Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
3x20w pokus s usporkami (moj prvy indoor) - Klikni zde pro originální téma
henry1359
Takze toto je moj prvy indoor,mam jeden mali box...neviem presne rozmery zajtra ich sem napisem ak kcete,nemam tam ani vetrak lebo potom by tam bola zima...ale uz to stade idem dat prec...mam postaveny novy box je dost velky vyska-110cm sirka-100cm hrubka-50cm a kcel by som sa spitat ci taky velky box vysvietia 3x20watove usporky...nemam este tolko financii na napr 200w alebo 400w tak to riesim tak...ked sa naucim sem dat fotky :D tak pridam foto rastlin a toho mini boxu za rady vopred dakujem :) pěstu zdar :)
henry1359
foto
extrem86
zdar kokso som tu sice novy ale myslim ze je to bez sance ja mam tiez 3x20w vyska 45 cm a to podla mna staci uplne lazo plazo zdar drzim palec ;)
charvik
S takovouhle velikosti skříně minimálně 200W Plug & Grow, ale doporučuji spíše 250W HPS..
Pokud chceš jet opravdu úsporky tak kup s dobrou Wattáží (36W) tj.: http://landlite.com.ph/ESL/4U.htm
Je cenově dostupná, dá se sehnat v každém větším hobby obchodě (OBI,Baumaxx,Hornbach,..) Kdyby jsi tam dal tři tak se dostaneš na nějakých 108W, vím není to moc, ale pokud nemáš finance tak je to takové krajní řešení.
Hodně zdarů
henry1359
ok tak vyskusat to ?? ten box som robyl dost dlho tak ma asi jebne :D a keby som kuopil 3x40w ? a ked pridavam fotky tak napise ze prkroceny maximalna velkost zmensit sa da ze photoshop ale tan sa mi pokazil nejde spustit a novy sa mi nekce momentalne stahovat da sa aj inak zmensit ta foto ? a rastliny dorastaju v indoor okolo 100cm tak to ti staci 45cm vyska ??
extrem86
jj v indoor hej ale nie pod 20w nepresvieti ti to tak je zbytocne ich tahat do takej vysky ;)
charvik
Při vkládání foto tam máš někde kolonko , že se velikost upraví sama.. Tak to odškrtni a uploadni..
henry1359
dostal som taky napad 2x40w+1x20w=100w a skina vyska-100cm sirka-55cm a hrubka-55cm to by uz vysvietilo ne ??
henry1359
charvik:aha ok diki :)
henry1359
foto
henry1359
riadne biedne to vypada ze ? :D
henry1359
2. foto
henry1359
a este mimochodom ta velka bola do nedavna za oknom v skini je asi necely mesiac...
henry1359
3. foto 3-malicke :)
extrem86
no mas to natahnute jak babske reci :D tie male daj kludne uplne pri lampu tych desat centy by malo byt OK nebudu sa tak tahat ja idem teraz 3x TW a 3x SLH uz valia potom nahodim ale ako vravim dorovnavaj ich co najblizsie k lampam ale nespalit ;)
charvik
Ty už máš přepnuto 12/12?
Rozhodně dej dolu ty úsporky blíž ke kytkám..
Předpokládám, že tam máš no-name.. Já bych něco vyházel a zbytek bych rozjel znova, vytáhlý přesadil do větších květináčů až po mateční lístky..
A začal bych na ně svítit v tvým případě těma úsporkama a dal to co nejblíž k těm kytkám, ale zase je nespal..
Čím je vylepená skříň?
henry1359
ok diki za rady 10cm od usporky :) a tx tu ams aj dakte tread o tvojom pesteni ? :)
extrem86
neboj bude uz coskoro ;)
charvik
Já zatím nic nemám.. Ale již jsem si o tom dost přečetl..
Letos chystám 250W MH na růst a 250W HPS rozměry : š 100cm, h 60 cm, v 160 cm
Noobs
to je zaklad přečist si pořadne grower,procital sem ho tak 2 roky nez sem vsecko pochytil ,taky nez sem rozdej svoji 250 tak sem mel takovy pokusy .. ale nakonec si uspesne pestuju pro svou vlastni potřebu :)))
henry1359
charvin:skin ja vylepena alobalom :D foliu by som chcel kupit ale nevie mktora je lepsia reflexna alebo biela ? jj su to no-name....je to len pokus tak som do toho vela neinvestoval...jj uz som prepol 12/12 ale nevie mci to mozem nechat na 12/12 ked niektore rastlinky su este malicke.....
Aien
henry1359: Do budoucna!!

Čau, nic ve zlým, ale když dáš králíka do klece 5x5x5m a nedáš mu nažrat, nedáš mu vodu a nebudeš mu měnit podestýlku, tak brzo chcípne nehledě na to jakej má krásně velkej výběh. To myslím jen jako analogii k tomu co provádíš těm kytičkám.

Všechno tu je ve FAQu, ve fórech, stačí hledat a číst.

ALOBAL!!!!! ???? Nevím, jestli ti něco říká fyzika, ale barva spektra, kterou vidí lidské oko, není tak úplně to samé, co potřebují květiny. Tak např. zrcadlo krásně odráží tvůj obraz, zdánlivě odráží více světla než obyčejná bílá barva, ovšem opravdu jen zdánlivě! Šíře spektra a plošná intenzita odrazu je jak u zrcadla, tak u alobalu mizerná. Nemusíš kupovat hned folii, stačí to zevnitř vymalovat bílou barvou. Jinak která je lepší by ti měla napovědět hodnota reflexe (odrazivosti) udáváná v procentech u jednotivých folií.

Do toho protoru co máš se neboj pořídit 250W HPS (sodík), na růst si vystačíš i s úsporkama.

Z vlastní zkušenosti můžu říct ( měl sem 40x40x120 a 200W úsporku Plug and Grow, pak jsem ji měl i v 80x40x160 ), neprosvítí to skoro nic! Neříkám, že je špatná, když si s tím vyhraješ budeš mít i pár gramů - z tý plochy co máš (50x100) uděláš s 200w úsporkou klidně přes 100g, když se budeš minimálně snažit a na tu vejšku 110 je nenecháš moc vyrůst a pojeděs dobrou genetiku. O sodíku ani nemluvě tam je výnos jinde.

Když je ale budeš trápit pod těmahle úsporkama, tak z nich budeš mít opravdu jen pár g! I jako zkušební grow, ... je to pořád trápení, nicméně edukační sílu to má značnou. Už víš, že alobal NE! NEDOSTATEČNĚ OSVĚTLENÝ NA TAKOVOU PLOCHU! KVALITNÍ GENY V KVALITNÍM PROSTŘEDÍ SE PROJEVÍ KVALITOU I VE FENOTYPU (nic proti no-name, jen píšu fakta).

Dalo by se toho psát spousty a spousty, všechno se naučíš časem ... praxí. A do začátku, vždy investuj do kvality, jak v kytkách, tak ve vybavení - taky by se ti nelíbilo, kdyby si chodil v oblečení co někdo vytáhne z popelnice a taky bys asi nerad jedl vybrané pochoutky a lá smetiště! (hyperbola) - Všechno píšu v dobrým, snad ti to trochu otevře oči. - Kdybych ze začátku nekupoval levnější veci a za málo nechtěl hodně, utratil bych ve výsledku míň peněz. Přišel jsem totiž na to, že kvalita chce kvalitu. A tak mám tunu věcí na ..... a zbytečně jsem za ně vyhodil prachy ( ikdyž každá zkušenost dobrá).

Měj se a hodně štěstí při pěstování.
henry1359
ok diki za rady tak to len vymalojem...alebo by som m,ohol pouzit staru chladnicku ? je vnutri bila....stacilo by tam dat plug and grow a bolo by to podla mna good rozmery to ma ties ok vyska cca100cm sirka cca 55cm a hlbka cca 55cm a je to dobre zstesnene takze zima by tam byt nemala
henry1359
kupim do tel chladnicky na rast tie usporky jedna 60w a dve 20w a na kvet 125 W Plug&grow s cercenym spektrom...a semiacka K.C. 33 od dodavatela kc brains..mate stymi semiackami nejaku skusenost ? a stymto obchodom ? http://www.konopnesemena.sk
Carcoolka
http://grower.cz/semena/kc-33
charvik
Když se trochu porozhlédneš v zahradnickém bazaru tak by bylo lepším řešením koupit řízky.. A když né řízky tak za hubičku (20kč/ks) koupit semínka z někoho crossu..
henry1359
ne tej stranke http://www.konopnesemena.sk maju tie kc 33 v akcii iba za 13€....390sk 10ks podla mna je to dobra cena a aj dobra odroda pre zaciatocnika...
henry1359
a tie rizky by mi asi pomreli :)
letec
Cau,
nejak jsem nepochopil jak to cele vlastne provozujes. Mas vysokou kytku, ktera uz nejakou dobu kvete. Tzn. ze na ni musis svitit 12/12 a stejnou dobu svitis i na ty malinke, na ktere musis 18/6. A nebo svitis 18/6, v tom pripade ta velka se pekne zblbne a bude jeste rust(a u toho se z ni stane hermous). Obe varianty jsou obrovsky spatne. Neuzes pestovat v jednom boxu dve kytky v uplne jinych fazich zivota.
A i kdybys to takhle chtel jet, tak aspon ty malinke poradne podloz at jsou bliz svetlu(efektivni dosvit takovych usporek bude velmi maly. Ale i tak je to zbytecny. Musis si proste vybrat co chces, jestli nechas dozrat tu vysokou nebo jestli chces pestovat ty male, kombinovanim oboje se ti nakonec nepodari ani jedno.
BTW opravdu musis jet ze semen? Nemuzes jet z klonu. Pestovat z klonu je rychlejsi, jednoduzsi a lip se to kontroluje.
Carcoolka
Myslím že nejsou feminizovana co? Budeš mět samce určitě,beztak to aj zhermatí, nebo tak něco....
Dej na charvika,kup řízky,podívej se poštuduj v pohodě,jen nic neunáhluj,možná by tě koupě těchto semínek mrzela :D
henry1359
nevime sa rozhodnut :D neviem ze ci by mi tie rizky nezvedli lebo raz som la jeden rizek ale ovedl tak odvtedy len semiacka tie my vylkicili zatial vsetky....ani raz sa mi nestolo zeby neco nevyklicilo...a to som toho zasadil uz dost ale to osm pestoval este za oknom a ta velka vizera ako ze uz za chvylu bede ? ci este asi ne ze ? este asi ako dlho mam nanu svietit ?
Aien
Ještě jedna věc, nějak jsem nepostřehnul jak máš řešenou ventilaci.

Přítah, odtah, ofuk? Máš tam vůbec nějaký ventilátor??? Jestli ne, tak koukni do FAQ a doporučuju i problémy a nemoci rostlin, zvláště pak se zaměř na plísně, protože jestli ti tam necirkuluje vzduch a nevyměňuje se a nedej bože máš vysokou vlhkost, tak se s panem a paní plísní brzy poznáš.
henry1359
ne nemam sa mi zda ze som to uz sem pisal ze nemam lebo by tam bola velky zima....aspon si kupim ofuk nejaky mini ventilator
charvik
Kup obyčejný klipsňák.. Dá se sehnat skoro v každé elektře, i když teďka v zimě je docela problém, ale nechá se to .. Bude tě stát do 300,- v Hornbachu ho teďka měli za 225,-.. Pak bych sehnal nějaký PC větráčky, klidně to můžou být i malé 9x9cm, ale aspoň trochu tam bude proudit vzduch..
henry1359
ok ale v elektrotecnike nesom nejaky dobry...asi by som neved zapojit ten pc vetrak na na 120v alebo nejak tak aby to islo.......
charvik
Stačí ti nějaký trafo 12V .. Na to to napojíš..
henry1359
pocul som aj ze jeden tipek to napoji na na tuskove baterky : D
charvik
Teoreticky vzato to lze, ale jak dlouho se mu točily?..
henry1359
to neviem ja som to cital v treadu niekde to na growery tak asi kim sa neybyli baterky :D ale tak to je ties celkom dobry napad :D
Carcoolka
Já to řešil starou nabiječkou na mobil,dočetl sem se to zde na GW,na ni mám menší větráček na odtah a na ten větší mám trafo od switche na net na kompl,za ním je v boxu díra a faká to jako přítah a ofik zároveň :)
tož tak to mám http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=411765 a vzduch mě tam léce dost myslím
henry1359
zaujimave :D pozrel som si tvoju galeriu mas to moc pkne :)
henry1359
spravil som novu skrinu v izbe tam je teplejsie mozem tam dat aj tie vetraky.....obklad som vyriesil bielim kancelarskym papierom :D je to dobre riesenie ? spravil som dve jednu ma kamarat jednu ja ta matkaren ju u kamarata tam su tie male rastliny na 16/8 a umna su tie velke na 12/12 fotky oboch boxov dodam zajtra okolo 15:00 :leaf: pěstu zdar :leaf:
Aien
Papír může navlhnout, takže to moc dobrý řešení není. Nespěchej na pěstování a předem si všechno dobře rozvrhni. Je lepší vyladit si pěstírnu a v ní pěstovat, než udělat si pěstírnu narychlo a jí pak dolazovat, aby se v ní vůbec pěstovat dalo.
Rascal33
no nevim... mě to připadá pořád jako o červené punčošce..

v kostce:

1. prostor 100x50cm je dobrý, ale je třeba tam svítit minimálně 2x125 usporka nebo alespon 1x220W plug'n'grow (pokud chceš jít do sodíku 250W by bylo ideal). Pokud bys chtěl rozjet tu ledničku, taky to není špatný nápad, ale připadá mi to zbytečné, když už sis udělal takovy pekny growbox.. stínítka si zavěs na nějaký řetěz, abys mohl regulovat výšku.. úsporka by měla být co nejblíže kytkám (tak 10-15cm) v případě sodíku pochopitelně o něco dále (tak 30cm)

2. vnitřek vylep fólií, jestli diamantovou nebo bílou už je celkem jedno, papír rozhodně ne.. mohl bys to vymalovat i bílou barvou, ale radši jdi do fólie..

3. genetika NoName je na otestování gut ale pokud tam už budeš mít nějaké normální světlo, příjde mi zbytečné svítit nějakému no-name zelí. Jestli si objednáš semínka, nebo si seženeš dobré řízky je celkem jedno.

4. kytky během růstové fáze vhodně zastříhávej a tvaruj, ať se ti větví a pokryjou rovnoměrně celou plochu skříně (pokud si uděláš síto a pojedeš SOG bude to ještě lepší) a včas je přepni na květ (v závislosti na genetice, každý strain po přepnutí na květ roste jinak) aby Ti kytky nepřerostly, byly by pak zbytečně vysoké, řídké a výnos by byl taky nic moc

5. na ofuk si kup ten větrák jak radí Charvik, ale v tak malé skřín není třeba žádný šílený fukéř, aby ti to ty kytky zbytečně neprasilo

6. na přítah a odtah použij větráky v závislosti na tom, jakou tam koupíš lampu.. pokud tam budeš mít úsporky , mohly by stačit 12cm PC větráčky (jeden na přítak a jeden jako odtah) adaptér z 230V na 12V koupíš za stovku v každém elektru a na zapojení není co skazit. POkud bys šel do toho 250W sodíku, byl by asi třeba už nějáký trošičku výkonější větrák...

ať se daří, budu Tě sledovat :c))
henry1359
ok diki...ja sa neponahlam ale mam uz neco vypestovane a kcem to dopestovat tak to nechcem nechat bez svetla aspo daco aby to lenb tak nestalo......pridavam tie fotky
henry1359
matkaren
henry1359
a ta druha :D
henry1359
uz som tie velke podlozil...jadna je zastrihnuta druhe nie...
charvik
Souhlasím s Rascalem, ale ty NoName bych hodil do pryč.. Zbytečně tomu svítíš a stejně z toho hovno bude.. Prostě zainvestuj kup pořádnou lampu 200W Plug & Grow nebo 250W sodík, možná by postačila i 150W soda.. Tady levný set 150W -> http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ni-rostlin-150w
Takže shrnu-li to..
Světlo : 150W HPS, P&G 200W, 250W HPS (je to na tobě)
Ofuk : klipsňák
Přítah a odtah : PC větráčky (9x9cm stačej) pokud neseženeš zadarmo tak tady mají docela levno http://www.elektro-paloucek.cz/vent...ory-pristrojove
Osazenstvo : kvalitní řezivo nebo semínka (koukni sem http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=13 )
Folie: Diamantovou, bílou zahradní,..
Hnojiva: To záleží na tobě.. Já používám Plagrony a jsem celkem spokojen.. (jedu cocos)
henry1359
diki za rady urcite dam na vas :) popozeram si to a uvidim :) pěstu zdar
henry1359
este jedna vec.....tie rozmery co som sem predtxm pisal..toho noveho boxu...nevysvietoli by to 70w sodik ? stacilo by to ?? ak nie tak 70w sodik by sa hodil na ake rozmeri skrine ? dakujem
Rascal33
70W sodik tak na 50x30cm.. na ten tvuj 100*50 by byly idealni spíše dvě slabší světla pro lepší rozptýlení světla... dve 125W usporky, nebo 150W sodíky by byly vpoho.. akorat v prpade pouziti sodiku by byl treba silnější odtah...
henry1359
rozmyslam nad sodikom..lebo dava viac tepla a v mojich podmienkach je box v dost velkej zime...tak by stacil aj pc vetrak na 150w sodik...a bolo by tam akurat teplo...
henry1359
len tomu preradniku a tomu ci sa tomu co sa toci akolo sodiku moc nechapem......neda sa to len dat do objimky a zapojit do elektriky ?
Rascal33
přímo do elektriky se to bohužel zapojit nedá, ale není to tak moc složité zapojit, jsou to jen 4 dráty... (když zapojíš i kostru tak 6) mrkni se do fóra určitě tam někde v základních pěstitelských informacích najdeš názorný obrázek... http://grower.cz/forum/showthread.p...6576#post926576

a s tím větráním nevím, pc větráky ti utáhnou tu 150ku, ale do té tvé skříně, by to chtělo ty 150ky dvě.. já měl 150ku ve své 65*45cm skříni a bylo to tak tak... a dva sodíky PC větrákama asi neuchladíš.. i když kdo ví, jakou tam máš zimu, vyzkoušíš, hodíš tam teploměr a když tam bude víc než 30, tak to nějak vyřešíš.. možná by stačilo dát tam ty PC větráky 4 (dva přítah, dva odtah)
henry1359
a 70w sodik ma koncovku normalnu E27..ani ten sa neda dat rovno do elektriny ?
henry1359
uz som sa na 90% rozhodol nad totuto skrinou: odfuk 2 dam do boxu ked bude teplota viac ako 30 stupnou......nejake komentare ? dakujem...pěstu zdar :)
OutDoorEr
citace:
Původní příspěvek od henry1359
a 70w sodik ma koncovku normalnu E27..ani ten sa neda dat rovno do elektriny ?


ne.nejde...mas nejvýhodnější koupit si něakej set...
henry1359
no hej ale tie sety su dost drahe....lacnejsie by podla mna bolo 125w plug and grow....
OutDoorEr
jj ja bych taky byl osobne pro usporku...myslel sem ze us pocitas se sodikem...kup ji no :-) ale koupil bych rust 125 a kvet 250 ne ten dual...
henry1359
ja to predpestujem v matkarni pod 3x cca 20w a potom to pojde pod 125 plug and grow kvet...... :)
OutDoorEr
taky dobrý :-) thumbs up
henry1359
aj ty si ten tvoj box dobre spravil :) sledujem ti ten tread..nech sa ti dary...pěstu zdar...... :)
OutDoorEr
taky...je to takova nevdecna sranda no :D :D kdyz sectes kolik do toho strelis tak ti to vyjde draz,nez kdybys to koupil u dealera :D :D
ale o tom to je :D :D nebyl by pro me problem koupit tu 70w sodik ale kašlu na to :-))
henry1359
ani ne...mas napr 6 rastlin....semiacka z bazaru s tadeto od groweru cena cca 100 kč..cca5€...potom plug and grow....cca 1100kč...cca 30€ nejake hnojiva kvetinace filia vetrky a podobne..cca 500kč...cca 13€ dokopy cca 2000kč.......cca 65€.....cena jednaho gramu u dealera.. cca 300kč...cca 10€ takze za 2000kč..65€ mame cca 6-7gramov....a zo 6 rastlin mame aj 100gramov..teda ak sa nemylim....ak nie tak ta to vinde oooovela lacnejsie oko u dealera.. :) a 70w sodik aj z predradnikom a vecickami popri sodiki ta vinde vela penazi..radsej si kup plug and grow. 125 w.... :) pěstu zdar :)
OutDoorEr
no pod mýma usporkama ne :D :D ja to myslel tak neak obrazně no...a kdybys prisel za dealerem co to pesti ve velkym a chtel travu za 3000 tak bys dostal urcite aspon tech 20 G :D
charvik
Henry1359 : Nesmysl sodík 70W tě nebude stát zase až tak draho http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ani-rostlin-70w
Za 541,- to jde a 150W se vším (pokud přičtu stínidlo) tak tě to výjde na http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...ni-rostlin-150w
841,- + http://e-shop.hydroponic.cz/p/reflektor_klasik_stucco/ 169,-
Suma sumárum to dělá 1110 ,- za sodík pod, kterým vypěstuješ víc, než-li z bludičky úsporky.. :einstein: ¨

Outdoorer : Na kolik tě přišel ten větrák co máš ve skříni? A kde jsi ho koupil?
henry1359
no tak teraz uz naozaj neviem ze co si amm vybrat.... :D daco vymyslim zajtra napisem..... a na ten vetrak som zvedavy ties.... :)
henry1359
no ale ten obchod z tym lacnym 70w setom neposiea na slovensko a ja som taky lacny zo slovenska nenasiel.....
henry1359
http://www.grower.sk/1042/125-w-plu...ym-predradnikom
henry1359
toto kupim a bude pokoj :rasta:
henry1359
a knej do boxu pridam zopar usporiek 30w,20w..... a bude to OK... :)
henry1359
a na rozmery 50x40x100cm byde stacit len ta jedna plug and grow.....
henry1359
ked to rozjedem tak vytvorim new tread...
Sniper18
Rozmysli si co spravis, ak ti nejde o vynos ale radost s pestovania tak kludne si tam tu usporku daj. Fakt je ale ten , ze za jedno kolo pod 250W HPS das tolko, ako za dve kola pod 200W usporkou.

citace:
Původní příspěvek od henry1359
a na rozmery 50x40x100cm byde stacit len ta jedna plug and grow.....


No hej, stacilo. Ale ked sa na tej ploche da urobit napr. 150g, preco sa brzdit slabym svetlom a urobit menej?
OutDoorEr
ale hovno...kup si tu 125ku na kvet...rust pod usporkama...na takovej prostor to staci v pohode...myslim si ze z toho 50G vytahnes a co s tim...koupis dalsi seminka...a do dalsi sklizne nezhulis ani jednu pětinu...chce to trosku sirsi obzor než výnos :D :D :D
Rascal33
tvl fascinujou mě borci, co chcou rvát 250W sodík do skříně 40x50 cm... by bě zajímalo, jak bys to chtěl v takovém boxíčku uchladit PC větrákama...

víc než 150 sodík nebo 200W (resp. 220W) úsporku tam nedávej.. myslím že výnos bude v obou případech tak +/- stejný... bude to záležet spíš na tom jak se o kytky budeš starat... 125W na květ je spíš méně než akorát.. kytky se potáhnou a palice budou malé a řídké...

to samé si myslím o té matkárně.. když ty kytky budou mít v růstu málo světla, tak budou vytáhlé, slabé, pomalu porostou a po přepnutí na květ to budou stejná košťata jako na těch Tvých fotkách...

na přítah a odtah budou v případě tak malé wattáže stačit dva 12cm PC větráky a ofuk by taky měl obstarat nějaký PC větrák (možná radši 8cm, je sice trochu hlučnější, ale zdá se mi, že douká víc než ty 12cm)

a hlavně přestan špekulovat, menit porad rozmer skrine a už se do toho pusť! :c)
henry1359
ok diki za rady dam tam plug and grow......ked budem amt svetlo ozvem sa...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma