Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Advanced Hydroponics vs. B`cuzz - Klikni zde pro originální téma
High_Land
Guys,
resim ted takove dilema.Mam 100% matky semena (Blueberry, Mazar, Power Plant od Dutch Passion) pod 400W a vcera jsem je zasadil. Po nekolika zkusenostech s Advanced Hydroponics (pozitivni) jsem jen tak z prdele (a na vyzkouseni) zakoupil B`cuzz a nenapadlo me, ze budu resit tohle:
Co mam teda pouzit??? AH nebo B`cuzz???

Vlastnim: AH (Grow-Bloom-Micro) a B`cuzz (A+B). Dale: Phytamin, Roots2 (na koreny),Atazym,AtaXL, B`cuzz Bosster a B`cuzz kvet. stimul. Samozrejme pouzivam dle periody a nektere jen po urc. dobu, nicmene zajima me hlavne AH vs. B`cuzz. Mate nekdo vlastni nebo alespon overene zkusenosti?

A taky by me zajimala koncentrace a perioda zalivky pro Atazyme a AtaXL? Zkousel jsem hledat, ale nenasel (i kdyz jsem jeste neprosel overgrow). Opet - ma nekdo zkusenost nebo aspon odkaz na nejake prehledne davkovani? Daval jsem to vicemene pocitove, ale mam pocit, ze to nejni vono....

Thanx to all.
ajk.ajk
tož to teda netušim co je lepší, ale AH je dle mně v pohodě.
Dlabi
kdyz chemka tak Wuxal super s calciem a je to v pohode!
danielf
me to pripada hodne wo tom samym, myslim, ze tim b cuzzem s kvet.stimul. nic nezkazis.Ba naopak.
:)
High_Land
Diky, vyzkousim asi tu 1/2 na 1/2 a ufidime.
High_Land
Tak,

po mensim testiku jsem dosel k zaveru:

Bcuzz hnojiva jsou (alespon to vypada) lepsi nez Advanced Hydroponics. Sam jsem zacinal s AH a po procitani Groweru jsem videl dost pozitivnich ohlasu jak na AH, tak Bcuzz. Tak me napadlo: Co je lepsi?

Koupil jsem Bcuzzy, AH uz jsem mel. Zajimalo me co je lepsi. Zkusil jsem se zeptat groweru, ale nikdo nemel takhle prime zkusenosti, takze nadesel cas na testik:

Zhruba 15. den kytek (ze semen, bio) jsem pohnojil 4 kyti AH a 5 kyti Bcuzzem. Snazil jsem se rozdelit stejne vypadajici kytky na 2 pulky a jednu skupinu jsem hnojil AH, druhou Bcuzz.

Slozeni: skupina Bcuzz - Bcuzz A + B (1.5ml / l), Booster (1.5ml / l), ATA XL (1ml / l) + Phytamin (2.5ml / l);

Skupina AH - AH Grow+Bloom+Micro (dle koncentraci udavanych vyrobcem), Booster (1.5ml / l), ATA XL (1ml / l) + Phytamin (2.5ml / l);

Za techto podminek skupina hnojena Bcuzzem zcela zretelne vyjela vice nez AH.
Prumer: AH - 1.3 cm / den, Bcuzz - 2.2cm / den.

Specialne jsem mel jeste odlozeny 2 maly kyti, kterym jsem omylem a nechtene posral korenovy system. 1 kyti melo cca. 7cm, druhy 8cm. Kytky jsem zkousel hnojit nejprve AH (opet vyse uvadeny mix AH s mirne nizsimi koncentracemi) a prakticky u nich nebyl pozorovan rozdil. Kyti se drzelo po 10 dni na zhruba stejny vysce, nechtelo rust - za 10 dni o zhruba 0.5cm. Potom jsem kyti pohnojil Bcuzzem (opet vyse uvadeny mix Bcuzz s mirne nizsimi koncentracemi) a ty 2 kyti vyjely za 1.5 dne o 0.7c (!!!) cm, coz je dost podstatny rozdil oproti 10 dni - 0.5cm.

Takze - podle me z toho vyplyva zaver Pouzivat Bcuzz. Nechci nejak hanit AH (sam jsem to dost dlouho pouzival), urcite jsou to dobry hnojky, ale osobne dam prednost Bcuzzum!!

Otazka je kdyby se pouzivala jina "prihnojovadla," ktery vice sedi AH (Ata XL, Bcuzz Bosster jsou produkty Bcuzzu), vysledky by mozna byly jiny, ale za danejch podminek v tom mam ja jasno.
High_Land
Mr. Voslik: Mel jsem je v hline. A u AHcek jsem pouzil o cca. 15 - 20% vyssi koncentraci, protoze se mi taky zda, ze jimi uvadena koncentrace je dost nizka. To jsem neuvedl pri svym minulym prispevku...

A pokud je mi znamo, Bcuzz slape pro hydro uplne v pohode. Nejsou mi znamy koncentrace, ale urco je to OK i pro hydro.

Pokud bych Ti mohl dodporucit, rozhodni se pro Bcuzz, ale zase nechci, abys byl na me treba nasranej. I kdyz, jak rikam nahore, ja mam jasno, Bcuzz je podle me ocividne lepsi. AH jsem jel 3 sklizne a takhle velky kyti, jako mam ted (Bcuzz) jsem nikdy nemel. A hlavne tak zdrave a vitalni.
chobot
Cau,

jo, taky mam s Bcuzzem dobry zkusenosti. Jediny co mi prijde divny je, ze narozdil od AH se hnoji stejnym pomerem N-P-K na rust i na kvet (podle navodu se ma vzdy davat stejne A i B). Nevite nekdo, co ktera slozka obsahuje a jesli by se to nedalo michat v jinem pomeru?

chobot
Sido
Ja pouzivam AH v hydru a jsem maximalne spokojenej.
Ridim se zhruba navodem, dokud jsou kytky v periode 12/12, ale za pomoci EC metru jim davky postupne zvysuju aby se pripravily na vetsi davky v periode 18/6 a kyti rostou jako z vody :)...S Bcuzzem mam skusenost pouze v hline a to veskrze pozitivni :) S ani jednim hnojivem jsem nemel problem a nedokazu proto posoudit, ktere je lepsi/horsi, ted momentalne mam pouze problem s tim ze jsem reguloval PH za pomoci kyseliny dusicne a polil jsem si ruce :(

peace sido
borifield
pred casem jsem slysel informaci ze hodnoty uvedene na latacku k AH jsou podle EC dost pod hranici.EC nemam tak si to nenamerim ,je na to mneco pravdy??
Sido
to Boyfriend ... Ma spravdu jsou pod hranici,alespon ja davam do Hydra vetsi davku....at tak, ci onak, nejlepsi je regulovat si to podle EC metru....

Peace sido
High_Land
Chobot: no, myslim, ze ta koncentrace nejni stejna - zacina se na 1ml A + 1ml B a postupne se zvysuje az na 3ml A + 3 ml B, nicmene jak pises, pomer N-P-K je vzdy stejny.

Myslim, ze A +B jsou predevsim zakladni hnojiva a u Bcuzzu pocitaj s tim, ze jim budes davat pridavne pochutiny jako Booster, kvetovej stimul, AtaXL atd., ktery urcite potrebny latky dodaj v potrebnem mnzostvi podle obdobi.

Dulezite je nasadit spravny mix + spravny koncntrace ve spravnou dobu.
chobot
High_Land, Snark:

Diky, snad sem to pochopil. Jeste drobne dotazy: ten booster je k cemu - na rust, nebo se pridadava porad? Ja vim, ze je to asi napsano na flasce, ale zatim sem si ji nekoupil - vystacil jsem si s A+B. Nevite nahodou, kde by se dalo zjistit co presne ty hnojiva obashuji, na flasce to neni. Zkousel sem to hledat na webu a nasel jsem prdlacky.

chobot
High_Land
Snark: S tim Bcuzzem je to urco spravny, ale ja pouzivam AtaXL, Booster i Kvetovej stimulant dohromady... Atazyme v prubehu zivota rostliny asi 3x, PK 13-14 jak pises, asi 3-4 tydny pred sklizni.
Kytky si nejak nestezujou, neukazujou znamky prehnojeni, takze zatim zustanu u toho a pristi sklizen zase udelam testik - 1/2 Bcuzz system A, druha 1/2 Bcuzz B. Jinak, PK 13+14 muzu obecne doporucit nehlede na to co jedete - je to fakt sikovna vecicka, ale docela s vysokym EC.

Jeste dotaz ke Snarkovi: Co presne znamena SKU, T44, Indi u Boosteru? A kterej mam pouzivat? V soucasne dobe vlastnim Sku.

chobot: Booster je primarne na rust, ale pouziva se po celou dobu zivota kytky - ke konci se snizuje koncentrace. A z ceho se sklada presne nevim, ale myslim, ze uz to tady bylo zminovany v nejakym threadu. Tohle je myslim vono:

BOOSTER (B CUZZ) - fáze růstu a fáze květu jsou zcela rozdílné. Rostlina vytváří v každé fázi rozdílné buněčné struktůry. BOOSTER byl vyvinut především pro stimulaci růstu a je důležitým doplňkem k základním hnojivům. Obsahuje mikroprvky, aqvabakterie, aminokyseliny a proteiny. Pro jedinečné a vysoce účinné složení je nutností pro ty. kdož chtějí zvýšit výnosy a především kvalitu.
Hellboy
Tag prej delali naakej test a co se nejlepsiich nutties tyyce, tag sou tam minmaalnii rozdiily - spiis de wo to, se jednotlivaa hnojiva naucit ideaalne pouziivat !!!! a kombinovat ruuznyy priidavnyy chemky.... Ele tusim, ze Bcuzz to asi vyhraaal ............. ale jaa stejne pouziivaam AH, paac sem na nej zvyklej
Inak - nejlepsii je asi kompletnii rada od jednyy znacky - maj to na sebe testlyy - mimochodem i i jednoslozkovyy znackovii hnojiva sou dneska dost guuut - akoraat vetsinou malinko drazsiii...
Jedine co je moznee k vyykladu o paar poustuu na de mnou dodat, sou snad este enzymy postrikem a pozor novinka - Matros kterej po jednoraazovii aplikaci do kokos. rohoze uz navzdy (a to i po vyplaachnutii a znovupouzitii) udrzuje konstantnii PH !!!!! Dalsiii megavychytaafka je laatka, kteraa zablokovaanim priisunu zivin pri predaavkovaaniii zabranuje prehnojeniii..... no a potom snad uz jenom ruuznyy antibreberky a cistice ....
Inak vsem kdo chcej priijemnee prostredii, odbornou konzultaci a megavyyber doporucuji Growshop v nuslíích - ten caapek tam to maa fukt na haaaku a maa vuuplne vsecko :-)
Hellboy
To High Land - ty Boostry sou rozdelenyy dle hlavniich odruud huuula, pro kteree je doporucujou - napr. skunky, mainly indicy apod... zkoukni co maj v Growshopu v tech Nusliiich - tyypek riikal, ze dovobjednaaa vsecky - prej ?!
Hellboy
Inak v Holandu jim treba znacka Ferro delaa speciaalni hnojiva dle slozenii, tvrdosti a Ph vody v jednotlivejch mestech - tomu riikaam servis ... :-)
High_Land
hellboy: Je pekne, ze nam tady popises co vsechno neexistuje, ale hodily by se nejake nazvy a kde se to da koupit?! Zvlast me treba zajima konstantni pH....
Hawk69
Ja použivam Advanced Hydroponics a myslim si že stejně dobrý jako B`cuzz(A+B).
PEACE:smoker:
snark
no ve skutečnosti je to tak že B´cuzzy snižujou trochu víc pH vstupní vody než AH - u B´cuzzu se dává A+B pořád ve stejném poměru pač se počítá v květu s přidávánim PK 13-14 což supluje efekt zvyšování podílu Bloomu vod AH - špičkový hnojky sou vyráběný z kvalitnějších surovin než většina jídel co si kupujeme - nejmarkantnější rozdíly sou vesměs ve vlivu na pH konečnýho roztoku
Ke-Guglimugli
Jasne snarkie ;) Ale co bylo v tom tvym prispevku, na kterej se vsichni odvolavaj a kterej tady jaksi.. neni? :D
Trochu se přidám do debaty. Používal sem AH ze začátku, nebylo špatný, pak sem přešel na B'CUZZ a s tim sem měl lepší výsledky... Výsledná chuť byla lepší, výnos taky. Takže já upřednostňuju B'CUZZ, základní sada je i levnější o 2/3 než AH.
snark
jaký máš vstupní pH a EC vodovodní vody???
Zdar, ph a EC sem neměřil, protože nemám měřáky. Vodu nechám odstát tak den až dva, pak namíchám hnojku s vodou dle návodu. Jel sem kokos s perlitem, tam si myslim, že to kytky rozdejchaj. V hlíně nebo kokosu to není až tak důležitý, u hydra bych se bez měřáků neobešel. U kokosu nebo hlíny je ta výhoda, že se to dá ozevlovat a výsledky jsou celkem good. Zkoušel sem AH do kokos. substrátu (AH není jen na hydro) asi dvě sklizně, pak dvě sklizně s B'CUZZ přímo pro kokos a výsledky byly u B'CUZZ mnohem lepší. Já už půjdu jen do B'CUZZ, možná zkusím BIOBIZZ nebo PLAGRON, ale do AH už nejdu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma