Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
W3m3n0's lednicka 2x70W HPS - Klikni zde pro originální téma
W3m3n0
Zdravim,
tak bych se s vami po delsi dobe zase rad o neco podelil. Muj nynejsi projekt je lednicka ktera na chlazeni doslouzila, me ji alle bylo lito tak sem ji trosku prodlouzil zivot. Vyndal sem mrazak a veskery veci zezadu jako kompresor a vsechno ostatni. Vetsinu veci jsem pouzil ze svyho puvodniho growu. Takze 2x70W sodik, ventilator 240V odtah a 12V privod vzduchu. Na stenach je pripevnena reflexni folie. Zakladni problem je, ze od patku do nedele nejsem doma, proto holkam budu muset vymyslet chuvu. Zatim to chci vyresit minicerpadylkem do akvarka a spinacima hodinama ktery spinaj po minute. Ja osobne to vidim na tri kyticky, jak uz se mi jednou osvedcilo. Mel jsem uz seminka od dinafem, ze tri mi vylezly dve a ty se bouzel behem myho prvniho odlouceni o vejkend spalily. Je to velka skoda alle o to vic se clovek pouci. Stejne si asi sezenu rizecky, s tema seminkama si moc nerozumim.

Takze muj prvni problem je teplota. Vim ze v tak malym prostoru se tezko reguluje. Ty dva vetraky na to pravdepodobne nebudou stacit. Takze co s tim? Napadlo me dat jeden dovnitr, aby se tam trochu zmenil flow vzduchu a teploty se promichaly. Druha vec co me napadla je pridelat jeste jeden privod vzduchu na 12V. Dalsi vec co by pomohlo je vetrani v kumbale kde se lednicka nachazi. Momentalne je tam pres dvacet coz je taky dost. Pokud bych alle vetral vic, teplota by pres noc klesla hodne dolu o vikend kdy jim na noc nemuzu okno zavrit. Tak co by ste doporucily?

Dalsi otazkou je SCROG, ano ci ne? V tomhle mam velky dilema.

Jinak sem jeste nezminil ze pojedu hlinu. Na hnojeni mam tuhle sadu od ATAMI.

Uvitam i jakoukoliv jinou radu.

Pripojuju par fotek pro ilustraci.
G.M.O.
setup by cannafest... taky teď pojedu :D
W3m3n0
Yes, skoda ze k tomu nedavali i ten ATA-clean, asi ho casem dokoupim.
G.M.O.
Bacha kámo v té zemině je spousta potvor !!!!!!!!!!!!!!!!!
Pokud jsi ještě nepoužil tak dej každopádně do trouby na pár minut...
W3m3n0
Zdravim, sice trochu pozde alle prece postuju fotky z 19.1. Seminka mi nevysly, sehnal sem si od znamyho 3 rizecky, dost dlouho sem je mel v tehle malejch kvetinaccich. Rostly pomalinku a od spoda pomalu zloutly listy, po chvili googleni sem usoudil ze to bude nedostatek dusiku, tak sem z minimalni doporuceny davky hnojiva prejel na maximalni doporucenou a kytky presadil do vetsich hranatejch kvetniku, behem 5ti dnu vyrostly holky vic nez za nejaky dva tejdny. Fotky mam bouzel jenom starsi, fotak neni v dosahu.
W3m3n0
Tak tu mam aktualni fotky, kvalita nic moc, jsou jenom z mobilu, pristi tejden snad bude fotak. Jak pisu vejs, kytky sou presazeny, prihnojeny, roseny co to de. Mam moznost pujcit si od znamyho tuhle http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=1865 LED zarovku na prisvicovani na kvet, ma to cenu?? Jinak ty dve v levo sou pekne zastiply a rozvetveny, trochu sem je jeste poroztahal dratama. Ta v pravo byla ze zacatku nejaka zarazena tak sem ji nestipal a takhle se vytahla, tak sem ji taky usek hlavu.
mikael
Ahoj co to je za odrůdu? Ať se daří!
W3m3n0
Hele poradne nevim, myslim ze tam je shiva skunk, hashberry a big bud? Fakt nevim presne. Poradite mi nekdo s tema ledkama? Ma cenu je tam davat na kvet? A taky jsem se chtel zeptat, kdy prepnout na 12/12? Jsem totiz dost limitovanej prostorem tak se bojim aby nebylo pozde...
W3m3n0
RYCHLE PORADTE! mam problem, kyticky sou teprv par dni na kvetu a zrovna dneska vecer nam vyply proud akorat na tech dvanact hodin co meli svitit. Mam jim rozsvitit ted hned nebo mam pockat na jejich normalni dobu s tim ze tenhle den proste vynechaj?

PS foto bude dnes ci zitra
Muminex
Těžko říct, nejlepší by byla fotka kolik tam máš ještě místa. Ale nedělej jim dva dny, bud jim nech jeden 12 a potom zase 18 a nebo hned 12 a nech uz to na krátké periodě. Pokud to máš tak v půlce boxu, tka bych to už nechal.

Asi jsem moc nepomohl, ale tak aspoň pokus. Ať to roste ;)

Edit: Moje chyba, necetl jsem úplně všechno, v tom případě to pusť co nejdříve a nenechávej to až na druhý den ve stejnou dobu, prostě tu periodu budeš mít jindy, ale nenechávej jim tmu tak dlouho, zapni to co nejdříve ;)
jestedman
jestli jsou na květu, tak jim klidně dopřej víc tmy, Imho by se to posrat nemělo. hlavně jim nezvyšuj periodu
W3m3n0
@Muminech: Hele odpovedel si mi asi na tu otazku nad. Na kvet uz sou preply asi od ctvrtka. Jde o to ze vcera vecer nez sem mel zacit svitit, vyply proud a zaply ho az rano kdyz uz melo bejt zase zhasnuto. Ted nevim jesli jim mam pustit tech 12h hned jak to pude nebo jesli mam pockat do desiti kdy rozsvicej normalne?
W3m3n0
Zdravim vsechny, tak sem tak nejak vsechno poresil. Vypadek proudu zapricinil ze holkam jednou nevyslo slunicko, to jsem jim alle vynahradil 12 wattama diod se spektrem na kvet na prisvicovani. Jen jeste poradne nevim kam ho tam dam, moc se mi tam nevejde. Pomuze to kytkam kdyz jim budu svitit odspoda?

Jinak vcera sem predelal eletriku, co slo, sem narval do krabice, takze venku jsou jenom tlumivky na ktery sem jen tak prdnul stary chladice z pocitace aby tak moc nepekly. Zbytek sem nacpal do krabice kde jsou i spinaci hodiny(spis takovy rele). Klasicky zasuvkovy hodiny mi prestaly vypinat. Pridal jsem i pojistky pro trochu bezpecnosti.

Kytky sou 4.den na kvetu a ja se cim dal tim vic bojim ze se mi tam nevejdou, proto sem po obvodu kvetinace udelal dirky a kytky trochu roztahal dratama. Chystam se taky vyuzit puvodu my skrinky a vratit tam takovou tu lednickovou dratenou polici a zkusit je jeste trochu zaplejst a tim zpomalit rust do vejsky. Zmenil sem taky hnojeni, ted jedu ATA max spolu s ATA zymem.

fotky:
#1: stara eletrika
#2: nova eletrika
#3: 192 led diod
#4: kytky
#5: kytky
W3m3n0
INFO:
Tak sem tu s dalsim mensim updatem, hlavne proto, ze tenhle tejden mam fotak a nevim kdy zas bude. Dost lidi mi odsouhlasilo ze budu mit problem s prostorem, proto sem kytky zacal ohybat co to slo. Navic sem vyuzil puvodni zeleznou policku z lednicky pro vytvoreni "scrogu". Ma sice tycky jenom jednim smerem, to se alle chystam vyresit propletenim par dratu kolmo k nim.

DOTAZ:
Furt mi nikdo neporadil, jesli je prisvicovani LEDkama od spoda vubec k necemu.

FOTKY:
#1: prave vlozena puvodni policka
#2 a #3: hned po vychodu slunce, LEDky jedou hned na plno, sodik se teprv rozjizdi
Zlosin*
Zdravím tě ...

Každopádně to cenu má .Ale vzhledem k síle těch diod nevím nevím..Jako určitě to tam nech,tím nic nezkazíš..Jakej máš ofuk? A jaky teploty?
Jinak je to dobrý

Zlosin* :whip:
W3m3n0
No takze od posledniho prispevku probehlo par zmen. Diody uz nesvitej od spoda alle ze shora, nejak sem to tam narval vedle stinitka. Dost to tam dole prekazelo. Ofuk mam jeden 12V vetrak foukajici od spoda v minulym prispevku je videt na prostredni fotce. Premejslim ze pridam jeste jeden takovej, protoze kytky docela nabyvaj na objemu a zacinaj lednicku zaplnovat, tim padem nahore se kumuluje teplo a dole chladek. Jinak teplotu merim v urovni ty mrize co sem tam dal. Behem tmy to klesne tak nejvic k 16°C, pres den to pomalu stoupa, ke konci tam je tak 27°C, max. 30°C(to alle malokdy). Snad se mi podari udelat naky fotky tenhle tejden. Uz zacinaj holky pekne palicatet :-)
W3m3n0
Zdravim,
tak tu mam mensi fotoupdate. Fotky sou cersvy, akorat sou jenom z mobilu, kterej ocividne nezvlada fotit pod sodikem. Rozdil je alle znatelnej(i pro vas doufam). Jinak vcera mi kamos rek ze zalejvam malo. Davam kazdy cca 2dcl vzdycky po rozsviceni. Kytky alle nebejvaj pred dalsim zaliti povadly, tak jak poznam ze zalejvam malo?
W3m3n0
Tak tu mam zase mensi report, kdyz se mi dostal do ruky fotak. Kytky maj za sebou neco malo pres 3 tejdny kvetu. Pomalu prestavaj rust a zacinaj se soustredit na kvet coz mi dela velkou radost. No co vic dodat. Snad uz jenom par fotek.
MDe_
Hoj , máš to pěkné :) Ted s hlídej vlhkost at ti nelezou nohoru :)
W3m3n0
Dekuji, vlhkost nehlidam, chystam se alle urcite poridit vlhkomer. Vysokou vlhkost alle urcite nemaj, hodne jim vetram.
MDe_
Jak si spokojen s hlínáním klmatu v ledničce ? Lepší než skřín ?
W3m3n0
No ma to spis minusy. Steny lednicky izolujou vic nez drevo takze musim vetrat o sto sest. Odtah nahore je 220V vetrak, jakej ma flow si nepamatuju, myslim ze neco okolo 100m3. Privod vzduchu je jednak 12V vetrak s nejakejma 50m3 a taky neco malo pasivne. Lednicku sem rozjel, protoze nam na byte stala nefunkcni, tak sem si rek ze to zkusim, je to zadarmo. Ze zacatku nez sem prisel na to jak hodne to kumuluje teplo, povedlo se mi spalit par klicku ze seminek od dinafemu, coz docela zabolelo. Aspon sem se poucil. Celkove vzato spis doporucuju skrin, nemusi se tolik vetrat a tim padem se tam urciite bude i lip udrzovat spravna vlhkost a podobne. Lednicka sice vypada zajimave, jeji vlastnosti jsou alle dost k nicemu, ani jako utajeni by to nefungovalo, protoze vetraky musej jet furt na plno, takze dost hluku.
W3m3n0
Tak tu mam par novejch fotek, zda se ze se jim dari, ze nestradaj. Kytky uz pres tejden neohybam, uz to nechavam na nich.
honzacek
Máš to hezký, doufám že mi to zaroste uplně stejně a bude sluníčko vedle sluníčka !
W3m3n0
Drzim ti palce, na ten scrog doporucuju zkusit FIM, at mas dost vetvi, me se trochu povedla na dvou kytkach, tu treti sem stip malo. Fakt se snaz drzet je ve stejny vysce.
W3m3n0
Tak tu mam zas nakou tu fotku a par zmen. Prvni vec je, ze do ted byla lednicka otevrena, misto dveri mela jenom pruh reflexni folie z termoregulacnich duvodu. Bouzel nastala situace ze lednicka nemuze bejt nadale otevrena. Tim padem jsem musel trochu postelovat svetla aby ti diody neprekazely pri zavirani. Taky sem pridal jeste jeden vetrak na ofuk(visi vlevo na mrizi). Ted se snazim naladit spravnou teplotu snizovanim napeti. Vypada to ze 12V vetraky jedouci na 9V by mohli bejt akorat.

Jinak od spoda mi zacinaj pomalu opadavat listy, spis ty mensi alle obcas i nakej ten vetsi. Osobne usuzuju ze je to nejspis zivotni fazi rostliny, ze se asi zbavuje toho co uz nepotrebuje, nebo nevyuzije (napr. nedostatek svetla u dolnich listu). Pokud se milim, prosim opravte me nekdo.

Pridavam fotky:
#1: Zavrena lednicka
#2: Palicky
#3: Nahled
W3m3n0
Tak tu ma novy fotoreport, kytky vypadaj vice mene zdrave, mistama trochu zloutnou listy. Co me alle trochu strasi je to opadavani, je jich fakt cim dal tim vic, navic jeden velkej ze spoda ma takovy divny fleky (viz foto), nevite cim by to mohlo bejt?
G.M.O.
jestli jedeš v té hlíně z cannafestu tak pořádně prohlédni jestli tam nejsou červíci nebo něco.. pač já v ní jedu a celej grow od začátku v podstatě v prd-eli.. nejde se té havěti ničím zbavit a kytky odhazují také listy...
W3m3n0
Hele tu hlinu sem fakt poctive vypek v troube, takze pochybuju ze neco prezilo...
W3m3n0
Mini update.
Listy zacinaj trochu zlobit. Lidi radej at zmerim pH. Bouzel nejsou finance na elektrickej pH metr. Jediny co mam jsou pH papirky, ktery maj od 4 do 7 skoro stejnej odstin zluto oranzovy, takze tezko odhadovat. Nemel by nekdo nejakou radu k tem listum?
W3m3n0
na pytel pH papriky a ph test na akvarka kterej je o trochu lepsi, furt alle nic moc. uz shanim digi ph metr
W3m3n0
Jenom rychlej photoupdate
W3m3n0
tak holky furt rostou, minujel tejden sem nasadil bloombastic
W3m3n0
Takze, diody sem dal pryc, uz na ne nebylo misto, prijde mi ze spis kytkam skodej nez pomahaj. Vybojky sem dal nejvejs co to de. Dve vycnivajici paldy sem trochu zohybal. Vetrak na odtah sem prepojil ze ted bezi nonstop.
W3m3n0
Tak uz to vypada na brzkej konec. Kytka vlevo je uz dost pohnedla, mozna az moc. Po vejkendu ji asi pokosim, spodky a dalsi dve kytky jeste asi necham rust.
W3m3n0
Takze kytky maj za sebou pres 9 tejdnu kvetu. Kazda kytka je tak trochu dozrala jinak, model od modelu. Nebudu to uz dal natahovat. Na zejtra planuju zabijacku a asi to vemu vsechno najednou, zadny dozravani spodku. Nahazuju par poslednich fotek zaziva.
Uvitam nazory jinych...
W3m3n0
Par dalsich:
W3m3n0
Tak je to hotovo. Chce si nekdo typnout?
Mr.Nobody
Proč ne...

takovejch 9dkg pálek tam bude :)
HurricaneGeorge
101g
MDe_
87g :)
bezdechu
vidím tak 65g, ale samo že přeju víc :D
Antihero
Moooc pekna anti-lednicka..vidim to na 77,7 gee's,ale taky preju vic!!!
honzacek
96g jako prd ! ;)
W3m3n0
Takze vysledek nahrubo nastrihano (s dost stonkama) to ma 97g, coz me mile prekvapilo. Detaily pozdejc. Vyherce honzacek se muze stavit na ochutnavku. PM pokud mas zajem.
W3m3n0
Takze abych to nejak vic shrnul. S vynosem sem hodne spokojenej, cekal sem mnohem min. Palice nejsou uplne prorostly, proste trochu ridsi, asi diky dosti chybam kterejch sem se behem kvetu dopustil. Chutove ale parada, nemuzu si stezovat. Ted jsem uz z lednicky vyndal ty dva 70W sodiky a vymejslim umisteni 150W. Par fotek na zaver.
Motre
pekne to mas. :)
chcem sa spytat ci si postrehol nejaky rozdiel na siskach ktore boli najblizsie tej LED lampe?
W3m3n0
Hele ze zacatku ty paldy co byly ve smeru LED diod jely urcite lip, je to na hodne fotkach videt. Udelal sem pak ale chybu ze sem mel lampy i diody moc blizko. Na diody nakonec uz ani misto nezbylo. Tudiz pokud ma clovek moznost a prostor, urcite bych prisvicovani nezavrhoval.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma