Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zatemňování při selekci na out? - Klikni zde pro originální téma
Marty
Zdravím všechny pěstitele. Rozhodl jsem se před letošním outem udělat předpěstování a následnou selekci kytek před tím, než půjdou ven.
Jelikož to všechno bude takové narychlo, tak jsem nakonec odpustil od možnosti udělat z kytek řízky, ty přepnout na květ a následně tak zjistit pohlaví. Tudíž se zřejmě uchýlím k možnosti nechat kytce všechny větve, ale zde nastává otázka. Myslíte, že je lepší celou kytku přepnout do květu, zjistit pohlaví, otrhat pre-flowers a vrátit zpět na růst, nebo spíš jen jednu větvičku nějakým způsobem zatemňovat??
Říkal jsem si, že nebude zrovna jednoduché zatemňovat větvičku měsíc starý kytky.
A další otázka.. Čím to zatemění provést?? Na takový prcky?? Napadl mě několikavrstvý černý neprůsvitný igelit, ale bojím se, že by se pod tím větev rychle zapařila a udusila.

Díky moc za rady ;)
nechat kytku nakvíst a přepínat zpátky na růst je to nejhorší co můžeš udělat ... standartně nechápu proč by si nemohl udělat jeden řízek z kytky ... zakrýt tu jednu větvičku nejrychlejší řešení ... ta větvička se nezkurví pod tim pytlem zas tak hned - do tý doby určitě ukáže pohlaví ,)
Pohroma
No ono udelat rezany a ty nechat nakvest/vykvest zase neni takovej zrout casu... Zakorenej rezan mas tak za maximalne 14 dnu....
Takze asi bych to narezal(klidne ufikni vrsek,stejne to budes nejspis zastipavat) dej ho zakorenit a pak vykvest.... Hotovo a zadny silenosti nevymyslej.....
tuffgong1
ono když se to spočítá tak to je asi takhle +- 10 dnu zakořenění potom chvíli než si kytka zvikne v květináči pod nějakou 125w usporkou +- 5 dnu ? a potom než ukaže pre flowers to je třeba 5-10 dnu a sme na +- 20 dnech kdežto třeba to zatmění větvičky vyjde na dnu 5-10 jde tu o boj s časem a místem ono když mám 125w usporku tak asi neni nic super osvětlovat 9 kytek ač malejch tak stejně + třeba 18 řezu (pro jistotu z každy kytky 2 kdyby jeden nezakořenil) a další věc čim dřív poznám co je samec tim dřív to vyhodim a nahradim :-)



tudíž přepnutí celý kytky se zavrhlo takže ted je otázka jak stou větvyčkou pytel ? nebo něco jinýho ? větrat a jak často ?

a co by mě zajímalo když ta větvička přepne co pak po tom ? utrhnout jí , nebo nechta a když necham nemuže nějak negativně ovlivnit kytku ? :D :D :D

to je asi vše :D předem děkuji za odpovědi :-)
s tim pytlem nevymýšlej žádný složitosti větrání atd...bude mít snad taky den se zapnutym větrákem ne?
tuffgong1
ok ok :D to je jasný že bude mě spíš de o to že sem myslel že by ten pytel měl být natěsto okolo stonku aby tam nepronikalo vubec světlo :D a tudíž by se muselo větrat , ale pokud stačí navlíct a čekat tak ok :-)
tak jasně že tam nesmí pronikat světlo :D
Marty
Tak super, tuffgong má pravdu, jde o boj s časem, jsem v časový tísni.. :) Řezy jsou sice nejlepší řešení, ale trvá to o značnej kus času déle, než to zatemnit. Jestli stačí teda jen navlíknout, počkat pár dní, tak je to super..
A na to se chci taky zeptat, jestli tam tu větev pak můžu nechat?? Urvat pre-flowers a jede se dál?? Já bych to teda asi spíš uříznul. Ale nevím, proto se ptám :)
taky bych to uříznul
ale pamatuj že z hovna bič neupleteš tzn že pod 125w to nepujde moc rychle a plusko pro tebe je že má bejt hnusný jaro tak můžeš selektovat až do května
Marty
Ven to půjde hned ze začátku června ;) Po loňských zkušenostech, kdy jsme dali kytky ven v květnu a všechno vlivem hnusnýho počasí chcíplo nenecháme nic náhodě.. Ať si kytky jsou menší, ale aspoň nechcípnou ;))
tuffgong1
sice neupletu bič , ale mě stačí když vypálim cihlu :D a ta cihla bude základ naší out sezony :D
Marty
No s tou naší 125w toho moc neupečeš, mít tak 600w sodík, upekl by sis i buchty pod tím :D
Ne, já si myslím, že když to pod lampou pojede tak od tý poloviny dubna, tak i 125w bohatě stačí na to, aby to vyrostlo tak, aby to neposralo počasí, nebo vítr..
tuffgong1
tak to je jasný řekl bych že když lidi vedou předpěst se 125w je ok :D hlavně na to aby ti to neposralo počasí je duležitej pěknej ofuk pro pevný a tlustý stonky :D každopádně po +- 2 měsících po 15w to už budou dle mne pěkný kytiti mititi :D

ja sem to myslel jako že z hovna neupleteš byč to je jasný , ale z hoven dou dělat cihly :D někde jem to vyděl :D (teda po přidání dalších přísad) tak jako že s hovnama de aspon něco dělat tak jako že de i s nískejma watážema něco dělat :D
Marty
Já to chápu :D Ale nechtěl bych mít barák, kterej je postavenej z cihel z hoven.. :)
2 RespectFlowers: Ven budu dávat pruple widow/purple 1 od tebe, tak uvidíme ;))
MEGAN
Čau Marty.Ak máš rastliny predpestované tak urob rezy a nechaj zakoreňovať.Svieť im ešte 10 dní.Potom ich hoď na okno a o 10 dní budeš poznať pohlavie.Pokojne ich môžeš na okne nechať aj dokvitnúť.Do 15.4.je vonku ešte perioda vhodná na kvitnutie.To stihnú.Dobre si ich znač aby si o 20 dní vedel ktorý klon je z ktorej matky.Veľa zdaru!
tuffgong1
Re : megan proč toto udělat nemužem se probíralo v diskuzi nad tvím příspěvkem :-)
Marty
I tak to osvěžím ;)
Na celou tuhle proceduru mám zhruba měsíc a půl.
Takže nemůžu zahodit téměř měsíc jenom řezama.
A počítám s tím, že za půl měsíce my asi kytky nevyrostou tak, že z nich ty řezu budu moct udělat :)
Ale to se chci ještě zeptat.. Kdybych náhodou přeci jenom chtěl ty řezy udělat, tak za jak dlouho to můžu zhruba tak ušmiknout?? Myslím tím dobu potřebnou kytce na to, aby vytvořila ideální větvičku ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma