Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
zmena barevneho spektra - orisek? - Klikni zde pro originální téma
bongo
Ahoj,
zajimalo by me, jak je to s moznosti zmeny barevneho spektra pomoci bezne dostupnych veci - treba cervene folie, ktera by se umistila pred svetlo s bar. spektrem jdoucim do modra. Folie by urcite ubirala nejakou cast svetla, ale preslo by tim barevne spektrum pred folii do cervena?
Mam rtutovku a asi vite, kam tim mirim...

Diky za odpoved.
Bongo
smokiee
Tohle už se tu myslim taky probíralo. Světelný spektrum nelze změnit. Pokud by si dal před lampu fólii (ať už jakýkoliv barvy) pouze by ti světlo přefiltrovala. To znamená, že část spektra by se odrazila, popř by byla pohlcena fólií. Myslim, že je to dost neefektivní řešení.

Pokud máš rtuť a nemáš finance na sodík, můžeš pěstovat i pod ní. Někdo to tu zkoušel a výnos, ačkoliv se sodíku nevyrovnal, nebyl až zas tak špatný.

Hope this helps.
gunman
bongo, problém je v tom, že metalhalid NEVYŽIARI dosť svetla (v pomere k príkonu) v žltooranžovej oblasti spektra. Filter funguje tak, že niektorú časť spektra zadrží, ale určite v ostatných oblastiach nepridá, takže síce zmení pomer vyžiarených energií (v tvojom prípade narastie červená strana spektra), ale iba relatívne, celkový vyžiarený výkon sa dokonca zníži.
bongo
Zdravim,
diky za reakce. Takze filtr to urcite nebude. Ale co takhle nejake jine zarizeni? Moc v jeho dostupnost sice neverim, protoze by uz asi naslo vyuziti minimalne ve fotografii, ale co kdyby... na internetu jsem v "google" vyhledaval retezce "light frequency" shifter a "light spectrum" changer, ale po urcite dobe marneho hledani jsem to vzdal.

Bongo

P.S. Neni tu na Groweru nejaky optik/student optiky?
chobot
Napriklad muzes umistit vybojku na pojezd a pohybovat s ni velkou rychlosti (odhadem radove desetitisice km za sekundu) smerem od kytek. Vlivem Dopplerova jevu se posune spektrum svetla k cervenemu konci. :sun:

Jinak na nejake prakticky pouzitelne reseni muzes f klidu zapomenout.

chobot


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma