Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
6xEd rosental Super bud 6x Jack herrer 600W Master son-t pia - Klikni zde pro originální téma
Bubbleman
AHOJ Groůůůweři tak sem zase tu :-) pokus č.2 6x Ed rosental x Super bud,6x Jack Herrer,trošku sem upgreadnul načiní :-) homebox DarkRoom 120x120x200,předřadník Lucilux e-ballast 600W Digital Power Pack,Odtah:Prima Klima radial ventilator 820m3/h, 250V/50Hz + Thermo Controller,Pachový filtr Prima Klima 850m3/h,A-wing,Výbojka:Philips Master son-t pia 600W,hlína canna profesional zatím 5,5l květníky ve 21.dnu růstu dojde k přesadbě do 11l dosypávat pak budu plagron royality mix,zvlhčovač Solac Mr.pin 3,5l s hnojíkama jsem to trošku pozměnil ted budu používat zn.Advanced Nutrients dříve již plagron jelikož mi zůstal doma ješte tak ho budu použivat na růst a to v podobě alga-grow růst tedy bude probíhat :Pl.alga grow 4ml/l,A.N.Jump Start 2ml/l,A.N.Voodoo juice 2ml/l,A.N.Tarantula 0,3g/l,A.N.Piranha 0,3g/l,A.N.B-52 2ml/l
Postřik davám ješte phit-amin od plagronu co mi zbyl :-)
Vše zaznamenáno na fotkách

kytky na foto č.1 jsou 4.den 18/6
Bubbleman
Mám tu ještě foto z 16.dne růstu u Ed Rosental x Super Bud tedy té polovině více do sativy se mi začínají opět kroutit listy směrem dolů uvidím co se dá dělat jínáč teplotu džim na 26-27 C°,Vlhkost okolo 85 až 95%,ph 6,0,EC 1-1,3,
darxtar
krutenie listov smerom dolu (vyzeraju ako drapaky) je u ERSB normalny jav. Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, z 8 edov mi 2 inklinovali k prevaznej sative a tie mali obe take listy. Nic si z toho nerob. Inak ED je vyborna vzorka, doporucujem 70 dni kvetu. nech sa dari ;)
Bubbleman
foto z 18.dne 18/6 listy u ERSB se kroutí docela dost ale uvidim no ´Jack mi to neděla:-) tak snad to je ok
Bubbleman
Ahoj lidičky growerský :-D tak mám dnes 21.den 18/6(růst),přesadil jsem kytí do 11l. okvětníků tak snad to jestě vyleze :-)určitě jo.
Koupil jsem si vinné kvasinky viz.foto rozmíchal jsem je do nádoby o objemu 1,5l vody s 250g cukru,takové nádoby mám dvě na každé straně boxu jednu tak budu čekat u musí to letět :-D zatím zdar
fiste
Mám jeden dotaz. Jelikož kytky můžou potřebovat zvýšenou dávku CO2 pouze ve dne, jak máš vyřešeno abys jim ho nepřidával i v noci? Ve dne jim to za určitých podmínek může pomoct, ale v noci je tim vždycky dusíš..
Bubbleman
Ahoj no prostě to na noc vyndám a je to ne :-D a pomůže jim to vždy tak zatím pic
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od fiste
Mám jeden dotaz. Jelikož kytky můžou potřebovat zvýšenou dávku CO2 pouze ve dne, jak máš vyřešeno abys jim ho nepřidával i v noci? Ve dne jim to za určitých podmínek může pomoct, ale v noci je tim vždycky dusíš..


Zdarec,
odpovím za Bubblemana...
Jak si jako představuješ, že by měl zamezit vývoji CO2 přes noc?! přikázat kvasinkám ať si daj voraz, nebo vyndavat nádobu ven z boxu?
Je to úplně jedno, protože množství vytvořeného CO2 tímto způsobem bude velmi malé na to aby se kytky přes noc dusily.
Tím že se produkují v noci vidím jako velké plus, během tmy vzrůstá koncentrace CO2 pro potřeby fotosyntézy přes den.
Každopádně vyšší koncentrace CO2 určitě zvyšuje rychlost fotosyntézy, žádný za určitých podmínek! V atmosféře je nedostatečná koncentrace tohoto plynu, je to nejvíce limitující faktor celkové rychlosti fotosyntézy.
Musíš si taky uvědomit, že nezvyšuješ jeho koncentraci v boxu ale v celé místnosti kde je box umístěn. Názorně vysvětlím a popíši vznik CO2 na příkladu:

Hmotnost cukru (sacharozy) = 342,3 g/mol

Sacharoza se v kyselém prostředí (či enzymaticky) rozkládá na glukosu a fluktosu, oboje cukry se štěpí pomocí kvasinek a vznikají dohromady 4 moly CO2.

Pokud tedy do roztoku přidám 1 mol sacharozy = 342,3g vzniknou 4 mol CO2 + 4 mol ethanolu, který při koncentraci v roztoku 15-20% zabíjí kvasinky a celý proces se zastavuje (z toho tedy lze usoudit že reakce neproběhne úplně a převážná část cukru zůstane nevyužita). Budu tedy předpokládat že konverze bude z 20%.

Jeden mol plynu zaujímá při 25°C a normálním tlaku přibližně 24 litrů. To znamená že množství vytvořené z 4 molů CO2 při konverzi je 24*4*0,2 = 19,2 litrů.

(dále už jenom úvaha) Box je v místnosti o rozměrech 2,5*4*3m, jeho objem tedy 30m3 = 30 000 litrů.
CO2 je v atmosféře o koncentraci 0,033%obj. Celkově v místnosti tedy 9,9l čistého CO2.
Při dalším předpokladu že by se CO2 vytvořilo okamžitě, bylo by v místnosti dohromady 29,1l. Koncentrace CO2 v místnosti tedy 0,097%.
A teď se stačí podívat na graf jak se zvýší rychlost fotosyntézy.
Závěr je tedy takový, že při koncentraci 0,097% CO2 se intenzita fotosyntézy limitně blíží své maximální hodnotě a další zvyšování jeho koncentrace nemá žádný praktický význam. Intenzitu fotosyntézy budou omezovat další podmínky, které jsou teplota, množství vody a kvalita + intenzita světla.
Teplotu dodržuje termostatem na 26-27°C, kvalita a intenzita světla zaručena 600W HPS a množství vody závisí na pravidelných cyklech zalévání.

Obr. 1 Závislost intenzity fotosyntézy na koncentraci oxidu uhličitého. (údaje v ppm = part per million, 0,097% = 970ppm = 970mm3/dm3)

Doplňující informace ke grafu...
C4 cyklus http://cs.wikipedia.org/wiki/Hatch-Slack%C5%AFv_cyklus
C3 cyklus http://cs.wikipedia.org/wiki/Calvin%C5%AFv_cyklus

Jo a ještě pro představu, jeden mol látky obsahuje 6,022*E23 částic. V našem případě tedy 6,022*E23 molekul CO2 (miliarda je 1*E9, bilion 1*E12, atd.)
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Bubbleman
Ahoj no prostě to na noc vyndám a je to ne :-D a pomůže jim to vždy tak zatím pic


Nic nevyndavej!

Jediný problém bude v tom, že do roztoku svítí světlo. Rapidně se sníží rychlost jejich rozmnožování, takže něčím přikrýt a pohoda! :)
HurricaneGeorge
Pro rosliny je ho v atmosféře nedostatek, vysvětlovat ti to na tom grafu už nebudu!
Třeba vodní pára či methan mají mnohem znatelněji skleníkový efekt.

Hnojiva nemají žádný vliv na rychlost fotosyntézy!

Při objemu 30 m3 tedy 30 000 litrů vzduchu v místnosti, tvoří kyslík 21%, tedy 6300 l O2, myslíš tedy že celkově 30 l CO2, může ovlivnit jeho celkovou koncentraci?!

Tím, že CO2 uzavíráš ventil přes noc jistě šetříš náklady, u kvasinek za pár korun je to jedno.

Dál se už k tomu vyjadřovat nebudu, vůbec nic nevíš o fyziologii roslin.
Nebudem tu zasírat Bubblemanovi téma...

Ať to roste...
fiste
Dobře, přečet jsem si tvuj příspěvek ještě jednou a asi máš pravdu s tim dušenim, na poprvý jsem ty výpočty přeskakoval.. Koncentraci kyslíku to moc neovlivní.. Neřikal jsem ale nic o tom, že by hnojiva ovlivňovala rychlost fotosyntézy, jenom to, že když probíhá rychleji fotosyntéza, musí se víc hnojit a pokud to neudělám, kytky neporostou rychlejc, protože nebudou mít z čeho.

Ten svuj původní příspěvek smažu, počítal jsem s mnohem větší koncentrací CO2, takže jsem počítal špatně. Kytky se asi tak malym množstvím nemůžou zadusit, leda že by byl vypnutej ten odtah a zvedla by se mnohem výš..

Máš pravdu..

Edit: Víc hnojit myslim jako víc zalejvat, ne zvyšovat Ec zálivky..
Bubbleman
Ahoj tak zas přihodim nějaké foto z 29.dnu 18/6 dnes sem připojil do zálivky A.D.:bud ignitor viz.foto na začátku rozhodl sem se že je necham na 18/6 jestě týden a pak rychle na 12/12 :-D EC jsem zvedl na 1,6 tak zatím :-)
Bubbleman
Ahojte lidi tak mám zas nějake nové foto :-) z 34 dnu 18/6 pozítří už to příjde a pojede se 12/12 :-D zítra je na to připravím a trosku pročistím spodky od listí. foto: č.1: JH, č.2: ERSD
alpa
ahojda....to presazeni z canna do plagronu probehlo ok?[jelikoz se mi ty hliny zdaji celkem rozdilne?!tak se ptam^^] za jak rychle to prolezlo tech 11L kvetnik?

jinak wing & el. predradnik zaruka kvantity ;]
fiste
citace:
Původní příspěvek od alpa
ahojda....to presazeni z canna do plagronu probehlo ok?[jelikoz se mi ty hliny zdaji celkem rozdilne?!tak se ptam^^] za jak rychle to prolezlo tech 11L kvetnik?

jinak wing & el. predradnik zaruka kvantity ;]


jj, jenom bych víc ohnul wing a neměl bych na něm položenej kabel. Horkej kabel => větší el. odpor => míň to svítí, ale nejsem si tim 100% jistej..
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od fiste


jj, jenom bych víc ohnul wing a neměl bych na něm položenej kabel. Horkej kabel => větší el. odpor => míň to svítí, ale nejsem si tim 100% jistej..


Taky bych ten wing stáhnul. Takhle otevřený je dobrý na větší plochy či slabší wattáže s kratší vzáleností.

Ten kabel má izolaci, která ho chrání i proti přenosu tepla. Stejně změna teploty na kabelu je lokální, nemělo by to žádný vliv na celkový odpor.
Bubbleman
ahojda lidi teplej kabel neni jelikoz jde rovnou nahoru a nikde neleží a přesadba proběhla uplně v poho na kořeny sem se jestě nekontroloval ale podle vršků soudim že ok a plagron royality mix je predhnojen dejme tomu na tyden na růst to se mi hodilo akorat jeste po přepnutí to totiž poletí nahoru :-) tak zatím pic
Bubbleman
Zdárek:-) tak už sem tu zas tentokrát už je konečně přepnuto 12/12 dnes je tomu tak.5.dnem a holky docela vylétli do výše:-)přidávám nějaké foto.
WAMParjan
zdarec odkud máš ty advance nutrients? :) maš už s nima nějaké skušenosti ? :D
Bubbleman
ahoj no koupil sem si je ve specializovaném obchodě :-)
jinač mam zkušenosti jen s nejakýma komponentama ale celou kůru jedu ted poprvé od AN.ale myslim že vůbec nejsou špatný:-)
Bubbleman
Ahoj lidičky tam mám foto z 11.dne květu posledních 5.dní jsem strávil ve špitale a po návratu domů mě čekalo přijemné překvapení myslim že výškoví rozdíl se pohybuje od 5 do 7 cm hodně mě to překvapilo :-) jináč ph 6,2-6,3 EC-1,7 tak zatim
Bubbleman
ahoj geeečkaři:-)foto z 14.dnu 12/12 docela to roste :-)
Bubbleman
Jsem tu zas a znovu :-) 17.den 12/12 nastala jedna změna a to taková že jsem vysadil .bud ignitor který se používa týden před květem a 14 dní po přepnutí ten nahradím prozatím big budem od A.N. :-) tak at se vede !!!!!!!!
Bubbleman
ahoj lidičky opět zasílám nějake foto z 22.dne 12/12 ph-6,3 EC-1,5 příští zalivku možná jestě zvýšim EC na 1,6 či 1,7 pak už pomalu dolů:-)
Předem děkuji za K pozitivní :-D zatím zdar a sílu
Bubbleman
ahoj gečkaři tak zas trošku aktualnich fotek :-) jináč zvedám tento týden EC zálivky na už zminěných 1,7 tak zatim
Bubbleman
Ahoj lidi tak aktualizace ze 44.dnu květu vyradil sem big bud od A.N. a zakomponoval Overdrive od stejne znacky jinak me potkali trasenky vystrikal sem je vyrobkem od hydrogarden s nazvem pest off jsem zvedav nemelo by se to dal sirit a ja bych to mel v klidu dojet tak hodne zdaru zatim pic :-)
Bubbleman
zdarec tak nejaké aktualní foto z 50 dne 12/12 zítra již na posledy zahnojim jen samotným Overdrivem a přejdu na ripen od ghe tak hodně zdaru :-)
Bubbleman
Čus moc dikes za karmu:-) mám nějake foto z 55.dne 12/12 už nedávam dusikatá hnojiva,jedu pouze ripen resp.hořčik,síra,draslík,fosfáty.za týden možná devět dní přejdu jen na vodu, s upraveným ph samozřejmě :-) tak zatim zdar
marw
Ahoj pěkné kytičky,prosímtě nešlo by udělat pár fotek toho eda a herera samotného?At je trocha poznat co je co?
To Hur.George- chtěl jsem spíše mrknout na to jak vypadají jednotlivé kytky samostatně a to hlavně omrknout jak se chovají spodky a celkově jak to kvete.
HurricaneGeorge
Ahoj,
koukám že tam nakonec zůstalo 12 kytek v 11L a jedna v 6,5L květináči... (můžeš porovnat výnos u 11L a 6,5L v té levě řadě, ale nesrovnával bych se zbytkem boxu, ty ostatní mají více prostoru).
Oddělené fotky by byly lepší, ale ED jde poznat podle listů i tím že je kroutí dolu...

Při proplachu vodou bych sledoval EC co vyteče z květináčů ať je ten flush co nejúčinnější. Pokud o hodně vyšší než voda tak proplachovat a proplachovat :D Ten další týden bez hnojek určitě poznáš na chuti a nebudeš muset stříhat tolik listů ;).
počkej až dojedu ... :starwars:
Bubbleman
Ahoj tak jsem tu zas zkusil jsem to tedy ty fotky trošku oddělit fota jsou z 61. dne 12/12 ještě leju ripen vypadá že to ještě chvilku potrvá
než dojde ke kose :-) zatim pic a dik K+
foto č.1 JH
č.2 ERSB
č.3 JH
č.4 ERSB
č.5 JH
Bubbleman
ještě dodatek :-) foto č.1JH č.2 ERSB
Bubbleman
Dobrý den damy a panové tak jsem zas tu s nějakejma aktualitama :-)
dnes je den č.73 a zítra mám kosu klido si můžete tipnout váhu :-) výsledek dopíši až budu vědět.jinac dnes jsem oštípal největší listy a kytky nechávám do zítra ve tmě tak zatím pic!!!
HurricaneGeorge
Tipuji 750, ale klidně tam může být i více... něco jak 1000 od elessara na icmagu 600W SAGE organic, tak měl nový silver box, e-ballast, půdu a organický hnojky (ikdyž tam byl cenou hnojek o řád níže ;) ).

Měj se a zatim

Jo a 450 byl jeho první pěst vůbec... http://grower.cz/forum/showthread.p...6954#post936954
pekny,moc pekny,ale vic jak 470g tam nebude.
extrem86
485 ale mozno trochu viac :D
Bubbleman
kluci,holky vy mi moc neverite myslim ze budu brat v potaz tip nad 600 g jelikoz mene tam rozhodne nebude
:-)
citace:
Původní příspěvek od Bubbleman
kluci,holky vy mi moc neverite myslim ze budu brat v potaz tip nad 600 g jelikoz mene tam rozhodne nebude
:-)

Tak já teda tipnu rovných 600 germánů :)
Balon
a já 601gremlinů
gremlin101
Že by 620g
MDe_
635g
Kambu
já si tipnu 500 g
RENE.2
589g
WERD
687gééé
xXx-cavimanus
okolo 400g suchýho a bezbytečných stonků a semínek.....
P4Y0out
pekelných 666g :)
Mr.Klo
Hola hej!rekl bych 12* 55 jako prumer...........660.:-)
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Mr.Klo
Hola hej!rekl bych 12* 55 jako prumer...........660.:-)


Kytek je tam 13. Řada vlevo má 3x11L a 1x6,5L. ;) :)
caseage
a jak je na tom ta v 6,5 oproti tem v 11litrovejch jinak moc pěkný co bych dal za takovej zahonek :-)
K+ leti
Creator
789 :)
450
570
podpapirnik
589 :-))) a více.....
miguelx
....cca 625 gé...
Ether
Zdravicko, moc pekne.. 555 ..
HurricaneGeorge
Tak už vím, že jsem prohrál :).

Gratulace a přání dalších úspěchů Pane! (za překročení g/W při tvém druhém pěstu, jak jsem slíbil). :D
Bubbleman
Dobrý den panove a damy :-) me konecne výpočty me docela příjemně překvapili jelikož výsledek se rovná 821.5 g suchého květu bez listí a stonků takžě docela extrém :-) smokereport a foto dodám odpoledne tak zatim zdar :-D!!!!!!!!!a samozdrejme že vyhlasim vítěze tipovačky
HurricaneGeorge
GE index: 821,5 / [(35*18+73*12)*0,6] = 0,91
g/W: 1,37


počítal jsem to pro 600W, pokud i spředřadníkem tak 630W (GE: 0,87 a g/W: 1,3) to jen pro srovnání s LED diodama :D

EDIT: 2 WERD...
K+ za dobré řezy, JH je vitální,ale ED je lepší! :teef:
WERD
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
Hm, tak to gratuluji, v průměru 137 g na jedné, takovéto kytce, to je pomalu na zápis do guinessovky... ;)
nemas foto sucheho celku? to sou to fakt takové šutry? páč objemově to vypadá docela jinak...

edit: nechtel jsem to psát, ale asi to nenapalo jen mě...



tak já myslím že těch kytek tam má psaných 12ks...což dělá by voko asi 70g na kytku :D
xpapousek
jj je to tak... :) ale stejne, fakt dobrý...
citace:
Původní příspěvek od Bubbleman
Dobrý den panove a damy :-) me konecne výpočty me docela příjemně překvapili jelikož výsledek se rovná 821.5 g suchého květu bez listí a stonků takžě docela extrém :-) smokereport a foto dodám odpoledne tak zatim zdar :-D!!!!!!!!!a samozdrejme že vyhlasim vítěze tipovačky

Tak to jsem se o 221,5 germánů sek :D
gratuluju!
Bubbleman
Ahojte lidi jo prorostlé je to celkem dobře a váha je vskutku taková jakou sem napsal 821,5g sám sem tomu nevěřil převažoval sem to asi dvacetkrát :-) a opravdu tam bylo kytek třináct 12x11l a 1x 5,7l květina z 5,7litrového květníku važila 47,5g čistého květu když tedy udělam výpočet 821,5-47,5=774, 774:12=64,5 získám průměr u květin v jedenácti litrovém květníku který je 64,5g
Smokereport:ERSB hodně ovocný model s nasládlou chutí, dobře provedený průplach takže jemné bez hořkosti a škrábání.
Stav spíše durazný high s nábojem energie a příjemnou odezvou bez nutkaní k spánku
JH:Hodně kořeněna huť i vůně též jemné (ten průplach je znát)jen je trošku více citít občas nutkání ke kašli
Stav: hihg s přechodem do stoned odezvy

Vyhlášení vítěze
1.Creator 789g
2,HurricaneGeorge 750g
3.WERD 687 g



foto:
č.1-3 JH
č.4-5 ERSB
HurricaneGeorge
Zdravím,
přihodím jednu fotku výsledného produktu Ed Rosenthal Super Bud. Stále disponuji tímto darem. Hlavně přes vapo vynikne skvělá a harmonická chuť.
Moc super marihuana. :teef:

Hmotnost paličky 2,0g

Fotografie (podrobnosti u mě v tématu):
Pentax K-7

Ohnisková vzdálenost 75mm, ISO 100, čas expozice 1,3, clonové číslo f/8

Chtělo by nějaký makro objektiv, tenhle asi 30 let starý má dost vad a tak jsem se zaměřil na větší hloubku ostrosti.
mysak
vypada jak nejaky ..Zlat´ak :) masakr
Claune
to je kurva dobrej výnos na takovej relativně malej prostor, protože, ať se to nezdá šestikilo s vlaštovkou osvítí i 1,3 na 2 metry....ty krajní kytky sice nestojej za moc, ale ten výnos tam je....sice to nevypadá tak suprově ale zhuluje to stejně dobře takže proč výkonu světla nevyužít...u 1,2 na 1,2 je to vážně dobrý....každopádně je pro velkej výnos pod 600w základ mít velký kytky, minimálně 80 čísel....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma