxu 35% v petflašce 70%
Substrát Coco mix od Biobizz
Zalevám 1x denně - diky té petflašce se substrát drží dlouho mokrý
PH vody 6 + přidávám root stimulator od AD hydroponic
Lampu mám od vrcholku sazenic 30cm

Vůbec nevím proč rostou jen do výšky :(
Myslím si že po skoro 5dnech růstu musí mít více listů než 2 a další 2 úplně zakrslé :(

Nevíte někdo čím by to mohlo být, nebo to prostě tak dlouho trvá ? je to můj první grow a nemám žádně zkušenosti děkuji.
vyhoď ty petflašky, jedeš ze semen, tam vlhko nepotřebuješ , naopak je dusíš. http://mandalaseeds.com/cz/Guides/G...eshooting-Guide
Tak určitě bych na ně nesvíti čtyřkilem sodou.. pořiď si na start rači nějakou úsporku a jak říká MB zahoď ty petflašky.
Ještě kdybys měl možnost, tak bych je dal s tou úsporkou a nějakou malou zvlhčovačkou do menší skříňky, aby se ti líp držela vysoká vlhkost..
A taky jako asi začátčník sis měl rači koupit nějaké pěkné řezi..
Thom Burn
Teď koukám že lístky jsou celkem zvedlé..
bohužel nemám funkční foťák takže nákres
http://img703.imageshack.us/img703/5439/beznzvug.gif

může to bejt diky té flašce ? je to u 5 ze 7 sazenic.. :(

Jinak flašky odstraněny.. dík
Thom Burn
citace:
Původní příspěvek od Skamanik
Tak určitě bych na ně nesvíti čtyřkilem sodou.. pořiď si na start rači nějakou úsporku a jak říká MB zahoď ty petflašky.
Ještě kdybys měl možnost, tak bych je dal s tou úsporkou a nějakou malou zvlhčovačkou do menší skříňky, aby se ti líp držela vysoká vlhkost..
A taky jako asi začátčník sis měl rači koupit nějaké pěkné řezi..


Bohužel než jsem koupil řezi už sem měl semena, teď toho také lituju :(
Jinak s tím světlem v každém topiku je že čím silnější tím rychleji to roste měl jsem to pod modrou úsporkou 65w ale rostlo to moc do vyšky.. mělo to už asi 8cm tak jsem je přesadil hlouběji a teď mám těch 5cm a o trochu větší lístky :)
Thom Burn
Zdravím, uživatelé

Mám menší dotaz ohledně přesazení. Jednou sem již přesazoval z malého květníku do velkého, rostlinky jsem dal 0,5 cm nad substrát.
Teď už mají zase něco kolem 6cm a teprve se tvoří čtvrté listy sou poloviční než první dva.. mám to znovu přesadit nebo to nějak neuškodí rostlince děkuji... pod 400W sodík to roste již týden, a tak další měsíc poroste na růst 18/6 :)
MDe_
Každým přezasením uděláš kytce šok (spomalý rust)
Thom Burn
Chtěl bych se zeptat, na teplotu v boxu

- když svítím (mám 9dní od naklíčení rostlinek) světlo mám 30cm od vršku rostlin a teplota je 31-32°C

- dále měřím teplotu ve spod boxu a tam je 28-29°C

Škodí ta teplota 31-32°C hodně rostlinkám nebo si vytvoří své prostředí.. Ideální je od 24°C do 29°C proto se ptám jestli to hodně uškodí..

Jinak 9 dní už rostou a při svícení mám vlhkost na 30% a při vypnutém světle a bublání udělám 60% - má to velký vliv na růst ? Příjde mi že za těch posledních pár dní moc nezrostli..pořád rostou čtvrté listy :(

18/6 - Světlo (teplota 32°C vlhkost 30%) Bez světla (25°C vlhkost 60%)

Děkuji
MDe_
Máš tam malo vlhkosti , kdyby si měl počad 60 bylo by fajn :)
MDe_
Vnější
1. teplota: klesání nebo zvýšení teploty nad určité hranice enzymy denaturují a fotos. se zpomaluje, u nás: fotosyntéza neprobíhá při teplotě nižší než -3 °C a rostliny nerostou při teplotěnižší než 5 °C (-3-5 °C: fotosyntéza a ukládání živin), maximální rychlost u rostlin s Calvinovým cyklem je při 25 °C, u rostlin s Hatchovým-Slackovým je při 30-35 °C
2. světlo: při zvyšující se intenzitě světla se zvyšuje rychlost do určité hranice omezené množstvím chloroplastů, při snížené intenzitě světla může nastat tzv. světelný kompenzační bod, tj. rovnost fotosyntézy a respirace)
3. minerální látky: Mg, Fe, Cu, Mn - přenaše e- v enzymech, P - ATP
4. voda: při nedostatku jsou průduchy zavřené - nemohou se vyměňovat plyny
5. oxid uhličitý: fotosyntéza začíná při obsahu 0,01 % CO2, obsah 0,03 % však není maximum, které rostliny může využívat (dříve bylo CO2 více)
Thom Burn
Bohužel na cooltube nejsou finance.. (zatím, určitě co nejdříve plánuju)
Dále by bodla zvlhčovačka.. ale než bych ji koupil byla by už k ničemu.. proto to nechám do dalšího kola :) doufám že to začne lépe růst, četl jsem že semena od The Dutch Passion mají pomalejší začátek.. Plánuji začít s dokumentací, až mi kámoš vráti foťák :) Jinak děkuji za info.. přece jenom to sou nervy když nejde vidět skoro žádná změna (doufám že se rozjedou jinak vlhkost při svícení nějak doufám zvednu na 40% aspoň - teď mám 2x misku s perlitem + bublám ale odtah to vše vysaje :(
MDe_
Sejtam prostě mysku s mokrym hadrem někde do ružku a pořád hldej aby byl mokrý , potom koukn vlhkos.
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Sejtam prostě mysku s mokrym hadrem někde do ružku a pořád hldej aby byl mokrý , potom koukn vlhkos.


zdar

kdyz tu pises tak alespon si to po sobe precti - doufam ze jsi alespon zkoureny :D :D

jinak si myslim, ze by se hodilo posunout svetlo trochu nahoru - to 4kilo stejnak ma dosah cca 80 cm, takze kdyz na to budes sviti z pul metru, tak by to mela byt pohoda a kytky by si mohly chrochtat :D :D

at to roste :)
MDe_
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer


zdar

kdyz tu pises tak alespon si to po sobe precti - doufam ze jsi alespon zkoureny :D :D

jinak si myslim, ze by se hodilo posunout svetlo trochu nahoru - to 4kilo stejnak ma dosah cca 80 cm, takze kdyz na to budes sviti z pul metru, tak by to mela byt pohoda a kytky by si mohly chrochtat :D :D

at to roste :)


Měl sem notas na pupku :D :D ale neříkám že jsem si večer nedal :D :D
Thom Burn
dík za rady :) do misky 40x30x5 jsem nalil do půlky odstátou vodu a složil na třikrát dvě utěrky na nádobí, nad poslední utěrkou jsem nechal 1cm vody přece jenom to 4kilo vysouší hodně rychle :D dík
Thom Burn
Tak vlhkost je teď 40% a teplota klesla na 30,5°C - určitá změna tam je sice ne moc velká ale co se dá dělat... :) tak děkuji a až nastane další otázečka inhed napíšu :)
otázka: to máš zapnutý odtah přes ten pácháč? jestli jo tak ten pácháč zatím vyhoď, zbytečně ti v něm vlhne uhlí.

tu výbojku jsi dal výš? a ta vlhkost je v klidu, na semena stačí, jen to zalej ať se vypařuje vlhko z květináčů a mělo by to být v pohodě.
Thom Burn
Pacháč mám zatím vypojený, až to začně smrdět ihned připojím :) což je začátkem květu tak je ještě času dost :) výbojku mám teď přesně 40cm od vršků sazenic. Zalévám 2x deně ráno když výbojka vypne a pak večer když jdu spát :) kolik doporučuješ nastavit výšku ? :)
BloodyBeer
dej te vybojce klidne i pul metru .... ono to stejne ted tolik svetla nepotrebuje :)
Thom Burn
Zdravím, z důvodu že se oteplilo skočila mi teplota v boxu na 35 stupňů :( celkem to zežloutlo... proto jsem tam dal CFL co se dává nad akvárko - modré světlo je tam trubice 60cm (70w) + sem přidal úsporku 50w, můj dotaz zní jestli je mám každý den radši dávat na okno na denní světlo nebo v průběhu růstu je nechat v boxu ? Na květ zase půjde pod 400w sodík.. mám teď jen problém s růstem :( asi to teplo nedělá dobře.. na květ už plánuji cooltube dík
fiste
Hele s pořádnym odtahem a teplotou v místnosti okolo 20°C ti to přes 30°C v boxu nepude. Jinak s tou výměnou světla za slabší a stresovánim teplotou sis asi zadělal na hermouše.. Hodil bych tam zpátky 400W HPS vysoko nad kytky a sehnal si Wing a HeatShield. Rozhodně taky potřebuješ silnější venťas na odtah, ten axiální si nech na přítah. Pak už jenom doufat, že jsi je nestresoval moc a budou z nich zdravý holky..
Thom Burn
Určitě co nejdříve pořídím cooltube, takže teplota sní snad klesne o pár stupňů...teď bez vyřešení teploty tam nemůžu dát 400w - radši tam nechám CFL .. přece jenom 35 stupňů je moc a fotosyntéza je hodně pomalá... když koukám na příspěvky tak od doby zasazení semen to trvá kolem 5-10dní a máte už krásnou rostlinku.. to já řici nemůžu mám to tam 14dní a teprve rostou čtvrté listy a pod nima jde něco málo vidět dalšího ale to je jen ve fázi mikro.. takže se mi vyplatí víc koupit řezy než na to svítit zbytečně 2měsíce a mít teprve růst za sebou :( sice 14dni elektřina = 400,- a semena 1250,- ale pořád se vyplatí koupit řezi až vyřeším techniku boxu... momentalní rostlinky si můžu dát na okno :D
BloodyBeer
Zdar

Presne jak pises - vyresit techniku v boxu. Ono by to vpohode rostlo pod tim sodikem, kdybys mel poresenou ventilaci. Tohle jsi podcenil tak trochu ;). Taky se mi moc nelibi jim svitit tou samou watazi na rust a kvet - uz jenom proto, ze male semenacky to stejnak nevyuziji.

Presne jak pise Fiste - chtelo by to pritah, mozna trochu silnejsi odtah (ale zase na druhou stranu odtah by mohl stacit, ale ten pritah by bylo potreba kazdopadne, kup si alespon nejaky sunon na 230V). Stinidlo bych klidne nechal to obyc - ted je dulezitejsi ta ventilace.

Pokud kytky nejsou mrtve tak se urcite vzdycky vyplati bojovat za zachovani genetiky - stejnak je to jenom plevel (ikdyz nekdy uz hodne preslechteny) takze se to vetsinou spravi ;) lepsi nez si vystavit 1200 na parapet :D
Thom Burn
no odtah je TT125 + pachač ten je ale vypojený a přítah mám noname ventilátor dole v boxu je to 80x80 (12V) mám ho přidělaný na aluflex a tak 10cm aluflex trubky kouká ještě ven do prostoru pokoje.. žádný jiný otvor v boxu nemám.. jen na boku pasivní :) v boxu mám pak ještě 2x 120x120 ventilátor na ofuk a jeden 120x120 pod stínítkem, který fouká fo prostoru pod výbojkou. teplota byla kolem 32 a teď když mám v bytě 25+ mám v boxu 35.. jediné řešení je asi pro mě ta cooltube + kvalitnější přítah místo 12V nějaká sunon 230V

Zatím budu ale svítit těma úsporkama.. lepší omezit růst než je spálit ... ale dík za info.. jestli někdy pojedu druhé kolo určo koupím lepší odtah aspoň 300m3/h
fiste
Hele s tim TT125 na pacháči to nemůže vůbec táhnout. Kup si fakt místo cooltuby silnější odtah k tomu pacháči, to TTčko připoj na přítah a máš po problému. A ještě jsem četl něco o ofuku prostoru pod výbojkou, ten je ale nejenom přehřátej, ale i přesvícenej. Mrkni na Heat Shield , s nim ti na kytky půjde stejně světla, míň tepla a víc tepla bude v horní půlce skříně, kde ho budeš odsávat. Jinak jestli máš v bytě 25°C, tak se neni moc čemu divit, možná bys měl trochu slevit, nebo párkrát za den pořádně vyvětrat..
Thom Burn
pacháč nemám zapojený.. zatím to nesmrdí.. no problém je že teď jsou dotace jen na cooltube nebo heat shield... zatím jsem pro cooltube - když zní vyvedu aluflex k tomu tt nějaké ty stupně snad půjdou dolů.. přece jenom více lidí tu má cooltube a vše paráda zatím sem nepoznal nikoho kdo by měl heat shield... ale jestli mi někdo řekne že heat shield je lepší než cooltube určitě nebudu váhat :)
fiste
Mrkni sem a proklikej se těma odkazama, Heat Shield je 100% lepší než cool tube, ta se dá použít tam, kde už to prostě jinak nejde.. Pokud budeš mít nahoře silnější odtah, dole přítah vzduchu, teplotu v pokoji 22°C a wing s HS, nebudeš mít problém.. Cool tuba je taky řešení, ale přicházíš tam o světelnej tok a rozhodně nemá tak dobrej rozptyl světla..

Pro někoho může bejt těžko představitelný, že nějakej plíšek srazí teplotu v boxu, ale je to tak, o hodně míň tepla se totiž dostane do spodní půlky boxu s kytkama, kam je navíc přiváděnej čerstvej chladnej vzduch, a teplej vzduch je nahoře odsávanej. Přítom nepřicházíš skoro o žádný světlo oproti cool tube..
Thom Burn
Heat Shield nejde použít na klasickém stínidlu (hobby 40x50) ? Musím kupovat wing stínidlo?
fiste
Jako jde to, ale časem si určitě pořiď Wing, má mnohem lepší a nastavitelnej rozptyl světla..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma