Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
6xOrangeBud- 200W CFL a 150W HPS - Klikni zde pro originální téma
Darkness
Zdravím a přicházím v míru s dalším microgrow.

Rozměr boxu: 60x50x110cm

Ventilace: odtah sunnon 90m3/h uhlíkový filtr , přítah pasiv, cirkulace 2x sunnon 80mm

Světlo: růst CFL 200W red, květ HPS 150W

Médium: kokos, 3,5L květníky

Hnojiva od Plagronu kokos koncept: root aktivator, enzimy, A+B, na květ green sensation.

Geny: 6x OrangeBud od místního člena, tímto velice děkuji za zdravé a vitální řezy :)

Teplota den: 23-26°C , noc: 16-20°C

Ph 6,0 EC 1. zálivka 0,9 aktuálně 1,8

Všechny vrcholky zastřihnuty metodou FIM, zatím není poznat jestli budou jen dva vršky nebo vic.

Na třech jsem stonek hned po přesazení zaškrtil drátkem aby se udělal silnější. Jeden jsem podle návodu prsty mírně rozdrtil dužinu uvnitř a kytka by si měla ten stonek udělat silnější. Tak uvdíme jak se která technika projeví. Připadá mi, že ty zaškcené nerostou tak rychle do výšky, ale větví se stejně jako ostatní. Po týdnu jsem drátky sundal a měl jsem je sundat ještě dřív, stonek má pod ním poloviční průměr. Všechny jsou ale stejne vitální a při pohledu shora není poznat která je "trénovaná" a ktérá nee.

Kořeny už krásně prorostly celým objemem květníků a jsou krásně silné a bílé.

Výstupní EC je 1,03 podle toho soudím že jim můžu ještě přisolit, když je o 0,8 nižší než vstupní. Je to tak?

Obrázky jsou z 1. dne po přesazení a 7. den růstu
fire.ent
čus mám jenom jeden dotaz proč 200wCFL na růst a 150w sodu na květ??jinak to zní pěkně sem zvědavej jak se projeví to "trénování"ještě sem o podobný věci neslyšel tak už vybal fotky:teef:potom mě kdyžtak někdo "práskněte"když to sám nesmáznu sem máslo a takovýhle věci zapomínám:teef:
Darkness
Včera večer na mě forum hazelo nějaké punky a nešli mě připojit fotky, dneska se snad podaří.

Tu cfl mam na rust protože žere míň a má i modrý spektrum, z malého procenta, nejlepší by byl MH ale vychazím z toho co mám. Mám půjčenou 150W HPS s předřadníkem proto nemám silnější... Box je celkem malej tak to nebude nejhorší, pokud se mi podaří kytky udržet do půl metru.
Darkness
8 dní růstu.

Co znamenají ty svěšené listy? Moc teplo?
Darkness
Huhhh to bude nadýl, můžu dát jen jeden obrázek.

Přiskcene stonky....
Darkness
Kořínky se prodírají rekamzitem na dně
Darkness
Celý team, dám jim ještě aspoň 10-15dní růstu... Někde jsem četl že některé odrůdy potřebují delší vegetaci.

Kdo jste měli OrangeBud poraďte kolik v květu vyroste...
Darkness
Ještě jsem zapoměl... Můj zoufalý pokus o FIM.
Darkness
....
tuffgong1
určo budu sledovat zatim to vypadá pěkně :D
k+

jinak co máš za filtr ? homemade nebo koupenej ? a pokud koupenej to ti to 90m3/h profoukne ? :-)
Darkness
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1
určo budu sledovat zatim to vypadá pěkně :D
k+

jinak co máš za filtr ? homemade nebo koupenej ? a pokud koupenej to ti to 90m3/h profoukne ? :-)


Filtr je mám ten nejmenší home edition z growshopu, 160m3/h. Větrák běží nepřetržitě na 6V a fučí mi to přes dva metry potrubí 100mm se třemi koleny :) Profoukne ho v pohodě, na růst to stačí abych neodtahoval zbytečně moc vlhkosti. Někde tady v návodech jsem četl že ventilace by měla vyměnit objem vzduchu v boxu aspoň jednou za minutu. Ja mám objem 0,33m3 x 60min = 19,8m3 za hodinu. Takže by mělo stačit asi 20m3 za hodinu protahnout boxem a to se da i s tak malým větrákem uskutečnit. Neříkam že je to ideál, axiální větráky nejsou na potrubí vhodný a na květ to asi nebude stačit, ale zatím jsem s tímhle vetrákem nepohořel. Dokonce mám pocit, že když se dá předřadník mimo box, tak 150 W HPS topí míň jak CFL, ten její předřadník topí do stínidla.

Na květ zvažuju VK100 nebo TT100, oba mají kolem 35dB hlučnost, z vlastních zkušeností mi poraďte jestli se dají minerální vatou ješte utlumit.
McHrib
mineralnou vlnou vies utlmit kazdy vetrak a celkom ucinne hlavne daj vrstvu aspon 5cm minimalne
Darkness
Pomeranče docela poskočily a vytváří pěknou bush.

První fotka je celek, 12. den růstu.

Ph 6.0
EC 1.80
Darkness
Výsledek pokusu o FIM, na každé pozoruju 4-5 budoucích vrcholů. Záleží jestli do tho počtu zahrnout i nejbliší další větev, která byla v okamžiku střihu součástí vrcholku. Kdybych střihl klasicky měl bych dva silné vrchy, teď budou 4 uvídíme jaké... mohlo to dopadnout hůř :)
Co si o tom myslíte?
Darkness
Výsledek "trénování" stonku. V místě "poškození" je stonek sice silnější, ale celkový průměr je stejný jako u přirozeného stonku. Jediné plus vidím v tom že se větví velice hustě a patra jsou asi po 1cm, ale nedělám si iluze že se v květu pěkně nevytáhnou.
Darkness
stonek podržený drátem...
Darkness
Kolik cm pěkně prosvítí 150W HPS? 50cm? Kolik tak necháváte pater? Přemýšlím jestli probrat "prostříhat" spodní větve nebo nechat. Já osobně mám spodečky rád, jsou akorát do špíza...
petis__
Ahoj, v následujících několika měsícíh budu dělat box s dost podobnými rozměry jako máš ty a stejné watáži. Mohl bys tady prosimtě hodit fotku celého boxu pro inspiraci? Jinak ti to roste pěkně.

Ať se daří!
Darkness
citace:
Původní příspěvek od petis__
Ahoj, v následujících několika měsícíh budu dělat box s dost podobnými rozměry jako máš ty a stejné watáži. Mohl bys tady prosimtě hodit fotku celého boxu pro inspiraci? Jinak ti to roste pěkně.

Ať se daří!


Fotku celého boxu nemůžu z praktických a bezpečnostních důvodů prezentovat. Je docela natěsno zakonponován do zařízení bytu. A na fotce by jsi skoro nic neviděl, vysvětlím proč.

Box je umístěn pod stropem místnosti. Vyplívá z možností... Ale aspoň saje v noci teplý vzduch z místnosti.

Kostru tvoří dvě stojiny IVAR, díky IKEA :) Zvenku kolem nich jsou dvě vrstvy bílo-černé folie g.shop, na stropě a dně se folie potkávají a vytváří po zalepení neprodyšnou slupku celého prostoru. I 200W CFL dvě vrstvy bez problému prosvítí, takže po stěnách až téměř ke stropu je diamantová reflexní folie. Přední stranu kryjí tři dekly ze sololitu, spodní je napevno vrtuty do výše vrchu květníků. Druhý je asi 50cm vysoký a je sundávací a zastamdací. Horní je opět napevno, za ním je filtr.

Těsně pod stropem je zavěšen uhlíkový filtr 160m3/h, do něj zasunutý odsávací element (pevná hliníková roura D=80mm k ní připevněn větrák sunnon 2,6W 12V údajně 85m3/h (já ho točím na 6V) roura + větrák zatočen do 20mm isover vaty s hliníkovou vrstvou). Mimochodem isoflex co prodavají v g.shopu za 160,-/m, kde síla vaty je max 1cm vypadá docela předaženě, nebo to tlumí dobře? Nemám srovnání.

Odtah pokračuje potrubím aluflex D=100mm, kterej jsem též zavinul do 20mm isoveru, délka vedení je 2m se třemy 90° koleny. Výdech ústí u okna a probíhá střídavé větrání, podle počasí :)

Na dně boxu je 8mm MDF deska, pomocí kousků polystyrénu vyspádovaná do zadního rohu boxu. Na desce je vana z jednoho kusu nopové folie (špuntem nahoru:)) Na okrajich zahnuta 5-10cm kolem stěn, v rozích to přeložíš a jako když balíš dárek a zalepíš kvalitní PVC páskou s vlákny. V nejniším rohu jsem nařízl malý křížek a zvrchu dolů jsem provlíkl hadici D=10. Zespodu jsem to zalepil červeným tmelem na motory (vany, čerpadla). Tahle sračička stojí sice 300,- ale lepí jak čert. Já to mám na motory, kvůli jednomu použití to nemá cenu kupovat. Podívám se někde po šroubovacích průchodkám na hadice. Hadicí odchází odpadní voda do kanistru.

Pokud by jsi chtěl něco z toho konkrétně vyfotit nebo měl k tomu dotaz tak se klidně ptej...
Darkness
Dneska 15. den růstu, co myslíte přepnout? Teď mají 20cm, celkově musí mí kolem 50cm, víc ne.

Stonky jsou jak malíček, spodní větve dohání horní naohýbané. Každá bude mít pěkných 10 vrcholů, úplně zaplnily prostor boxu.

Zkrátil jsem periodu na 15/9. Zítra ještě zkrátím na 12/12 a pak našroubuju HPS.
Připavena zálivka EC 2.
mikael
Klidně přepni, mě se OB vytáhli po přepnutí o 10-15cm, ať se daří.
mczemik
čau. tvoje skříň ma 0.33 m3 a vzduch by se tam měl vyměnit 20 -30 za hodinu .. takže ten větrák 85 m3/h ti jede jen na 6 V a to je asi málo podle mě .Filtr,flexina každej záhyb a koleno má odpor a ten proud vzduchu ti spomaluje.Někde tu na forku 100% je jak si to vše spočítat.Málo vzduchu může nadělat dost paseky .
Pěstu zdar
Darkness
citace:
Původní příspěvek od mczemik
čau. tvoje skříň ma 0.33 m3 a vzduch by se tam měl vyměnit 20 -30 za hodinu .. takže ten větrák 85 m3/h ti jede jen na 6 V a to je asi málo podle mě .Filtr,flexina každej záhyb a koleno má odpor a ten proud vzduchu ti spomaluje.Někde tu na forku 100% je jak si to vše spočítat.Málo vzduchu může nadělat dost paseky .
Pěstu zdar


Už jsem to tady řešil na první straně :

"Někde tady v návodech jsem četl že ventilace by měla vyměnit objem vzduchu v boxu aspoň jednou za minutu.
Ja mám objem 0,33m3 x 60min = 19,8m3 za hodinu. Takže by mělo stačit asi 20m3 za hodinu protahnout boxem."

Větrák má 85m3 na plnej výkon bez odporu to je jasné, kdyby měl na 6V polovinu 40m3/h tak filtrem a potrubím to spadne dejme tomu o 50% a jsme na těch mých teoretických 20m3/h, který by měl protáhnou v tomto setupu.

Já vím že čím více vzduchu tím líp, ale jsem limitován hlukem, četl jsem jakej problém je s 35dB TT 100. Já mám také prioritu co nejnižší hladiny hluku. Ve vzdálenosti 2m od boxu není nic slyšet a to i za naprostého ticha v místnosti. Pro představu, když sepne chlazení lednice (nová) tak je hlučnější než můj box :)

Na růst jsem odtah záměrně co nejvíce snižoval abych udržel vlhkost mezi 60-80%. Na květ budu muset sunnon trochu prohnat abych vlhkost naopak vytáhl, taky mám ještě tři stupně do plného výkonu (7,5 9 a 12V). Na těch 9V je ještě hladina hluku únosná, pokud to nebude stačit, zabuduju do poloviny potrubí ještě jeden stejný 80mm 12V 2,6W sunnon a pojedou v sérii.

Ještě připomínám, že ofuk = výření obstáravájí dva 80mm sunnony na 6V. Jasně, není to fukar jako od klipsňáku, ale taky to není vůbec slyšet a o tom microgrow je :)
topbert
Zdarec mas to docela pekny ne ze ne taky jedu 150 W HPS a myslim ze mas prostor uplne idealní a celkem pěkně zaplněný jen bych to mozna prepnul kolem treba 16 dne a pak v kvetu trochu protahat protoze 150W ti prosvítí tak tak 35 cm takze by si musel spodky stejne oholit at to roste a zatim
jestedman
citace:
Původní příspěvek od topbert
Zdarec mas to docela pekny ne ze ne taky jedu 150 W HPS a myslim ze mas prostor uplne idealní a celkem pěkně zaplněný jen bych to mozna prepnul kolem treba 16 dne a pak v kvetu trochu protahat protoze 150W ti prosvítí tak tak 35 cm takze by si musel spodky stejne oholit at to roste a zatim


150w ti efektivně prosvítí max 15-20 cm, to pod tím nemá moc cenu
Darkness
22. den květu

začíná docela přituhovat, jsou uplně na press.

Dole se mě objevujou listy co jsou světle zeleny a po okrajich hnědnou. Nahoře jsou listy naopak tmavě zelené veliké a vitální. Může to být teplotní stres? výkyv. noc 15 min den max. 27-28 u vrcholků.

Ph držim 5.8-6.0

Hnojim podle plagronu EC asi 2,4 výstup 1,6-1,2 to znamená že berou víc látek než vody ze zálivky, výstup má pak menší koncentraci?

Darkness
Fullhouse
začínají fousatět nejsou to doufám samci? :)
Darkness
Nadešel čas kosy po 68 dnech květu.

Flush probíhal asi 10 dní čistou vodou Ph 6.0

Tipujte hmotnost sušiny...
Darkness
Orange Bud vs. ECmetr
Darkness
Up side down v "sušárně"
Darkness
Něco jako makro....

Co si o mém grow myslíte a jaký výnos tipujete?
Darkness
Notak nebojte se do mě pustit... Jsem zvědav na výnos, plocha byla stejna jako při prvním kole 3x Skunk no.1 vertical 200W red úsporka, kde jsem udělal málo přes 100g. Rozměry stávajícího boxu jsou 50x60X110cm, šesti pěkne vyrostlejma Orange Bud jsem to dost přehnal, spodní větve jsou o ničem. Vertical má v tohle jiný kouzlo, zase o něm uvažuji, protože i další kolo budu operovat v docela stísněném prostředí. Ale bude drip, to určitě, nebudu litat furt s konvema jak ocas :)
Darkness
Takže growers, Orange Bud posušen, povážen a potestován. Celkově 100g. 60g topovek a 40g spodků (do špíza idální věc).

Smoke report: Vysoká potence, příjemná chuť i vůně, dlouhý energický high. Pohodový dojezd, dá se kouřit celý den, aniž by byl večer člověk vyždímanej. Ve větším množství trochu halucinogení a člověk je obratný asi jako bombardér :) Ale to asi platí u každého překouření kvalitním strainem.

Menší výnos přisuzuju již 4-5kol jeté HPS výbojce. Službu odvedla, jde do kopřiv.

Čekal jsem nějaké ohlasy a názory... Tak mě podrbejte... málo světla... velká vlhkost.... málo vzduchu...
mackousko
peknygrow K+ jak si bol spokojyn stim green sensation ? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma