Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
250W skříň - zatím jen teorie - Klikni zde pro originální téma
charvik
Zdravím,
Jelikož je zima a v zimě se toho venku moc udělat nedá, tak jsem roupama začal vymýšlet co tedy dělat.. Nejdříve jsem našel starou šatní skříň o rozměrech 144x112x50..
Jako sluníčko bych rád použil HPS 250W (GIB) ->http://e-shop.hydroponic.cz/p/komplet-250w-elt-gib-hps/ .
Celkem použiji asi 6 PC větráčků 9x9cm (na obrázku jich je 7, ale jeden z přítahu odeberu).
Na ofuk použiji "klipsňák" -> http://e-shop.hydroponic.cz/p/venti...snou-hurricane/ .
Zvlhčovačku již mám ( Nebler 250ml/h).
Skříň je vymyšlená tak, aby nebylo po skříni vedené aluflex potrubí.
Je tam tzn. "anti-smrad místnůstka" v které je umístěn pachový filtr "made in doma" podle návodu tady z Groweru. A z této místnůstky budou vzduch odvádět 9x9cm velké PC větráčky.
Květníky budou 6,5L a fólie zahradní černo-bílá.
Nevím zda to bude fungovat tak jak by mělo a proto to píši sem.. Nerad bych něco zanedbal..
charvik
EDIT: Spletl jsem rozměry PC větráčků.. Mají být 9x9cm :)
Nejspíše použiji takové, které mají 2200 RPM tj asi 66,2 m3/h.
(http://cgi.ebay.com/92mm-Top-Motor-...8#ht_3537wt_905)

Nikdo žádné další nápady, připomínky?
green-spider
čau, než 9 PC větráčků bych spíš použil 1 větrák na 220V... co se týče pacháče, tak ten Ti PC větrák neprofoukne (nebo s obtížema) - neudělá dostatečný tlak kvůli tvaru lopatek... já bych to vyřešil tak, že bych do přítahu větráček nedával, dal bych jeden naddimenzovanej ventilátor (aby utlačil ten pacháč -stačí třeba jen obyčejný TT http://www.growmarket.cz/katalog/ventilatory-tt ) přes regulátor otáček jen na odtah - dal bych ho rovnou do "anti-smrad místnůstky".... aby ti vzduch ideálně cirkuloval, náfuk a výfuk by měly být přes pěstební prostor úhlopříčně... hodně zdaru !
charvik
Green-Spider: Zdarec, díky za užitečnou radu, ale stejně bych rád větráček použil. VKO 125 nebo 100 http://eshop.growroom.cz/index.php?...emart&Itemid=25 nebo http://eshop.growroom.cz/index.php?...emart&Itemid=25
Myslím, že ten pácháč ta 100 profoukne..

green-spider
asi profoukne, záleží jakou má ten pacháč prostupnost a jak je velkej - počítej s tím, že pacháš Ti zmenší průtok vzduchu cca o 1/3 - 1/2, tak ten větrák musí bejt naddimenzovaný, aby se ti vyměnil vzduch ve skříni tolikrát kolikrát má, jinak budeš mít v závěru malý palice...
charvik
476937: Děkuji za drahocené rady.
Takže již mám koupený klipsňák (d=20cm, 20W, 2 stupně rychlostí) Cena 290,-
Dále mám již hotový kbelík na neblera :)
Dál musím sehnat věci na sestavení pácháče tj.: Molitan tl. 0,5 cm, Pletivo 4x4mm oka a aktivní uhlí
Noobs
kdyztak se podiv na moji 250w skrin postavenou za co nejlevnejc co to snad šlo .peace http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
charvik
Noobs: Máš to moc pěkný :)
Já budu mít malinko jiné rozměry.. Chci tam dát pouze 5 kytek a to ze semínka genetika White Rhino x Notherm Light. Budu kupovat MH 250W a HPS 250W.. Scrog taky pojedu :)
charvik
Jaká je dobrá náhrada za Easy Rolls?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od charvik
Jaká je dobrá náhrada za Easy Rolls?


No píchneš do květníku klacek , požívaj se bambusový , a na ten ty palice přivážeš , do každeho 1-2 a je to :D Ale jak koukám pod 250w se to na přivazování moc nevytáhne , spiš by se hodila síť ,
citace:
Původní příspěvek od charvik
Scrog taky pojedu :)
jo vždyť to tady máš :D
charvik
Hlava: Myslel jsem spíš jaká je možnost uchycení lampy :) Používal jsem řetízky a háčky, ale je to takový docela nepohodlný. Easy Rolls jsou dobrý, ale celkem drahý. Napadla mě dát tam nějakou kladku a udělat do ní nějakou zarážku, ale nevím jak by to v praxi fungovalo. Nikde jsem to tady nenašel.
HPS jsem nikdy neměl tak nevím co a jak :) O kytky se postarat umím, ale s HPS jsou mé zkušenosti nulové :D :angel:

Jinak lampa příjde v průběhu tejdne a pro skříň si jedu dneska takže určitě přibudou nějaký ty fotky :crazy:
Pantlik
charvik: ... se zájmem budu sledovat !
Hlava
citace:
Původní příspěvek od charvik
Hlava: Myslel jsem spíš jaká je možnost uchycení lampy :) Používal jsem řetízky a háčky, ale je to takový docela nepohodlný. Easy Rolls jsou dobrý, ale celkem drahý. Napadla mě dát tam nějakou kladku a udělat do ní nějakou zarážku, ale nevím jak by to v praxi fungovalo. Nikde jsem to tady nenašel.
HPS jsem nikdy neměl tak nevím co a jak :) O kytky se postarat umím, ale s HPS jsou mé zkušenosti nulové :D :angel:

Jinak lampa příjde v průběhu tejdne a pro skříň si jedu dneska takže určitě přibudou nějaký ty fotky :crazy:



Řetízek , kroužek na kliče , karabinka a háček jo je to nepohodlný . nevim proč to vlastně používam visi mi na tom jen pojedz , stínitka , ofuk , Lumatek , dráty a vlastně krom Ufa se sonoflexem mi to visí všechno na řetízkách karabinkách a hačkach , ale když ríkáš že je to nepohodlný tak asi jo ....
charvik
Takže skříň už je skoro nachystaná .. S pomocí kámoše (děkuji ;) ) jsme dnes zase o kousek pokročili ... Svítí tam 250W MH :) dobrá záře :D
Visí to na těch řetízkách a je s tím v pohodě manipulace..
Dost keců, k těm fotkám..
charvik
Tekáče 6,5L, světlušenka MH 250W Phillips HPI-T a ofuk d=20cm, 20W, 2 rychlosti..
charvik
Takže zbývá vylepit fólií, počkat až česká pošta doručí balík s VKO 125 a vyrobit pácháč.. Jo a samozřejmě osít a sklidit :D
véča
To Charvik: Ty jeden blázne :-D (víme jak je myšleno) za pomoc ubec neděkuj však ty jsi mi taky dostatečně pomohl ze začátku ... tak trochu sme se navzájem doplňovali ;) .... doufám že ti holky dobře porostou :-) ;)

Pěstu zdar :-))
charvik
žádné komentáře? Připomínky? :)

Dnes jsem úspěšně dodělal pácháč :goldcup:
Doufám, že ho to profoukne :D
Omlouvám se za horší kvalitu fotek jsou totiž focené mobilem
:grrr:
charvik
Kýbl na neblera 16L po pracím prášku
charvik
Dneska novej mini-pařníček 72,-
charvik
Hnojky a příslušenství (není všechno)
WatováWíla
Co ty stěny... ty necháš takhle holé bez folie?
charvik
Ne, musí přijít VKO, poté to vylepím černo-bílou zahradnickou fólií..
WatováWíla
a sory nevšimla jsem si že jsi to už psal
charvik
V pohodě :) Mělo by to přijít v pondělí.. V úterý sem hodím fotky..
Akorát mám docela nízkou teplotu tam, kde to bude 7,2°C..
green-spider
čau, koukám že jsi pokročil k realizaci :-) vypadá to dobře :-) nepostnul by jsi sem pls nákres toho pacháče včetně napojení na ventilátor ? - nějak si neumím představit jak funguje - předpokládám to VKO bude mimo skříň podle původního plánu - proč ta trubka napravo ?
Těch 7°C bude dost problém... kytky budou zaseknutý, přes noc to chce aspoň 15°C, pokoumej si zavčasu nějaký ohřívání :flamer:
charvik
Takže skříň už jede dodám fotky..
Přes den mám teplotu 28°C a přes noc okolo těch 16°C..

Zde je nákres pácháče.. Všechno pletivo bylo ještě omotáno perlinkou (armovací tkanina) aby uhlí nepropadávalo..
Jinak je to vlastně skoro stejný jako je tady na G ten návod na pácháč akorát místo punčochy je použito ještě jedou pletivo okolo a v prostoru mezi 1. pletivem a druhým je to aktivní uhlí..
charvik
#1
charvik
#2
charvik
#3
Režim den - pařníček - 26,2°C a 52% RH - vzdálenost od lampy cca. 45 cm
charvik
#4 VKO 125
charvik
Tak mi dneska odešli spínačky.. :( Holky měli o 2 hodiny světla více.. Tak jsem tam dal digitální snad budou v pohodě..
green-spider
ve fázi růstu 2 hoďky navíc nevaděj... pacháč jasné, jsen jsem z tý fotky nepoznal jak je zapojenej... Na digitální spínačky bacha (na takový ty obyč za 100-300 Kč) - pokud vypnou a pak zapnou elektriku (třeba jen na 30 sec.), tak lampy zůstanou vypnutý až do dalšího cyklu... u mechanickýho po zapnutí proudu se lampy zas rozsvítěj, a pak jenom upravíš časovač (ale existujou i mechanický se záložní baterií). - Já používím klasický mechanický na ofuky atd., na lampu mám na DIN liště stykač + mechanický hodiny se záložním zdrojem na 3 dny (na chod hodin).
V pařníčku je teď RH nízký, ale jak tak dáš kýti + zálivku tak se to to odparem může zvednout až na 100proc. RH - pak je to potřeba aspoň 2x denně nechat vyvětrat, jinak by se mohly dělat plísně.. V řízkovně to mám udělaný tak, že mám přes časovač a trafo napojenej PC větrák v aluflexu a je zalepenej v čele pařníku, větrám 2x denně 15 min. a pohoda.
charvik
Zatím jsem měl v pařníčku max. vlhkost 80% .. To je myslím v pohodě.. Kytky tam samy moc velký vlhko neudělaj .. Zapínám Neblera na 15minut za jednu hodinu takže to pak stihne krásně vyvětrat..

Jasný lampa by měla chladnou cca. 15 minut po provozu..
Mám to daný aby v 17:00 seply a v 11:00 vyply ...
Uvidíme jestli to ustojej, ale hodně lidí tady má spínačky na lampu a odjednou s níma třeba 3 kola..

Jinak jakej stykač je nejlepší?

Lze použít toto? : http://www.elektrobock.cz/cs/casovy...duct.html?id=10 :angel:
green-spider
jj, v pohodě... kytky vlhkost zvyšujou - z listů se nepřetržitě odpařuje voda... i když v tom pařníčku to bude málo znatelný.... no chladnout by měly těch 15 min jak píšeš - což je u toho mech. problém - vyřešil jsem koupí předřadníku PRO-IT se zpožděným startem http://growshop.cz/katalog/detail/1...k-pro-it--230-v .
Já jsem na 600w měnil spínačky každej druhej pěst, buď se vytavily nebo nějak umřely... :)
Tak nejlepší stykače dělá asi Omron nebo Moeller, to cos mi poslal jsou spínací hodiny. Digitální jsou zbytečně drahý, na ty funkce, co od nich potřebuješ - 1x zapnout a 1x vypnout :) Stykač funguje tak, že je sepnutej/rozepnutej slabým napětím z hodin (časovače), přes časovač pak vlastně nejde vysokej odběr nutnej k zapálení výbojky. Elektrikářům co tohle čtou se omlouvám za "odborný" názvy :) Stykač je třeba tohle http://shop.conrad.cz/websale7/?sho...d_number=502766 , ten je 3 vývodový - na 3 lampy. Takhle mám napájení výbojek pořešený já. Ty 2 karabičky s popisem CE a OEZ jsou stykače.
charvik
Stále to nějak nepobírám.. Stykač se používá místo spínacích hodin nebo to jakoby chrání aby tam nešlo moc proudu? Do elektriky moc nevidím :D

Ale s tím chladnutím by neměl být problém, když je to sepne až za 6 hodin od vypnutí..
green-spider
s tím chladnutím může bejt problém, pokud čez vypne el. na 3 min. a pak zapne :)
já jsem taky elektrikář na baterky, ale kámoš mi to vysvětlil a zapojil, tak ťeď můžu machrovat :) spínací hodiny dávaj signál stykači, že se má sepnout. Takže lampy jsou ovládaný stykačem a stykač je ovládanej hodinama.... přes ty hodiny vůbec nejde proud do lamp, z nich jde do stykače jen signál zap/vyp... takže na fázi máš zapojený zvlášť hodiny a zvlášť stykač....
charvik
Tak když čez vypne proud tak se nedá nic dělat.. Většinou to vypínají při bouřce a když to mají vypnout na dlouho tak to napíšou na sloupy u nás ve vesnici..

Jasný takže stykač = ochrana hodin..
http://www.ges.cz/index/search.html?search=Styka%C4%8D Jaký odsud je vhodný? Jinak co to tam máš to s tím modrým ? To jsou "spínačky"..
green-spider
no jde spíč o to, že ten proud můžou zapnout a vypnout 20x za den při nějaký poruše, u mechanickejch ti naskočí lampy jak el. zase zapnpou, kdežto u digitálního sezapnou až zas druhej den... takže ti to může rozhodit fotoperiodu. http://www.ges.cz/-stykac-ika20-20-...es08102970.html mám podobnej typ. Jo dalo by se to považovat za ochranu hodin, i když teda primární účel je spínat :) vlastně je tam jen proto, aby velkej proud nešel přes hodiny.. jj to modrý jsou hodiny
charvik
Takže chápu-li to dobře mám shánět stykač s hodně Ampérama a aby byl 2x spínací :)

Asi jsem našel takový, jaký máš ty..
http://www.emat.cz/oez-rsi-20-20-instalacni-stykac
green-spider
jestli jedeš jen jednu lampu, tak to samozřejmě stačí jednovývodový... na tu 250w by stačil i 5A, ale ty 20A jsou takový nějběžnější... a rezerva nevadí, kdybys na to chtěl v budoucnu připíchnout 1Kw tak to zvládně hravě taky. Já jsem dal dal dvojvývodový protože jiný u nás ve velkoobchodu neměli :) možná někdo namítne že stykač je na 250w zbytečnej, ale já je mám rok a bez problému, zatímco na 400w HPS jsem klasický spínačky měnil co kolo, takže finanční úspora do budoucna jasná...
charvik
Jo jo, určitě zainvestuji.. Nechci kupovat každou chvíli nový spínačky..
Takže mám si koupit 2x spínací (?) Nebo musí mít i rozpínací?
green-spider
normálně řekni že chceš 20A stykač na din lištu se dvěma/jedním spínanými vývody... vevnitř je kotva, takže to zná 2 pozice - sepnuto a rozepnuto :) prodavač Ti kdyžtak poradí, řekni že to máš na topení do akvárka :)
charvik
Takže už jedou :) Dnešní teplota 30,8°C (celkem dost, ale holky si nestěžujou) přidal jsem ofuku na rychlosti tak to možná ještě kleslo..
Vlhkost je docela nízká jedno membránový nebler jaxi nestíhá..

Médium Cocos od Plagronu
Zalévání+hnojiva jednou za 4 dny a 1x týdně dostávají Enzymy od Hesi..

Osazenstvo: 1x WW neznačková
4x WRxNL neznačkové

CO2 lahvinka s vinnými kvasnicemi a cukříkem .. Žluté lepové desky na upozornění na škůdce.

Holkám se daří dobře no koukněte na fotky..
charvik
Celek 2#
charvik
Největší květinka
Vyzera to dost dobre nieco take som mal v plane poriesit aj ja (myslim skrina)
K+ :)
charvik
Díky za K+..
Bohužel jsem musel skříň zrušit jelikož ze 4 kytek vylezli 3 samci a svítit jedné samici mě přišla jako pěkná blbost ..
Teďka pojedu na 2 měsíce pryč tak pak rozjedu další kolo..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma