daada69 |
Mě se ani nezdá, řekl bych že top max bez bloombasticu vypadá líp. Co bys řekl ty bezdechu, máš to při ruce, tak jak bys to schrnul. |
|
|
bezdechu |
citace: |
Původní příspěvek od daada69
Mě se ani nezdá, řekl bych že top max bez bloombasticu vypadá líp. Co bys řekl ty bezdechu, máš to při ruce, tak jak bys to schrnul. |
Ještě nic schrnovat nebudu. :D v pátek budou fotky. |
|
|
bezdechu |
Power Skunk
vršky
grow, bloom
grow, bloom, top-max
grow, bloom, top-max, bloombastic |
|
|
bezdechu |
Power Skunk
vrchy
grow, bloom
grow, bloom, top-max
grow, bloom, top-max, bloombastic |
|
|
bezdechu |
Power Skunk
grow, bloom
grow, bloom, top-max
grow, bloom, top-max, bloombastic
a vedle sebe
Top-Max má tvrdší palice, a Bloomblastic teda razantně živější a stejně tvrdé jako TM. |
|
|
bezdechu |
California Indica
už 10 dní je na proplachu, dnes pújde na dva dny do tmy a kosa.
Palice má tvrdý jako šutr 10/10. |
|
|
bezdechu |
Shining Silver Haze
Tak jestli se mi nějaký palice líběj tak tyhle rozhodně. Na těch fotkách ta bílá tak nevyzní, opravdu jakoby šajní. |
|
|
bezdechu |
Blíží se konec tohoto roundu a tak jsem teda skočil po nabídce výměny řezú no a tohle mi došlo poštou.. polámaný, pomačkaný, nevím co je co, a některý jsou hezky nakvetlý..
plakat se mi chce. |
|
|
aresek |
tak to reklamuj,pokud je fér,tak ti to vrátí...jen blbec by to posílal volně v krabici...škoda jich. a nekvetlé odpovídají taky odbornosti majitele:) |
|
|
bezdechu |
Tak jsem to probral, narovnal a porovnal.. dva jsou zlomený úplně, dva jsou zlomený ale stonek je celej uvidíme co udělaj.. a zbytek to snad rozdejchá..
blbost.. prosvítím na to majland.. dám jim tejden pod zářivkama a pak to definitivně proberu..
edit: tak nic.. jak sem to prohlížel pak pod zářivkou tak je to nakvetlý až moc.. zapíchnu je do záhonu a nechám to na nich.. už mám v záhonu Firsian Dew, ty sem taky dostal takhle nakvetlý, dal týden pod zářivku, pak sem je napíchal do záhonu a na fotkách to jsou oni. O takovej Monster Cropping nemám zájem.. nechám to out. Matkaři jsem napsal. Proto jsou tu taky ty fota aby to viděl :D
eddit: Nařezal jsem si Critical + jako náhradu. Púvodně jsem tam chtěl mít jen 2 řezy abych viděl jak to kvete. Já to ještě furt nevím. :shooter: Tak jsem to vzal z gruntu. vyberu jich z toho 9.
A letmý pohled na growplace již bez California Indica která se momentálně dosušuje. |
|
|
bezdechu |
Power Skunk
Konec testu květových stimulátorú. Flush probíhá 7 den a ještě teda dva dny tma..
zatím fotky
Jak už tu někdo psal, je to na nich i vidět, ale velký a neviděný rozdíl je v hutnosti palic. 4/10, 6/10, 7/10. Mrzí mě, že nemám snímky z doby kdy došlo k přepnutí na květ. Rozdělil jsem je tak, aby skupiny byly na začátku rovnocené (vybíral jsem z 12ks). Už v období, kdy třetí skupina ještě nedostávala Bloombastic byl znát vliv Top-Maxu a rostliny byly vitálnější, malinko sytěji zelenější a o něco více se natáhly do výše. Následné přidání Bloombasticu zpúsobilo hutnější rozkvět a již popsanou živost pestíkú oproti druhé a první skupině. Top-Maxové květenství bylo sice také bohaté, ale Bloomactic jej svou neskrývanou přeplněností strkal do kapsy a ještě se malinko natáhl.
Předzávěrečné foto, ještě 48h tma, pak závěrečné focení, jsem zvědav zda na snímcích bude těch 48h tmy znát.
Nicméně se rozdíl v poměru k ceně "hnojek" nejeví tak markantní ALE počkáme si na váhový poměr množství získané sušiny z každé skupiny k množství a ceně "krmení". Ten nám poví kolik a za kolik.
|
|
|
bezdechu |
Po vyndání ze tmy jsem s překvapením nezaznamenal téměř žádný rozdíl v osypanosti, navíc z nich ještě vylezla spousta blizniček, tak jsem je zalil a šoupl znovu pod světlo. Na dva/tři dny :)
Asi jsem se se sklizní unáhlil jako v případě SSH :smash:
|
|
|
bezdechu |
Zcela nečekaně jsem na nich našel plíseň, večer nic, odpoledne už sežraný kusy palic. Šlo to velmi rychle... i když to ložisko nemuselo být hned vidět, no většinou je to ale fofr..
Pár posledních snímkú pro případné tipovače. :pimp: kdo chce múže tipnout váhy jednotlivých trojic.
Co mě štve je, že porovnávací výsledky vážení nebudou košer kvúli uplesnivělým částem na kytkách s top-maxem. :( |
|
|
bezdechu |
Tak tedy vážení groweři máme tu vážení.
blablabla později :D hóóódně později.. nestíhám se na to zaměřit..
a 30g California Indica... |
|
|
|
Hele,
Jak dopadla ta šalvěj ? :) |
|
|
bezdechu |
No hele proč v čase minulém.. šalvěj je na svém letním místečku. A má se velice dobře.. snímeček je ze sprna. |
|
|
bezdechu |
Ještě stále se pod lampou sluní:
Shining Silver Haze
Vrchní palice jsou tvrdé. Vúně zemitá a haze. Krása krása, těžký jsou i když nejsou zalitý. |
|
|
bezdechu |
Takže.... hm..
Spočítal jsem kolik jsem tam čeho nalil a zde jsou náklady na hnojiva na jednotlivé výnosy.
Grow,Bloom 55,53 Kč/55g tj. 1,01 Kč/g
Grow,Bloom,TopMax 149,13 Kč/60g tj. 2,48 Kč/g
Grow,Bloom,TopMax,BloomBastic 248,75 Kč/65g tj. 3,83 Kč/g
Masakr co :shots: :D
(Grow,Bloom,TopMax sem přičetl cca dva gramy sežraný plísní)
Příští test dám only BloomBastic proti TopMaxu. Asi. :frog: edit: Asi zatím ne, viz endless round v podpisu.
Edit.. žádný endless.. nejdřív Sweet Seeds Competition. |
|
|
bezdechu |
A jak se má Šalvěj když už venku začíná padat mráz? Ještě že je pod střechou...
Pár poškození zpúsobených mrazem.. lesklá je proto, že je po postřiku insekticidem před přenesením do sklípečku. Venku už pro ni není bezpečno. |
|
|
bezdechu |
Kvetoucí Shining Silver Haze má dnes 100 jubileum tak už ji nebudu déle trápit. Již třetí týden je o hladu, a vyskytla se na ní kolonie molic, no taky podle toho vypadá. Voní pronikavě zemitě, hazovitě, ani stopa po ovoci, spíš taková chmelovitost. Je to trochu nepříjemná vúně, až smrádek. Test mikrovlnkou proběhl vzápětí. A je mi suprovitě.. celý mý tělo vrní, bzučí a hřeje jako kamínka.. Sedím a čumím a vrním a bzučím, myšlenky odbíhají donekonečna a ještě dál a co napsané slovo to minuta, ruce těžký a v puse mám sousední pískovnu, místy jako na Sahaře.. Dobrota je to veliká... Palice jak pěsti, přinášejí štěstí.. sem zvědav na váhu.. |
|
|
bezdechu |
Pozval jsem nezávislou komisi, abychom posoudili jak použití či nepoužití stimulátoru ovlivnilo chuť kuřiva .
Grow, Bloom -> Chutná to ale proti ostatním nic moc, kouř vcelku normální a na jazyku zústává hořký ocas.
Grow, Bloom, Top-Max -> Chutná velice dobře, kouř je sladký celou dobu a v ústech zústává vúně sušiny.
Grow, Bloom, Top-Max, Bloombastic -> Chutná, ale kouř již při styku s jazykem nechává pálivou stopu, pak zesládne v prúběhu vdechování a v ústech nechává hořký ocas se stopou po pálení při natáhnutí.
O vlivu těchto přípravkú na chuť hodlám provést ještě nějaké testy, toto není definitivní závěr :pimp: za měsic proběhne další test chuti.
Nebude, rozdáno a většinou se vraceli ohlasy potvrzující výše uvedený závěr
Teď koukám, že jsem nevrátil kolíček na bloombastic, je to ta napravo. :) |
|
|
bezdechu |
Jedu podle tabulky, žádnou vědu z toho nedělám. |
|
|
bezdechu |
Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinualni SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro mě nedávala spát. Ovšem pro tento zpúsob byla matkárna z regálu velmi neuspokojivá. Místo je, tak sem cosi sešrouboval z latiček, na řízky jsou 2 oddělení vpravo. V regále nad výbojkou to moc topilo a špatně kořenilo. Takže umístění do boku. Ještě pár drobností a bude připraveno rústové místečko.
Co se modelu týče.. Zvolil jsem Bubble Gum od Serious Seeds. 11 semínek pújde do boje na pozici maminky vhodné k odběru klonú pro pěstování v jednom kuse. Doba květu je uvedena 56 - 63 dní, takže bych měl sklízet zřejmě každých 21 dní. Což je i dostatečná doba pro nařezání a rúst klonú do stádia připravenosti ke květu. To jsou ale jen spekulace. Zatím se nechám unášet představou jak by to mělo fungovat a Vás pozvu ke sledování toho mého pokusničení. Přínosné postřehy vítány, chválu pište ke karmě a snad to někam povede.
Jsem na naprostém začátku. Počítám s použitím substrátu All-Mix od BioBizz a rovněž tak hnojiva od stejného výrobce. O velikosti květináče nejsem vúbec rozhodnut. To bude asi věc několika zkoušek kdy bude v jedné řadě více či méně rostlinek.
Docela zajímavá je idea přestupkových 5 rostlin a stále kontinuálně. Tedy maminka, řízek a 3 rostliny na květu. Ovšem výnos už je mimo přestupkovou hranici. Má to cenu se tímto vúbec zabývat?
Odloženo kvúli účasti v 1st Sweet Seeds Grow Diary Competition |
|
|
bezdechu |
Takto dopadne Šalvěj když ji sejme mráz. Větev u zdi přežila díky teplu, které ze zdi sálá a teplota byla zjevně nad 4°C což je nejnižší teplota, kterou ta šalvěj vydržela bez úhony.
Další snímky je ojíněný Critical+.
:rejp: Co to dělá v v indoor fotogalerii? :smash: |
|
|
UncleBatman |
tak jsem si rikal :D "tak to je kurevsky posety pryskyrici!!" .. a ona je v tom zima :D |
|
|
|
Propána a proč si tu šalvěj nechal venku ? nebo to ti mrzne ve sklepě ? |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Wrath
Propána a proč si tu šalvěj nechal venku ? nebo to ti mrzne ve sklepě ? |
To abych viděl, jak nízké teploty snese. Šalvěj se vúbec nezdá, snese veliké vyschnutí, nízké teploty, jak jsem zjistil do 4°C v pohodě přežívala. Ta teplota co ji takto sejmula byla 0,5°C. Jinak tedy Šalvějí maminka se má k světu a jede si na svém místečku nahoře nad growplace. Foto přidám až se jim ve sklepě rozední :)
Edit:
Tak tu máme mámu. |
|
|
bezdechu |
Co zatím než dokončíme stavbu a ladění matkárny? Ed Rosenthal Super Bud a další je Firsian Dew což je pokus o outdoor model indoor a nakonec je tam ještě Critical+, kterej se začal chovat podivně, řezy sami nakvétaly tak jsem je vyházel a jeden (možná dva) zbylé kusy jsou na place. Foto je ze dne přepnutí na květ což bylo 6.11.2011. Stále BioBizz. |
|
|
bezdechu |
Blíží se finále čili sklizeň tak fotečky z 53. dne květu.
E.R.S.B.
Critical+
Firsian Dew |
|
|
bezdechu |
Neustálé nasazování laťek aby mi nevlála fólie spuštěná coby přední stěna volně zvrchu dolú mě již unavovalo, pořídil jsem tedy placaté neodymové magnety, pár špendlíkú, lepící pásku a vyrobil magnetické zapínání. :teef: |
|
|
bezdechu |
Kosa přišla na tento outdoorový model v 70 dni po přepnutí. Zralý dle pryskyřice. Začínají se objevovat zlaté kapičky. Ani ho nebudu na závěr temnit na dva dny.
Sklizeny 4 rostliny z nichž 3 kusy byly ve 30 dni květu přesazeny ze 4l do 6l květníkú.
Vúně tohohle phena mě zaskočila, za prvé jsem něco takového ještě nečuchal a kámoš to označil za pach čersvě otevřeného prezervativu. To bylo z počátku květu a nyní, když už je zralá voní jako mýdlo Žabka přez obal. Nechápu.. :) uvidíme kam to dozraje při schnutí.
Struktúra palic.. inu říkám tomu korálková sestava. Jsou celkem tvrdé, ale během schnutí na pevnosti mnohé ztratí. |
|
|
bezdechu |
Bohužel jsem ho včera sklidil a neměl jsem možnost fotit.. večer se mi snad vrátí foťák. tak alespoň nějaké snímky očištěných palic dodám.. |
|
|
bezdechu |
Už pokosený Ed má relativně tvrdší palice, suprovou slaďoučkou vúni a vypadá moc a moc hezky. Super bud to nebude kvúli velikosti palic, ale kvúlivá nádheré stavbě, orosenosti a barvě květú. Takhle žilnatý pestíky moc modelú nemá. Je prostě super. Včetně vúně. Neměl jsem to zaštipovat, možná bych se divil co centrály provedou, určitě by byli mohutnější a tvrdší. |
|
|
bezdechu |
Ed Rosenthal Super Bud
mega voňavá ordúdka.. kouř je mňamka.. účinek jakbysmet.. paličky jsou jak zlatý nugety.. nádhera..
něco málo už jsem zkoštoval.. :D |
|
|
bezdechu |
Firsian Dew
Podivná vúně Firsu se změnila na vúni hub.. plíseň tam není je to krásně usušené a voní jak kraj lesa, který je plný hub. Při kouření je také velice příjemný, není sladký ale sametově jemný.. chutná mi. Účinek.. rozporuplné dojmy.. příjemný kouř pro příjemný relax, nejvíc mě zmastil, když jsem si ho dal až večer, co by druhýho špíčka.. |
|
|
bezdechu |
Critical+
Voňavej, tvrdej, moc hezkej a účinkem zkaměňující.. těším se až si dám kolo only Critical+. |
|
|
bezdechu |
Celkový výnos byl 237 + 86 + 16 = 339g
Svítil jsem HPS 400W Osram Plantastar.. toto bylo její 3. kolo.
Rozsvítil jsem tuto 3x jetou výbojku a za určitých podmínek jsem změřil luxmetrem jak svítí po 30 minutách od rozsvícení. Údaj na displeji 13,6 klx, pak jsem totéž provedl za stejných podmínek s novou HPS 400W Osram Plantastar a naměřil 15,6 klx.
Víc jak 3 kola jednou výbojkou zřejmě nemá cenu svítit. Další pokles se nedozvím.. šup s ní do nebezpečnýho odpadu. |
|
|
bezdechu |
Ještě se vrátím k tomu přesazení ve 30 dni květu. Firsian Dew do nové hlíny nezapustil vúbec žádné kořeny. E.R.S.B. do nové hlíny zapustil několik nových kořínkú dalo by se říct, že bylo prorostlých 35% substrátu přidaného v tom 30 dni květu. Do zálivky byl tehdy přidán kořeňák Root Juice a to pouze jednou při přesazení v koncentraci 2ml/l pH 6,2. |
|
|
NORM |
3 kola jsou maximum pro výbojku, ještě když se použije elektronický předřadník..
A v 30 dni květu je už zbytečné přesazovat, to už má velká většina hotový "stretch" a už neporoste ani nahoře ani dole... E.R.S.B. je z větší části sativa, takže ten roste i těch 6 týdnů po přepnutí, ale normální je ty 4 týdny.
Jinak jaký luxmetr používáš? Omlouvám se za dotaz, jestli to už někde máš, ale je už to docela dlouhý topic.. |
|
|
EDA45 |
Původní příspěvek od NORM
3 kola jsou maximum pro výbojku, ještě když se použije elektronický předřadník... |
To je někde načtenej blábol,máš to potvrzený vlastní zkušeností..? Tak se podívej sem, http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=460298 ,ta výbojka,pod kterou to jede, frčí pátý kolo..Je to teprv 35 den na květu. A čtyři kola jedu výbojky běžně,s obyčejnejma, už fousatejma elektronickejma předřadníkama Layrton,ještě nemaj zabudovanej v sobě ani startér,ten je externě připojenej vedle,který by si už zasloužily odchod na odpočinek..Po třech kolech se sníží výkon výbojky cca o 15-20%, ale to neznamená,že solidní genetika už pod takovou výbojkou neudělá dobrou úrodu.. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od NORM
3 kola jsou maximum pro výbojku, ještě když se použije elektronický předřadník..
A v 30 dni květu je už zbytečné přesazovat, to už má velká většina hotový "stretch" a už neporoste ani nahoře ani dole... E.R.S.B. je z větší části sativa, takže ten roste i těch 6 týdnů po přepnutí, ale normální je ty 4 týdny.
Jinak jaký luxmetr používáš? Omlouvám se za dotaz, jestli to už někde máš, ale je už to docela dlouhý topic.. |
Ano v 30 dni je to skutečně zbytečné. Chtěl jsem zjistit zda to má cenu. Loni jsem to testnul v 21 dni a to konkrétně u White Rusian a odrazilo se to na vzrústu i výnosu.
Luxmetr používám tento.
O tom jak klesá výnos spolu se stářím (vysvícením) výbojky nebudu zatím moc spekulovat. Po dokončení Sweet Seed Competition, bude pokus o kontinuální pěstování a u toho by se to dalo dobře vysledovat. |
|
|
bezdechu |
Nádherná neděle ve znamení ledu, mixéru a sít. Hašiš hlava a ruce je z listí E.R.S.B. a od hrudníku dolú mix listí z S.S.H, W.R., P.S. a F.D. Panáček má 7,9g. Tak co mu amputuju, abych ochutnal :flamer: budu toho schopen? :eek:
edit: Ulomil jsem mu kus nohy.. popil suchý drink a... :bounce: |
|
|
bezdechu |
jen někomu na ukázku..
a co šalvěj snese..
Jiff byl suchej na troud, stonek a listy gumové, večer nalito vodou a do rána se zase stálo v pozoru. |
|
|
blurayman |
čau prosimtě z kolik g palic odhadem a kolika listi si dostal toho krasnyho panáčka 8gramovyho :) jinak to si teda ledoval a mixoval?
je to lepší než zmrazit a vytřepat? :)
sory za otravny otazky :) krasně ti to roste...
na co maš tu šalvěj to se taky kouří? :P |
|
|
|