Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
HydePark: White Phoenix 2010 - Klikni zde pro originální téma
Hyde
Zdravím všechny přátele zeleného listu.
Jelikož jsem až do včerejšího večera jak zde na fóru, tak i nikde na síti nenašel informace týkající se pěstování zřejmě nové odrůdy z dílny PANACEA MEDICAL SEEDS, pokusím se popsat vlastní zkušenost z letošního „zahřívacího“ kola, jehož počátek byl v obdržení 5ti semen odrůdy White Phoenix.
Obálku se semínky (foto 1.) mi u příležitosti startu letošního GMM ve spodní části Karlova náměstí (foto 3. - zhruba v těchto místech:) ) bez jediného slova vtiskla do rukou (dosud)neznámá mladá dívka, které alespoň touto cestou děkuji.

Genetický původ této odrůdy je mi zatím zahalen tajemstvím, podle údajů na obálce by se mělo jednat o kanadský strain (Vencouver, British Columbia), model vhodný především pro IN, příp. pěstování ve skleníku (viz foto 2.) Zde si proto o doupřesnění infa dovolím poprosit Hlavu, jenž ve svém včerejším fotoraportu z Cannafestu uvádí tuto seedbanku a její strainy jako „první české“ a byl vlastně jak motivací k založení tohoto vlákna tak i důvodem pro další dohledávání velmi sporadických informací o původu a charakteru této odrůdy. Stránky banky na kterých se krom loga a emailu nedozvíme zhola nic, hovoří samy za sebe: http://www.panaceamedicalseeds.cz/ Snad bude jednou líp.
-----------------------------------------------
Dostupné informace jsou prozatím:
Vnitřní a skleníková odrůda „regular“
Genetika: 60% Indica / 40% Sativa
Výnos: střední / vysoký
THC: 19,5%
Doba květu: 60-65 dní
Účinek: zklidňující až sedativní
Balení: 5 a 10 ks semen
Cena k dnešnímu dni: cca 2 200,-/10ks
Jedna z našich nejsilnějších odrůd s velice intenzivním efektem. Silně zklidňující Indica-dominantní hybrid. Je určena především pro večerní užití díky svému vysoce tlumivému účinku. Rostlina produkuje nadprůměrné množství pryskyřice a je proto ideální jako výchozí materiál pro léčivé masti i výtažek. Jedna z nejvhodnějších odrůd při potížích se spánkem.
------------------------------------------------

V následujících příspěvcích popíšu průběh života této rostliny, alespoň nakolik mi to celkem strohá dokumentace dovolí (tato odrůda původně nebyla mým primárním letošním pěstem). Její „uvedení do společnosti“ ovšem spočívá z jisté části také v momentálním úletu založit si zde alespoň jedno vlákno:).
Otázkám týkajících se substrátu, hnojiv a jiných používaných aditiv se budu věnovat chronologicky k vývojovému stádiu kytek, neboť se domnívám, že jejich výčet v úvodu není nutný v kontextu cíle – představení nové odrůdy.
Hyde
...někde v těchto místech mi hodná slečna dala. Semeno.
Hyde
obr.1. - semínka jsou na první pohled souměrná, zralá, člověk by řekl že se jedná skutečně o konopí...:)




obr.2. - po 24 hodinách klíčení v minipropagátoru, o jehož prostor se dělí zleva:
5ks White Phoenix
8ks Blueberry
500ks O.B.S.K.U.R.I. (vlastní strain, každoroční selekce s požadavkem konečných 10 samic + 2 matky – snad jednou bude předmětem obsáhlejšího leč samostatného tématu).

Pecky jsou všecky uloženy mezi dvěma nepoužitýma, vyvařenýma žínkama, semínka jsou v bezprostřední vlhkosti, nikoli mokrotě. Klíčení tak probíhá asi o den déle, ale ten kdo pěstuje „na chov“ tuší, že jakákoli náhlá změna vegetačních podmínek se časem projeví vesměs negativně.
Hyde
15. 5. 2010

Z původních 5-ti semen postupují do dalšího levelu 3 nejčilejší WP, přičemž zbylé 2 vyklíčily ke své smůle až následující den a staly se podle dobrého mravu obsahem mých útrob (to jsem samozřejmě ještě netušil, že o půl roku později budou v prodeji za 220,-/kus, eeh...! )

Sadím do květináčů 7x7cm, vlastní light substrát, do vzejití prvních čepelí zůstávají v pařníku. Zkušenosti s poněkud drsným, jarním sluncem velí pařník NE přímo za okno.
Hyde
obr.1. - Otužujeme, víme že jsme choulostiví na kdejakou rýmu i úžeh, rozmazlení našimi minulými tvůrci si uvědomujeme, že jsme se od začátku našeho žití ocitli v Herodesových rukou, jenž nepochopil, že nemáme za sebou takový dril jako ti jeho OBSKURÁCI a tudíž venku nemáme vůbec co dělat...Chceme vrnící pokojíček s šestikilíčkem! ...
...si mohla žehrat tato kytka, zatímco jsem mačkal spoušť. Všem třem se daří valně, i když zdá se, že doposud netušily jak bohaté spektrum chromatičnosti světla může mít sluneční jas. Abych jim to usnadnil, přesouvám je natrvalo OUT. Ať se jim z toho sluníčka pěkně motaj´ palice(čky). (obr.2.)
Nazdárek! Taky jedu WP a ještě od nich Medical Star... WP pěkná, nízká indica. Na Cannafestu, kde sem je kupoval, mi řekli i rodiče, ale už si je bohužel nepamatuju. Jen mě varoval, ze je hodně náchylný na plíseň a že v žádném případě nejsou na OUT a to že tam píšou o skleníku je taky prý pěkná blbost..
Hyde
Dvě kytky přesazeny do osvědčených samozavlažovacích truhlíků „home made“. Za třetinu ceny dvojitá stěna – na slunci k nezaplacení. Třetí kytka, u níž se i přes celkovou vitalitu projevuje genetická nestabilita – panašované a deformované listy, (později nakonec zhermí) přesazena do klasického 16x16.
Substrát byl pro všechny dolaďován podle momentální kondice kytek v době přesazení a myslím že to bylo moudré rozhodnutí. WP se zdá stran výživy velmi nenáročná odrůda a po měsíci a půl jim i přes dosavadní absenci hnojiv nezežloutl jediný list.
Hyde
Tento kousek mi časem zhermí, ale předtím ještě něco ukáže.
Hyde
Kytkám byly cca za šestým patrem zastřihnuty terminály a šnicle šly do RW, rány po řezech na kytkách pro jistotu přemáznuty roubovací pastou. Trochu se bojím, že řezy už to „nestihnou“. Nestihly. Z Phoenixe na OUTu proto řešit nejpozdějc do konce června.

Nasazuji „zajetou“ alchymii. Nevím proč, ale ještě když byly ty holandský fujtajblíky hnědýkalnýsmradlavý, přišlo mi to věrohodnější než ty dnešní, čiré (či už i tu čučí Čína?).
Hyde

Dva týdny od zastřihnutí a teď teprve se začínají rozjíždět. Neuvěřitelný háklivky.
Mám doposud problém je od sebe leckdy rozeznat, jak jsou si podobné, musím se řídit podle nalejvacích otvorů v květnících...:) Zatím jsme všichni zdraví a takoví celí úžasní, no...:angel:
Hyde
Takže šniclíky začali vytahovat drápky, ovšem taky „jak z chlupaté deky“(i když - u terminálů je to často pomalejší). Jdou co nejdřív do zeminy a na pár dní do červencovýho stínu. Žádné zatmívání a test na pohlaví nebude, není proč.
Proboha, kdo vymyslel ty slimáky?!!
Hyde
Jedno z nejsympatičtějších období růstu. Po květech ovšem doposud ani náznak. Já to tušil...já to věděl...
Hyde
...a mám základ na Novoroční PF-ko.






Nebo ?



Hyde
Poslední dokumentace onoho "outsída". Pro své přesně dělené čepele dostal pracovní název Brasil. Tahle kytka evidentně doteď nepochopila o co tady vlastně jde:)...
Hyde
...takže hned co jí vyjely první fusy zhermila.
Doufejme že tento bílý Fénix z popela nepovstane... ostatně zpopelnit ji ani nemám v úmyslu.
Hyde
Kytky ukazují pravou tvář. Rozdíl ve stavbě už je dobře patrný a jde už tušit jak si nakonec svou sexualitu vyřeší. Pokračují tedy již jen tyto dvě a jejich 1+1 klony.








...ostatně - na těch je rozdíl vidět ještě markantnější.



mrakoplas
Ahoj Hyde,
no asi vim od koho si dostal ty semena:), jsme v kontaktu a myslím ,že nebudeš zklamán, ale konkrétní zkušenost s touto českou bankou nemám ,i když se už na ni chystám, tak jako na FMS collective :)
jinak co jsem slyšel o Panacea , tak některé jejich odrůdy pěstují i v Izraeli na svejch konopných státem reg. farmách pro léč. účely. Pokusim se získat více info.

Jinak moc pěkný kytky.
To PF se mně osobně více líbí to první:)
¨
¨
Hyde



Odjíždím na pár dní pryč, kytky se přesouvají na chvíli za okno (obr.1). Řízky, kterým se sice daří, ale poněkud nestíhají (minimální větvení), zůstávají venku.









obr.2 - fotit kytku proti oknu z tohoto úhlu je fakt školácká chyba...
Hyde
...jo, takhle to bude lepší.


Možná zde stojí za zmínku ten kroužek vlevo dole. Je to omnia-determinátor pro slimáky. Alespoň nemusím tak hodně "solit" Vanishem kolem květináčů. Takhle jen vystřihnu ve víčku drážku pro stonek, plech přihnu krapet nahoru (při častější manipulaci se o něj může poškodit stonek) a už jen dosypávám krmítko podle potřeby. Déšť mi granule nerozmočí, jelikož k úpatí stonku se přes listy prakticky nedostane. Blbůstka, ale VELMI účinná. Jen na okraj - letos denní sběr podle počasí 40 -60 slimáků a to jen v bezprostředním okruhu kytek... Vyhlásil jsem jim dost nekompromisní boj a apeluju na všechny rozumné lidi - konec milosrdenství, je třeba likvidovat ty mršky, už žádné házení přes ulici či vynášení někam daleko od domu apod.. Tady se už vůbec nejedná jen o naše rostlinky nýbrž o obyvatelnou a především bezslizovou Zeměplochu!
Hyde
Kdybych letos prodával tento "kaviár", měl bych dnes už "v Praze dům":)
Byli všude, pod každým šutrem, prknem, kýblem...všude! Takže pěkně na kolena a růčo... ještě teď se mi dělají boule za ušima :)
Ono
citace:
Původní příspěvek od Hyde

Nasazuji „zajetou“ alchymii. Nevím proč, ale ještě když byly ty holandský fujtajblíky hnědýkalnýsmradlavý, přišlo mi to věrohodnější než ty dnešní, čiré (či už i tu čučí Čína?).


Ahoj Hyde.;) V poslednej dobe som s growermi dosť diskutoval otázku hnojív - konkrétne Plagron a Bio Bizz. S Plagronom mám dlhotrvajúce dobré skúsenosti, aj keď sa mi často nedarilo trafiť správne dávky hnojiva na určité odrody. Groweri mi poradili vyskúšať Bio Bizz a zatiaľ som s ním spokojnejší - aj s hnojivami, aj so substrátom.:) Hlavne Bio Grow je značne hustý a etiketa uvádza jeho možné použitie v kvetovej fáze ako tonikum. Musím potvrdiť, že je to silné dusičnaté hnojivo, ale účinné. Bio Bloom je redší ako hnojivá od Plagronu. A ešte ma napadlo - Algamic od BB som mal už aj dosť riedky, aj veľmi hustý. Možno záleží na podmienkach skladovania.:confused:

Neuvažuješ o zmene hnojiva? (Aj keď rastliny sú očividne veľmi vitálne.) Osobne zatiaľ zostávam pri Bio Bizze, ale súčasne naďalej používam od Plagronu Phytamin.:david:
mrakoplas
citace:
Původní příspěvek od Bohempík
Ten trait na listech je úžasný! Anglicky se tomu říká "variegation", česky něco jako "zpestření" - absence chlorofylu.
No každopádně jsem tohle v růstu ještě neviděl,,, né v takové míře a hlavně mimo blueberry rodinu (ta je tím profláklá).
Chtěl jsem nahrát fotku obdobné paličky z letošního outu,,, no ale o pár kb jsem se nevlezl pod limit a jsem moc líný to zmenšovat :D soráč


ahoj,
co se týče tý ztráty pigmentu-chlorofylu ,tak jsem to probíral s jednou skvělou pěstitelkou a dozvěděl jsem se ,že by to mělo znamenat přítomnost nějakého dobrého thai genu a tyto modely by se měly vyznačovat skvělou chutí.
Na ukázku ,teď se mi to dělá na Nebule.

Omlouvám se jestli ti to tu moc zasírám ,kdyžtak smáznu.
jamall
Hyde:Cus hele mohl by jsi hodit naky new fotecky...rad bych zkusil tuhle odrudu ale radsi si pockam na nakej smoke report.dik
peace and grow more weed!
mrakoplas
ahoj,
jak to dopadlo ?
Rasta_pasta
Zduř,
já osobně bych tu ztrátu pigmentu a zkoucení listu (viz. příspěvek č.24 od mrakoplase) rozhodně nepřisuzoval genetické informaci rostliny...
Spíš bych se klonil k nějakému vnějšímu vlivu (ph, ec, teplota, nebo něco jinýho...)
Konkrétně opravdu nevím k čemu, ale zatím jsem měl takto "zdeformované listy" skoro u každého pěstu a to pokaždé jedu jiné strainy...
Hlava
No to můze bejt taky kvůli tomu ze je to po 20cátý přeřezaná matka od někoho , že jo ??
Hlava
citace:
Původní příspěvek od mrakoplas


ahoj,
co se týče tý ztráty pigmentu-chlorofylu ,tak jsem to probíral s jednou skvělou pěstitelkou a dozvěděl jsem se ,že by to mělo znamenat přítomnost nějakého dobrého thai genu a tyto modely by se měly vyznačovat skvělou chutí.
Na ukázku ,teď se mi to dělá na Nebule.

Omlouvám se jestli ti to tu moc zasírám ,kdyžtak smáznu.


Jojo, taky se tomu přikláním , mám to jen na určitejch matkách a náhodou maj v sobě všechny thai geny :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma