Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
omega garden by home made - Klikni zde pro originální téma
mučačo
cus rafariani,at hledam,jak hledam,nikde nenachazim tak nejak nic,co by mi pomohlo v priprave meho growu.Podotykam,ze tomuhle tematu predchazi dloooouha doba badani,zjistovani,spekulovani a špekulovani:) vychazim z mych podminek,tj.pudorys zdene spizky je 90*120 vyska tak 180cm.Smyslem toho by melo byt co nejefektivnejsi vyuziti svetla.prijde mi tak trochu skoda pestit na klasickym metru ctverecnym,kdyz by byl tento box schopnej,dle myho,udelat jednou takovou plochu.Proste neco ve stylu omega garden,pokud mozno bez tech jejich neduhu.Ma predstava:vybojka v tube (bez stinitka) horizontalne,kolmo na delsi stranu boxu,a kolem ni libra truhliky.celkem tak 10.rizky by tim padem na hornich truhlicich byli o 14 dni dele na rustu,kvuli tomu,aby dorostly do potrebny vysky cca 25-30cm.potom by sli zespod nahoru,tam bych je ohnul jakoby dolu,pod truhlik a nova varka rizku by se mohla zabydlet dole.jeste neco k zavlaze.tam prave tapu:( drip system,kdy jedna rozvodna hadice jde dolu a druha nahoru,na obou regulacni ventil,kvuli regulaci tlaku. Mam vytipovane fontankove cerpadlo hailea 4500 s vytlakem 2.5 m 1850l/h.myslite,ze by to vytlacilo? Do kalovky se mi nechce,kvuli hluku.inkognito.je to takovej zbeznej popisek,budu s vama rad na tohle tema diskutovat,tak jestli mate neco K VECI,piste.A pokud se vam muj napad libi,odmente me prosim karmou,jako odmenu za badani;) vzdat se toho nechci,spis dopilovat. Dik smejte se
Hlava
Jaký světlo ?
mučačo
koukam,ze navstevnost je,ale ohlasy slaby:( kdysi jsem spekuloval nad tim,jestli je kytka schopna rust vzhuru korenama,byl jsem nazoru,ze ano.pak po dlouhem hledani jsem nasel pokus od Jahudky(diky ti:)) a to me tak nejak nakoplo...v mem pokusu by se navic koreny nemusely rvat se skrobem,kterej se ridi gravitaci. Coz by se jim asi zamlouvalo vic,hm? Co myslite? Cus Bery
Časlove
Čus!
Tak na začátek, nevim jak moc máš zkušeností s pěstěnim, ale nejdřív než se vrhneš do takovejdle věcí, doporučil bych ti pár kol si odjet normálně, tady s těma systémy je problém v tom, že musíš znát tu genetiku co tam dáš (nejlíp všechnu stejnou), kvůli tomu abys věděl kdy přesně přepnout. Moc sem nepochopil to jak píšeš, že něco bys tam dával pozdějc... Ale když si vemu ty rozměry, tak bych tam narval těch řezů co nejvíc a tak za 2-3 dny bych přepínal na květ.
Taky jsem měl kdysi choutky postavit si něco podobnýho, ale nakonec sem rád, že jsem to neudělal, sem si jistej, že by mi to přerostlo a následně se spálilo. Podle mě je fakt důležitý vědět co tam dáš, abyses trefil tou vzdáleností rostli od světla přesně a to nebyude asi uplně snadný!
Tady pár fajnejch odkazů na pár krutopřísnejch:D homemade vertikálů:
http://www.mrnice.nl/forum/critical...m-vertical.html
http://strainguide.org/wp-content/up...ath%20goes.htm
http://strainguide.org/grow-archives-2/
mučačo
cus rafane,nemyslim si,ze je to brnkacka.ale chtel bych to proste jen tak skusit...jeste neco k tem mym rozmerum,teda jako boxu.vybojka kolmo na delsi stranu,takze ty libry by byli na strane,co ma 90cm.vim,vim,ty libry maji metr,ale ty bych zmensil na 75-80cm.nebo si tam predstav jiny truhliky.ale v tom zmenseni problem nevidim,jen prcavejsi verze... No a s tema rizkama bych to musel udelat na dvakrat,protoze kdybych je dal nahoru hned,tak by byli moc maly na to,aby ohnutim dosahli az pod dno tech liber.tak by nejspis nerostli z toho zbytkovyho svetla.tak proto prvni kolo rezanu zakorenit,potom dat do spodnich liber a v tu dobu bych sviknul druhy kolo rizku ...vrchni cast i svetlo by bylo vyskove stelovatelny.ofukovej ventilator(30cm) by byl nejspis nekde tam,kde je nasavani coltuby,bo nevim.bylo by to na tesno,ale rozptylovalo:) by to teplo.na vic vetracku by nebylo misto.Chtel bych mandalu1 nebo satori,hm? Nebo co by jsi mi doporucil? Jinak dik za reakci:)
mučačo
...a myslite,ze by zavlaha fungovala jak ma,pri pouziti dvou regulacnich ventilu?...dik:)
mučačo
tak a furt vim prd:( mi nevykladej,ze mi k tomu nema nekdo co rict? Bo snad špekulanti na groweru vymreli?
Ahoj mucaco, jsem stejneho nazoru jako caslove...

Na nejaky experimenty se vykasly. Pudorys 90x120 cm je ideal na normalni grow. na rust 400, a jak pises 600 na kvet. Dal bych si tam 4x6, teda 24 kytek, jednou bych zastipl a za 14 dni muzes mit prepnuto a relativne brzo a nijak slozite hotovo.

Jinak Satori doporucuju, ale vzheledem k jejímu extremnimu kosateni se, tim myslim bujnost spodnich vetvicek, by ti jich tam stacilo 6. Naopak White Satin je dosti koště, tak tech bys naopak mohl dat po 24.

Ale chces-li se stale drzet tveho experimentu, nase rady ignoruj a dopadni jak dopadnes...

Nevim jak si na tom s merky pH a ec, treba zvlhcovackou a ostatnima nutnyma vecima...

Ale.....
mučačo
...diky ti za nazor santcho.merky a tak pod. Je jasna vec.bavim se o plnohodnotnem boxu,tedy by mel to,co je treba.vzhledem k bezradnosti groweru zacinam prehodnocovat box v tom smeru,ze na hydro se vyseru,neb si nejsem jistej,jestli by to zalivalo jakz takz rovnomerne.zustal bych jen u spodniho "U"-cka. A ty nejvrchnejsi kytky bych ohnul a nechal je rust smerem do svetla-nad svetlo...bych nejspis potreboval shlidnout vic experimentalnich vertikalu,neb zustavam ve slepy ulicce,takze experimentatori piste vase postrehy.nejradsi bych ale zustal u toho puvodniho planu...uf,po brku je to zahul:)
mučačo
tak jsem se stal majitelem 4 spinu s tema silnejsima kapilarama.ty budou napichnuty na DCS ventil 0.5atm.bych rad vyzval nekoho zkusenejsiho k rade,jak silny cerpadlo ty ventily otevre.funguje to nekomu s fontankovym cerpadlem? Napiste klidne sem,ne jen pm.at si tu nepisu sam pro sebe:)
robbbie
odjet par kol ala klasika pak experimentovat.brnkacka to zrovna neni. zalezi jake fontankove cerpadlo. vse je o prutoku/tlaku. nej je alko sub..tlaci fest :-) ale budu sledovat jesltli to rozjedes. pestu zdar.
mučačo
dik rafane:) vykonejsi font.cerpadlo ma neco kolem 100w max.vytlak 3,4 m a prutok 3 nebo 4 tis.l/h. Jde o to,aby nebylo slyset prez dvere. Nebo jak to mam utisit,hm?
Lampa
Nazdárek kolego

Jak sám víš, jedu něco podobného.
Dost lidí mě odrazovalom ale já rád experimentuju :)

Bejt tebou, tak na rostliny na stropě se vykašlu, musel bys to ohýbat okolo celého květináče.
Nebo bych jen květináče zbohu nařízl a rostlinu provlékl tak aby rostla jakoby z boku.

Jestli něco podobného doopravdy rozjedeš, určitě budu sledovat.

Čus, Lampa
mučačo
mir ti,kolego:) nad tim jsem tez premyslel,ale zatim jeste nevim,jak to teda ve finale sestrojim:) nejspis spodni u-cko s jakoby obracenym stinidlem.zatim mam porad prostor na špekulovani,jelikoz "podnebi" se nevyviji rychlosti,jakou jsem predpokladal.kazdopadne dik za nazor,sleduju tve dilo a dik za k.at se dari;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma