Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
zastřihovat či nezastřihovat - Klikni zde pro originální téma
Alcon
Ahoj, zajimalo by mě co si myslíte o štípání spodních listů, na ktere nedosviti světlo v tomto případě.

Jedu v hlíně od plagronu. Svítím 2 tyden na květu 12/12.
Lampa - sodik 250w.
Genetika - Royal Queen Seeds - White Widow.
Větrání kvalitní.
Alcon
foto
koles
Obecně se názory různí. Někdo nechává, někdo se jich v různé míře zbavuje.
Já osobně: nechat, dokud jsou zelené; pokud začnou žloutnout, tak klidně odstranit.
V tvém případě se jedná o dost omezenej prostor, proto bych se klonil spíše k možnosti "kultivovat", tedy zbavovat rostliny neperspektivních částí (takže třeba i slabé větvičky bez potenciálu). Ale vše s mírou.
Alcon
OK dik, nechám to tak, některý větve už jsem zastříhl hned na počátku, ale ted uz to šmikat nebudu. Sice starší spodní listy nedosahují takových hodnot fotosyntézy. Asi víc prodýchají než vyasimilují. Ale zase některý živiny jako K, P, N se reutilizují a můžou se použít v jiných částech rostliny. No tak nevim, chtělo by to něják změřit ty intenzity. Ale dík za radu.
Aien
Alcon: Čau, první věc: Podle mne velmi dobrá volba s WW od Royal queen seeds, uvidíš sám po sklizni co se týče efektu a chuťi :)

Jel jsem ji předminulý grow a teď ji mám znovu, fakt kvalita, hezky uniformní model, dovolil bych si tvrdit, že mají RQS opravdu stabilní genetiku téhle odrůdy.

A teď druhá věc, jelikož jsem jí už jel, tak vím, že se krásně větví, ale díky tomu bohužel při 250W sodíku a málo prostoru neprosvítíš všechno ideálně. (Taky mám 250W sodík a prostor 80x40), stříhání listů jsem praktikoval za květu 2x (předminulé sklizně) a zatím jednou u téhle, kde WW jedu (momentálně 20.den 12/12, zastříháno 14. den). Po přečtení všeho možného a logických úvahách, jsem dospěl k rozhodnutí, že stříhání listů je teoretická hloupost ( zásobárna živin, prostředí metabolismů - prostě jako kdybych dělal nekomu hepatektomii a jen tak mu vyřízl např. půl jater, protože je má pod žebrama nějak moc rozlezlá a chcí udělat víc prostoru řekněme pro ledviny :) ). V praxy a hlavně u rostlin je ten předpoklad totální blbost. Na jednu stranu je připravíš o určitý obnos uchovaných živin, o orgány, které je umí využít a následně poslat tam, kde jsou potřeba. Nadruhou stranu, tam kde světlo není a tvoří se květenství nedosáhneš stejného výsledku jako tam, kde je světla dostatek. ( vlastní zkušenost).

Co jsem udělal já - jedna přostříhávání listů (jen části čepelí), neprostříhávám tak, že bych to vzal od řapíku. Tím se to prosvětlí docela značně. A hlavně! Ohýbání. Když to prostříhámš jen tak lehce a pořádně to naohýbáš, abys prosvětlil všechny části, které jsou jinak ve stínu dosáhneš většího výnosu.

Je to o kompromisu... Ale za sebe můžu říct, ohýbej, ohýbej, ohýbej a klidně i zastříhni. Za čas uvidíš, že něco, co jsi pokládal za ubližování rostlinám jim může v určité míře dost prospět.

P.S. tu hepatektomii berte jako hyperbolu :)

foto je WW z 14dní 12/12, zastříhaná listy a mírně zohýbáno, potřebuje ješte víc (došli kolínka).
Alcon
jj taky sem zvedavej co z toho bude..
ale zpet k tematu ted tady ctu ze: nadmerna listova plocha snizuje produktivnosl rostlin tim ze v rostlinach
zveda obsah inhibicnich latek, pricemz klesa obsah latek stimulacnich. (latkou se myslí fytohormony).
Tj. hodne ethylenu, auxinu, k. absicové, malo cytokininu a giberlinu. Takze odriznutim staryho listu by se mel vyvolat zrychleny rust postarniho pupenu.
takze podle teto ucebnice vyplývá ze by pestitel mel spravne regulovat listovou plochu aby produkci rostliny nesnizoval jak nedostatečnou velikostí listové plochy vzhledem k omezené fotosynteze, tak i její nadměrnou velikostí vzhledem k vystupňování vlivů inhibičních látek.
Je to fakt o kompromisu, zkusenostech.
Zedy
Máš z toho ukrutnou, hodně hustě prorostlou jungli, bych to stopro odspodu probral;)

Nechybí jim něco, barvu nemají moc nic, nemáš foto při tmě?

edit. ještě sem si vzpomněl, že tím předejdeš případnejm plísním v květu
Alcon
ok zitra to zgruntu protrham, fotku ze tmy nemam, myslim ze jim nic nezchazi

edit: foto + tak sem to nejak prosmikal, doufam ze rozumně,
Alcon
listy, ale moc se jim nechce do květu
Aien
Kolikátej je to den květu? Jestli platí to nahoře (6.1. - 2. týden 12/12) tak je to zaseknutý. Tahle WW hází první kvítky kolem 5-7 dne 12/12 a druhý týden už to začíná dělat malý paličky. Ty listy sou dost zelený, ale nezdá se mi, že by byly nějak extra tmavě zelený. Přehnojený dusíkem to pravděpodobně nebude. Hnojíš to na květ něčím? Netěsnoti ve skříni asi taky nehrozí, tak aby ti tam svítilo, když spí, co?

Jinak vypadají pěkně, přeju ti, ať to začne kvíst co nejdřív a ať nemáš žádný jiný problémy.
Alcon
Aien: jsou dost zaseknutý, ale to bude asi proto že mi v noci celkem hodně padaly teploty, třeba až na 10'. Hnojím podle doporučení hnojivy od plagronu. Včera sem poprvý pohnojil zelenou senzací. Teploty v noci sem zvýšil na 15'. Netěsnosti nehrozí. V noci sem tam vlezl jen jednou. Časovej spínač taky nebude vyjebanej. Vlhkost sem snížil. Mno dnes to zase vypadá o trochu líp než včera, toš snad se holky rozjednou.
Díky za přání.

edit: jo a ve kvetu sou uz 3. tyden, takze je to hodne velkej sek.
Alcon
pomalu to začíná vypadat že bych měl tohle vlákno přejmenovat na "Pomoc, holkám se nechce do květu"
Pantlik
Alcon: mně přijde, že si to sestříhal až docela dost !
Dr.Kari
Tak mě napadlo, nemáš tam výbojku na růst místo na květ že ti to nekvete?
Fredy
citace:
Původní příspěvek od Dr.Kari
Tak mě napadlo, nemáš tam výbojku na růst místo na květ že ti to nekvete?


Mozna kdyby si se podival na prvni dva prispevky tak zjistiz at uz z textu nebo z fota ze jde o HPS
green-spider
co se týče sestřihu, myslím že jsou ostříhaný od zelenýho až až :-)Osobně bych odstranil aspoň 4 úplně nejspodnější větve. Budou nejslabší, zbytečně budou kytce odebírat energii a paličky na nich budou slabý, málokdy dorostou potřebné výšky.... jestli se jim nechce do květu není možný že v "noci" nemají úplnou tmu ? Vím žes psal že nehrozí, ale stejně bych vlezl v noci do skříně, 10 min počkal až si zvyknou oči na tmu a pak bych to pořádně pokoumal... mě takhle prosvítalo pode dveřma - skoro neznatelně, ale problémů to udělalo dost...

EDIT: jakou máš vlhkost a teplotu ? Ph je ok ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma