Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Matkárna 70W usporky - Klikni zde pro originální téma
Hermafroid
Tak jelikož sem se letos rozhodl, že toho vypěstuju v lese o kus víc než loni a za oknem to mít nemůžu vrhl sem se na výrobu matkárny s tím že matky tam pak nechám i vykvést až mě budou k ničemu.

Využitej materiál:

Světlo:
phlips 32W cool daylight 6500K (možná dokoupím druhou) 250kc,-
2+1x philips 20W spektrum 2700K ( mixuju) - dostal sem zadarmo

Větráni: klasickej PC větrák - aktivní odtah - zdarma

časovej spínač - 120kc

Objímky, izolepa, hlína, plech, folie, odstřikovač, řetízek na světlo - vše cca do 300 kc ,-

Hlína : substrát na výsev a množení rostlin 35kc

Velikost boxu 55*44*36cm

Celkova cena tedy okolo 750 kc + zhruba 5 hodin práce

Pěstírna bude sloužit i pro chilli papričky. A předpokládám že po využití matky ju nechám vykvést pod 60W ... Přemyšlel sem o V-ScrOG jako sem viděl u carlose ale chtělo by to pak něco silnějšího a dat to na vertikal doprostřed.. Takže to zatím nechám jak to je a uvidí se.

Jo ještě sem zapoměl, momentálně na rychlo zkusím nějaký noname semena jak se jim bude dařit a jinak je nachystany Satori, Mandela, Automatik mix + a ještě nějaky srandy :)

Dnes sem ten box dodělal a dal klíčit semena tak uvidíme jak se tomu bude dařit :) postupně budu doplňovat úspěchy :)

Jen bych se chtěl zeptat, jestli používate nějaký pařníky a podobny serepetičky, nebo to pujde v klidu i bez toho? :) A co používáte na hnojení? nejradši bych pořidil biohumus nebo něco takovýho, nemám rád ty chemicky blbostí a radši bych to krmil přírodně... pujdou pak přesadit do koňskyho hnoje s dostatečnou dávkou vápniku a posleze fosforu od slepičinců aby pěkně kvetly :).:pimp:
G.M.O.
No skříňka vypadá utulně počkej a to máš jako předpěst na out nebo jednu matku nebo jak to planuješ? Prostor hodně malinkej wattáž ti na tento micro pěst snad stačit bude ale nečekej od toho žádný zázraky. jsem zvědavý jak se ti to tam všechno vleze i s papričkama a řízkama. Když tam máš tři zářivky tak jsi alespon mohl lépe rozmistit a pokud v té misce máš seminka... tak na ně svítit při klíčení nemusíš.. postačí dát za okno. pěstu zdar

p.s. pařníky podle teploty a vlhosti (každá skřínka to má jinak)
Hermafroid
Plánuju tam hlavně předpěst na Out, prostor je dost malinkej toho sem si vědom.. hold tam nic dlouho nepobude :) Budu to tam muset nějak pěkně rozložit protože přímo pod světlem mam misto 20cm pro růst když tam hodim krabičky. V misce nic neni je to tam jen hozeny prázdny, respektive už sem je vysypal hlinou a mam to u PC v teple schovaný pod igelitem a čekám až vzejdou klíčky :).

Ono původně sem to měl vymyšleny trošku jinak a hlavně pro jedno jedno světlo ale nakonec to dopadlo takhle, takže ladit to budu až v průběhu.
Napáda mě ty 20W dat víc na okroje a doprostřed bych hodil klidně na vertikal tu růstovku aby to pořádně prosvítila( pokud bych tam chtěl něco nechat vykvést tak to tam tak dám určitě, samožejmě s jinou zářivkou :)

A k tomu chilly - to tam vrznu jen někam na kraj nějakej menší truhlík na uchycení semínek :) (bulgarian carrot, red cayenne, jamaica + vietnam yellow a black bulgarian), jakmile se to uchyti a bude to mit pár větviček tak to pujde od tam pryč.

No uvidíme, budu ten pokus poctivě dokumentovat.
Hermafroid
Tak dnes mam 8 den sviceni, zatim to vypada, ze se tomu dari takze zanedlouho tyhle noname modely vyhodim a nahradim necim kvalitnejsim . Jen asi budu muset vymyslet nejaky jiny stinitko a rozlozeni svetla ve skrini. Zatim jedinej problem je zeschli prvni listy jednoho kvitka coz se me stalo asi ze zacatku nez sem vymenil vetrak.

1.foto - 1.den
2.foto - 4.den
3. - 7.den
4. - 7.den - tady jdou videt ty zeschli listy
5. - 8.den

Posledni 3 dny se dostavaj do tempa kdy jim za tech 16hodin vyroste 1 potro...
Hermafroid
Jeste pridam jak to de s tim chilly :)

zatim jich je 8 .. od kazdyho druhu neco a dalsi se snazim vyklicit :)
zaplnujem postupne at je to pod kontrolou :)
Hermafroid
Tak 10. den sviceni...
Do boxu zavitala Belladonka jedna, ale v moc velkym kelimku tak misto presazovani zkusim trosku tvarovat :)

Na posledni fotce se me krouti listy, ale podle vseho to bude asi Ph tak to zkusim trosku srazit..
Hermafroid
Na jedne kytici sem zkousel svuj prvni FIM :D
Jinak uz mam 5-6 pater :) coz je myslim docela slusny za tak kratkou dobu, tak pockam jeste a behem tydna dostanou taky zastip :)

Belladonce se u me snad libi a zacina pekne rust :), jen nevim jestli dal budu ohybat nebo ju narizkuju.

Jediny s cim asi zacnu bojovat sou svilusky bo co to bylo... zahlidl sem 1 musku tak zitra hned pro neco skocim a snad nebude problem.

Jinak vymejslim jak udelat jinak svetlo aby to tam slo lip poskladat.
Tot asi vse
Hermafroid
kolem 15 ti rostlinek chilly
4x pokusny kytky
2x no name z lonskyho roku
a Belladonka + pokus o rez
Hermafroid
Box je cim dal mensi :/, ale jeste to zvladame a zanedlouho budu presazovat do truhliku takze se udela snad misto :)

Jinak 2 autokvety outdoor mix sou v hline 3 dnem
Dalsi sem predmacel na 24h a uz tam sou taky.. tak su zvedavej co vyleze driv, a pokud vubec :/
ahoj, tak vidím, ze belladonka jede - muzes nam objasnit jak, kam, kdy a proc dostava zastipy? :)Neni to ten supercroping?
Hermafroid
Po kratsi odmlce sem hodim jak se nam dari :)

Jinak FIM dostala jen na dvouch nejstrasich vetvich, vrcholek ji nechavam a ani ji ho brat nebudu, myslim ze zbytecny. Jinak krutim a rizkuju hlavne kvuli nedostatku mista, tak sem se snazil udelat kericek, mam na to draty takze vetve dostanu presne do polohy jake chcu :). a jediny hnojky co dostava je nejaky NPK od Planzen nektar duostar...

Jinak pribyli me autokvety, a su mile prekvapenej co holky zacaly delat po 3 tydnech :)
Hermafroid
Tak uz je zasazeno na balkone, kyti se osypali bobulkama, ale po precteni par chtrejch rad sem je zacal oddelavat aby chilly dal rostly :)...

Ta osamocena rostlinka je zrovna vytazena ze skrine kde byla o 3 tydny dyl nez ta co je v truhliku uprostred ta nejvetsi ;).

Svetlo je nakonec 20W + 32W cool daylight ... ty 2700K rustovky sem oddelal pac tam byly zbytecne a topily.
DooMer
citace:
Původní příspěvek od Hermafroid
Tak uz je zasazeno na balkone, kyti se osypali bobulkama, ale po precteni par chtrejch rad sem je zacal oddelavat aby chilly dal rostly :)...

Ta osamocena rostlinka je zrovna vytazena ze skrine kde byla o 3 tydny dyl nez ta co je v truhliku uprostred ta nejvetsi ;).

Svetlo je nakonec 20W + 32W cool daylight ... ty 2700K rustovky sem oddelal pac tam byly zbytecne a topily.


mas je pekny co to je za odrudy ? dyztak pak smazu...
Hermafroid
citace:
Původní příspěvek od DooMer


mas je pekny co to je za odrudy ? dyztak pak smazu...


Diky :), ty nejvetsi sou bulgarian carrot, black bulgarian, jamaica yellow a vietnam yellow a posledni je red caynne. Na fotce je tak prvni pulka, jeste dost rostlinek je ve skrini. Stupen palivosti mam kolem 5-7 z 10. Mam rad palivy ale at je to zas k jidlu... :D
Hermafroid
Tak a sou doma... slibena Satori, Point of return a Mandela :), holky pekne vonijou, maj peknou barvu ale jedina chyba na nich je jejich vytahlost, bohuzel dostavali spatny svetlo a hrozne se vytahli a maj strasne tvrdy stonky na poradnou ohybacku. Ale na to kaslu :), nejak se s tim poperu, jak vidno na fotkach nic neni nemozny :D
Mely kolem 60cm vcetne krabic a box je bohuzel jen 40cm... (je jich 6x, jeste do toho 6 rizku, a 6 klelimku chilly papricek :D, zapada to do sebe jak puzzle :)

Vsechny sou urcitym zpusobem ohnuty (maj dost rozestupy mezi patrama tak ted cekam na vetve, aspon tam dost sviti :D ) Vetsina dostala FIM nebo nejakej zastip. A jak je videt mam 4x krabice nahnuty a jednu polozenou uplne (vyrizl sem do krabice douru a nalivam to bokem :D), zatim to holce nevadi a ani nevim jestli bude, milerad si ale necham poradit. Samozrejme zadna neni az u svetla aby se nespalily jak se zda ale kupodivu ma kazda svuj prostor a na vsechny solidne sviti. Co muzu sem zacal rizkovat(zatim 3x :D) abych to dostal nejak pod kontrolu a zkusil nachystat kericky tak jako u Belladony.

Jinak nevim co bych dodal, tak maximalne ze v lese se holky chytly, 5 dnu, pocasi nic moc ale par centimetru povyskocily, rikali ze streda bude nejhorsi a pocasi se bude lepsit... no ne ze by bylo tak hrozny, lesik luxus, vubec tam nefouka a dnesni polojasno pohoda. nemuzu si stezovat :D
Hermafroid
Tak po kratke odmlce tu mam par fotek :), autokvet potesil no posudte sami. Ohl sem ho na na zacatku kvetu, tak ted aspon sviti na vsechny palicky :) nejaky to g s toho ocesu :D. Dostal tam pred tydnem 20W usporku na kvet a docela se mu to libi.

1. foto 2 tydny
2.foto 3 tydny


5. foto 4 tyden ... porad to bali pod periodou 18/6 ma 20W na kvet + 32W na rust protoze tam matkuju porad :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma