Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Indoor - Klikni zde pro originální téma
Dalo99
Dobrý deň. Rastlinky mám v zemi 16 dní a včera sa začali krútiť niektoré listy.Je to nedostatok magnézia?
Bližšie info o pestovaní:
1,odroda: noname,zem:biohumus + kaktusovka + perlit + keramzit
2,rozmer skrine 70x80x140
3,teplota cez deň 26-27,vlhkosť 50-52
4,teplota cez noc 19-20,vlhkosť 55-60
5,lampa 150 sodík OSRAM + 4x úsporka philips 14W /800 lumen/
6,ph 6,5
Včera som zastrihol /3 patro/. V pondelok prvý krát prihnojené ,,kristalon start,,
Zedy
To ph je substrátu či čeho? Projdi si takovej ten základ ph jak zálivky, tak substrátu, popřípadě ec, jestli si to tím biohumusem třeba trochu nepřehnojil, taky vědět čím zalejvám. Jaky množství Kristalonu si tam přisolil? Týdle hnojce bych se asi vyhnul, dneska už je dostupných spoustu tekutých organických hnojiv za hubičku;)
Dalo99
To ph je substátu. Kristalonu som tam dal 0.9 gramu do 1litra vody. V podstate potom mi to začalo ohýbať tie listy. Takže je to asi prehnojené. Čo s tým teraz... A vlhkosť nieje moc nízka? Nemal by som to počas svietenia zvlhčovať na cca 55-60 ?
Zedy
A jaký ph měla výsledná zálivka s přidáním toho Kris. víš? Jinak by bylo dobrý vědět jak sem psal čím zalejváš a to to ph. Od toho můžeš dál odvozovat co holkám uvaříš k obědu;) v tvém případě neuvaříš, páč by bylo asi dobrý prolejvat upravenou zálivkou (bez Kristalonu :) ), pořiď si za pár šušňů lepší hnojky kolego, který jim pak můžeš dávkovat dle schématu.
Ta vlhkost není takovej problém i když kolem 75% by byla lepší.
Dalo99
Zalievam vodou z vodovodu a nechám ju 24 hodín odstáť.Meral som ph: 6,5. Mám ešte tekuté hnojivo: primaflora NPK 7-4-5. Kristalon som dal zatial iba raz ,ale aké tam bolo ph to netuším. Čím mám teraz zalievať,aby to bolo dobre?
Dalo99
Ďalší problém. Dnes som zbadal na niektorých listoch hnedé flaky. PH mám teraz 7. Môže to byť tým?
Zedy
Jasná věc, drž se v rozmezí 5,7 - 6,5.
Dalo99
Všetko je v ... Nechápem to,ale zo siedmich bolo 5 samcov a dvaja hermáči.Ako je to možné.Ani jedna samica.Čo som urobil zle?
lubik07
mal si to z klonov...?
Yoko
Vzhledem k tomu že píšeš noname se neni cemu divit. Sezen si od kamosu nebo tady z bazaru par kvalitnich rezu a myslim ze nebudes mit problem pac se o to staras docela s citem. Jo a jeste jednu poznamku: kristalon bych nepouzival vzdit dobrych celkem levnych a hlavne kvalitnich hnojiv je ted uz obrovska nabidka a daji se koupit i v mini balenich (100ml) a muzes si vsadit na to ze to poznas nejen na vysledne chuti a kvalite ale i gramazi.
Dalo99
Trochu som sa poučil. Kúpil som 10ks od NIRVANA AK-48 fem (z 5 semien naklíčili iba 2). Hnojivo plagron alga bloom a grow,kyselina dusičná a fosforečná ( Advanced Hydroponics ) substát Plagron Growmix. Dám vedieť,ako to frčí.
Dalo99
Takže tie dve sa zase krútia pomaly hore. PH plagronu je 6. Zatial som nehnojil a zalievam (každý druhý deň) odstátou vodovodnou a dažďovou 1:1 a trochu kys. dusičnej a 10 kvapiek 3% peroxidu na liter. PH zálievky 5. Vlhkosť 45-50.
Dalo99
Nazdar.Trochu mi to za týždeň povyrástlo,ale tie listy sa furt krútia.
Dalo99
Dnes zaštipnuté 5 patro a už sa mi objavuje aj pohlavie. Výška je 13 cm. Rastie 21 dní. Kedy to mám cca prepnúť?
fiste
Jak to myslíš přepnout? Už ti to kvete! To by se nemělo ani zaštipávat..

Doporučuju přečíst FAQ a dělat věci podle návodu. Bude to míň energeticky náročný, než kdyby ti tady někdo vyjmenovával chyby. Už ta klíčivost se mi nezdá a do organiky nepatří H2O2...
fiste
citace:
Původní příspěvek od 476937
Kytka občas ukáže nějakej ten chloupek i v růstu...neznamená hned, že kvete! Možná si ho taky přečti Fiste :D


Pokud ano, tak to způsobil nějakej stres a to znamená nejspíš chybu pěstitele.. A ten chloupek je součástí květu, takže to znamená, že kvete.
Dalo99
Tak teraz fakt neviem čo mám robiť. Sú ešte podla mňa moc malé na prepnutie. A spolu s nimi mám ešte 4 týždňové.
fiste
Když budeš svítit 18/6 a nebudeš je stresovat, můžou se vrátit zpátky do růstu.. Možná bys ale udělal líp, kdyby sis nechal jenom ty 4 malý..
Jagditrax
Zdar,
hlavne nestresuj sam seba :) Preflowers su normalne, proste tam su a su tam pocas rastovej fazy. Nesuhlasim s fistem, ze tie rastliny kvitnu, ani ze je to stresom. (Keby sme chceli strasne filozofat tak tu mozme rozoberat ze ak je tam jeden kvet tak to akoze mozme brat ako kvitnutie). Stale nechaj 18/6, udrzuj opti podmienky (Ph, teplo , vlhkost....). Zisti si kolko sa vytiahnu po prepnuti na 12/12 (semena mas kupovane tak kukni net + dredy s touto odrodou) + si nechaj nejaku rezervu, zo semien nemusi byt vyrovnany rast vsetkych rastlin. + sa snaz zaroven zaplnit co najviac plochu. + ber ohlad na to ze mas 150 w - malo ti presvieti vertikalne, aj horizontalne nema moc velky dosah (rataj s tym ze po bokoch bude svetla malo).

Ak by som mal byt konkretnejsi, tak by som to roztahoval do sirky a drzal relativne nizko a ked bude zaplnena plocha tak by som to prepol. To koli tomu aby boli kone palic co najviac v rovine a osvietilo ti co najviac vrskov. Teoreticky ak by si mal vysoke rastliny, tak ci tak zo spodnych poschodi budes mat velke prd. ked ti to vyschne tak sa ti to strati pred ocami (v prstoch). Aby si nemal stredne vrsaky vyssie ako ostatne, bo koli nim das lampu hore a o to chudobnejsie budu spodnejsie kvetiny. Pises ze zastipujes, tak v tom pokracuj.

Ci zaplnit celych 70x80 by ti mal poradit nejaky 150-kar, neviem ako by vyzerali tie uplne krajne palicky. mozno by sa ti oplatilo roztahat to len na , cojaviem , 60x60. Mozno budes mat o par gramikov menej ale nebudes tam mat tolko riedkych listasov+ skratis dobu rastu - usetris el.. A minat elektriku koli par gramom nepodarenych sisiek...? To radsej zacni 2. kolo o nejaky tyzden skorej. A nejaky V-SCROG? Hmmm? nevyuzila by sa ta 150ka lepsie?

Posledny odstavec je len cista TEORIA a moja UVAHA, tak radsej si pokecaj s niekym so 150 W. Neviem ako sa pod tym pestuje.


Takze este raz. nestresuj. Rastliny nie su v kvete ale v raste . tu mas foto mojich rastlin a mozem ti zarucit ze nekvitnu ale rastu ako dive :D

J.
Dalo99
To Jagditrax : Ďakujem za odpoveď, velmi si mi pomohol. Na kvet už mám 250W sodík.
Dalo99
Plánujem ich prepnúť pri výške 30 cm. Tie dve dáko porozťahujem,kým ich výškovo nedobehnú 4 malé. Je medzi nimi rozdiel 13 dní.
fiste
Předpokládal jsem že když se autor ptá na přepínání, že nemá samokvetoucí kytky.

http://www.planetskunk.com/ak47-p-139.html Tahle se mi třeba samokvetoucí nezdá.. Píšou sativa..
Dalo99
Nazdar. Začali mi trochu žltnúť končeky listov ( nedostatok dusíku).Zalial som ich zvýšenou dávkou hnojiva ( 1,5 ml alga grow na 1L vody) a hneď sa zdvihli a vyzerajú sviežo. Tie dve by už mali byť dávno presadené. No ešte pár dní počkám a presadím všetkých šesť. Pridal som zvlhčovačku BIONAIRE a druhý ventilátor na ofuk. Zatial tak všetko.
Dalo99
Včera presadené do 6,5 L , poohýbané a sodíkovku som dal 250W.
Dalo99
Dnes prepnuté na kvet. Výška je 22-25cm. Plochu som sa snažil vyplniť čo najlepšie. Zajtra pridám 150W sodík, takže spolu to bude mať 400W.Nakolko sú to fem. semená,budem ich denne kontrolovať,či sa niekde neobjavia ,,gule,,
Včera mi došli nové hnojky: Phyt-amin a green sensation.
Dalo99
10/12.
Už to pomaly začína kvitnúť. Výška 32-35 cm.
Dalo99
28/12
Dnes som dal prvý krát green sensation.
Dalo99
37/12
Dalo99
37/12
Makro.
Jagditrax
zdar,
Pekne to ide. Ak by si to niekedy vyťahoval z boxu, skus cvaknúť ako vyzerajú tie staršie a mladšie (neskôr zasadené) rastlinky. Len tak pre zaujmavosť. A nejakú mierku k tomu (papieriky?).
mysak
no ...nadhera...
Dalo99
Až také nádherné to nieje. Konce listov žltnú a trochu aj schnú. Hádam to nejako dotiahnem do konca. Kým som postrekoval phytaminom,bolo to v pohode. Čísla 1+2 označujú staršie rastlinky.Od začiatku na nich žltli konce listov.Asi deficit dusíku...
Dalo99
43/12
Urobil som foto bez zapnutého svetla. A mám taký pocit, že je to deficit fosforu. Konce listov začínajú byť červeno-fialové. Meral som ph pôdy a má 5,8. Do konca mám ešte cca 10 dní. Tak neviem, čo z toho bude.Alebo to nieje fosfor?
Dalo99
48/12
Dnes by to akože malo byť. Ale podla mňa tie trichomy sú ešte moc krištalické a chĺpky málo hnedé.Hodne je ešte aj bielych. Kolko cca dní to mám ešte nechať?
Dalo99
Trichomy.
Dalo99
Ešte jeden pod mikroskopom.
Dalo99
51/12
Dočkal som sa. Od nedele im dám dva dni tmy a potom ,,KOSA,,
Dalo99
55/12
Dnes som to skosil.
Foto rastlín 1+2+3
Dalo99
Foto rastlín 4+5
Dalo99
A nakoniec č.6
Kolko by ste odhadli ako celok?
marihuskilzz
cau, celok bych tipnul tak 195g , jinak pekny nounejmaci :D
Dalo99
citace:
Původní příspěvek od marihuskilzz
cau, celok bych tipnul tak 195g , jinak pekny nounejmaci :D


Tak to si ma trochu šokol. Ja som to odhadol na cca 80-100g. Za týždeň uvidíme.
Dalo99
citace:
Původní příspěvek od marihuskilzz
cau, celok bych tipnul tak 195g , jinak pekny nounejmaci :D


Je to skoro až neuveritelné, ale trafil si sa ,,takmer,, úplne presne. Klobúk dole.
keneth48
je vidiet ze si mal zo zaciatku problemi ale ukociroval si to nadherne. gratulujem k vynosu a drzim palce nech nemas dalsi grow take problemi.
Dalo99
Za úspech a rady sa chcem všetkým poďakovať . No najviac však členovi tohto fóra ,,Jagditrax,,
marihuskilzz
citace:
Původní příspěvek od Dalo99


Je to skoro až neuveritelné, ale trafil si sa ,,takmer,, úplne presne. Klobúk dole.


Diky, diky. No jo trefil sem se pekne :D :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma