Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Jimmyho svatyně 125W Plug and Grow Red - Klikni zde pro originální téma
Jimmy
Je před pololetím, ve škole se stresuje a tak jsem se rozhodl, že je třeba si udělat radost. Koupil jsem si DarkRoom a nějaké vybavení, abych mohl rozjet další malou laboratoř :)

Box: DarkRoom 40x40x120cm
Světlo: Plug and Grow Red 125W
Vzduch: klipsňák Hurricane
Médium: Hlína, Plagron Growmix, na spodek květináčů keramzit
Květináče: Hranaté, 18x18x23cm
Osazenstvo: Magic Bud feminised od Paradise Seeds
Hnojky: Plagron Alga Grow,Bloom
Jimmy
A MagicBudové si už klíčí na jiffech
Djobi-Djoba
Čau čau,

chtěl jsem se zeptat, jak tam pořešíš vlhkost ?
Jimmy
Nepořeším. Dokud budou kytky malé, půjde na ně sem tam ofuk, aby zesílily stonky, jinak se dost odpaří z listů a hlíny, bude to stačit.
Jarouš
Ja mam taky 125ku a jako docasne reseni mam mokrej rucnik na stinidku a vydrzi celej den, kdyz nebezi odtah z boxu non-stop a drzi se mezi 65 az 80%
Rasta_pasta
to Jimmy

citace:
Nepořeším. Dokud budou kytky malé, půjde na ně sem tam ofuk, aby zesílily stonky, jinak se dost odpaří z listů a hlíny, bude to stačit.

to se právě pleteš, dokud budou kytičky malé, tak z listů bude odpar minimální a vzhledem k tomu, že 125cfl zrovna moc nehřeje, tak i odpar z hlíny nebude moc nic...
Takže pokud nehodláš řešit zvlhčovačku (asi jedině před box a nějakej husí krk dovnitř, pač jiunam se ti asi nevleze), tak aspoň hodně rosit, či nějaký ty mokrý ručníky a podobný zoufalosti. 125 CFL, není zrovna extrasilná vatáž a vyšší vlhkost s ideální teplotou podstatně urychlí růst...
Freshman
no vypada to velmi zajimave,ale tu zhlcovacku bych urcite poridil protoze cim vetsi vlhkost v rustu tim budou kytky spokojenejsi.. :)
Jimmy
Jsem tady s updatem. K té vlhkosti: fakt nebude třeba zvlhčovačka ;) Vlhkost nejde pod 60%, a maximum ukazuje 99%, poněvadž víc nejde :D Jinak když rozepnu box, tak jsem jako v deštném pralese a všude kape odpařená voda. Teplota 8-28, v noci to jde dost dolů, ale kytí se drží a jak zvednout teplotu už nemám... Je to v garáži a tam topím sem tam přímotopem. Problém je ale s jednou z kytiček. Chtěl jsem 4 naprosto identické rostliny a z jedné zatím roste mutant. Potřebuju poradit, jestli se to spraví, nebo ji bude třeba nahradit. Přikládám foto. Díky
Jimmy
Detail
Rasta_pasta
jestly rostou v lednu v garáži a chvíli mají 8 stupňů a chvíli skoro 30, tak se nediv, že jim něco schází... (to opravdu není slabým jedincem, ale fuckt nepříznivejma podmínkama...)

Už jsem v obdobných podmínkách taky pěstoval (nicméně pod sodou která podstatně víc hřeje) a stejně se to hrozňe podepsalo na výnosu...

Topit, topit, topit...
Jimmy
Semínko šlo pomalu ze země i doma, kde měly stabilních 25. A nezdá se mi, že by jim něco scházelo. Rostou stejně, jako mi rostly všechny ostatní rostliny, které jsem kdy pěstoval. (navíc, to by se kroucení listů projevilo na všech) Až na tu jednu.... Potřebuju vědět, jestli ji tam nechat, nebo vyměnit na nové semínko.
Rasta_pasta
rozhodně už neměnit a doufat, že to udýchá...
Než vyklíčí a zakoření nové semínko, tak to je MINIMÁLNĚ týden, což v tvém prostoru, je provar, protože nový klon, by "zarostl" do těch třech vzrostlých rostlin
Jimmy
Tak je to nějakých 17 dní na růstu, zmetek stále zaostává, nicméně tvoří normální listy tak uvidíme...
Jimmy
24 dní na růstu, dnes dostaly poprvé Alga Grow, jen z lehka - 1ml/litr ofukem jim dávám pořádně zabrat, stonky jsou pěkně vitální a silné. Brzy je zastřihnu, odolím spodky a dosypu hlínu do květináčů. Retard bude nejspíš zaostávat po celou dobu pěstování.
Jimmy
Tak holky dostaly lehce po prdeli :D Nad 3 patrem zástřih, spodky oholené a hlína je dosypaná až po okraj květináčů. Takže mi centimetr nad zemí vyrůstají 2 větve :) Mám v plánu je zastřihnout ještě jednou, možná 2x a pak přepínám, aby zůstaly nízké a aby to ta spořivka prosvítila.
Jimmy
Dnes tomu je 33 dní, co jsem semínka namočil do vody. Holky docela jedou, teploty v noci 9 stupňů, přes den maximálně 25. Ještě nevím, jak to zastřihnu ale asi je moc vyrůst nenechám... co byste udělali vy ?
Rasta_pasta
citace:
Původní příspěvek od Jimmy
Dnes tomu je 33 dní, co jsem semínka namočil do vody. Holky docela jedou, teploty v noci 9 stupňů, přes den maximálně 25. Ještě nevím, jak to zastřihnu ale asi je moc vyrůst nenechám... co byste udělali vy ?


Scrog :D
luky19
mm pekná zeleninka.. :) jeno mta uplen v rohu pravym.. je tka trošku zpožděná se mi zdá .. :D k+letí :)
Jimmy
citace:
Původní příspěvek od luky19
jeno mta uplen v rohu pravym.. je tka trošku zpožděná se mi zdá ..
To je právě opožděné semínko... je tak od začátku... A nad tím scrogem pouvažuju.
mczemik
čau se střihem ti neporadím ale určite je nenechávej v 9 °C ... minimálně tak 18
Jimmy
V garáži se v únoru udržuje 18 stupňů blbě....
luky19
jojo já bych taky šel do scrogu :) ale je to tvoej vec pod tim plug and grow je nejlepší scrog :)
Jimmy
Holky docela poskočily, dnes jsem je potřetí zastřihl, na každé rostlině je tedy 8 vrcholů, na fotce před zástřihem.
Jimmy
A po zástřihu.
Jimmy
Tak dnes přepínám na květ. Nějaké fotky...
Jimmy
Moje představa správného větvení :)
Jimmy
Opožděnec se z neznámých důvodů rozhodl rozvětvit se více, než ostatní rostliny a tak je docela pěkně dohnal :) Z tohodle by mohlo vyrůst něco pěkného :)
Jimmy
10 Dní na květu.
w12345
skoda ze jsi neudelal scrog , prosviti ta usporka tu vrchni vrstvu listu ?
Jimmy
No, moc neprosviti :D jeste uvazuju, ze tam tu sit dam ale nevim jak to vyresit :-/
w12345
no sit uz ne ale opatrne to dratkem ohnout ty cela jemne do stran .. jakoby je odklonit a pocvikat par listku ... na muj vkus ale celkem malo vrcholku ale to je asi opticky klam protoze jak koukam to mas jen 40x40 .. ale jo pekny to mas :-)
Jimmy
Vrcholku je tam cca 30... což si myslím, že stačí, ale příště určitě scrog
Jimmy
20 den na květu. Již plná dávka hnojiva - 4ml/litr.
Jimmy
Dnes je to 35 den na květu a já jsem zklamán. Pod Plug and Grow to vůbec nejede. Velikost palic je asi jako u 20 dne... je to vážně slabota. Ale uvidíme, co z toho vzejde.
Jimmy
Tak a tady to spěje zatím k pěknému skandálnímu fiasku. Když jsem posledně uviděl kytky, po cca 50 dnech květu, chytl mě rapl a všechny větve na kterých nebyly opravdu žádné květy jsem sesekal a teď to potrápím a uvidím, jestli z toho bude alespoň pár gramů. Potrápím to delší dobu, až doženu deficit a klidně přetrpím stoned.
Jimmy
Je to ostříhané asi 5 dní a už to jde poznat.
Jimmy
Nějaký detail
Nicker
Náhodou, na tak malý prostor mi to přijde luxusní. Možná zkus dát světlo co nejníž to pujde a ostříhej ty velké listy. Budu sledovat :)
Ať to kvete!
Jimmy
No v sušině z toho nebude více než 20 G a to podle mě fakt luxusní není :D PnG už nikdy!!!
Ahoj Jimmy, neodsuzuj hned PnG, ne vzdy je to jen svetlem, v tvem pripade bych odsuzoval mozna i geny, koukni na moje vypesky :) mam velmi podobny setup jako ty a váhu tam davam (na usporky) celkem peknou ;) snad privodim aspon trochu inspirace, zatim cau a at rostou !
Jimmy
No genetika je právě dobrá !! V kýblu to pod 80W předvedlo úžasný výkon... nevím, čím to je...
toos
zdar,

jeste zes to prostrihal chlape.. usporky maji celkem slusne lumeny na to kolik je to watu ale prez takovou houst rozhodne neprojdou moc hluboko.

podle meho je lepsi v tedle fazi udelat par lehkych zastrihu onech zbytecnych velkych listu ktere jsou jakoby dale smerem od palice.
prave tyhle stini vsem ostatnim palickam pod nimi..

se strihanim ale plati pravidlo jako se vsim ostatnim tedy ,,vseho s mirou.." ;) vyhnes se tak zbytecnemu stresu.

ikdyz videl jsem i lidi co to delali i schvalne.. na posledni tyden je oholili temer od vsech listu a pak jim dali jeste par dnu tmy..

jinak -> Zářivka Plug & Grow 125W:
Neplýtvá světlem, neprodukuje zbytečné teplo, proto může být umístěna 3-4cm nad rostliny, nehrozí popálení. Rostliny využívají více světla než u běžných výbojek

tech 30cisel nad zeleni mi prijde zbytecne mnoho :/
klidne to sniz na 10 a uvidis ze svetlo prostoupi hloubeji a palice se zacnou mozna aj vic nafukovat :)

GL a zeleni zdar :frog:

EDIT: koukam na datum asi uz je pozde.. jak to dopadlo? smoke report? :satan:
Jimmy
Čau, díky za vyčerpávající rady, všechno se ale stalo. Jinak lampa je vytažená jenom na focení, jinak byla dobré 2-3 čísla nad vrcholky. Dopadlo to dost bídně :D Ani jsem to nevážil, řekl bych cca 20G, ovšem hodně stoned materiál, bohužel jsem to nechal kvést cca 80dní, v zoufalé myšlence, že se to trošku nafoukne. Taky hodně pomalý nájezd, člověk vyhulí celé brko, nespokojený s tím, že není moc zhulený a za 10 minut už jenom polomrtvý sedím v gauči :D Prostě z toho vylezlo solidní fiasko :D Za pár dní sklízím 150W HPS, kde toho bude minimálně 3x více a nesrovnatelně kvalitnější matro :)
toos
hmmm tak to preji dobrou chut a hodne zdaru ;)
w12345
Tak co tak co ? Jak si lebedí noví osadníci?
Jimmy
Noví osadníci (4x Jack Herrer) si lebedí docela dobře :) cca týden na růstu, co více říct.... nic :D Snad jen, že jsem tu fotku zdupal :D
Jimmy
No a jenom idiot může dát nové fotky bez toho, aby zdůraznil, že proběhla změna konfigurace boxu. Tu PnG jsem po špatné zkušenosti vyměnil s mým Schnitzelmanem w12345 za 150W sodík. K tomu jsem koupil odtah 125m3/h a původní věci zůstaly stejné. Současná konfigurace tedy:

Box: DarkRoom 40x40x120cm
Světlo: HPS 150W růst i květ
Vzduch: klipsňák Hurricane, odtah 125m3/h
Médium: Hlína, Plagron Growmix
Květináče: Hranaté, 18x18x23cm
Osazenstvo: Jack Herrer 4x
Hnojky: Plagron Alga Bloom
pesan007
a dál ? :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma