Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1. Indoor_70/150w_2x_Power-Widow - Klikni zde pro originální téma
petis__
Zdráwím všechny growery.

Rozhodl jsem se začít pěstovat pod lampou, protože mě pěstování baví a taky nechci dávat 200,- a více za podělané géčko.

Kvůli omezeným možnostem (rodiče) budu pěstovat v dost malém prostoru a hlavně po tajnu. Sám jsem zvědavý, jak dlouho se mi to podaří utajit :-D Ne že by mamině nějak vadilo že pěstuju trávu (kytky na balkoně přes léto ji nevadí) ale asi by spíš remcala kvůli spotřebě a následným penězům za elektřinu.

Takže si to shrneme:

Box:
V-70cm, Š-25cm, H-45cm
- potáhnutý agro folii

Světlo:
- růst: 70w sodík
- květ: 125w úsporka (budu pořizovat až před přepínáním na květ)
- stínidlo jsem si nechal udělat v práci (ohnout 1,5mm plech a navrtat pár děr) a potáhnul jsem ho agro folii. Ne že bych neměl 200,- na stínidlo, ale nikde jsem nenašel tak malé, aby mi vlezlo do boxu.

Ventilace:
- přítah_1x PC větráček 80x80 mm
- ofuk_1x PC větráček 80x80 mm
- odtah_1x PC větráček 120x120 mm
Větráčky jsou napojené na trafo (80,- z bazaru) které má stupnici od 1,5V - 12V, takže snižováním Voltů zároveň ubírám otáčky a tím můžu regulovat teplotu. Teď jedou větráčky na 5V takže cca menší polovinu otáček.

!Teplota:
Den: 28°C
Noc: 21°C
Vlhkost: těžko říct, nemám digitální vlhkoměr a ten co mám mi ukazuje skoro nulovou vlhkost ale spadl mi jednou do vody takže se možná pokazil.

Osazenstvo:
2x Power-Widow - jedno semeno mi ještě zbylo origo od greenlabel feminizované. Druhé semeno je z letošní naprcané Power-widow, takže jsem docela zvědav co z něj bude. Vyklíčilo líp a rychleji než to feminizované.

Hlína:
Zatím zahradnický substrát univerzal s PH 5,5-6,5.
Později dokoupím buď plagron bio-supermix anebo plagron biohumus a budu to míchat s tím zahradnickým substrátem + ještě s perlitem. Zahradnický substrát jsem dal na 20 minut do trouby předehřáte na 150°C protože byl zmrzlý zvenku a aspoň se spálily případné bakterie.

Hnojiva:
Růst - Plagron terra grow (zbyla mi z outdooru skoro celá láhev)
Květ - Nejspíš Plagron terra bloom osvědčilo se, ale možná nakonec zkusím na květ něco jiného ať si rozšířím obzory)
Phytamin od plagronu
Měl bych mít doma ještě i nějaké guano tak ho asi taky použiju.

Vzhledem k dost omezeným rozměrům boxu se budu snažit kytky co nejvíce ohýbat, roztahovat a stříhat aby měly co nejvíc větví.

Docela mi dělá starost předřadník, hřeje jako svině, neudržím na něm ruku, je to normální? Asi zapřemýšlím nad výrobou nějaké "skříňky" na předřadník, startér atd. a udělám k tomu nějaké větrání přes PC větrák ať tolik netopí.

To je zatím vše:) ...fotku dodám možná ještě dnes, ale spíš až zítra, snad...
sirHerry
čau, pekne :-) budu mit srovnani :-) akorat proč svitiš na rust sodikem 70 a pak usporkou, nebyla by lepsi porad ta usporka? stejne ten sodik v setu žere vic nez tech 70w a kord kdyz ti to hodne hřeje tak to bude o dost... nektery groweri tu delali měření a to jsem nestihal koukat o kolik nektery sestavy žerou vic xD a naopak ty usporky kdyz chladis tak jeste min... ale budu sledovat ;-)
petis__
Nazdárek Herry,
jsi už druhý kdo mě na něco takového upozornil. No ono to bylo takhle. Rozhodl jsem se udělat si indoor a jak jsem byl na to natěšený tak jsem hned objednal 70w set z internetu, hlavně ať už svítím a moc jsem to právě nepromyslel. Ale když už jsem měl ten set koupený tak jsem si řekl že ho aspoň využiju. Ale asi začnu vážně uvažovat o tom že tu 70w sodu vyměním za 125w úsporku. Aspoň by mi odpadly starosti se skoro až hořícím předřadníkem.
petis__
Přidávám slibované fotky. Kvalita bohužel díky 8 let starému, 4 MPx foťáku pokulhává, ale prozatím není čím lepším fotit.

Uvažuju nad tím že napojím větrání taky na spínačky ať nevětrají když je tma, aspoň trochu stoupne vlhkost.

Ta deroucí se kytička je semínko z letos oprcané power-widow a origo fem. semeno je oproti němu docela zabržděné.

Otázka pro ty kteří používají stejné mechanické spínačky jako já: když nastavím tu černou šipku na 18ku, tak mi to po 18 hodinách zhasne a po 6 hodinách opět rožne? Nějak jsem se zapoměl při koupi zeptat jak se to nastavuje.

Fotka č. 2
- těch zelených lepítek si nevšímejte, potřeboval jsem zalepit díru po větráčku a neměl jsem nic lepšího po ruce:)


enjoy...
petis__
3. DEN

Dneska jsem změřil PH vody kterou zalívám, je asi týden odstátá. Měřil jsem pomocí BEN-TEST PH kapek a voda měla PH kolem 7, tak jsem ho pomocí citrónu snížil na přijatelných 6-6,2 :)

Až dnes jsem díky borce z Growshopu přišel na to jak fungujou spínačky. Doteď jelo světlo nonstop 48 hodin. Tak jsem to hned vypl ať se prckové trochu vyspí, snad z toho nebudou moc zmatení. Budou mít světlo od 12:00 do 6:00.

Přidám hned i nějaké fotky:

1. Fotka
- trafo na které jsou napojené větráčky, je na něm vidět i ta stupnice od 1,5 - 12V, jede na 4,5V viz. fotka

2. Fotka
- všechno elektro k sodíku propojené a přišroubované k děrovanému plechu z baumaxu. Třeba tahle fotka poslouží i jako inspirace někomu kdo zrovna chce pozapojovat všechno dohromady a neví jak na to.

3. Fotka
- zatím jenom nákres schránky do které přijde zasunout a přišroubovat všechno z fotky č. 2. Předřadník bude chlazený zezhora větráčkem který je u nákresu. Otázka: když mám vše ukostřene k tomu děrovanému plechu z baumaxu a budu to šroubama (vodivým materiálem) přichycovat k te schránce, tak už ta schránka není třeba nijak ukostřovat, že ne?

Dík za každou reakci, i tu negativní:)
petis__
Malá aktualizace.

Kytičky mají za sebou 1. týden života. Te rychlejší už se dere 3. patro. Asi už začnu přidávat plagron terra grow 1ml na 1,5l vody. Tak malá koncentrace hnojiva by jim neměla nijak uškodit ne?

Konečně už mám udělanou tu schránku na chlazení tlumivky viz. 2. fotka a funguje dobře, tlumivka už tolik nehřeje, udržím na ni vpohodě ruku aniž by mě to pálilo:)

Jo a abych nezapoměl. Pěstírna ODHALENA asi před 3 dny. Ale vpohodě, zatím mi na to mamina nic neřekla takže ji to asi nevadí.
BloodyBeer
zdar

chtel jsem jenom upozornit, ze ta usporka ma stejny svetelny tok (cca 7000 lm) jako ten sodik - tudiz bych to byt tebou nemenil. Alespon usetris ... na druhou stranu uz nebudes mit problemy s teplotou ;)

at to roste
petis__
Dík za radu.

Ještě pořádně nevím jakou watáž pojedu na květ, ale chtěl bych něco silnějšího než je ta 70w. Uvažuju nad RNP-T 150W (17500 lm) s tím že bych udělal nějakou home made cooltube:) Co na to říkáš? Myslíš že by byla šance to uchladit aspoň na 28-29°C?
tuffgong1
zdravim :D áš to moc pěkný
jinak s tim světlem věřím že by to šlo uchladit pikud zvolíš dostatečně výkoný odtah :D , ale na druhou stranu do tvého boxu bych raději volil 100w hps :D než tu 150w
BloodyBeer
jj asi tak - 100W vpohode - na 150 by to uz chtelo neco vetsiho - takhle budes mit akorat problemy ;)
Dr.Crabakles
Čus chlape, máš v podstatě identicekj box jako (viz link dole) :D Do silnějšího sodíku nechoď... zkusil jsem 150w a neuchladíš ani náhodou. Lets grow! :)
petis__
Asi dám na vaše rady a 150w sodu zavrhnu. Ale 100w zkusím určitě a uvidím:)

Kdybych chtěl ze stinítka udělat pomocí skleněné tabule něco jako cooltube, jak tlusté by asi mělo být to sko, 2mm? A může být normální sklo, nebo musí být nějaké speciál?

Dr. Crabakles ...budu sledovat tvůj grow minimálně pro srovnání:)

Všem dík za Káčka, potěší:)
petis__
Docela se nudím, takže malá aktualizace.

Připravil jsem si 2 fotky:

Fotka č.1
-porovnání o kolik porostla ta rychlejší kytka během pouhých 2 dnů.

Fotka č.2
-pokus o co nejlepší detail, z toho ještě asi nejde poznat samec/samice že?
G.M.O.
řekl bych že je to samička ale nelze říct na 100%
petis__
Dneska mají kytky přesně 2 týdny!

Rostou pěkně, jednu už jsem zaštípnul, druhá přijde na řadu asi zítra.
Hnojím 2ml plagronu terra grow na 1,5l odstáte vody.
Kytky vypadají že jim celkem nic nechybí. Koupil jsem si nový foťák, takže už snad odpadne problém s nekvalitníma fotkama.
BloodyBeer
zdar

mas to pekne, ale uz bych zacal uvazovat o presazeni - vypada to ze je nejvyssi cas....

jinak k tomu pohlavi - jeste je dost brzo .... dej tomu tak min. mesic ;)
petis__
Taky jsem si už říkal, že by asi bylo dobré je přesadit a dát kořenům větší prostor. Během tohoto týdne je určitě přesadím.
petis__
Zdá se mi to anebo se mi povedla FIMka aniž bych se o ni pokoušel?:)

Začínájí lehce žloutnout spodní 2 listy na každé kytce.
Změřil jsem PH vody (24 hodin odstáte) co proteče květináčem a bylo +-7.
PH zálivky 0,5l vody + 1ml plagronu je kolem 5,3. Když jsem tím prolil kytky tak jsem se dostal na výstupní PH +-6.
BloodyBeer
snaz se trochu zvysit vlhkost - me se nejvice osvedcila nadoba naplnena keramzitem s vodou (tak aby par kamenu zustalo suchych - rychlejsi odparovani nez kdyby tam byla pouze nadoba s vodou plus kdyby se pridalo jeste vzduchovani tak by se to jeste vice urychlilo) a v ni usazene rostliny.

jo a nedelej takove skoky v ph - snaz se to stale udrzet kolem tech 6,5 - 6
petis__
S tou vlhkostí je docela problém no, snažím se co nejvíc rosit kytky rozprašovačem. Zkusím ještě tu nádobu s vodou a keramzitem jak píšeš. PH začnu více hlídat.
petis__
Jo a ještě otázka, můžu na zvýšení PH použít dusíkaté vápno? Čím se dá ještě v případě potřeby zvýšit PH?
koles
Měl jsem taky problém s vlhkostí, takže jsem koupil dva tácky pod květináč - průměr asi 10 nebo 12 cm - dal do nich jemnej keramzit a doplnil vodou. Přesně jak píše BloodyBeer. Až mě to překvapilo, z 30% mi to skočilo při zhasnutém světle na 80-90%. Ve dne se to drží na 40-50% (oproti původním 20%), takže spokojenost. Ta miska by stačila i jedna, na tvůj boxík určitě.

Proč chceš zvyšovat pH, když píšeš, že výstupní máš asi 6?
Četl jsem tu, že snad mají fungovat i nadrcený skořápny od vajec. (Takže asi smíchat s vodou a pak tuhle zálivku zkombinovat s normální zálivkou...)
petis__
To zvýšení PH mě zajímá kvůli toho, že už jsem jednou nakapal hodně kapek citrónu (když jsem PH snižoval), takže bylo potom moc nízké PH ale nevěděl jsem čím ho zase zvýšit na optimální hodnotu:)) Teď už jsem ale opatrnější s tím citronem a většinou to uhlídám.
petis__
Máme tady 3. týden růstu a to si zaslouží aktualizaci.

Kytky jsem před 3 dny přesadil do teku květináčů, které jsem zkrátil asi o 5 cm. Problém se žloutnutím listů ustál. Dneska jsem dal podruhé hnojivo, 2ml na 1,5l vody. Příští neděli už dám asi 0,4ml na 1,5l vody. PH 6 odchylka +-0,2. PH vody na výtoku cca 6,4. Kytky vypadaj spokojeně. Tu větší už jsem všemožně poohýbal ať je lepší přístup světla. Tu menší jsem špatně zastříhl takže rostou ani ne poloviční listy.

Pokud budou růst stejným tempem, tak budu asi příští týden přepínat na květ.

Fotka č. 1
- z přesazování, kořeny očividně potřebovaly více místa

Fotka č. 2
- strážkyně kytek :D
petis__
Přepnutí na květ.

Kytky rostly 26 dnů a za těch 26 dnů si myslím, že vyrostly pěkně, na to že byly obě ze semen. :-) Možná začínám mít trochu strach že to neuhlídám, ale na květu by už měly vyrůst jenom asi o polovinu ne?

Ode dneška jsou na periodě 12/12. Květ by měl trvat 60-65 dnů.

Zítra jdu koupit nějaké hnojivo na květ, asi plagron terra bloom, ale to se rozhdnu až v GS. Nebo by jste doporučili něco jiného na květ?

Fotky:

1. a 2. fotka - Power-widow

3. a 4. fotka - Power-widow oprcaná AK48

Edit: Teď jsem si uvědomil, že musím ještě pořešit tu 100W sodu :-D
BloodyBeer
mas to pekne .... kolik mas jeste mista do stran?? Mozna by sis mohl koupit nejake kolinka z GrowShopu a jeste to trochu roztahat.... hlavne at se ti to uz moc nevytahne - obcas to dokaze trochu potrapit, zvlast kdyz se divam ze to je z 60% sativa tak pocitej s tim ze to tak vyskoci o 100% mozna i o neco vice...

at to roste ;)
petis__
No právě že do stran už nemám téměř žádné místo. Dneska jdu do growshopu pro nějaké věci a měl jsem v plánu koupit i nějaké kolínka tak to zkusím poohýbat ať se co možná nejvíc drží u země. Asi budu muset lehce přistřihnout největší listy ať je lepší prostup světla.
petis__
Potřebuju s něčím poradit!

Kytky rostou jako z vody a od lampy je dělí už jen 25-30cm, takže jsem vymyslel takový "zlepšovák" který by je měl ochránit před teplem z výbojky, protože mám tucha že na konci květu budou sakra blízko výbojky, ale chci se s váma poradit jestli to bude mít nějaký smysl.

Takže na nákresu č. 1 můžete vidět jak by to celé vypadalo po namontování na stínidlo pod výbojku. Jedná se o skleněnou tabuli (asi 3mm tlustou), která má zepředu a zezadu takové "packy" které by měly za úkol směřovat teplo přímo k odtahu z boxu. Červeně je nakreslená ta skleněná výplň.

Na nákresu č. 2 je pro lepší představu nakreslená samostatně skleněná výplň, která by se jednoduše přidělala na stínidlo zespod.

Já myslím, že by to fungovat mohlo, ale radši to chci probrat s místníma zkušenějšíma growerama.

O cooltubě nemůžu ani přemýšlet kvůli nedostatku prostoru.

Předem dík za každý názor!
koles
No podle návrhu to vypadá dobře, že by to mohlo fungovat.

Osobně bych použil asi jen skleněnou desku uřízlou na míru tvýho prostoru, jakoby další patro mezi výbojku a kytky. Samozřejmě když tam přidáš další ventilaci, tím líp.
petis__
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy. Kdybych to udělal podle tebe tak by to vyšlo určitě i levněji a stinítko je stejně přes celou šířku boxu. Ale ventilaci asi přidávat nebudu. Ani k tomu nevidím moc důvod. Ale nevím jak hrubé udělat sklo, jestli 2 nebo 3mm. Když jsem se ptal na křemičité sklo, tak dělají jen 4mm tlusté a to je moc si myslím a taky stojí 12500,- za m2 :-D Takže čiré obyč sklo je jasná volba.
Bubabub
to petis: obyčejné sklo není nejlepší, úplně nepropouští spektrum potřebné pro kyti na rozdíl od borosilikátu
petis__
Otázka je jestli ten borosilikát budou mít v obyč malém sklářství kde dělají akvárka, tabule na obrazy a takové věci.
koles
citace:
Původní příspěvek od petis__
Ale ventilaci asi přidávat nebudu. Ani k tomu nevidím moc důvod.


Na obrázku tam máš ty PC větráčky, tak jsem myslel, že by tam šly taky šoupnout.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Bubabub
to petis: obyčejné sklo není nejlepší, úplně nepropouští spektrum potřebné pro kyti na rozdíl od borosilikátu


Ahoj,
taky nemá dokonalou propustnost, ale mnohokrát lepší než obyčejné sodno-draselné sklo :).
http://www.kavalier.cz/external/fil.../graf_velky.jpg
Z grafu lze vidět že při vlnové délce 380-780nm (viditelné spektrum světla) je propustnost 92-94% dle síly skla.

citace:
Původní příspěvek od petis__
Otázka je jestli ten borosilikát budou mít v obyč malém sklářství kde dělají akvárka, tabule na obrazy a takové věci.


http://www.kavalier.cz/cz/site/kata...ce/trubice.html

http://www.merkat.cz/a_sklen_valce.htm

http://www.merkat.cz/a_potrubi_kz.htm - mají koncovky, třeba na uchycení...
petis__
koles... jo tak to jsem tě špatně pochopil:) Ty větráčky na obrázku, ten odtah už v boxu je a ten ofuk sodíku taky, můžeš to vidět třeba na fotce u příspěvku č. 26.

hurricane... dík moc za odkazy, určitě se na ně podívám a rozšířím si obzory:)
HurricaneGeorge
2 petis__:
No není zač :).
Jenom k té skleněné desce mám poznámku... určitě by byla nejjednodušší vyriantou jak oddělit výbojku od kytek a zlepšit chlazení, ale jak už to tak bývá tak to bude mít spoustu nevýhod. Pochybuji, že to sklo bude borosilikátové - tudíž použité klasické sodno-draselné sklo má daleko nižší propustnost světla (nižší intenzita světla). Dále to sklo by bylo v rovině a mohlo by měnit směr paprsků světla. Snížíš tedy intenzitu světla.

Aby se předešlo těmto problémům tak se používá borosilikátové sklo, které má daleko vyšší propustnost a dále je kruhového průřezu. Tudíž když umístíš zdroj světla přesně do prostřed CT tak každý paprsek bude dopadat kolmo na stěnu borosilikátové trubice a nebude se měnit směr jeho šíření.
CT z borosilikátu bych si nechal uříznout přesně na míru jakou budeš potřebovat... A hned nad trubici bych umístil nějaké dobré stínítko z odrazivého materiálu, nejlepší profil by byl jako má A-Wing.
Odkaz na A-Wing, podívej se hlavně na ty obrázky s odrazivostí...
Pokud by se použila ve větším prostoru klasická CT z growshopu tak je to jak na druhým obrázku. Pokud bude nad CT A-Wing (nebo jeho levnější náhražka) tak to bude jako na prvním obrázku s tím rozdílem že lampa může být ještě blíže rostlinám a budou mít větší intenzitu světla.

Ty máš ale půdorys o rozměrech 25x45cm, takže a-wing nemůžeš řešit... rozložení světla pod klasickým stínítkem bude ok, popřípadě ho ohnout do tvaru a-wing. Co se týče tvého stínítka tak se prodávají kladívkové plechy jak z hliníku (duralu) či leštěné oceli - mnohem lepší než ho potahovat folií a odraž světla od stínítka je více náhodný a nedopadají na rostliny pod stejným úhlem ale více náhodněji + vyšší odrazivost (přes stínítko jde polovina vyzářeného světla výbojkou, takže to hodně ovlivní intenzitu světla pod výbojkou).
No možná že v tak malém prostoru by to oddělení prostoru výbojky od kytek pomocí skleněné tabule nebude zase tolik vadit, ale rozhodně to nebude ideální. Musíš zvážit ty jak to chceš udělat... jinak výroba té tvojí CT z borosilikátu na míru podle mě vyjde na max. 200Kč.
Neber to jako kritiku, ale jako možné vylepšení pokud uvažuješ v tak malém boxu nad CT.

K+ jak za kytky tak za nápad ohledně chlazení výbojky, vypadá že budeš mít pěknou úrodu, možná bych poradil přidávat tak od 3. týdne květu PK 13-14. Terra Grow má poměr NPK 3-1-3 a Terra Bloom 2-2-4. Takže malinko zvednout na konec květu poměr PK.
I výrobce doporučuje přidávat ke konci květu GreenSensation (=Bloombastic) - hlavně ho nekupuj, je drahej a není to nic jinýho, než o trochu koncentrovanější PK 13-14.
GS se dává 1ml/l při ceně 1000kč za 250ml a PK13-14 (na výrobci nezáleží) 1,5ml/l při ceně 200Kč za 500ml.

Nějak nemůžu usnout, spal jsem po večeři tak jsem se trochu rozpsal...
Měj se a ať to roste :).
petis__
Nad CT teď momentálně uvažuju víc než nad tou deskou. Poslal jsem mejla na odkazy, které jsi mi dal a poptával jsem skleněnou trubici s co největší propustností světla, tloušťky 2mm, průměru 120-130mm a délky max. 380mm. Zatím mi přišla jedna nejvýhodnější nabídka od merkat.cz akorát že tloušťka nabízené trubice je 3mm a to je moc. Včera jsem byl v GS a když jsem se tam díval přímo na origo CT tak ta má stěnu tlustou 1,5-2mm. Pak jsem vygůglil ještě jednu firmu která prodává skleněné trubice tak uvidím jak se vyjádři oni. Ceny se zatím pohybovaly v rozmezí 200 - 300,-.

Dost taky uvažuju nad tím, že natáhnu síť na scrog, to by mohlo kytky taky trochu podržet u země.

Stínítko už asi tohle kolo měnit nebudu.

Ale ještě uvidím, jak to celé vymyslím. Rozhodl jsem se totiž, že po tomhle pěstu nejspíš rozšířím box o 25cm do šířky, to znamená o 100% více prostoru. A můžu mít od kámoše gratis úplně novou 250w osram sodíkovku, takže i ptoto přemýšlím nad tou CT, přes kterou bych další kolo v novém boxu zkusil jet na květ s tou 250kou, jestli bych to ve větším prostoru zvládl uchladit a asi bych nasadil scrog. :)

Tohle kolo možná nechám dojet jen se sítí, případně zastříhnu tento týden největší vrchy pokud se budou pořád moc táhnout nahoru a skleněnou tabuli nasadím jen když to bude akutní a CT promyslím do detailu než budu přepínat na květ v rozšířeném boxu, nechtěl bych to udělat narychlo a pak přijít na t,o že jsem to mohl udělat jinak a lépe:)

Včera mi došla 100w soda na květ, takže ji dneska namontuju. Taky jsem včera pořídil bio-bloom a topmax od biobizzu, tak jim dneska dopřeju nějaké mňamky na květ.

Jako kritiku tvoje připomínky v žádném případě neberu! Díky za Káčko! Naopak jsem ti vděčný za takovou spoustu rad a informací. :)

Edit: právě jsem našel firmu, která vyrábí borokřemičité trubice, tak snad vyhoví mým požadavkům:)
HurricaneGeorge
Ten biobizz topmax je pouze stimutátor, NPK minimální a v poměru 0,1-0,01-0,1 %, což je skoro nic, takže to nebude zvedat EC. A ten bio-bloom N-P-K 2.0 - 8.0 - 3.5 což už má větší poměr P. Lepší poměr než v Terra Bloom od Plagronu.
Možná že trochu mixuješ typ hnojiv. Začínal jsi na anorganicko-organických od Plagronu a přecházíš na organická od Biobizz. Obecně anorganická hnojiva májí vyšší účinost, ale spousta lidí zase řiká že s organickými je lepší chuť (moc tomu nevěřim :) ).

Edit: ještě jsem zapoměl dodat že na začátku květu je potřeba dost dusíku. Ten Bio-Bloom od Biobizz se hodí až na období kdy se to zastaví a jde to jenom do palic... je to organický a využití prvků je pomalejší než u anorganicko-organických (biominerálních) hnojiv. Na začátku květu mělo spousta lidí problém s Alga Bloom od Plagronu což je též organické, včera tu někdo řešil i nedostatek dusíku i u Bio-bloom od biobizz.
Raději první 3 týdny květu používej Terra Bloom, kde je vyšší obsah N a po zastavení růstu přejdi na Bio-Bloom

http://grower.cz/forum/showthread.p...8031#post938031 používal Topmax a BioBloom od biobizz a v půlce květu měl nedostatek dusíku a bude nucen přidat ještě růstové hnojivo s vyšším obsahem dusíku

http://grower.cz/forum/showthread.p...7557#post937557 to stejný akorád s alga bloom od plagronu
petis__
Nenapadlo mě ,že by to mohlo vadit, že jsem měl plagron na růst a biobizz mám na květ. Mám to tak protože terra grow zbyla skoro celá láhev a na květ jsem chtěl zkusit něco jiného, protože mě terra bloom moc nepřesvědčil a žádné hnojky na květ jsem neměl. Ale chybama se člověk učí:)
HurricaneGeorge
Vadit to nebude, třeba budeš mít lepší chuť :). Jediný co by mohlo vadit u těch organický hnojiv je špatný poměr dusíku na počátek květu, kdy se to první 3 týdny chová jako na růstu.
Plagron Terra Bloom NPK 2-2-4 hmotnostních %, dávkování 5ml/l - tudíž při přípravě zálivky to bude 10-10-20. Ideální pro začátek květu - Plagron to na druhou půlku květu kompenzuje poměr přídavkem PK13-14 (GreenSensation).
Biobizz Bio-Bloom NPK 2-8-3.5 hm. %, dávkování 2-5ml/l - při nejvyšší koncentraci 10-40-17,5. Tady už byl zvýšen poměr P, ale nemusí N stačit na začátek květu.
Kacer436
Zdravim dufam ze sa ti to podari :) a prepol som na kvet v ten isty den co ty :)
petis__
Máme za sebou 1. týden květu.

Kytky vypadají že se jim docela daří, akorát už by mohly přestat růst:)

Začínají už se objevovat první blizny.

Dneska dostaly bio-bloom a topmax 2,5/1,5ml na 1,5l.

PH zálivky 6. PH vody na výtoku 6,4.

Během tohoto týdne by mohla být vytvořena cooltuba.

Edit: Z nějakého pro mě záhadného důvodu mi nejdou vkládat fotky.
petis__
Dneska jsme koupil potřebné věci na rozšíření boxu. Možná ho rozšířím ještě tohle kolo!
petis__
Malá aktualizace.

Kytky mají dneska 17. den květu.

Mám už hotovou cooltubu, ale má to ještě svoje mouchy, takže pořád svítím tou 70w, ale o víkendu už to snad doladím a dopřeju kytkám druhou půlku květu pod 250w.

Minulý týden proběhlo dříve zmiňované rozšíření boxu.

Další aktualizace bude v neděli.

Jo a dotaz: jak změním název threadu? Nějak jsem na to nepřišel.

Edit: pořád se mi nechcou uploadovat fotky, píše mi to "File Upload Results ( files uploaded)" a nic to nenačte, nevíte někdo čím to je?
G.M.O.
snad mi top mohlo být moc velou veliskostí souboru...
IcanLearnUgRow
čau taky si taky myslim , že je to velikostí fotek. a nebo tím , že nezaškrtl možnost upravit fotky na požadovanou velikst nebo co to tam je. ale já když to nezašrt a měl jsem fotky v dobrý velikosti a taky to nefungovalo... a stejným stylem jako tobě.a můžu se zeptat odkud jsi objednávala to sklo na ct? a na kolik tě to vyšlo? já jsem si ct vyrobil z kusu plexiskla :-) a taky to funguje :-)
petis__
Velikostí to nejspíš nebude. Porovnával jsem velikost dříve uploadnutých fotek a měly větší velikost a načetly se. Taky zatrhávám vždycky automaticky upravit velikost fotek. Až budu doma tak zkusím načíst fotky přes jiný prohlížeč.

Odkud jsem objednával sklo a další detaily napíšu všem kdo by to chtěli vědět do PM. I s poštovným stálo 318,-
petis__
Pokus o vložení fotek, zmenšil jsem velikost na cca 600kb a zkouším jiný prohlížeč, tak snad už to půjde.

18. den květu. Začínají se cukrovat:)
petis__
Dneska končí 3. týden květu. To znamená že jsou kytky 21. den na 12/12.

PH zálivky udržuju v rozmezí 5,8 - 6,2. Hnojky dávám do zálivky co druhý den. Od zítřka budu dávat na 1,5l vody 4ml BioBloom a 4ml TopMaxu.

Na poslední fotce můžete vidět pokus o zapojení 250w HPS přes CT. Bohužel teplota kolem 35°C.

Takže pořád svítíme 70w.

Edit: připojuju fotky, zase jsem neupravil velikost, takže se včera nenačetly.
petis__
28. den od přepnutí na 12/12, takže nám dneska končí 4. týden květu a zítra začíná 5. týden.

Hnojím 2x týdně, kytky vypadají vpohodě. 1x týdně dám do zálivky 3ml/1,5l vody plagronu terra grow, kvůli dusíku.
petis__
Objevil se první problém, viz. fotky. Čím myslíte že to je? Spálené od lampy nebo od hnojiv? Hnojím co druhý den méně než je doporučené množství.
G.M.O.
čau od hnojek bivají zaschlé konečky listů ale nevadí...
Nádhernej pěst kemo, hele toho zhnědnutí se neboj vypadá to vážně od hnojek nebál bych se toho, jinak budu sledovat :)
petis__
A je tady zase neděle a to znamená aktualizace.

Kytky jsou dneska 35. den na květu, to znamená že jim končí 5. týden a 9. týden života celkem. Celkem rostou 63 dnů.

Vypadají relativně zdravě. Na power-widow z feminizovaného semena je vidět lepší gen. Oproti Power-widow oprcané AK48 má na pohled zdravější listy a celkově vypadá vitálnější (viz fotky). Má sice trochu menší palice, ale zato více osypané pryskyřicí a jsou i kompaktnější. Lepí strašně moc, nesmrdí/nevoní skoro vůbec. Nemám žádný pachový filt a necítím nic, což je dobře. Postupně od spodu žloutnou největší listy, ale předpokládám že se tím jen rostlina zbavuje nejstarších listů, které už nechce. Listy v horní polovině a na palicích vypadají vpohodě.

1. Fotka
- tady je dobře vidět rozdíl v těch genech. Vpravo PW z feminozovaného semena, vlevo oprcaná AK48.

2.-3. Fotka
- palice oprcané PW

4.-5. Fotka
- palice PW z fem. semena
petis__
Další týden je úspěšně za námi a tím pádem je tady aktualizace:)

Dneska končí 6. týden 12/12 = 42. den květu a 70. den celkem.

Kdyby mi někdo na začátku pěstu řekl, že budu mít pod 70w sodíkem palice tvrdé jako šutr, asi bych se mu vysmál, ale čím víc se blížíme konci, tím víc jsem (mile) překvapený. PW z fem. semena má sice trošku menší palice, ale opravdu jsou tvrdé jako šutr:) PW oprcaná AK48 už sice nemá tak tvrdé palice, ale zato je má podstatně větší.

Podle seedbanky má kvést PW 60-65 dnů, což znamená že jim zbývá ještě 18-23 dnů. Budu radší počítat s 18 dny do kosy, takže ještě týden budu hnojit a zbylých 11 dnů budu flušovat.

Toť asi vše z dnešní aktualizace, nevím co víc bych měl napsat, kdyžtak se ptejte:)

Edit: doporučuju zvětšit na plnou velikost.
petis__
Dnešním dnem započal 8. týden květu, který bude pro obě kytky taky posledním týdnem života.

PW oprcaná AK48 by už asi docela potřebovala zkosit, ale jelikož jsem ji hnojil naposledy v pátek, tak ji chci ještě pár dnů prolít čistou vodou.

PW z fem semena by asi vydržela ještě celý týden, ale protože bych neměl kde sušit druhou kytku, tak jsem se rozhodl že půjdou pod kosu obě ve stejný den a tím dnem bude asi středa nebo čtvrtek, uvidím podle toho jestli nezačnou hodně výrazně žloutnout až hnědnout listy u palic.
petis__
Dnešním dnem jsem oběma kytkám ukončil jejich krátké životy.

Rostly 26 dnů, na květu byly 56 dnů.
Od pátku byly po tmě a poslední týden jenom o vodě.

Sušit se budou při 20°C a 30-40% vlhkosti.

Moc toho nebude, můj odhad je někde pod hranicí 20g, takže tipovačka nevím jestli má smysl, ale jestli chcete, tak si klidně tipněte:)
krasus
35g je tam jasnejch
zippo007
29g :)
Pestovatel
33g Ale prajem co najviac
dawwe1
38 g :)
G.M.O.
45g lepší než nic...
petis__
Už jsem zastřihl některé hlavní palice, které schnou nejrychleji aby neproschly až moc. Očekávám že všechno by mohlo být suché v pátek.
Maxeaux
43g, pekny grow!
petis__
Dneska ráno se zdála být většina palic suchá, takže výslednou gramáž zveřejním nejspíš už dneska kolem 18 hodiny.
petis__
Usušeno - zváženo - sečteno!

Takže první indoor mám úspěšně za sebou. Celkový výnos předčil můj tip o více než 10g takže jsem spokojený:)

Výsledek je: 33,5g .

Výhercem tipovačky je člen: Pestovatel s jeho téměř přesným tipem 33g! Gratulujeme a Káčko letí.

Počítal jsem g/watt podle vzorce http://grower.cz/forum/showthread.p...1033#post341033 od člena Apofiss, je to prý vzorec který je i ve FAQ ale tam jsem ho nenašel. Výsledek je: 0,42g/w, což si myslím na první grow a 70w sodu není nejhorší.

Na smokereport si budete muset počkat do víkendu, nedávno jsem si totiž řekl, že omezím hulení, takže pondělí až čtvrtek nehulím :D
petis__
Smokereport

Power-widow chuťově není moc výrazná. Při potáhnutí neškrábe v krku, ale dost usedá na plících a nutí k zakuckání. Dým je lehce nahořklý, později se projeví typicky skerovitá chuť. Aroma je možná lehce citrónové.

Stav po jednom prásku
Ani high ani stoned. Když jsem si dal včera práska, uklidil jsem si docela důkladně celý pokoj včetně boxu a ještě jsem si ho zvládl trochu odhlučnit, takže nemůžu říct, že by se na tom brku nedalo nic dělat:) Pokud si ale dáte více prásků, nastane docela těžký zhul, který už není tak příjemný:) Tenhle model je vhodný spíše na "domácí pohodu" než mezi lidi.

Hodnocení: 8/10

Tímto uzavírám tenhle 1. grow. Další kolo pojedu asi až někdy v září, do té doby bude sloužit box jako matkárna pro řezy na out.

Děkuju všem za rady, návrhy, připomínky, Káčka (i tu jednu zápornou).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma