Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Opakující se infekce - substrát nebo infekce v ovzduší ? - Klikni zde pro originální téma
D@D
Zdravim spolecenstvo Groweru! :-)
Stale se u me opakuje TENTO problem.

Tentokrat mam jiny box v jine mistnosti (ale ve stejnem byte). Chtel jsem si predpestovat neco na pokusy s rizkovanim, ze bych to pak hodil ven, ale stale se u me obevuje problem s listy, viz. foto v odkaze vyse a nize aktualni.



Kyticky jsou nyni 20 dni v rezimu 18/6 (pocitano od vykliceni a zasazeni do media). Vyklicene seminka jsem zasadil do nadoby od jogurtu do substratu Plagron LightMix (udajne predhnojeny na prvni 3 tydny). Vse bylo OK, ale jiz tehdy se projevilo lehke poskozeni listu, zalevano s rozumem cistou odstatou vodou z radu. 13.2 jsem kyticky presadil do vetsich pruhlednych kvetniku (viz. aktualni foto) a o par dni pozdeji jsem zacal zalevat vodou s upravenym Ph a mirnou davkou hnojiv. Vcera jsem pro jistotu vysadil i zvlhcovac, ale vypada to, ze nemoc se siri z listu na list i oterem - momentalne jsou ve skrince 3 ofuky + aktivni pritah + odtah.

Aktualni foto : http://logging.rajce.idnes.cz/UP/

Slunce 2x Philips MASTER TL-D 18W/827
Teplota 22-25
RH 50-60% (se zvlhcovacem jsem udrzoval 75-80%)
PH 5.7 - 6.0
EC 0.42 (0.09 EC cista voda k priprave zalivky)
Metrop / Amino Root + MR1 + CalGreen
PH- Advanced Hydroponics

A do dvou litru zalivky 15 kapek H2O2 30%. Napada me, jestli neco neni v substratu, uz jsem slysel i o tom, ze by zde mohla byt nejaka nekvalitni voda, ale jelikoz kamarad jede hydro-bubler a ja mu delam roztok ze svych hnojek a vody a je u nej vsechno v pohode tak bych to vyloucil. Tyto kyticky byly zasazeny do stejneho substratu jako ty co jsou nahore v odkaze na muj posledni thread.
Na druhou stranku jsem ale jel aeroponii a problem se obevil take, ale neleze mi do hlavy to, ze tento problem se poprve obevil v mistnosti vedle kde jsem jel dve kola aero (pokazde mi to zlikvidovalo kytky) a ted mi tam z 5 kytek zbyla jedna co prezila ten infekcni tlak, ale tentokrat jsem zasadil do hliny. Ted je tahle kytka u konce kvetu a nejevi se na ni zadne zavazne problemy. Co jsem ji prepnul na kvet, vsechno se dalo dohromady a uz odstanuju jen listy co stini palickam.
No a v dalsi mistnosti v te same hline mam tyhle nove kyticky a projevuje se u nich doslova ten samy problem jako predtim vedle. Vzdycky to zacne takto a pak to vylikviduje vsechny kytky.

Co si o tom myslite? Dekuji vsem za vase reakce !
Growu zdar !
D@D
http://logging.rajce.idnes.cz/UP/#DSC00291.jpg

http://grower.cz/forum/image.php?at...07636&size=full

Tohle se mi jevi jako naprosto stejny problem...
D@D
A jeste nejake veselejsi foto te posledni kyticky co mi zbyla vedle, jeste necely mesic a ma to konecne za sebou :-)
Zamerne jsem ji nechal dlouho na rustu, ted je vysoka asi 110cm s 11L kvetnikem - svitim na to 400W, ale z boku, stinidlo jakoby ze sikma podel kytky a kazdej den ji otacim, at se svetlo dostane vsude a je co nejmene spodku. Dnes jsem jen ostrihal hromadu listu co branily pruhodu svetla.

AK-48 / 30 den kvetu.
D@D
Jsem zpet s novym poznatkem...
Dnes jsem se chystal zalit, tak jsem si dal zalezet a pomeril jsem dukladne PH a EC.
Namichal jsem zalivku podle tabulky Metrop / Soil s temito hodnotami -

PH - 5.9 (Meril jsem Awou a pro jistotu jsem pouzil BEN test)
EC - 0.85

No a kytky jsem poradne prolil a zbytek zalivky co protekl hlinou do misky dole jsem opet promeril a nestacil jsem se divit...

PH - 5.7
EC - 4.35 !

Jeste jsem vystup z hliny nikdy nemeril, alespon tedy ne EC, tak by me zajimalo, je to normalni?

Diky za reakci...
podívej se na obal od hlíny kolik má ec , píšou to tam.
Hlava
Semínka máš jaký a odkud ?? Problem bych videl v genetice :D
D@D
Peace panove,
tak co jsem cetl na netu, tak hlina Plagron Light-Mix ma mit EC 1.2

Jinak tyto seminka jsou no-name, ale prave ten samy problem jsem mel v jine mistnosti s jinou genetikou. Konkretne AK-48 memontalne v hnine a predesle pesty co mi to zrusilo byly White Russian, Euforia a byl mezi nimi i Black Jack, Snow White (skoro vsechno Aeroponie) - to vsechno vedle a ted se to obevuje v jine mistnosti v jinem boxiku na tech no-name. Pritom ale mam vedle mistnosti jedno AK-48 co tim taky bylo postizeno a ted je naprosto v poradku ve finalnim kvetu...
Hlava
Tak ješte jedna otázka , seš kuřák ?? Kouříš cigára v mistnosti kde pěstuješ ??
D@D
Nazdar Hlavo!
Trefil jsi to naprosto presne :-) Sice je ve te mistnosti skoro cely den otevrena vetracka, ale kouri se tady docela dost. Ale zase - vedle se nekouri vubec a taky se tam obevil tenhle problemek.
Jinak barak je po vymene oken, slysel jsem, ze tenhle zasah docela ovlivnuje vnitrni klima a podporuje plisne, ale snazim se vetrat co to jde.

No kazdopadne bych rad vedel jak koureni cigar ovlivnuje rostlinky, jeste jsem o tom neslysel...
cus, ja kourim taky v mistnosti a mam zde taky eurookna po vymene. je fakt ze ta vlhkost vystoupa hnedka, ale skrz to koureni sem nikdy problem nemel!

on je to dost bordel pro cloveka aj pro kytky, ale no problema.
D@D
Me se taky nezda, ze by to byl az takovy problem. Kazdopadne bych rad konecne identifikoval co to zpusobuje.

Mam totiz na pude Aeroponicky system do ktereho jsem dost vrazil a velice rad bych se k nemu zase vratil. Aero me fakt bavi - ale taky se libi nemocem na kytkach, protoze se to pak siri fakt rychle. Proto jsem se vratil k hline... :-(
MagicHerb
citace:
Původní příspěvek od D@D

Kyticky jsou nyni 20 dni v rezimu 18/6 (pocitano od vykliceni a zasazeni do media). Vyklicene seminka jsem zasadil do nadoby od jogurtu do substratu Plagron LightMix (udajne predhnojeny na prvni 3 tydny). Vse bylo OK, ale jiz tehdy se projevilo lehke poskozeni listu, zalevano s rozumem cistou odstatou vodou z radu. 13.2 jsem kyticky presadil do vetsich pruhlednych kvetniku (viz. aktualni foto) a o par dni pozdeji jsem zacal zalevat vodou s upravenym Ph a mirnou davkou hnojiv. Vcera jsem pro jistotu vysadil i zvlhcovac, ale vypada to, ze nemoc se siri z listu na list i oterem - momentalne jsou ve skrince 3 ofuky + aktivni pritah + odtah.

Aktualni foto : http://logging.rajce.idnes.cz/UP/

Slunce 2x Philips MASTER TL-D 18W/827
Teplota 22-25
RH 50-60% (se zvlhcovacem jsem udrzoval 75-80%)
PH 5.7 - 6.0
EC 0.42 (0.09 EC cista voda k priprave zalivky)
Metrop / Amino Root + MR1 + CalGreen
PH- Advanced Hydroponics

A do dvou litru zalivky 15 kapek H2O2 30%. Napada me, jestli neco neni v substratu, uz jsem slysel i o tom, ze by zde mohla byt nejaka nekvalitni voda.
Growu zdar ! [/B]


Nazdar,nejsem si na 100 % jistej,ale ten peroxid bych takhle radši nemíchal s těma hnojkama.Do hydra to může bejt v poho.Do hlíny nevim.Radši bych ten peroxid dával samotnej mezi zálivkama s hnojivem.I ta kyselina může dělat problém s EC,když se to blbě smíchá s něčim.

V tý vodě můžeš mít nějaký mikro potvůrky co ti tam dělaj neplechu.No nevim jakou používáš vodu.Tipnul bych to na studnu nebo dešťovku,kvůli tak nízkýmu EC-0,09(moje dešťovka- 0,03 - a je citlivá na upravu PHmínus kyselinou-velký vykyvy PH)
Pokud zalíváš kohoutkovkou tak ta má sama o sobě 0,4 až 0,7(u nás okolo 0,6).Celkový EC = 0,8 až 0,9 + EC subtrátu 1,2 = + - 2 EC celkem v substrátu při zálivce s hnojivem.

Příjde mi,že si začal hnojit moc brzo po přesazení a ty pruhledný květináče jsou dobrý leda tak na orchideje.
Může to být následek mírnýho přehnojení.
Jo a doporučuje se nehnojit na uplně suchou hlínu.

Ještě mě napadlo,jestli nemáš nějaký bakterie ve zvlhčovačce a jestli nedělá ty skvrny zvlhčovačka namířená přímo na kytky.Jde taky o to čím ji plníš.

Ber to jako inspiraci.Způsobený to může bejt více navzájem propojenýma faktorama.
D@D
Peace MagicHerb !
Co se tyce te me vody, je skutecne z kohoutku a nejsi prvni, kdo se divi tak nizkemu EC 0.09, dokonce uz si nekdo myslel, ze tam valim destilku :-)

Jinak co se vody samotne tyce, nemel by byt problem. Alespon teda ne ve kvetu a to z toho duvodu, ze tu samou vodu ode me pouziva znamy ve svym bubleru a i ja na svou kytku ve finalnim kvetu. Je ale pravda, ze v rustu jsme meli oba problemy, ale u nej to podle me bylo teplotou roztoku nad 24 stupnu, tak mu to tam hralo jednu dobu barvama, ale co se zakryl bublaci kybel zeleni zacalo byt vse OK.

Zvlhcovacku mel prave taky ode me pujcenou a v pohode, ja jsem ji prestal pouzivat asi po dvou tydnech a poskozene kytky byly v nahodnem poradi nezavisle na tom jak ktera byla blizko zvlhcovace. Taky si davam zalezet at se ta mlha dobre rozfouka okukama a nejde primo na kyticky... Jinak ji plnim prave tou vodou z kohoutku - to by s tema jejima hodnotama melo byt OK, ne?

Jinak uplne suchou hlinu taky nezalevam, vzdycky pockam az je spise jen takova vlhka a pak proleju cely kvetinac.

Jinak vim, ze ty pruhledne kvetinace nejsou moc dobre, ale zatim jine nemam a na ty no-name to musi zatim stacit. Pak pujdou ven, pokud to preziji. Vyhoda ale je, ze vidim na koreny a ty jsou krasne snehove bile. Za dva dny po presazeni uz byly koreny kvalitne prorostle, coz si myslim, ze je v poradku.

Chci tohle vyresit, protoze jsem ji ted koupil na dalsi kolo semena Critical od RQS. Vysly skoro dva tacy a nerad bych aby skoncily stejne. Pro jistotu jsem si koupil i dalsi novy Plagron Light-Mix z jineho shopu, pouzivam taky nove hnojky od Metropu, vsechno je prakticky nove a problem furt ten samy, no netrefilo by jednoho, tak se snazim a banan :-) A zjevne nikdo nevi co to je, ani na Groweru, ani treba na ICMAGu...

Diky za snahu helpnout vsem!
bezdechu
A ty květináče používáš pořád ty samé? Nebude problém tam? .. co materiál ze kterého květináče jsou, nebude to nějaké to PVC co vylučuje na světle a teple ten chlor. Někde jsem tu na Groweru o tom cosi četl.
hele a kdyz dojedes grow jak cistis room? nejakou germicidni zarivkou? ted se daji sehnat 2x 36w na desinfekci tusim 75 m3, stoji to kolem 3.500,- a neni to tak hrozna cena za predpokladu ze budes mit mistnost bez bakterii a mikrobu z minulyho growu... v pripade ze je to tvuj problem
Hlava
Tak ja vim co to je , ale nebyl sem si jistej , může to bejt , genetikou nebo tabakovym virusem nebo tabakovym broukem , kdysi dávno sem pracoval pro vyrobce cigaret , hodně let :D , no a jedno z překvapeních za co se utráceli obrovsky peníze byli lapače do skladu cigár , nevim jestli si to přesně pamatuju , měli jsme fotku XX krát zvétšenou s nejakym sráčem kterej žije v tabaku , (jo jeden z důvodů proč sem přestal hulit cigára) ty lapače jsme pak měli i v kanclu , chechtal sem se tomu , protože sem dělal budget na depo a kdyz ho bylo potřeba vyčerpat tak se kupovalo cokoliv . Tohle mi přišlo pak trochu divné protože to bylo nařizeno centrálně , z vedeni za švajcu . No par lidi remcalo ale bylo nařizeno a hotovo , tenkrat sem koukal na ty fotky napadejch rostlin a bylo to dost podobné něčemu....to bylo asi tak 1998 tušim ...

Tolik uvod , no uz si nejsem jistej jestli to byl vir nebo brouk , mám matky nektere i několik let , na některych sem si před lety všim jemneho žilkováni v listech , vypadalo to jako od třasněnek , tak sem kydlil třasněnky , ale proste ta vec nezmizela , hledal sem dál a našel sem si že je to tabakovej vir ,běžnej v našich zahradách , vim že na Chroniku a UPP mam podobňě zkroucené listy ale to sem vědel že to je thai gen , kterej se objevuje v určitejch liniích křiženejch kytek , bylo to normál u kytek od DJ Shorta a ješte někoho , nevzpomenu si .

No takže tabakovej virus , je mi to divne , že bych to měl jen na dvou druzich kytek z 26??? Takže asi je to genem . Pokud pišeš Ty že at tam máš jakokoliv genetiku tak ti to dělá no tak to je tabakovej vir , jak se ho zbavit , no az dojedeš kolo , všechno ven a vydesinfikovat , všechno co máš v roomu !!! Dál cigára pryč z mistnosti kde jsou kytky , nekouřit cigara v mistnosti kde jsou kytky , cigáro máš v pazouře , když potáhneš a držiš cigo tak ty srágory ti zůstavaj na rukách a tohle podcenuje 99% pěstitelu , KDYŽ JDU MANIPULOVAT - ŠAHAT NA KYTKY VŽDY SI PŘEDTIM MEJU RUCE !!!! Takže tak , nechci tvrdit že tam máš nejakej bordel ale , tím to vždy začiná , tamhle popelnik z vajglama tamhle nejaka hromada prachu co jsem nezametl atd atd a uz jsi v průseru a nevíš co se děje , proto nepodcenujte pořadek a hygienu !!!

No co ted s tema kytkama co jedou ?? No doufám že nebudeš řesit co máš dělat , proste to udělej . Skoč do lekarny kup tam baleni aspirinu , ne šumivej , nadrť to do zalivky cca 1na kytku , zamíchej a zalej s tim poškozené kytky , jo tohle udělej , veř mi :D Pak dej vědet jestli se to probralo , nevim jak s tema seminkama , ty bych do toho aspirinu asi nedaval , nebo si počkej po uklidu roomu .

Jiné řešení ale dražši je pořidte si čističku vzduchu s ionizatorem , ja mám malou a od ty doby nemam problem s plisní a s podobnym humusem , tu moji uz neprodavaj , ale stači tohle http://www.mall.cz/vzduch-cisticky/...p-9424?v=458905 , ja mam do 35m2 a v poho .


Tak dej vědet , cau Hlava




PS :Jo pro ty kdo si mysli že si dělam srandu mam na jejich připominky hromadu TB
D@D
Nazdar panove!

Bezdechu - kvetnikama to nebude, to uz jsem vyloucil. Uz jsem mel kyticky i v jinych nadobach s tim samym problemem... Jen by teda nemely byt pruhledne, ale jsou to jen no-name a navic jsem vysadil prave proto at zjistim zda se nemoc jeste projevi a neprijdu pak o draha seminka Criticalu. Kazdopadne tobe taky diky za tip !

Bandkul - Nemas nahodou nejakej odkaz na ty gemicidni zarivky? Jinak co se desinfekce tyce - VSECHNO co pouzivam bylo vzdy po neuspechu, nebo kose desinfikovano jak Savem proti plisnim, tak Peroxidem vodiku s vodou a pouzil jsem i komunisticke horske slunce, kde by vlastne mela byt UV-C lampa. Taky dekuji pane!

Hlava - otevre se lekarna a padam pro Aspirin. Uz jsem s tim zapasil vsemi moznymi zpusoby, takze bych se vubec nedivil, kdyby zabrala takova vec :-) Kazdopadne tohle by me nenapadlo :-)
Snad to vyjde, yeah, to by byla parada! Jinak jeste ten Ionizator, mas ho v boxu, nebo by stacilo ho hodit do mistnosti kde mam kyticky?
Diky za tvoje reakce, vycerpavajici clanecek a cas k tomu potrebny! Dam vedet jak dopadlo leceni, mam uz na rucniku dalsich 5 seminek Satori, takze bude to na cem sledovat...
bezdechu
Hlava: Když jsi začal o tom kouření u kytiček, nejdřív jsem se ulekl, že jim nakládám pokud si u nich občas zapálim jointa (bez tabáčku), protože se mi pár problémkú taky objevuje, ale teď čtu o tom tabákovém viru a jsem o něco klidnější. Nicméně s tím kouřením jointú u kytiček asi seknu.

D@D: Jo taky to drtím nejdřív Savem proti plísni a pak tím komunistickým horským sluncem. Tak doufám, že to děláme dobře a že to Savo a UV-C odvede svou práci jak má.
zkus mrknout tady http://www.taogrowshop.cz/katalog/d...ni-zarivka-36-w bo tady 2x 36w aj s armaturou http://www.growshop.cz/katalog/deta...let-s-armaturou
tomas2pet
Vysvítit germicidní lampou a po ptákách.
http://www.malapa.cz/produkty/sterilizace-cisteni/
D@D
Nazdar panove, tak podavam dalsi informace a foto...
Vcera jsem sehnal Acylpyrin - udajne je to to same co Aspirin, akorat od jineho vyrobce, takze by to melo byt OK. Nadrtil jsem 6 tablet do 1.5L ciste vody a prolil s tim vsech 6 kyticek.
Uvidime zda to zabere...

Kyticky uz vypadaji dost uboze, tak doufam, ze to pomuze, nebo nekdo pozna dalsi nejakou virozu.

Zde aktualni foto z dneska : http://logging.rajce.idnes.cz/UP-ER/

Mejte se a at vam rostou ! Growu zdar !
hele presne neco takovyho me to delalo kdyz sem zkousel davat obycejnej peroxid kterym si cistis rany do zalivky. nedelas neco takovyho?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od tomas2pet
Vysvítit germicidní lampou a po ptákách.
http://www.malapa.cz/produkty/sterilizace-cisteni/


Ale on tam nemá žadný ptáky a ty ji použiváš a kterej typ , připadně jak dlouho to nechaš svítit a jak se ti do toho světla kouká ??
D@D
Bandkul - davam peroxid z growshopu, ma 30%

Jinak jak rika Hlava, to by me taky zajimalo... Osobne nevim jak dlouho bych to mel nechat svitit treba v mym boxu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma