Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1. zářivkový grow - Klikni zde pro originální téma
Chose A.P.
Zdravím všechny growery!

Letos chci zkusit první indor. Nejdříve jsem myslel, že to bude všechno pěstovat ve skříni a časem, až to začne zrát, že ji utěsním a přidám pacháč. Skříň je strašně vysoko a utěsnit ji by dalo hodně práce a po několika shlédnutí fakt pěknejch pěstíren jsem si řekl, že musím taky něco postavit. Tady je fotka skříně pouze s jednou zářivkou – děs.
mikael
Ahoj můžeš napsat rozměry skříně, jména modelů, jestli měříš vlhkost a teplotu, a typ zářivky (název). Na začátek růstu bude stačit, budeš potom přidávat víc světla? Ať se daří.
Chose A.P.
Ahoj, tak tady máte fotku nového boxu (V,Š,H - 75,63,45). Zatím tam jsou dvě zářivky, jedna bílá a druhá Fluora obě po 18W. Na květ počítám, že tam přidám ještě dvě. Taková zajímavost je, že napájení zářivek je připojené na elektronický předřadník z úsporné žárovky, ušetří se tím spousta energie. U malých větráčků reguluju otáčky potenciometrem zabudovaným na hodinách, to vše elegantně uložené v rozvodové krabici. Na květ potom počítám, že z boku přidělám pachový filtr. Tlačí mě čas a tak informace o kytkách tady uvedu v příštím příspěvku, tak zatím.
Chose A.P.
vnitřek
Chose A.P.
elektro
Chose A.P.
No name - 2.týden růstu
Tak tohle vůbec nevím, co je. Kámoš jednou přinesl trávu se semínkama a tohle z toho vyrostlo, ta úplně vlevo je už zaštípnutá.
Chose A.P.
Critical + - 1.týden růstu
Tohle je můj favorit Critical +. Semínka jsem dostal na Canafestu v Praze, všem doporučuji!!!
Carcoolka
Čau,řekl bych že je to ještě moc malé na zaštípnutí
Chose A.P.
Uvidíme :) v každým případě ti musím pochválit loňskej venek, moc pěkný
Chose A.P.
Zdárec
Nejsem zrovna velký fanda hnojení, ale když jsem poprvé viděl, co to s kytkou dokáže udělat, byl bych hlupák, kdybych nehnojil. Nemám zkušeností s hnojením, tak bych chtěl poradit ohledně hnojiv, které jsem taky dostal na Canafestu. Dal jsem špetku nože do 2l a takhle vypadá barva roztoku na zálivku. Zalívám je tím už týden každý druhý den. Má někdo zkušenosti, s tímto druhem hnojiva, viz obr. Díky a čau
Čau!
S tím hnojivem ti neporadim, ale koukal jsem že máš ty kytičky docela nízko, vůbec se neboj je narazit přímo pod zářivky.
bull
Vsadil bych se o cokoli, že tam vzadu je napsaný dávkování. Podle mě to bude 1 g na 5- 6 litrů, nebo to bude v us jednotkách unce na galon. Ale spíš tam bude oboje, protože to mam doma. Zatim sem to nepoužil, tak ti neporadim. Bez váhy si asi neporadíš, z toho sypkýho prášku asi neodebereš 0,2 g na litr. jedině si to rozdělit na 100 lajn a pokaždý dát 1. Já v tom mam různě velký kusy, takže to taky moc nepude...
Chose A.P.
Už tam dávno jsou, jen jsem tam dal starou fotku, teď to vypadá takhle. A s tim hnojením, mám právě tenhle problém 0.2g neodměřim, proto jsem dal jen špetku, ale až budou kyti větší asi přitvrdim
bull
Do toho bych nešel, ty hnojiva jsou celkem silný a takhle od oka to je celkem hazard, to se odhadnot nedá. Jedině s EC metrem si to hlídat.
čau
zkus počkat s tim hnojením až si řeknou samy takhle malý je hnojit :flamer: je blbost imo - hlíny mají akorát, ještě vydrží tak dva týdny a pak je přesadíš a až pár tejdnů potom začneš hnojit . když tam začneš lít od začátku hnojiva ono to bude vypadat super chvilku než je nepřehnojíš a taky bereš tim kytce schopnost samostatně aktivně vyhledávat živiny a koneckonců se tím i ztenčujou buněčný stěny což neni dobrý. viz mandala faq
http://www.mandalaseeds.com/cz/Guid...Mold-and-Fungus

v týhle fázi je dobrej nějakej root juice, příp. lignohumát pro kořeny

a jestli chceš odjet celý kolo pod těmahle zářivkama tak potěš koště - čekat tři měsíce na skoro nic , no chápu chceš to odzkoušet, ale... proč tam nešoupneš 200w blue usporku nebo něco podobnýho , nebo aspon víc těch zářivek - litr investice třeba, ale poroste ti to 5x rychleji bez hnojení a pak ti to aspon vydrží ta zelená masa a ne že dáš dvě tři akce + pár brk a je to fuč ,)

jo a až zasadíš do větších tak to zasaď víc k lístkům - třeba 3cm pod děložní lístky. čim větší květináč tim líp
taky zastřihuj at nemáš vytáhlý kostata na ktery dosviti jenom na vrchni palice



" noname vůbec nevim co to je " to taky neni dobrý :wink: kvalitnější semínka se daj sehnat v bazaru ,) ale to je taky sraní pak přepneš , půlku vyhodíš a tim pádem ještě menší sklizen a budeš nasranej žes to nezačal líp

a poslední věc - když si seženeš větrák stolní tak ti zpevní stonky, zvětší se prostor pro proud živin a kytky budou stabilnější a hežčí :baby:

prostě a jednoduše tady máš příklad:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39734
Chose A.P.
Zdravím, díky všem za názory a rady. S tím hnojením jsem už přestal, musel jsem odstřihnout jeden uschlej lístek, možná byl spálenej, nevím. Jinak k tomu osvětlení. V úvodu jsem psal, že počítám se 4 zářivkama , a když jsem zkouknul co jsi vypěstoval Ty pod dvěma, tak mi neříkej, že 4 nebudou stačit. A k tomu ofuku, jsou tam dva regulovaný pc větráčky, už asi týden. To si myslím, že zatím taky stačí. Co dodat k výběru kytek, snad že jsem dostal 3 kvalitní semínka a chtěl jsem zkusit indor. Jinak na semínka příště prdim a vošefuju řízky z AK-47 a pojedu jen to. Tenhle první grow je fakt, jen takovej můj zkušební. V každém případě, díky za Tvůj dlouhý příspěvek. Ať rostou!!!
Chose A.P.
Tak týden utekl jak voda a jsem tu s aktuálními fotkami.

Critical + - 2.týden růstu
Co víc dodat snad, že o trošku povyrostl 
Chose A.P.
NN - 3.týden růstu
Tady už se rozepíšu, kyti pěkně povyskočily. Na té pravé je krásně vidět, jak po zaštípnutí vyrazily 2 větve a tloustne ji pěkně stonek. Ta nalevo mě trošku trápí, min. týden, jsem ji uštípl suchý lístek a dneska druhý, nevíte, co sní je? A s prostřední jsem nedělal nic, ale přemýšlím taky o zaštípnutí.
Chose A.P.
Tady to mám přiblížený, předem díky za rady.
Chose A.P.
U NN jsem u té středně velké musel oškubat dalsí listy a teď má jen 2 a u tý velky, jsem dneska taky 2 odstřihl. Nevíte co s nima je?
Chose A.P.
Critical + - 3.týden růstu
Roste pomalu, ale jistě
Chose A.P.
NN - 4.týden růstu
Stonky pěkně tloustnou, jednu kýťu už ohýbám a ten "bordel" na listech zatím nikde není. Všechny kytky jsou zaštípnutý, ta rozdvojená podruhé. Jinak u všech 6 kytek je vidět, jak kořeny prorostly po celém obvodu květináče. Zatím zdar!
Čau.
Kořeny neradi světlo, esi dobře vidím tak to máš v uřízlejch petkách, omotej to alespoň izolačkou, samozřejmě neprůhlednou.
Nebo to přesaď.
Budu nadále sledovat tak si nech dařit.
cernej
cus

to nejmensi co po zakryti korenu muzes udelat
je ze trosku obohatis barevne slozeni ... cert vem silu svetla ale aspon tu barvu .... stacila by i usporka cece kolem 15 W jo a jinak jestli vylozene trvas na zarivkach tak barvicku co potrebujes najdes pod oznacenim ...neco kolem 3000 k a niz. proste trosku toho zlutyho a oranzoveho svetla. vis kazda bezna domaci usporka cece ,ale sezenes i trubice.
tak at rostou :)
Chose A.P.
NN - 5.týden růstu
Tak kytky jsem dneska přesadil, do větších květináčů, řekl bych, že asi litrových, asi by snesly větší, ale tyhle sem našel na bytě, tak proč kupovat nový. Jinak substrát je nějaký starý univerzální pro všechny kytky, jen jsem do něj přidal perlit v poměru 3:1. Taky si myslím, že je čas přepnout na 12/12, tak mě to prosím posvěťte.
Chose A.P.
NN - 5.týden růstu
Tady je detail kořenů, jinak, poraďte mě, jak budu moct přidávat více fotek najednou? Někdy sem to kdysi četl, ale teď vůbec nevím. Díky
Chose A.P.
Critical + - 4.týden růstu
Critical roste strašně pomalu, všechny 3 kytky jsou zaštípnuté. Taky jsou hozený o patro níž, kam jsem namontoval další zářivku no a až to povyroste tak to šoupnu už ke kvetoucímu NN. Jo a květináčky jsou omotaný černou izolačkou - díky za připomínku.
Motre
ahoj, nejsom ziadny odbornik, bezi mi prvy pest, ale nemam pocit ze by Critical+ rastol zrovna pomali. ja ju mam sice pod 70W sodou, ale po 4roch tyzdnoch vyzerala hooodne inak. netrufam si odhadovat problem, kedze o tom sam viem ho..., ale skus pociitat FAQ, a zacni ho hladat ked z toho chces aj nieco vytazit a nemat to len ako zabavku/starost navyse. retaz je len tak silna ako jej najslabsi clanok. ked tak pozri sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=54781 a podla datumov si pozri ako to vyzeralo po 4roch tyzdnoch.

inak vela zdaru a nech sa to rozbehne! ;)
PS: moj osobny nazor: ja by som este neprepinal a skusil nejak dohnat ztraty.

EDIT: ak chces pridavat viac fotiek tak popros moderatorov nech ti cely thread prelozia do sekcie "Galerie Mikropěstování", tam sa ich da davat 5 do jedneho prispevku (urobil som to podobne)
citace:
Původní příspěvek od Chose A.P.
NN - 5.týden růstu
Tady je detail kořenů, jinak, poraďte mě, jak budu moct přidávat více fotek najednou? Někdy sem to kdysi četl, ale teď vůbec nevím. Díky

Jsi v malovatážní sekci, prostě v mikropěstování, proto můžeš ke každýmu příspěvku dávat jen jednu fotku.
Tak ať to roste, jsem zvědavej co vykouzlíš.
charvik
Nejde to z jediného důvodu a to, že to nemáš v galerii, ale pouze v Indoor-mikropěstování napiš si nějakému adminovi o přesunutí a budeš moci přidávat až 5 fotek k jednomu příspěvku.. Ať to roste ;)
Machoman
citace:
Původní příspěvek od charvik
Nejde to z jediného důvodu a to, že to nemáš v galerii, ale pouze v Indoor-mikropěstování napiš si nějakému adminovi o přesunutí a budeš moci přidávat až 5 fotek k jednomu příspěvku.. Ať to roste ;)


Ten thread je umistenej správne.
Chose A.P.
NN – od pátku na květu
Kytky se mě zdají být pěkně rozvětvené, a tak jsem v pátek přidal další zářivku fluoru 18W. Kytky jsou různě zohýbané a vše jsem včera prolil 2l vody se špetkou růstového hnojiva, příští týden, dám zálivku s hnojením na květ. Chtěl bych se zkušených zeptat, proč tam mám dávat obyčejnou úsporku s červenějším spektrem, když tam mám zářivky přímo dělaný na kytky a obsahují dostatek jak modrého, tak červeného spektra. Troufám si říct, že tyto zářivky mají nejlepší spektrum a krásně kopírují křivku fotosyntézy. Taky by mě zajímalo, proč jsou naprosto nevhodné rtuťové výbojky, když nám ve škole tloukly do hlavy, že právě ty jsou na kytky. A ještě by mě zajímalo, proč se tu nikde neřeší UVA a UVB záření. Díky
Chose A.P.
Critical + - 5.týden růstu
Critical je teď pod jednou zářivkou s klasickou tlumivkou. Jedna tlumivka teď vytopí celý box na 30°C. Dříve byla teplota okolo 22°C a proto si myslím, že tak nerostl. Teď vypadá líp a krásně se větví.
honzacek
Zdravim, máš to pěkný, taky jedu pod lineárkama http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=55504 - mám odtah na 6V a teplota pri sviceni max 26 a v noci spadne na 20. Jinak UVA a UVB tady nekde máš, jedno je dobrý a druhý vraždí :D nevím který je který , pěstu zdar, budu sledovat
Chose A.P.
NN - 3. týden květu a Critical+ 2.týden květu
Chose A.P.
NN - 9. týden květu a Critical+ 8.týden květu
Chose A.P.
NN
Chose A.P.
Critical+
Chose A.P.
Critical+ 10 týden květu, NN už se kouří
Sirka
Pálky sice mikro, ale pocukrovaný pěkně ;-), jestli můžu poradit, příští kolo kup spoň 125W CFL lépe 200W CFL a budeš na tom 100× líp! Investice je to minimální a aspoň ti to nějaký ten týden vydrží..
honzacek
Chose i pod lineárkama to může jet, ikdyž CFL je rozhodně dobrá volba na mikropěst - viz foto z 20dne květu ( takže ještě 30 ní před sebou) .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma