Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Bubler, vysrážená hnojiva ? - Klikni zde pro originální téma
.Scyther.
Ola , mám problém v bubleru.
Začl hnědnout kořeny a odhnívat, tak sem je dosti protrhal, snad i více jak 50 % korenovyho systemu slo do kopru.
Nasadil se novy cisty roztok pouze s peroxidem 5ml/10L a kazdy den sem dodaval 2ml/10L, poté 3 dny bez dodávání, peroxid by tedy měl vyprchat. V tu chvili uz kyti poshazovali dost spodního listí a vytvořili nové bíle vlasecnice na korenech, tak sem nasadil opet hnojiva.

A to starter sadu od Groteku

SoloTek Bloom
Organic fusion Bloom
Bud Fuel
Heavy Bud

Atami :
ATA clean
Atazyme - enzymi

celkové Ec 0.8 a pH 5.8, teplota 19.5 stupne.

A co nechces po dvoudenní kontrole se podivam ke korenum a tam nad vodou krása - jeste vice novych vlasecnic a korinku, ale pod hladinou !!!!!!!! HRUZA !!!!! Ve vode vsude plavou takovy cucky, jakoby chomáčky. A na korenech se zachytávají a vytváří takovou bahno připomínající tuhou hmotu, jako plastelýnu ! Z korenu to jde celkem lehce stahnout rukou, ale bojim se, ze casem to kyti zadusí !

Muj typ je, ze sou stará hnojiva, bylo v nich dost cucků a mám podezření, že jim v Gshopu už nějaký ten delší čas ležely ... Setkal se už někdo s podobným problémem ??? Myslíte, že to můžou být stará hnojiva ?
krasus
podle me to bude tim ze pouzivas organicky hnojiva a nebo jsou stara
Cicmon
Taky si zmer teplotu roztoku, pokud mas 24C+, tak muze byt problem i zde

Ad cucky - ze shopu jsem mel jednou ATAZYME co byl plesnivej, jinak po otevreni se kazi i kvetak od bcuzz, top max, phytamine a cropmax

v chladu vydrzi ok
kseroks
mel sem podobny problem a ukazalo se ze to bylo vodou zjistil sem ze dost zalezi na kvalite vody a to ne ve smyslu jaky ma EC a PH ale odkud tece a kudy zkratka byla v ni nejaka srajda ktera zabijela koreny nepomahalo vareni nepomahal peroxid nepomahala absolutni hygiena pomohla az reverzni osmoza ktera ty sracky vyfiltrovala viz to same diky atazymzu se tvorily nove koreny nad rozrokem ale v nem to plavalo bez zivota zlutohnedoblativy a za par dni mrtvo nejsilnenjsi kusy tak 10 dni........doted nevim co to bylo jen co pomohlo............... stary hnojky nevim moc se na lahvich nedoctes datum expirace a hnojky co puzivas sem netestoval ale na bublerech sem jel AH GH HESI a zakotvil sem u canna aqua kamenny ph vynos standartni............
vir
ATA clean - Z jakyho duvodu jim davas tento produkt? Pokud mas bubler tak to vubec nepotrebujes, misto toho sis mel poridit nakej korenak.

a jinak vsechny hnojiva nez pouzivas radne protrepes? Shake well before use jak pisou na vsech?
.Scyther.
Používám kohoutkovou vodu a tenhle ATA Clean je na normalni vodu doporucovanej, tak proto. Ale na příští kolo raděj pořídim osmozu.

Proc myslis, ze to neni na bubler potreba ?

Jo jo, třepu třepu pokaždý :D
vir
na strankach prodejce:

Ata-clean je prostředek určený do závlahových systémů. Perfektně odstraňuje minerální usazeniny kalcia, fosfátů, železa a řas a působí proti nim preventivně. Je naprosto bezpečný pro rostliny. Je speciálně vyvinut pro použití s běžnou vodou. Prostředek se preventivně přidává ke každému hnojení - nejprve připravte hnojivo, pokud je to potřeba upravte pH (5,2 -6,2), nechte roztok asi minutu odstát a poté přidejte Ata-clean 10 ml do 100 l připraveného živného roztoku.

takze to pouzivas kdyz mas nakej drip nebo tak neco kde muze dochazet k ucpavani kapilar usazovanyma solema. asi tak u bublaku nic takovyho nehrozi. mas kybl a v tom to bubla 24/7, takze k nicemu takovymu nedochazi.

jeste jedna vec nepridavas ten peroxid kdyz tam davas vsechny ty hnojiva?
.Scyther.
To máš recht, že moc usazenin v bublaku nevznika, akorat na stenach trochu. No myslel sem si, ze timdle rozhodne kvetinkam neublizim.

Peroxid sem daval, pak tri dny pauza a az potom sem do ty samy vody dal zas hnojky. To by uz mel byt davno peroxid vyprchany, aspon podle toho, co o nem vim.
prashiwa
s bublerem mamskusenosti ze korinky oxiduji kdyz je ve vode malo bublin a biohouba je sice ok ale napada vzduchovaci kamen tak ze jej obroste a bublin je tak cimdal mene.s toho duvodu sem dal na dno jen pordirkovanou hadici a to se nezacle nikdy a bubliny sou fakt velke tkze to pjekne bombarduje odumrele korinky ktere pak plavou v zalivce tkaze je treba to cekovat a vodu mennic kazdy tyden a koren jeste radne osprchovat cozz se vyplaci protoze tak nemusite ani zadnou biohoubu pouzivat a koreny budou krasne i tak.neprehanet EC ne vic jak 1,0 protoze pro staly zivot v hnojivech je to jaksi zbytecne zvlast kdyz po tydnu mnenite vodu.proto je biohouba lepsi nez atazyme protoze po tydnu se vse vylije a prijde to nazmar.neni trteba pak resit kolil kytka vyzrala hnojiv protoze kdyz senevymneni voda tak uz ani nic nevyzere :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma