Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
600w drip v RW rohožích, volume 1# by newbie Rolnička - Klikni zde pro originální téma
Rolnicka
Zdravím všechny návštěvníky GROWERA, tímto bych vás chtěla přivítat v mém prvním, doufám že né vmém posledním trýdu.

Takže hned zprvu chci upozornit že jsem začátečnice. Growera sjíždím už nějaký ten čas a tak jsem se konečně rozhodla dotoho jít :-) Další věc na kterou chci upozornit je moje znalost českého jazyka, je velice podprůměrná, ani psát slohy to mi taky nikdy nešlo a tak na pravopisných chybách nelpěte :) Budu se zde snažit o pěst pod 600w s 20 řízky s drip systémem v rockwool rohožích. Už teď děkuju POHROMOVI MACHOMANOVI ZLOSINOVI, LUPUSOVI a mnoha dalším kteří mi odpovídali na mé otázky a snažili se mi pomoct. Chci říct že bez vás bych dotoho nešla a že budu potřebovat ještě hodně moc rad abych se dostala k vysněnému konci :) Dost bylo řečí, vrhneme se na výbavu :)

Vybavení co mi leži doma
--------------------------------------------------------------------------
A WING hammered plech
Digitalky 2x
Merak teploty a vlkosti
Ventilace 800m3/h s regulaci
DarkRoom 240x120x200
pachovy filtr Industry 800
Kalibracni roztoky 3x
PH – dry 1kg
Hnojky AH 1,2,3
AH enzymy 1l
AH rustovy/kvetovy stimulator 1l
AH korenovy stimulator 1l
AH Final Solution 1l
Klipsnovy ofuk 5x
Predradnik na 600w elektronickej
Ducktape 50m
Easy Rolls 2 ks
Výbojka 600 W Sylvania Grolux
kalfas 90l 2x
APUMP na kapilárovou závlahu (zpetnej ventil,filtrace)
Ph metr a ec metr
čerpadlo aquaking 3600l/h
--------------------------------------------------------------------------

Ještě mi schází
--------------------------------------------------------------------------
klony 20x
peroxid vodiku 30%
kaminek se vzduchovatkem
něco na ohřev vody v kalfasu
zvlcovacku sps 808
odmerne nadoby
iso flex odhlucnene potruby
truhliky 5x
grodam pestebni rohoz (RW) 5x
grodam kosticky 20x
kapilary potruby a jehly
-------------------------------------------------------------------------


Pojedu teda drip systém jak už jsem se zmínila pod 600w na jednu RW rohož narvu 4 řízky.

Kdyby jste měli pocit že tam něco chybí tak napište příspšvek. Ráda si vyslechnu kritiku a rady :) V nejbližší době proběhne sestava pěstírny, následně fotoreport jak natom jsem a testy zavlažování atd. Poté nakoupím řízky a vložím už do připraveného.

Prozatím se sváma loučím vaše Rolnička...
mati0n
Peroxida kup cistyho, ne technickyho... a proc trojkombo od AH? staci mikro+bloom od GH, myslim ze kvalitou bude taky jinde...
Rolnicka
Ahoj mati0ne :) Dobře peroxid koupim čistej, hnojky AH bohužel mám nakoupené po 1L takže jedno kolo snima odjedu. Možná že bych mohla dokoupit od GH jak říkáš mikro+bloom a dolívat ho tam i s AH co ty nato? Nemůžu si dovolit vylejt AH do kanálu, někdo na ně nadává ale já slyšela i dobré ohlasy na AH, no nevím uvidím. určitě do dalšího kola vyberu jiné hnojivo. Děkuju za příspěvek..
mati0n
Ne jasny, kdyz uz je mas tak je dopotrebuj :) nebo je pouzij na pokojove rostliny, zahradku :P Ale tak kdyz budes mit poradnou jungly a vylejvat odpad tak ti ty hnojky stejne nevydrzi dlouho, tak si pak dokup GH mikro+bloom, finta je v tom ta, ze nemusis kupovat grow slozku ktera je tam zbytecna a usetris penize jeste... tesim se na fota z prubehu stavby, su zvedavej jak se stim jako holka poperes :)
fiste
Ahoj, pěknej výmysl, jenom pár věcí bych udělal trošku jinak. Nechci rejpat, i takhle, jak to máš, ti to určitě poroste pěkně.

K wingu bych přikoupil Heat shield (Super-Spreader). Plochu máš 2,84 m2 , takže 600W HPS budeš muset dát dost nízko a zároveň musíš rovnoměrně osvítit celou plochu.
Na tvojí plochu bych se asi nebál použít ani 2x600W, ventilaci na to máš silnou dost.
Na drip podle mě stačí slabší čerpadlo. Důležitej je výtlak (2m v pohodě) a průtok (1200l/h OK). 1200l/h je 20l/min a to je u tebe asi litr na kapiláru, jestli jich máš 20. Kapiláry ti to zredukujou, nepoteče ti z toho litr za minutu, jenom chci říct, že slabší čerpadlo stačí.
Já nemám v dripu ani tu filtraci, s hnojivama Metrop by ani neměla bejt potřeba, nedělaj totiž usazeniny, který by ucpaly kapiláry.
Hadici si kup černou, aby ti do ní nesvítilo.

To je asi všechno, hlavně se tim nestresuj, i takhle to bude dobrý. Těšim se na 1. fotky.
Rolnicka
Zdravím :)
Teď tu jsem jen na skok tak stručně, vím že jsem nezvolila správně s AH hnojkama, bohužel odjet je musím. Přemýšlela jsem a do druhého kola zvolím ty metrop a porovnám rozdíl. Narísovala jsem nákres a rozmery boxu + v pátek budu sestavovat stůl pro ty truhlíky do boxu. Odpoledne to rozvedu, mám i pár otázek ohledne vzduchovani, plovaku na cerpadlu a ohledne materialu pro ten stul na rohoze .) Více až se vrátím domů :)
Fiste : heat shield dokupovat nebudu, četla jsem tu trýdy o tom a nepresvedcilo me to. Bojím se ze ta 600w neosvítí tech 20 rostlin, budu je mit jen v prvni polovine boxu, druhou polovinu boxu vubec nevyuziju, tedy ne ted. Pristi kolo jestl ise tohle stane uspesnym nasadim druhou 600w :) díky za příspěvek :) Odpoledne nahodim nákresy :)
fiste
Když si koupíš original A-Wing (nejlepší stínidlo vůbec), Super-spreader je vždycky součástí balení.. Přímo výrobce nejlepšího stínidla říká, že se Super-spreaderem budeš mít ještě líp osvětlenou plochu (větší výnos), než se samotnym Wingem.
Samozřejmě, že si to nemusíš kupovat, a jestli tam pak dáš 2. šestikilo, přepálený středy a nedosvícený kraje ti tak jako tak skoro zmizí..

AH hnojiva jsou jedny z nejkvalitnějších, já s nima odjel svoje 1. kolo v bublákách a to jsem měl jenom 3 složky..

PS: Jestli zná někdo lepší stínidlo, sem s nim..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od fiste


PS: Jestli zná někdo lepší stínidlo, sem s nim..




A tohle znáš ?? ....už jsi to ozkoušel na několika growech když si tím tak jistej , že ?
fiste
to Hlava: Vypadá dobře, ale aspoň 2 nevýhody bych v jeho použití viděl. Je konstruovaný na čtvercovou plochu s minimální možností nastavení a neřeší rozptyl spodní části světla vyzařovaného výbojkou..

edit: což by nemusel bejt až takovej problém, když se pověsí dost vysoko. Rovnoměrně osvítit plochu znamená zajistit aby na jakýkoli zlomek plochy dopadalo přibližně stejně paprsků, jako na jakýkoli jiný stejně veliký zlomek plochy. Čím blíž bude výbojka ke kytkám, tím víc paprsků světla bude dopadat na kytky přímo pod ní viz. geometrická optika. S HS ne..
Dalšim řešenim je koupit si silnější výbojku, než na plochu potřebuju, a pověsit jí s Cool Tubou vysoko, nad kytky. Taky to bude víceméně rovnoměrně osvícený..
Rolnicka
Zdravim, takze sem se rozhodla zmensit pocet kytek, z nacrtu to tak vyplynulo, protoze kdybych nacpala 4 kytky na rohoz tak nemaj vubec kam se tahnout, ktomu mam XXL box a pojedu v jedne pulce + 1 truhlik do druhy takze nakonec 5 po 3 :) Doufam ze to stim wingem osvitim dobre :) Z 15 kytek by snad na kazdy 30 mohlo bejt a to bych byla velice spokojena :-p
Jeste bych se chtela zeptat jestli ma nekdo zkusenost s ph dry v prasku a ne v kapalne podobe?
fiste
Na 1,5 m2 se dá pod 600W HPS vypěstovat skoro s každym modelem 600g, na počtu kytek nezáleží.. Ph měřim kapkama, takže nevim..
Rolnicka se ptá asi na pH- a né na to jak měříš!
Já používám GH pH minus Dry a pH drží dobře, jen se trochu hůř odhaduje kolik přidat.. Přidávám to jen po špičce nože.
fiste
Ahoj, pokračuješ nějak?
suchac0
no já jedu s AH od roku 2005 a žádnej problem, myslel sem si že jsou to jedny z nejlepších hnojiv, teda myslim si to pořád, ale asi zkusim ten Metrop, když to tolik lidi chválej, všechno používám od AH, kromě pk to je od plagronu a na pH používám pH-taky od AH a neměl sem nikdy problém s kolísáním. Zdar :-)
Ono taky zalelezi jestli jedes recirkulacni, fullwater nebo drain-to-waste system.. U recirkulacnich a DWC se opravdu vyplati investovat do metropu, protoze ty nadherne drzi pH. Navic jsou vysoce koncentrovana, takze jich i min spotrebujest.. Docela pekne srovnani AH, GH a Metrop ma vystavene v sini slavy Malcolmx a jeho kosmik.
Rolnicka
Pojedu z jednoho kalfasu do rohoží a z rohoží do dalšího kalfasu kterej budu vylejvat. Budu se snažit abych davala kytkam tolik kolik potrebujou pit aby zbytečně hodně hnojek a vody nevyteklo. Stále nemám místo a stále procházím grower a studuju :-)
mysak
citace:
Původní příspěvek od Host
urcite se priste vyser na AH.......... metrop bude lepsi......


..kdyz maš money, tak mužeš byt i king of pop přiteli


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma