Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Jak co nejefektivneji pracovat s icebags? - Klikni zde pro originální téma
Moltres
Čau, groweři.. Spoustu z vás určitě využívá třídílnou sadu pytlů, které zde zakoupili od člena Jurek5. Jedná se o pytle se sítem 220, 70 a 25 mikronů. Mě zajímají vaše vychytávky a postřehy, co se této metody extrakce pryskyřice týče. Například jak dlouho mixujete a v jakých intervalech, jaká teplota vody je optimální, kolik g listí dáváte na kolik litrů vody a různé vaše vychytávky a postřehy. Toto téma zde bylo, a dovolím si říct, že ukázkově zpracováno členem Marokánec, který se bohužel z jistých důvodů smazal a vzal s sebou i všechny své znalosti na konkurenční web. Ovšem návod na práci s icebags jsem tam nikde nenašel.. Proto zde otvírám diskuzi, která by měla posloužit všem, kdo si rádi vychutnají prvotřídní suchý drink a pak jsou přikotvení ke gauči s nepřítomným výrazem :frog:

Pro zasvěcení je tu video z youtube, jak na extrakci:

http://www.youtube.com/watch?v=Uf0s...feature=related
krasus
Ja to delam tak ze vezmu listi nejlepe od palicek necham cca 1 mesic usušit.
Kdyz je to dostatecne suche vse rozdrtim v nake mise vyndam tvrde kousky stonku. Cele to dam do ice bagu 180 mikronu na zem si polozim tabulove sklo 150cm x 150cm a klepu tim v ruce nahoru a dolu chce to spravny skub na to kazdy prijde a klepu a klepu az skoro nic nepada potom to stahnu cepeli z ulamovaciho nože do hrnicku. Takto sypkou smes dam do ustrižku rohu microtenoveho pytliku a zatocim potom to nahore zavarim vezmu pětikorunu a vlozim do lisu na cesnek (ruční) pak tam strcim sacek trocha ustoucham a slisuju ve vrousi vode asi 30-40 vterin potom rychle ponorim do vody s ledem kterou si predem pripravim cca 20-30litru o teplote 0,3-0,8°C oloupu igelit diky teplote to jde skvele vzniknou s toho tvrde zetonky ktere ihned po vyndani horí. Dale vezmu vyklepany listi od priskyrice dam prave do te ledove vody z ktere vyndam sitem led poradne rozmixuju cca 5 min vrtackou a klasicky to cedim prez 220-180-120-75-50 pak to vse smicham do takove koule prez ubrousky aby to co nejvic vyschlo dam to do mictotenoveho pytliku na 2x vlozim to cca na 5 min do varici vody cca 90°C a potom to mackam a mackam az je z toho modelina udelam z toho kouli kterou dam do ledove vody a vyndam z pytliku pockam az to dostane pokojovou teplotu a uzdibuju po kousku a nad svickou to zmoulam az to scerna a je to proste guma mackanim z toho jde voda tak je dobry mit nejaky ubrousky na suseni. Jdou z toho pak delat žizalky do suchacu nebo male tenke do brk. Ty žetonky se daji drtin na prach v solidni drtičce taky do brk nebo kousek na suchače..............Prřeji všem pekne gaučové stavy.:rasta: :rasta: :rasta:
Moltres
Diky za prispevek Krasusi :-)
Jestli jsem to sparvne pochopil, tak vsecko co precedis, tak pak smichas dohromady v jednu kouli, jo? Podle me se takhle ochuzujes. Protoze hash co leze pres 70 a pres 25mikronu je uplne neco jineho. Ale koukam, ze pouzivas jinou sadu pytlu.
Osobne to delam podobne, listi necham poradne proschnout. Podotykam, ze listi musi byt okvetni, s nejakou pryskyrici. Pak listi nalamu na malinke kousky, zadne drceni, jen lamani, pricemz se snazim vytahnou vsecky stonky. Mezitim si nachystam vodu, stupne sice nemerim, ale odhaduju to tak na 0 az 2 stupne. Mam na to dva kyble, co se pouzivaji na stavbe. Maji tak do 20ti litru. Do jednoho z nich pripravim tu chladnou vodu. Do takto chladne vody nasypu material a rukou trochu promicham, tak at se listy vsecky namoci a necham odstat tak na 30min. Takze neprovadim zadne trepani pres hrubsi sito. O to vic hashe pak ziskam mokrou metodou. Po tech 30-60min to zcedim pres zeleny pytel(220) do druheho kyble. Ponorim pytel i s materialem do vody a mixuju. Mixuju tak 10-15minut. Pak si dam pauzu a pak zase mixuju 15min, pak zas pauza, pak zas 15 min mixuju.. No a po tech trech mixováních se do vody uvolnilo feeest krystalku. poctive vyzdimu zeleny pytel a zustane mi krasna hneda voda. Tu zcedim pres 70 a pres 25ku a na dne seskrabu hnede zlato :)
Pak zas vemu pytel 220, ve kterem zustalo vyzdimane listi a zase pytel s listim ponorim do vody a mixuju (15min-pauza-15min-pauza-15min) a pak znova vyzdimu a zcedim. Sice tam uz toho neni tolik jak z prvni varky, ale minimalne polovina toho tam je!
Zkousel jsem to jenom s listim z indoorku a kvalita je uplne masakr. Totalni vyhul, lidi maji problem ten stav kolikrat zvladnout :frog:
No a vynos? ze 100g listi se mi nejvic podarilo 11,5g dvou druhu hashe, jeden plastik, druhy se drolil, ale oba jsou zabijaci :D
Podotykam, ze sita v pytlech se zasiraji, ja to cistim konzumnim lihem. Je teba to jednou za cas procistit. Tak se mejte a budu rad za vase potrehy a zkusenosti s mokrou metodou vyroby hnedeho zlata! :)
zdar, mám na vás dotaz, čím to "mixujete" mixér, šlehač nebo jak?
Vrtačka s míchadlem na maltu..
Moltres
citace:
Původní příspěvek od masterblaster
zdar, mám na vás dotaz, čím to "mixujete" mixér, šlehač nebo jak?


Ja to delam kuchynskym mixerem.
alpa
rucne ja mam v ruce vrtacku :D [a to mam 45l pytle:D ]
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od alpa
rucne ja mam v ruce vrtacku :D [a to mam 45l pytle:D ]

jj taky bych řekl že ruční práce se vyplatí a hash potom není tolik zelenej jako když to rozmixuješ uplně na sračku mixerem . . .
Dík za odpovědi, mixér jsem zavrh právě kvůli tý šrotáži, tak zkusim to míchadlo, protože na ruční práci jsem moc línej, díky :D
Moltres
Pozor na to, ja nic nemixuju, pouzivam jen takove ty klechtadla, co se treba dela testo!! Kuchynskym mixerem jsem myslel jen ten pristroj, co ma vymenitelne nasady. Samozrejme ze si tam nedas nasadu s britama, co se dela koktejl, to je jasne! Ve videu v prvnim prispevku pouziva borec ty same metlicky, co ja..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma