Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
kterou cestou se vydat ke snížení teploty? - Klikni zde pro originální téma
mám 600W ve skříni 50x100x190.vím že je to taková kuťka ale ze začátku jsem nemyslel že mě to tak chytne a tudíž to bude obnášet vetší investice..takže chladím větráčkama(jakože kompovýma) 8x8 cm jsou 4 nahoře ven a dole dva dovnitř. Mám obyč stínidlo za 250de.) prcci ze semínek jsou v prvním týdnu růstu a držím teplotu 28-29. což myslím že by bylo lepší snížit na cca 25-26. S tím že na ofuk mám obyč větrák který tomu asi taky něco pomůže ale ten myslím ted ještě nemá vičet na bobečky takhle na začátku.Tak nevím jestli je to jakž takž a jak zapnu ofuk tak tobude ok. Nebo mám zainvestovat a koupit nějaké pořádný větrák jako UFO nebo TT, což mě počítám vyjde na min 2k spíš 3. Nebo mě napadlo koupit nějaké lepší stínidlo jako wings a k němu tepelný štít, což ovšem vyjde asi skoro stejně jako nějaký ten ventilátor..Nebo je to OK a nemám to řešit? jinak je to ve skříni v samostatné místnosti kde prubežně větrám a moc nepopím at nezvětšuju teplotu..či zlatá prostřední(a nejnákladnější cesta:\ cooltube+bych musel i ventilátor že?:-) dikes za rady
lýnej maxík
28 by ještě jakš tak šlo ale těch 29 už je asi moc ale ze začátku jestly jedeš ze semýnek tak se píše že by to nesmělo v prvnim tejdnu klesnout pod 27 kvuly kořenovému sistému :-) hodně štěstí budu sledovat :-)
no sledovat zatím není moc co.)protože nejsem registrovaný:/ aji bych si psal a ne že bych kutil kilčo za registraci, ale tak jedu prvni grow a nemam az tak ujasneno co mi eventuelne hrozi kdyz mam doma 10 kytek pod lampou(co hrozí vím ale jak moc po takovýhle někdo kouká..) a dávat fotky někam na net..nevím no.)Možná mám zbytečně nahnáno, ale říkam si proč zbytečně riskovat. i když rady by se určitě šikly.vím že tu o tom sou určitě jinde fora na toto téma...tak když tak sorry..growu zdar
IcanLearnUgRow
čau hale myslim že pokud chces snižit teplotu, tak nemusís kupovat drahej vetrák za 3 litry na to ti stačí, nějakej za pár stovek. když to nechceš na průtah pachovym filtrem, ale jen na odtah vzduchu, tak to nemusí mít takovej průtok... ale jinak si myslim že tepltota 29 je v pohode-videl sem i 35 a rostlo to taky, vsak venku bejvá přes leto taky 35 :-) holky si zvyknou.., kdyz zapnes ofuk na kytky na vrsky tak by to melo bejt v klidu . a zapnul bych ho co nejdriv, at maj silný stonky, a jsou na nej zvyklý... jinak si myslim že po malejch pěstírnách nejdou,nemaj na to čas. maximálně sledujou a kdybys to prodaval hodne tak možná, ale spíš by tě musel nekdo prasknout tak je to dicky...tady na groweru si mylsim že budou určitě taky naky :-)
Jamess
600W na půl m2? to je skoro moc i na 4kilo,
neumím si představit jak to dokážou uchladit větráčky.... Na to bych dal 250w s těma větráčkama a nebo max. 4kouly s pořádným odtahem.
tak já si na začátku řek že po marné snaze za oknem a pod zářivkou v kuchyni že teda koupím lampu a o ničem kolem toho neměl ponětí(takže po několika měsících přemýšlení jsem překousnul že do toho vrazím dvojec.. no a v podstatě jsem šel pro 250, ale borec v grow shopu mi dal 600 že 4kilo není ani moc nejlepší, tak už ji mám tak slabší kupovat nebudu žejo.. diky
zdar, nic novýho nevymyslíš, jednoznačně pořádnou vzduchotechniku.čest
Jamess
Tak ono po pravdě - kdybys tam měl jen těch 28-29 jak uvádíš, tak s tím nemusíš vážně nic dělat, ale to asi špatně měříš:-)
právě že jsem to špatně měřil-koupil jsem teploměr(i na ph) v obi za cca 3kila, takový malý, párkrát jsem ho tu u někoho viděl a ten má senzor na kablíku..tak jsem dal teploměr mimo box a ten senzor na kablíku dovnitř a ukazovalo mi to uplně ideal, a včera jsem přišel na to že když to dám dovnitř celý tak to měří jinak(doufám že už teda zprávně). jinak pro upřesnění ta skřín je otevřená a 4. strana je diamantová folie nalepená suchým zipem..tu místnost nepotřebuju k ničemu jinýmu takže pak ani světlo nevadí, a jak jsem říkal mám tam otevřenou větračku skoro celý den.jinak zvhlčovačku mam sencor za šest kil. je to blbý jakože než zkazit rostlinky tak hned kutit radši tu ventilaci vetší?nebo i box? dík chlapy za postřehy..
growesweden
To host22: Ahoj,s větším boxem stoupnou i náklady s tím počítej,ale pokud chces good room tak rozumně zainvestuj a vše bude tak jak má byt.Hodně zdaru!
ps:Jedu 250W a spokojenost.a kdyz 600 tak využij maximální prostor pokud ti to dispozice dovolují.
Tak jestli tu místnost nepotřebuješ, tak si kup vážně silnou ventilaci a prd na to. Ale bacha říkáš 4.strana otevřená...jakmile nebudou mít 12h 100% tmy tak nepokvetou - nebo špatně.
Další možný řešení je přítah ledovýho vzdoušku z venku... Chce to promyslet než něco uděláš, když máš rozpočet omezenej. Třeba ta zvlhčovačka není špatná, ale není to nutnost. To si těch pák kil měl přitlačit na ventilaci....
Jinak ten teploměr neměří Ph ale vlhost vzduchu:-)
Příště se nenech ojebat v growschopu a kup si to pro co jdeš, dneska ti chce každej prodat všechno GS a jiný předražený mrdky ....fůůůj
Jak říkám, nejdřív mysli a až pak realizuj.Mír
Jaffata
nedokazu pochopit jak muze v v takovym setupu drzet nekdo teplotu do 30.st.ja mam podobnej box jako ty a ani s cooltubou a ufem 365m3 sem se nedostal pod 30 stupnu....takze jedu 250w.... kazdopadne je to asi o umisteni boxu..je rozdilmit to v pretopenym panelaku a nebo nekde v garazi... ale rek bych ze kdyz nic jinyho tak ti hrozi ze je spalis svetlem....na 600w je doporucovany 1,2m2......
TomAce
Cau, ja mam neco podobneho, jako Ty a jedu uz treti tyden kvetu, 600 W a prostor zhruba stejny.
Mel jsem ze startu velky problem s teplotou, jel jsem z klonu a bylo tam s jednim vetrakem 100 m3 na odtah asi 33-35 stupnu, hruza.
Tak jsem tam pridal jeste vetrak na odtah 200 m3. Teplota 27-28 stupnu, ale vlhkost veskera zadna - pod 20% (!). Se zvlhcovackou kolem 30%.
Pak jsem udelal jeste jednu vec, nechal jsem 200 m3 na odtah a 100 m3 jsem dal jako pritah a kolenem nasmeroval na vybojku. Teplota 28-30 stupnu a vlhkost pres 40%. Porad malo, ale vic jsem nebyl schopny kytkam dat.
Kyticky uz mely asi kolem 60 cm a chystal jsem se prepnout na kvet, ale pak prisla zrada: Odesel 200 m3 odtahovy vetrak a kyticky byly asi 5 hodin vystaveny pusobeni 600 W světlo(teplo)metu a pusobeni horkeho vzduchu.
Zkratka, z 8mi kyti prezily jakz takz 4, jen s par uvadlymi spodnimi listy.
Ostatni kaput. Ty 4 se mi podarilo znovu nastartovat a skrin uz nezaviram, kyti jsem roztahal na strany a uz krasne kvetou, cekam jaky z toho bude vynos.
Jinak ty uschle vrsky jsme kostovali s kamosema a na to, ze to bylo mlade zelene lupeni, po jedne fajfce ve dvou lidech jsme meli celkem prijemne stavy...jo, Jack Herrer je Jack Herrer ;-).

Tak drzim palce a at to roste ;-)!
MojeMalickost
Lampa neuveritelne nadimenzovana, ventilace pro zmenu poddimenzovana.

A] Do toho prostoru dvestepadinu. K tomu nejaky mensi uficko. Tu sestikouli strel v bazaru.

B] Pro sestikouli 1x1.2m pudorys. A poradnej ficak k tomu.

To ti zas manik v Gshopu vyhucel diru do hlavy. Sestikoule je sice fajn ale do te skrine fakt nepatri a PC vetracky jsou spatnej jouk...
tornado12
K velikosti skříně vs. Wataž Vybojky
Parametry vysokotlakých výbojek:

* 70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm
* 150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm
* 250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm
* 400W - pokrytí: 1 metr ctverecní, efektivní dosah: 80cm
* 600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm
* 1000W - pokrytí: 150 x 150cm

Když neuchladit skříň tak chlaď přímo zdroj: Cooltube řešení.
díky za odpovědi. Vím že to není ideal, ale když už to je tak se to budu snažit zvládnou(první kolo takhle a pak udělám jinak). mám to hodně v hlavě udělat větší, jenže pořád převažu to že teď je to pořád normální skřín-když někdo přijde tak zavřu a není nic nenormálního. uvažuju udělat nový velký dřevěný box vyhovující přesně výkonu výbojky, jenže to už bude trochu nápadnější krabice.. když bude třeba tak to udělám hned, ale prozatím se kytičkám daří- Teplota den 26-29(max se občas vyšplhá na 31)vlhkost 70-90%, noc nejde pod 18° a 40%. Pro přesnost jsou to teploty ted behěm dvou dnů co jsem byl pryč tak se nevětralo což průběžně normálně dělám.Jsem dva týdny na růstu a maj 20cm, 6 nebo 7 patro a nevěřím tomu jak maj tlusté stonky.)vzešlo všech 10 semínek semínek JH od GHS, jedno má nějaké divně zatočené listy, ale zbyvajících 9 mají obrovské listy a rostou i vedlejší větvičky(bez zástřihu). Vzhledem k velikosti nynější skříně za den max dva přepnu na květ.. V případě že by se začli pálit jak vyrostou tak urychlím stavbu jak říkám, zatím mi to přijde že to nějak zvládnem a příští kolo zas posunem o něco dál. Chápu připomínky a jsem stejného názoru,ale zatím to jede:) díky
Machoman
Ted přes zimu nemuže mít snad nikdo problem z vedrem:eek:

Stačí otevřít okno:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma