Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Marihuana na predpis - Klikni zde pro originální téma
Ahoj,
docela by me zajimalo kdysi, je to tak rok sem cet nekde na internetu ze se pripravuje novej zakon kterej povoluje prodej marihuany na predpis, netusite o tom neco? Jak to dopadlo. Na jaky nemoci to bude atp?

pokud to tu je tak se omlouvam
Ski
Ahoj, ano je to tu v monitoringu medii tato kauza je aktualni a mozna ze se konecne neco pohne :) např najdes clanek tu
http://zpravy.idnes.cz/veci-verejne...5230_domaci_brm ale cesta je to jeste daleka :)) a moc konkretnich situaci jak to bude fungovat neni vyreseno :))
Časlove
Cože? Dovážet z Holandu! Ach jo, vidina, dle zákona, legálního pěstění zase v nedohlednu... Na nás pěstitele nikdo nemyslí:D
Ski
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Cože? Dovážet z Holandu! Ach jo, vidina, dle zákona, legálního pěstění zase v nedohlednu... Na nás pěstitele nikdo nemyslí:D



http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/st...huanu-nemocnym/

Tady mas lepsi plan :) no nejlepsi by bylo pestovat to na uzemi nikoho :D nebo spis zmenit zakony :) a povolit komercni pestovani treba jen jedne firme .. treba si na nas vzpomenou ))
alpa
na recept to nebude jeste dlouho....tyto dva postnute clanky od Ski dokazuji to ze nevedi ani co stim [dovazet to+danit+ta sranda kolem+nekdo na tom musi vydelat=drazsi cena nez na cernem trhu ] a dat nemocnym vitenamsky chemicky ochuceny zabaveny shit?!?!?!to si nezaslouzi ani rozvadet :D
Pozdrav
V českém zdravotnictví i u české veřejnosti je hlubce zakořeněný princip: "na předpis = zadarmo". Díky tomuto, lék který není v lékárnách zadarmo nemá na trhu vůbec žádnou šanci. Řada léků, které jsou za úhradu v cizině dostupné, v česku úplně chybí a chybět budou.
Podobně to bude i s trávou. Pokud nebude "za předpis zadarmo", nebude vůbec. No a zadarmo nebude rozhodně, ani pro ty nejtěžší roztroušené sklerotiky, o to se příslušné mafie postarají.
mrakoplas
o tom co u nás je,ale nemělo být zakázané a jak bafuňáři mlčí, napište svůj názor a dotaz na úřady vlady, vnitra , min. zdrav. a uvidíte nebo spíš asi neuvidíte ,kdo nám to vládne za vypasený hovádka

http://dusandvorak.blog.respekt.ihn...zni-morave-sili
mrakoplas
jen tak pro zajímavost :
(seru na postovni tajemstvi)

Vážený pane *****,

k Vašemu podání ve věci léčivých účinků konopí sdělujeme, že Ministerstvo zdravotnictví se touto problematiku dlouhodobě zabývá. V současnosti je situace následující:

ad a) Pro povolení pěstování konopí s obsahem vyšším než 0.3% THC by byla nutná nejen změna zákona, ale i splnění velmi přísných a komplikovaných podmínek (právě pro Vámi zmiňovaný zaručený standardní obsah účinných látek).
Podle mezinárodních úmluv by musela být zřízena státní agentura, která jediná by toto konopí mohla pěstovat a dále zpracovávat do formy vhodné k distribuci indikovaným pacientům v lékárnách na recept. Např. Vámi zmiňovaný Izrael pěstuje a používá konopí právě za těchto podmínek.

ad b) V České republice sice dosud není registrován a vyráběn žádný konopný léčivý přípravek, v zahraničí jsou v současné době vyráběny, registrovány a používány některé přípravky z konopí, např. Sativex spray. Různá odborná pracoviště v ČR se dlouhodobě podílí na klinických studiích s uvedeným léčivým přípravkem vyrobeným z extraktu konopí.

Vzhledem k tomu, že v tomto případě se jedná o hromadně vyráběný přípravek z extraktu konopí, je současnou legislativou povolen a spadá pod režim léčiv předepisovaných na recept s modrým pruhem.
Pokud ošetřující lékař Vaší sestry usoudí, že takový přípravek je v jejím případě terapeuticky vhodný a prospěšný, může jej předepsat a požádat o individuální dovoz přímo na jméno pacientky. Dovoz pak zprostředkuje příslušná lékárna postupem, který zná. Lékař pak přebírá na sebe veškerou odpovědnost za případné nežádoucí účinky nebo škodu na zdraví, ke kterým by případně došlo v důsledku použití neregistrovaného léčivého přípravku, a je povinen Vás s těmito riziky seznámit.


S poděkováním za Váš podnět a s pozdravem

MUDr. ***********
ředitelka odboru zdravotních služeb

Další :
Dobrý den, pane *******

ODS se staví proti legalizaci dalších drog, konopné drogy nevyjímaje. Psychotropní konopí a další dnes nelegální drogy jsou definovány třemi Úmluvami OSN, jejíž je ČR členem. Vynětí jakékoliv dnes nelegální drogy z těchto Úmluv by muselo být odsouhlaseno konsensem na úrovni OSN; žádný stát nemůže bez odstoupení od výše zmiňovaných Úmluv jakoukoliv drogu legalizovat sám o sobě. Proto ODS nepodporuje ani vznik coffeeshopů. Jde o specificky holandský fenomén, který v naší kultuře a v našem právním systému s jeho principem legality a oficiality není ani teoreticky možný.

Co se týká užívání marihuany pro lékařské účely a zajištění legální dostupnosti psychotropního konopí nemocným, pro něž působí léčebně nebo úlevně, režim pěstování a využívání marihuany pro léčebné účely může být podle názoru místopředsedy Výboru pro zdravotnictví Marka Šnajdra nastaven obdobným způsobem, jako je již v současnosti upravený režim využívání jiných opiátů pro zdravotní účely. V současnosti poslanci ODS v této oblasti nepřipravují žádnou individuální poslaneckou iniciativu. Upozorňuji, že legislativní úpravou by se měli zabývat příslušní odborníci ministerstva zdravotnictví.

Zřejmě Vás bude zajímat, že s cílem otevřít diskusi na téma užívání konopných látek pro lékařské účely, zaštítil na počátku dubna tehdejší místopředseda ODS Ivan Langer spolu s děkanem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze parlamentní seminář. Na něm přední odborníci řady souvisejících disciplín zkoumali před početným publikem zkušenosti s léčbou konopím a s jeho regulací z jiných zemí EU, z USA, z Kanady a z Izraele.

Na podkladě výsledků semináře se ODS nebrání podílet se na pokračování debaty, které mohou zpřístupnit léčbu marihuanou nemocným s odpovídající indikací. Stručně lze shrnout do tří bodů nutná opatření:

1. Úprava Zákona o omamných a psychotropních látkách, který v ČR umožňuje používání marihuany pro léčebné a vědecké účely, nepovoluje ale za tímto účelem její pěstování. To mezinárodní úmluvy naopak výslovně povolují a naši legislativu je tedy třeba pouze uvést do shody s mezinárodní normou.

2. Určení státní agentury, která bude velmi přísně kontrolovat kvalitu marihuany, pěstované a distribuované nemocným skrze lékárny, a stejně přísně bude dbát na to, aby léčebná marihuana byla používána výhradně za léčebnými účely a neunikl z ní ani lístek na černý trh s nelegální marihuanou. Zatím nejlépe se pro takovou činnost vybaven jeví Státní úřad pro kontrolu léčiv, jenž disponuje potřebnou odborností i infrastrukturou a související náklady by tak byly minimální.

3. Ustavení vládní odborné skupiny, jež v horizontu měsíců určí pro ČR nejpříhodnější model licencování pěstování konopí pro léčebné účely za pevně stanovené ceny a s razantními až likvidačními sankcemi za porušení podmínek. Předpokládáme, že český model se bude v základních rysech podobat těm, které platí pro pěstování léčebného konopí ve Švýcarsku, Kanadě nebo Izraeli. Americký model (pěstování pro sebe a delegované pěstování) se nám jeví v ČR jako nerealizovatelný a snadno zneužitelný.

Děkuji Vám za pochopení.

S pozdravem ********


**********

mediální sekce

OBČANSKÁ DEMOKRATICKÁ STRANA
Hlavní kancelář
Doublebská 5, 140 00 Praha 4
tel.: ********
e-mail:************
mrakoplas
dále:

Nemocní mají právo pěstovat a užívat konopí

http://www.konopijelek.eu/nemocni-m...vat-konopi.html
Pozdrav
Soudružka MUDr ředitelka zdravotních služeb ignoruje fakt, že na individuálně dovezený Sativex české zdravotní pojišťovny finančně nepřispějí, a tento je tak pro pacienty, z nichž je většina invalidních, naprosto nedostupný. No a na co pacientům přispívat a na co ne stanovuje opět: Ministerstvo zdravotnictví.
KA~
A soudruh ředitel Mrakoplas zapomina že ma v tymu někoho trochu kompetentniho.

Takže to bylo poprve /doufam/ a naposled mrakoplas, že ano. Jdu psat email soudruhoví nikdo abych si hned do pondelka podepsal neco čemu se řika mlčenlivost...

Jo a dlužiš mi 79 korun, voe... muhehe

Mejte se, a at to roste....

Jinak se zda že už neodepisujou sekřetařky, tak, tak...
w33d
Vy česi by ste mohli byť radi že za 5 rastlín máte len pokutu zatiaľ čo tu opletačky zo zákonom
bigV
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-545...nemovnich-stran
kniga
Zdarec,


zítra bude posl. sněmovna projdnávat novelizaci zákona tzv. legalizace konopí pro léčebné učely. Dost se o tom mluví a většinou v pozitivním Ale (!), totou novelou, si jen páni poslaci zajišťují kšefty, protože ganja se bude muset jen dovážet, tady nepovoluje se žádná pěstírna.
Také se touto novelou změní zařazení marihuany z tvz, přílohy zákona č3 do přílohy č.1 . V praxi to bude znamenat, že konopí bude bráno jako léčivo a bude se k němu i tak stavět policie, tedy tak že budou přisněji postihovat výrobu a držení (stejně tak jako třeba u derivátů morfia).

suma sumárům z konopí se stává kšeft a nejde o žádnou liberalizaci ale jde o kriminalizaci pěstitelů!!!

TADY je nahrávka z utajeného (neveřejného) jednání zdravotnického podvýboru PSP ČR. Rozhodně stojí za to si to poslechnout

Fuck them all!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma