Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Mikropěst - Klikni zde pro originální téma
kaliguli
Zdravím !!chtel sem se zeptat jestli mi bude stačit zářivka plug and grow 125W(dual) na vysvícení skříně o rozměrech v70 š50 h 50 ?
Potom tam mam pasivni pritah a odtah pc větraček 12V a na ofuk zatim taky jeden. co myslite? dik !!začínam s pěstem a budu rad za vsechny rady
pestitelpompo
Výšku tam moc velkou nemáš ale když tam chceš cfl tak si myslím 200w,přečti si faq tam jsou odpovědi na tvé otázky.Jo ten dual si nekupuj,pod ní moc neporostou palice na květ je nejlepší červené světlo 2000kelvin ten tvůj dual má něco kolem 4000k na růst i květ ti bude stačit jedna pod tou Cfl Red ti to poroste docela pěkně a je to finančně lepší než kupovat dvě.Než něco rozjedeš tak si to tu pročti od toho to tu je!!!Udělej si vlastní názor co potřebuješ,třeba moc nehulíš a 125w ti bude stačit,těma pc větráčkama bys to mohl uchladit,zdar
IcanLearnUgRow
čau myslim , že určitě , pokud nepotřebuješ pachovej filtr, tak by ti měli pc větráky stačit.Ale ofuk jako pc větrák nic moc neudělá si myslim, udělej z pasivních přitahů aktivni,estli mas dalsi pc vetraky ,aby byli ve vyšce rostlin a ofukovali je.

Edit: koukam ze ti radi do 200w cfl, tak já ti poradim spíš si pořid sodík 70w nebo 150w, pod tim to roste a kvete nejlip :-) a estli nepotřebuješ filtr tak 70w uchladíš v dvouma větrákama! a výsledek bude bych řek lepší než pod 125w nebo 200 usporkou a je jedno jakou... a výška skřině je v poho-stačí zvolit dobrej styl pěstění.A já mám vnitřní rozměr 72-výška a mam tam 250w sodik :-)
pestitelpompo
IcanLearnUgRow jo to máš pravdu ale myslel jsem že chce jenom Cfl samo že sodík je lepší:-)
MagicHerb
Čau, pokud začínáš,tak si rozhodně pořiď,tu úsporku 125 Dual nebo Red.Neprosvítíš tolik a stačí ti si osvojit nějaký návyky a pak pokud se na to budeš cejtit tak můžeš začít třebas i s tim sodíkem na květovou fázi (150 W) atd. 250 W atd....
S takovejma větrákama co máš by jsi mohl mýt zbytečný problémy s teplotou.Já měl při podobnejch rozměrech skříňky a ventilace Teplotu kolem 30 °C což je celkem ideální.

Na větší watáž-200W úsporka nebo 150W sodík a vejš budeš potřebovat lepší(výkonější)odtah a nejlépe i přítah,aby vzduch cirkuloval(hejbal se a měnil za čerstvý).Např.UFO či jiný axiální větrák okolo 250 l vzduchu za hodinu.
Ukázka: http://www.growshop.cz/katalog/deta...125-mm--100-mm-

Myslim,že v nějakym dobrym growshopu ti vysvětlej jak to je s optimalizací pěstírny,když se zeptáš.Jde taky o to kolik si ochotnej investovat do techniky.

Základ je dobrej prostor s ventilací,optimální světlo,vhodný medium(asi hlína na začátek).Dobrá genetika(ustálená).Trocha hnojiva(hlavně to s nim zbytečně nepřehánět a nepatlat pátý přes devátý).Zalejvat pravidelně po menších objemech vody(podle toho jak hodně rostliny vsakujou vodu kořenama).Nepřelejvat ani nenechat květináče dlouho vaschlý.Včas přepnout hodiny na 12/12.Posledních 14 dní zalévat(né přelévat) pouze vodou bez jakých koliv přísad.

http://indoor.xf.cz/vykon/ - doporučuji si tam dosadit 50 na 50 ;)

Parametry vysokotlakých výbojek (HID)

70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm


150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm - tohle by měl být pro tebe ideál zdá se


250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm

400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm

600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm

1000W - pokrytí: 150 x 150cm


Tyto hodnoty předpokládají využití dobrého reflektoru - stínidla z nerezového plechu, jež má lepší odrazivost než např. hliník - a také vhodného odrazového materiálu na stěnách pěstírny.

ZDAR
kaliguli
zdravim.dekuju za odpovedi.pojedu to pod 125w red.musim si ji koupit v grow shopu az budu mit cestu.pridal bych foto skrine ale nak nevim jak tam tu fotku vlozit.
jo a jeste sem se chtel zeptat jakou genetiku byste mi poradili?
Dik
kaliguli
Zdravim.Tak sem rozhodnutej pojedu to pod 125W red.
jeste bych se chtel zeptat jake modelky byste mi doporucil.
dik moooc.
pridavam foto skrinky
kaliguli
skrinka
kaliguli
co dům dal :D
kaliguli
chtel bych pestovat scrog ale nevim jestli tam mam dat 2 velky kvetniky a nebo vic malich.co myslitze vy? piste :)
MagicHerb
Víc než 4 bych tam nerval dovnitř.Rozhodně sháněj něco co se ti moc nevytáhne.Tudíš spíše inika a indika dominantní křížence případně autoflowering modely.

Přiklad indika dominantní odrůdy pro tvůj účel: www.mazar.cz/cs/produkt/180-early-widow/?katID=178
Tady mrkni na automaty: http://en.seedfinder.eu/database/strains/autoflowering/

Než dělat obštrukce s drátěnkou tak si radši vychytej ať ti to obstojně roste v tý skříňce.Pak můžeš řešit vychytávky. ;)

Skříńka vypadá solidně.Jen mě trochu zaráží to stínidlo,ale snad to bude OK.

ZDAR
kaliguli
Ahoj. No to stinidlo je krutý:) no kazdopadne na nej koupim tu diamantovou foliia obalim ho..a u tech automatu se sviti jak prosimte?normal 18/6 a pak 12/12?
DoublePowa
Pokud se nepletu tak u těch automatů můžeš svítit jak chceš :)
Foxx
Ano, u automatu plati, cim vic svetla, tim lip. Sami si urcuji, kdy maji kvest, nezavisle na fotoperiode. Takze 18/6 ale klidne i 20/4.
petis__
Máš v podstatě identický box jako já (70*45*50), jedu 70w sodík a taky 1 pc větrák na přítah, jeden na ofuk sodíku a jeden na odtah a je to dostačující. Myslím že tobě by stačili i dva, jeden na ofuk kytek a druhý na odtah + pasivní přítah. Ale pokud ti nevadí hlučnost, tak 3 větráčky jsou samozřejmě lepší. Automaty bych ti nedoporučoval kvůli malé velikosti stropu. Automaty se totiž nedoporučujou zastřihávat, spíš bych doporučil sehnat nějaké 100% indiky a ohýbat/zastřihávat. určitě tam šoupni 4 kytky, já mám momentálně 2 a mám zbytečně nevyužitý prostor. Příští kolo dám určitě 4 kytky.

Ať se daří;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma