Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Semináře, komorní posezení, popř veřejná osvěta léčebného využití konopí - Klikni zde pro originální téma
carlos
Seminář Perspektivy léčby konopím: Zdraví, legislativa, politika se koná 8. dubna 2010 v Poslanecké sněmovně v Praze. Pořádá jej Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze pod záštitou poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, MUDr. Mgr. Ivana Langera, a děkana 1. LF UK v Praze, prof. MUDr. Tomáše Zimy, DrSc., MBA.
Pro podrobné informace sledujte stránky Centra adiktologie...

http://www.adiktologie.cz/

Seminář „Perspektivy léčby konopím: Zdraví, legislativa, politika" reaguje na aktuální vývoj v medicíně a v české společnosti. Pokroky lékařské vědy ve výzkumu moderních léčebných využití této tradiční léčivé byliny, její tuzemský status zakázané omamné látky a tedy její legální nedostupnost, nejasná perspektiva uvedení léčebných přípravků z konopí na český trh i nadšenecké naděje na ten či onen „konopný všelék" se spojují do těžko přehledné a často zbytečně vyhrocené diskuse.
Centrum adiktologie se problematice konopí a léčbě s jeho využitím dlouhodobě věnuje; proto se pod záštitou poslance Ivana Langera a děkana své domovské fakulty Tomáše Zimy snaží prostřednictvím semináře stručně shrnout současný stav výzkumu a medicínského použití konopných látek ve světě i u nás a popsat národní a mezinárodní zákony a předpisy, v jejichž rámci se snaha o zpřístupnění konopných látek a/nebo konopí nemocným odehrává. Cílem je poskytnout všem zúčastněným - pacientům, jejich blízkým, lékařům, legislativcům, politikům a politickým stranám - zasvěcený vhled do problému, a tak usnadnit realistické a rychlé vyřešení současné situace, která odepírá postiženým legální přístup k léčbě a vhání je za hranici nezákonnosti.
Seminář moderuje PhDr. Josef Radimecký, Ph.D., MSc. (Centrum adiktologie).
carlos
Konopí v lékárnách k dostání dlouho nebude
Nemocní s roztroušenou sklerózou, zeleným zákalem či HIV, kteří nemoc či bolesti léčí užíváním konopných látek, si ještě dlouho počkají, než si budou smět v lékárně koupit marihuanu či přípravky z ní. Jestli se dočkají.
Diskuse na toto téma ale pilně probíhá nejen na internetových fórech.
Ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Martin Beneš včera na konferenci ve Sněmovně uvedl, že v Česku žádný konopný přípravek zatím není registrován. „Musím zklamat všechny, kteří čekají, že se tady nějaký účinný přípravek brzo objeví, registrace je otázkou let,“ uvedl Beneš.
O svých zkušenostech, jak se k problému postavili v Izraeli, přijel poreferovat i světoznámý chemik Lumír Hanuš, který pracuje na Hebrejské univerzitě v Jeruzalému. „Léčivé konopí může nahradit drahé farmaceutické přípravky, protože je levnější a bezpečnější,“ uvedl.
V Izraeli se pěstování konopí trestá až 20 lety, ale pacienti, které může marihuana utěšit v bolesti, si ji mohou na předpis vyzvednout v lékárně. Podle Hanuše ji v Izraeli používají na tlumení bolestí, ale zkoumají i její možnost v léčbě. Prý dokázali u zvířat pomocí konopných látek vyléčit 30 procent rakovinného bujení.
V Česku není trestné vypěstovat si až pět rostlin marihuany. Nicméně ale hrozí, že případní pěstitelé i pro léčebné účely budou popotahováni policií a úřady. To nevadí Filipu Polívkovi z Prahy, který trpí roztroušenou sklerózou. Za pomoci marihuany se dokázal dostat z chronického stádia nemoci do stabilizovaného stavu, který mu umožňuje – sice o holi – normálně žít.
„Policajtů se už nebojím, protože se nemám za co stydět, obdobím, kdy jsem se styděl jen za to, jak divně chodím, jsem si již prožil,“ řekl Právu. Dodal, že kouří konopí již deset let a látka na něj již nepůsobí psychotropně, pouze odstraňuje nepříjemné křeče.

Zdroj: Právo Datum: 09.04.2010 Strana: 12 Sloupec: Severní Čechy
carlos
Abstrakty a prezentace a další podrobné info ze semináře naleznete na:
http://www.adiktologie.cz/seminar
nebo
http://www.langer.cz/seminar
mrakoplas
Místo konání
Karneval Borivojky: Tenorem proti teroru
Datum: 10. 10. 2010
Město: Žižkov

Karneval Bořivojky zpěvem, bubny, tancem, osvětou a divadelními etudami sděluje veřejnosti Manifest legalizace: Letos Legalizujeme léčivé konopí v souladu s Ústavou ČR! Heslo LeLe

http://tdz-online.eu/akce/karneval-...em-proti-teroru
mrakoplas
Odborná společnost Konopí je lék, o.s. vás srdečně zve na seminář:

"Možnosti léčby konopím, teorie a praxe"
MUDr. Jana Budařová

1.12.2010 17:30 - 20.00 hodin

Edukativní konopná klinika, Ateliér ALF
Bořivojova 90, 130 00, Praha - Žižkov
Cena: 330 Kč

Seminář je určen pro nemocné se zájmem o léčbu konopím a jejich příbuzné, pro lékaře i ostatní odborníky.
Jedná se o shrnutí základních informací o léčbě konopím s možností vyzkoušení užití léčivého konopí formou vaporizace (inhalace).
V případě zájmu o vyzkoušení léčivého konopí si v následujících 3 hodinách neplánujte činnost vyžadující zvýšenou pozornost.

Prosíme o potvrzení účasti emailem: info@konopijelek.cz, či telefonicky: 222 212 835
Děkujeme a těšíme se na setkání.
Dolfa
Ahoj, kdyby se podařilo pořídit záznam a umístit na web KJL, bylo by to fajn. Samozřejmě tu část s praktickým využitím vaporizéru asi vynecháte, ale bylo by to určitě úsměvné :-) Teoretická část bude určitě stačit. Díky.
Zedy
Vidím, že nám tady mrak před pár lety šoupnul pozvání na přínosnej seminář.

Nepadlo mě teda, proč název tématu trochu neupravit a nevystavit, tak pokud by jste se setkali s nějakou veřejnou, nebo i soukromou akcí, která by mohla pojmout širší veřejnost z řad zahradníků a rozšířit, tak povědomí o léčebném využití konopí sem s tím.

Je to dost střízlivá záležitost :) vím že se takových akcí zrovna moc neurodí, ale člověk nikdy neví.

Pokud na nějaké takové akce narazíte, neváhejte se zvěřejněním, hlavně ať to má hlavu a patu! Ať každej ví kdy a kde má bejt ;)

Mějte se blaze!
rtepsky
na tohle jsem narazil na www.legalizace.cz:

21. 3. KONOPÍM KE ZDRAVÍ
Březnová lekce je zaměřena na využití konopí jako zdravé potraviny či doplňku pro předcházení a léčbě některých nemocí. Na setkání budete mít příležitost ochutnat některé z konopných potravin a seznámíte se s jejich významem např. při bezlepkové dietě, rekonvalescenci, sportu či v těhotenství. Na otázky, zda je u nás konopí jako lék legální či jak je to s dostupností konopí, přijde odpovědět některý z členů petičního výboru za léčebné konopí, který shrne i aktuální stav legislativních změn ve prospěch léčebného konopí.Kde: NOVÁ PLANETA, Nad Královskou oborou 220/33, Praha 7 Letná Kdy: ve čtvrtek 21. března 2013 ** 18:30 – 21:00 h Příspěvek: 250,– Kč / 1 přednáška
Přihlásit na akce v NOVÉ PLANETĚ se můžete na e-mailu nebo na telefoním čísle.

E-mail: info@novaplaneta.com Telefon: 602 590 699

Do emailu prosím z organizačních důvodů uváděj­te také své telefonní číslo pro případ náhlých změn atp.

http://www.legalizace.cz/2013/03/pr...pritel-cloveka/
smoke85
Sice trošku mimo a pozdě, ale bude to určitě zajímavé. CANNA :) , to by se min. Ostravští mohli zůčastnit. Nezapomeňte se registrovat

Snad se nebudou majitelé za šíření reklamy zlobit :) ,

21.3.2013 OSTRAVA

Seminář: Výživové deficity u rostlin + Světlo

Zveme Vás na seminář, který pořádáme ve spolupráci s výrobcem hnojiv Canna. Přednášet do Ostravy přijede opět Pieter Klaassen stejně jako loni. Letos bude hovořit o výživových deficitech, které se projevují na vzhledu rostlin (fyziologické nemoci) a o světle jako nezbytném faktoru pro život rostlin. Přednáška bude probíhat s překladem. Seminář se bude konat 21. 3. od 17:00 v hotelu Mercure Ostrava u Husova sadu. Vstup je zdarma, jen nám prosím zašlete registrační mail ( info@klecka.cz ), abychom Vás v případě jakékoli změny mohli informovat.
MaLdeSs
Zdravím komunito ,

Dnes mi došel "zase spam" , bude se konat Canna meeting v Brně a Praze.
Mě osobně to moc nezajíma , ale třeba někdo rád zajde a nemá přisun informací tak posílám dál.

Dále kopie e-mailu , nechce se mi to přepisovat . Třeba někdo zajde .

Přátelé, milí zákazníci, máme pro Vás bezva novinku! Zveme Vás na CANNA meeting na pobočkách v Brně a Opavě!



Společnost CANNA – jeden z předních holandských výrobců hnojiv a substrátů s dlouholetou tradicí vyráží na objížďku evropy a na svých zastávkách nemine ani growshopy Growway Garden!



Začněme čísly – 1079 a 1126, 3, 100.



Že nevíte, co tyto čísla znamenají? Hned Vám je objasníme :-)



1079 a 1126 - Počet kilometrů, které CANNA urazí z ho! landského Amsterdamu do Brna a Opavy.



3 – Počet kol na CANNA autíčku, které do našich prodejen přivezou předního vývojáře, chemika a specialistu na pěstování společnosti CANNA - Pietera Klaassena!



100 – Tak přesně na tolik procent můžete očekávat míru kvalitních informací a přátelské atmosféry!



Ostrouhejte si tužky a začněte sepisovat co Vás na pěstování nebo hnojivech CANNA zaj&iacut! e;má nejvíce! Takovou šanci přeci nelze promarnit!



Jedna z největších světových kapacit přijede zodpovědět Vaše dotazy, ať už se týkají čehokoliv – osvětlení, pH a EC, standartů v pěstování, LED, nových technologií, biologické struktury rostlin, pěstování indoor i outdoor, ventilace – prostě všeho, co Vás napadne a to v té nejprofesionálnější formě! A že neumíte anglicky? Žádný problém! Bude zde i česká zástupkyně firmy CANNA, která Vaše dotazy ráda přeloží.



Dále se můžete těšit na občerstvení, spoustu samplů a přátelsky naladěných lidí, kteří mají rádi pěstování stejně jako Vy!&nb! sp;



A kdy, že tohle parádní! ; setk&a acute;ní proběhne?



BRNO: Středa 19.4. od 14:30 do 16:00.

OPAVA: Čtvrtek 20.4. od 14:00 do 15:30.



Tohle by si žádný pěstitel rozhodně neměl nechat ujít!





Budeme se na Vás těšit!


(email přišel od Growway-garden , není to reklama jen aby ste veděli místo konaní :D )
devilcz
Záznam z celodenní skvělé konopné konference

- Konfernence Konopí a věda 2019 -
https://www.youtube.com/watch?v=vLhWdeOyBkc

- Konference Konopí a věda 2018 -
https://www.youtube.com/watch?v=QbQzfcSNyaM


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma