Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Z čeho připravit mast: vepřové sádlo, vazelina, kokosový nebo palmový tuk? - Klikni zde pro originální téma
gregys
Zdravím. Chystám se vařit mastičku,ale ne s vazelíny.Místo ni chci použít vepř.sádlo.Má to cenu? Má někdo skúsenosti?
chuck53
Zdar.
Nemám teda zkušenost přímo z ganja mastí,ale z maminou sme už nějaké masti udělali. Používali sme sádlo- doma vyškvařené. Nevidím v tom žádný háček, Jen někteří můžou mít problém z nějakou alergií nebo jim to nebude vonět. Kupované sádlo v sobě má určitě dost aditiv.

Tady je citace z nějakého babského webu o kráse :

"Antonie 14. 2. 2010 12:10 hod.

Cituji lauritkalo: jak na jizvy ? jako že se potom zahojí ? to by se mo hodilo na nožky, vždycky po holení se mi udělá nějaký stroupek a pak mi po něm zůstane jizvička

Určitě ti to pomůže.
Můj syn si v jednom roce na sebe převrhnul hrnek s vařícím čajem. Naštěstí stačil otočit hlavu, tak to nejvíc odnesl krček. Houkačka ho převážela do nemocnice a já měla veliký strach. Sice mu nešlo o život, ale bylo mi líto, že bude mít chudák kvůli mě na krku velkou jizvu. Lékaři v nemocnici i ti, ke kterým jsme docházeli na převazy radili sádlo, sádlo a zase sádlo. Prý nebude mít žádnou jizvu. A opravdu nemá a to ani malinkatou.

Cituji 4zelinka: A ten jojobový olej je taky nárazově nebo na denní či spíš noční používání?

Já oleje používám ráno i večer a vrásky kolem očí se mi hodně zredukovaly."


zdroj: http://www.omlazeni.cz/veprove-sadlo-20-24784-0.html


Tak jediný neduh bude asi ten "smrádek" a to že to "mastí" , což u vazelíny asi nebude tak strašné. Jinak bych ale taky šel raději to sádla.. Mastnota Rulez !
P@ulex
Mno nic proti sádlu nemám, ale doporučil bych udělat mastičku z palmového nebo kokosového tuku.
Cena palmového je 250g/45-55kč
Cena kokosového je kolem 80-90 kč (prodávaj to ve sleničkách, ale nikdy jsem si nevšiml kolik toho je, odhadem tak kolem 250g)


Oba produkty jsou čistě přírodní bio, dají se koupit ve zdravé chálce.
Jestli je někdo proti mému názoru nechť se projeví :)
Time
gregys: domácí sádlo snad ano a to říkám jako vegetarián ;) ale kupované bych nedoporučoval kvůli výživě prasat,všechny "nečistoty" jsou obsaženy právě nejvíc v sádle :rolleyes: . Ve srovnání s vazelínou má sádlo kratší životnost ,ale učinky jeho samotného jsou na kůži pozitivní

osobně doporučuji ten kokosový tuk ...poohlídni se spíš ,ale po welko-prodejcích kteří ho dodávají např. restauracím či pekárnám . V maloobchodní síti je v malým balení a dost drahý i když "eko" . Na netu má taky rozjetou distribuci týpek který prodává kilo za 190kč ,ale bacha na něho , nebral jsem od něho ,ale dle mýho je to šmel . Sehnal jsem totiž za 60kč/kg i s poštovným a je to ve stejným obalu co má on ... goodLuck
inf3cti
Nedokazu to srovnat komplexne, ale slysel jsem hodne o pozitivnich ucincich sadla na kuzi (napr. hojeni zraneni). Taky tim, ze je podobne lidskym tukum, je pro telo velice dobre snesitelne. Jestli je vazelina lepsi nevim, ale urcite je trvacnejsi, sadlo se v teple rozteka a rozklada. Takze pokud by slo o maximalizaci hojiveho ucinku, volil bych sadlo, pokud mas ale obavy z horsi skladovatelnosti, nebo treba z "veproveho pachu", tak spis tu vazelinu. Pripadne neco z toho co uvedli lidi predemnou, s tim ale nemam uz vubec zadne zkusenosti, takze nemuzu radit.
jasan,sadlo se na vyrobu maszí pouziva odjakziva a nevidim v tom problem.snad jen jeho skladovani,urcite bych mast nenechaval delsi dobu v pokojovych teplotach kvuli zluknuti.sam jsem ze sadla konopnou mast delal a spokojenos.
mikael
Taky jsem pro to sádlo, vždy ho do masti přidávám (domácí z prasat od známého má svoji farmu) a nikomu to z mých známých zde na Groweru a v mém okolí ani rodiny nic zlého nikdy neudělalo.
Naopak mast se lépe vstřebává. Vždyť už naše prababičky dělaly mastičky ze sádla.
Jestliže se mastička skladuje v lednici tak je aspoň půl roku v pohodě (déle nevím nikomu tak dlouho nevydržela-spotřebovali ji)
Takže taky spokojenost. A samozřejmě nejsem proti palmovému či kokosovému oleji, ale držím se klasiky. Zdar
koles
Nemá někdo tip na lékárnu (obchod) v Praze, kde by se dalo koupit tak 1kg sádla? K použití na mast
fananek7
Snad lékařská vazelína ne?
Sádlo koupíš u řezníka.
mrakoplas
sádlo je super ,používám ho ,ale jen v nějakém poměru (ja většinou 1:1 či mín) s vazelínou nebo kokos tukem.
A to se mi ted osvedcilo nejvic ,kvalitni kokos tuk (zkusenost zatim se zn. tropicai) a kvalitni ciste sadlo 1:1
mast se potom krasne rozstira, vstrebava a nezanechava takovy mastny flek, jako vazelina .
lidi mi po tehle masti uplne trhali ruce , fakt :):) a ta vune hmmmmm

jo jeste posledni dobou spise slycham lidi ze se snazi vazeline vyhnout a pouzit prave nejake jine alternativy ,jako jeste bambucke maslo.
¨
jinak palma jako strom , ma co se tyce jejii dokonalosti v vsestranosti pouziti velmi podobneho ,jako konopi a ty listy vlastne jsou takova podobny ,takze mozna se k sobe primo hodiprimo jako sourozenci nebo prdel na hrnec ,ale to jen selskej rozum :D
koles
citace:
Původní příspěvek od fananek7
Snad lékařská vazelína ne?
Sádlo koupíš u řezníka.


Právě že občas v lékárnách prodávají i vepřové sádlo, vyčištěné. Ideální mi přijde kombinace sádla a toho kokosovýho tuku, jak píše mrakoplas, nebo sádlo a ta vazelína. Oboje v poměru 1:1.

Nikdo nemá tip, kde v Praze tyhle věci koupit?
mrakoplas
koles:
kokos tuk fa. Tropicai v Praze v Purkynovy u Narodky http://www.tropicai.cz/potraviny/panenskykokosovyolej/
koles
Tak mě napadlo, použili byste sádlo na vaření, které prodávaj normálně v potravinách? Ano, ne, proč? Je to kostka asi 250g za 15 kč.. :D
fananek7
No já si myslím,že proč ne?
Tady se akorát-podle mně jedná jen o ten puch po prasatovi :D od kterého to bude vyčištěné,hrubší nečistoty,vodu a složky,které podléhají skáze.
Já bych do toho klidně šel 1:1 s lékařskou vazelínou,s tím,že bych to sádlo vzal přes hadřík a musel bych to mít uskladněné tak kolem 0C ,nebo dlouhodobě na mrazu.
Jinak to podle mně musí dělat chemickou cestou,nebylo by špatné zjistit jak to dělaj a pak ho vyrobit už čisté.
Jinak předek lékařské vazelíny je lanolin-podkožní tuk z ovce a teď se vyrábí stopro synteticky z ropy,nebo uhlí,čert ví,nejsem chemik.
Tak kdybys sehnal recept,tak to tu zkus hodit,samotného mně to zajímá.zatim.
fananek7
Tak jsem si dovolil tedy něco o tom sádle najít a vypůjčit si a došel jsem k zajímavému zjištění,které je níže popsáno.
Zřejmně místo toho Měsíčku lékařského můžeš použít konopí a tak si vyrobit levně a snadno konopnou mast.
Akorát bych uřčitě vařil s vodou,kvůli vytažení černého shitu a hlídání teploty do 100°C.
Poté bych opakoval 4X pečení paliček v troubě po 2 dnech odležení při teplotě 100-110°C,Tak jak jsem to četl : Jak jsem dělal 22kg konopné masti-tady na grow.

Tak snad jsem ti pomohl vyřešit dylema a zapojil se řádně do diskuze a dulů dám ještě odkaz na zdroj,protože tam je ještě hodně zajímavých receptů.

Krémy a mazaní na suchou a citlivou pleť
Dříve bylo běžné používání obyčejného vepřového sádla jako základu pro masti a krémy. Po zahlcení trhu chemickými prostředky se na něj téměř zapomnělo, ale se vzestupem popularity přírodních cest péče o naše tělo se k němu začíná vracet jak kosmetický průmysl, tak medicína. Důvod je prostý, vepřové sádlo neobsahuje chemické látky, na které lidská kůže může reagovat alergicky a zároveň má úžasnou promašťovací a vyživovací schopnost. Je tedy velice vhodné na výrobu přírodních bylinkových krémů právě pro suchou a citlivou pokožku. Jeho výroba není těžká, navíc při skladování v lednici nám dlouho vydrží, můžeme po něm tedy sáhnout vždy, kdy cítíme, že naše pleť potřebuje vydatně nakrmit.

Přírodní krém / mast z měsíčku lékařského
Tento krém nejen významně promašťuje, má také hojivé účinky. Je vhodný nejen na vysušenou a podrážděnou kůži na obličeji, ale i například na suché ruce, lokty, paty, dokáže přispět k urychlení hojení popálenin, omrzlin, popraskaných rtů, jizev a některých druhů ekzému.
Recept: 250g kvalitního čistého vepřového sádla, 2 vrchovaté polévkové lžíce sušených květů měsíčku lékařského nebo hrst čerstvých, uzavíratelná nádobka na uskladnění masti
- sádlo rozehřejeme, vhodíme do něj bylinky (čerstvé květy nakrájíme), promícháme, necháme krátce přejít varem a odstavíme z vařiče. Směs necháme vychladnout a na 1-2 dny uložíme do lednice. Pak ji opět zahřejeme, přecedíme přes husté plátno a uložíme v uzavíratelné nádobě do lednice.

http://www.bylinky.eu/prirodni-pece...livou-plet.html

Tak ať jsme zdraví!

Autor článku Přírodní péče o suchou a citlivou pleť: Michaela Vorlová
koles
Pěkné, akorát je otázka, co znamená "kvalitní čisté vepřové sádlo".. počítá se tam i to z potravin? ;) "Čisté" se týká jen nějakých pevných částic v sádle nebo jde o nějaký druh chemické čistoty? Prosím vysvětlete tento přívlastek.

No ale myslím, že to risknu. Mám už objednanej mix palmového a kokosového tuku (blesk, taky za půl darma) - půl kila a to doplním půl kilem toho jedlého sádla z obchodu (uvidím, co tam bude za výběr). Foto/dokumentace bude.
Dead Cat
Zdar
Tak ta čistota je asi myšleno chemická,taky jsem dělal mast konopnou i propolisovou ze sádla i vazelíny (jadnotlivě).
To sádlo by hlavně mělo být NESOLENÉ,aby pak nepůsobilo dráždivě.Nevím přesně jestli to splňuje to kupované,snad to zjistíš na obalu-obsah Na ,nebo tak něco.
Jinak když si u řezníka koupíš flák sádla (toho podkožního na škvaření,ne plstního (kup si ho už stažený bez kůže,dá to jinak práci stahovat)) a rozkrájíš na kostičky,naházíš do hrnce a vyškvaříš,tak budeš mít nejen kvalitní nesolené sádlo vlastní výroby:goldcup:,ale i škvarky třeba na výbornou škvarkovou pomazánku :drools:.
Nevýhodou je pracnost a smrad při škvaření.Z kyla budeš mít asi tak zavařovačku vyškvařenýho sádla,přibližně.

Jinak vazalína VS sádlo -no řekl bych že sádlo se líp vstřebává, lepší promašťuje kůži-třeba při lupénce.Ale nej bude ten kokosový nebo palmový tuk.Ale jsou dražší.
Pepas
Zdravim growery po dlouhe dobe,

chtel jsem se zeptat, odkud berete lekarskou vazelinu a za jakou cenu? Osvedcila se vam zluta nebo bila (je pry chem. cistena)?

Nemuzu na internetu nic solidniho najit, max 200, 500g baleni. Bavime se tu o mnozsvti vyroby masti 1 - 2 kg :)
bubik
koupis v kazde lekarne cca 130,-/kg..
MDe_
Takový luxus ... před 2ma měsícema sem kupoval 1kg za 210.- ..
Dolfa
Kupuju v lékárně za 90Kč/kg žlutou (nečištěnou). Do toho 1/kg domácího škvařenýho sádla. Pokud seženu vnitřní sádlo, beru vnitřní.
Pepas
Díky chlapi, po víkendu se jde do lékárny a na vaření!

:babovka:
Dolfa
zdravím, tak cena docela vzrostla, 160 - 240 Kč. I já sám už ji neseženu pod 160 Kč.
Pepas
Abych to tu něják uzavřel, tak jsem sehnal 900g žluté vazelíny za 170,- což je asi pěkná cena. Bílá by byla levnější, ale je to jedno.
Pigi
Velké balení o dost levnější kg za 145kč/kg
http://www.lekarna-salus.cz/zbozi/8...-cl-7000g-penta
Candide
Tuhle jsem kupoval žlutou vazelínu v 900g balení v dvou různých lékárnách řetězce Dr. Max. Jednou loni před Vánoci za 186 Kč a podruhé po Novém roce za 146 Kč. .
Spicoli
vepřové sádlo je pro lidský organismus nejpřijatelnější živočišný tuk a je přirozeně nejvstřebatelnější pro lidskou pokožkou. Je možné, že někteří citliví jedinci na něj mohou mít alergii, ale to už budou mít alergii vesměs na kde co, jako třeba v lékařské vazelíně rozpušťěné nějaké příměsi (vyvařené konopí). Takže bych se toho nebál. Jen dát pozor od koho kupujete, většina kupovaných sádel může obsahovat stabilizátory, které sice chrání sádlo před degradací, ale mohou způsobovat alergie! Proto je dobré znát zdroj a kvalitu sádla.

A k těm palmovým a kokosovým tukům... nechci tu vystupovat jako moralista, ale zvýšená poptávka po těchto surovinách neblaze působí v jejich domovině a nejen tam na celý ekosystém rostlin a živočichů. Kůli nově vznikajícím plantážím se vypalují tamní pralesy a vysazují se palmy. Dál a dál a dál, jen aby jste si to tu mohli koupit!

Navíc člověku nejpřizpůsobivější věci se nachází v jeho domovině, ať už se jedná o jídlo či bylinky. Když člověk žije několik generací na jednom území, bude jistě adaptovanější na tamní zdroje spíše, naž na ty, se kterýma se nikdy před tím nesetkal.

Myslete na to.
John.Mall
citace:
Původní příspěvek od Spicoli
vepřové sádlo je pro lidský organismus nejpřijatelnější živočišný tuk a je přirozeně nejvstřebatelnější pro lidskou pokožkou. Je možné, že někteří citliví jedinci na něj mohou mít alergii, ale to už budou mít alergii vesměs na kde co, jako třeba v lékařské vazelíně rozpušťěné nějaké příměsi (vyvařené konopí). Takže bych se toho nebál. Jen dát pozor od koho kupujete, většina kupovaných sádel může obsahovat stabilizátory, které sice chrání sádlo před degradací, ale mohou způsobovat alergie! Proto je dobré znát zdroj a kvalitu sádla.

A k těm palmovým a kokosovým tukům... nechci tu vystupovat jako moralista, ale zvýšená poptávka po těchto surovinách neblaze působí v jejich domovině a nejen tam na celý ekosystém rostlin a živočichů. Kůli nově vznikajícím plantážím se vypalují tamní pralesy a vysazují se palmy. Dál a dál a dál, jen aby jste si to tu mohli koupit!

Navíc člověku nejpřizpůsobivější věci se nachází v jeho domovině, ať už se jedná o jídlo či bylinky. Když člověk žije několik generací na jednom území, bude jistě adaptovanější na tamní zdroje spíše, naž na ty, se kterýma se nikdy před tím nesetkal.

Myslete na to.



Já dávám leta sádlo doma škvařené a nema problema, pokud je mast udělána pořádně, není vůbec cítit jako sádlo a vydrží velmi dlouho i při pokojové teplotě. Kokosový či palmový mi přijde moc drahý, ale když čtu co píše Spicoli, mám chuť si na letošek pár kousků koupit, když už vykáceli tydlencty pralesy, ať z toho něco mají, ne?
Dan.Bass
A co říkáte na mast vyrobenou pouze z domácího sádla a zbytku Fénixových slz (tímto sádlem jsme "vymyli" hrnec, kde se předtím vařily)? Sádlo má klasickou zelenou-okrovou barvu a navíc hlavní výhoda této mastičky - je poživatelná.. ;)
fananek7
Samozřejmně použitelné,raději nezkoušej požitelné :D !!!
aresek
tak jsem mrkl na tetu Heureku.cz a vyplivla mi žlutou vazelínu mogul: http://www.olejecz.cz/vazelina-zluta

-> kilo za cca 120,- Kč a věta ,,Vazelína pro potřeby kosmetického a farmaceutického průmyslu." se mi líbí:))

následoval odkaz: http://www.okoil.cz/zbozi_akce-1114490180.html ale nevím jestli to je ta samá vazelína a ne na auta a podobně.
Hlava
Je děláte to z hroznejch věci :p: , mám od kamaráda mast kterou mi dal a tu dělal z bambuckeho másla ktery mu poslal kamoš z afriky nebo odkud a on to z toho dělá , no mast se v podstatě okamžitě vpije do kůže ...a samozřejmě funguje super a velmi pěkně voní . :D , což některý vazelíny jsou fakt vazelíny :p: tady se to prodava uz jako kosmetickej připravek , http://www.kokosovy-olej-bio.cz/akn...maslo-BIO-250ml , i když tvrděj že je to 100% , je to sic palka ale myslim že by se to dalo sehnat i levnějc , čau Hlava
John.Mall
Našel jsem asi nejlevnější kokosový tuk, tak se podělím.

http://www.dobrykolonial.cz/Mydlar/...k-10-litr%C5%AF
aresek
Zdravím komunito, snad jsem se nepřehlíd, ale nic podobného jsem neviděl co se dnešní doby týče. A tak se vás chci zeptat na cenu ve vašem okolí za kilo lékařské vazelíny na mast. Chystám se dělat větší množství, ale dávat 250,- nekřesťanských korun u nás v lékarně se mi fakt nechce!...A tak se ptám na vaše zkušenosti a poznatky? Kupoval jsem pár let zpět a stála kolem 100,-. Tak mě to zdražené celkem pozastavuje.

Popřípadě i bambucké máslo či kokocový tuk.

Díky moc, snad se něco kloudného najde.
John.Mall
Co tohle?
code:
http://www.dobrykolonial.cz/Mydlar/187-Kokosov%C3%BD-tuk-10-litr%C5%AF
aresek
Tak mi dneska dovezli všechny tři suroviny,takže se můžu dát do díla:) jinak zatím nejpřijatelnější je asi kokosový tuk-je tuhý,ale když se dá na prst, tak se roztaví, bambucké máslo je tuhé pořád a palmový tuk je jak řidká vazelína...napřed jsem chtěl udělat tři druhy, ale nakonec asi budu kombinovat-ještě si to musím pořádně rozmyslet všechno:) jinak s tím obchodem spokojenost totální,komunikativnost,vstřícnost,prostě fajn:) jen pak ještě převážím celkovou hmotnost,mají tam uvedeno +- 5g, tak jestli to není jen - :D pak budu informovat jak budu dál u postupu:)
stick
http://www.dobrykolonial.cz/Mydlar
fananek7
Nazdar po dlouhé době!
Během této chvilky jsem vyrobil několik kol kvalitních konopných sádel kopuvaných v nejlevnějších obchodech.
Koupil jsem obyčejném Tescu-Tesco sádlo a spokojenost uživatelů je maximální a pokud se skladuje v ledničce tak nepodléhá zkáze.
Nejvíce si lidi-hlavně důchodci pochvalujou účinky a snadnou roztíratelnost.
Jinak do toho palmového oleje 1:1 bych taky šel a určitě to někdy vyzkouším....
Tak mastem zdar! :D
aresek
čágo bélo...tak teď se ukažte odborníci:)
udělal jsem teda postupně každou zvlášť, ale pak jsem smíchal zbytky dohromady (jedna 5l sklenice) že udělám mast z bylinek. pak jsem to nechal na chodbě a palmový tuk neztuhl a tím pádem ani ta směs s bylinkama...:-/ je prostě tavitelný už při nízké teplotě. tak co teď s tím? naředit to, ale čím? nejtvrdší mi připadalo to bambucké máslo,tak tím? a nebo vazelínou? sádlem?...
help i need somebody!!! :))
John.Mall
včelí vosk, nebo lanolin?
aresek
hmm...taky zajímavá možnost, jen by mě ale zajímalo co to udělá v praxi. jestli se to vůbec spoí a popřípadě jestli se to pak při zpětném tuhnutí neoddělí zase na své vrstvy...
John.Mall
Já použil včelí vosk a spojilo se to, ovšem se sádlem, nikoli s tím co tam máš ty, ale nemyslím, že by to měl být problém.
aresek
tak snad v pátek ho mám doma:) vzal jsem kilo vosku,tak uvidíme...jen nevím jestli ho dát hned, když tam jsou ještě suroviny a nebo až to pak přecedím,tak to jen zahustit?
aenema
aresek jak to dopadlo?
John.Mall
A co říkáte na použití kakaového másla?
aresek
čágo bélo :) čekám na usušení pěkných venků,ať to konečně můžu dokončit, strašně se to letos táhne...jinak voskem zahuštěno(možná zase až moc:D) ale uvidíme až tam bude vše co má být a pak jak to zcedím...maximálně to pak ještě doředím vazelínou nebo tím palmovým tukem na požadovanou konzistenci:) počítám, že tak do měsíce je hotova-konečně.
aresek
a ohledně toho kakaového...nejsem si teď úplně jist, ale myslím že to je ten samý ,,problém" jak palmový tuk. že se taví již při pokojové teplotě. ale tak smíchat to s něčím a nebo to pak zahustit a myslím že by neměl být problém:) a snad by to mělo i vonět:)
kammo
Planujem masticku z bravcoveho sadla...koli vacsej trvanlivosti chcem pridat nejaku silicu...najskor eucaliptus a borovica pripadne mata a gafor.Vo vseobecnosti su silice a gafor ucinne antibakterialne latky.Aky je vas nazor...spoji sa to,bude to fungovat proti starnutiu masti?
John.Mall
Jasně, ono už kolikrát stačí, že je v té masti hromada látek z toho konopí. Hrozně ale záleží na kvalitě sádla.
kammo
No sadlo bude domace zo zabijacky a z vnutornrj casti svine :)
John.Mall
Vnitřní nebrat!
kammo
Precoo?...vraj sa niekedy na tieto ucely pouzivalo vnutorne bravove sadlo.........???...trochu viac ho citit ale to by nemal byt problem.
John.Mall
Trvanlivost je mizerná, ale je to tvoje věc a s tím kafrem atd. to bude asi bez problému.
Sorry píše mi to rychleji než myslí.
kammo
Pogooglil som a vraj vnutorne je lepsie konzistenciou a takisto koli najmladsim tukovym bunkam...no neviem.S tu trvanlivost mozno vyriesi pridavok silic a gafru a takisto je samozrejmostou skladovanie v ladnicke pripadne mrazaku
fananek7
Neni nad pravé prasečí sádlo,je přírodní a skvěle se roztírá.
Aby se nekazilo tak pokud se používá tak se skladuje v ledničce a pokud ho je více tak na mražák.
Rozhodně to je lepší než ta chemická sračka vazelina.
A co se smradu týče,tak to je pro nemocné a pokud to má pomoct,tak je to snad jedno,ne?
aresek
jojo, dělá se normálně z vnitřního, johny se asi jen trochu sekl:) nicméně ze sádla už nikdy...vazelína to samé...půjdu už jen přírodní cestou a to - bambucké máslo, kokosový a kakaový tuk:) nechává nemastný film, krásně se roztírá a vsakuje. je to sice na nemoc, ale když to jde i jinak,tak proč to dělat ze sádla? hodně lidí co znám, tak ze sádla nechce, ať už kvůli pachu, tak konzistenci a skladování...
John.Mall

A ještě jeden odkaz http://www.ekokoza.cz/eshop/Vyroba,...i/Oleje,a,tuky/
aresek
čau čau čau, tak aby jsem to nějak ukončil, tak nakonec všeechno v pořádku, s voskem to ztuhlo tak akorát, takže spokojenost...nakonec jsem ještě objednal nějaké tuky,tak jsem zkusil i ten kakaovy, a je asi nejtužší ze všech použitých:) ale možná to jen klamalo, protože toho bylo jen 400ml balení, ostatní 3000...do bylinkové jsem přidal ještě takový ten olejíček na aromateripii, divokou višeň a krásně to voní:) takže díky za rady a tady ještě pokud někdo dělá ve větším, tak : http://www.lekarna.cz/kelimek-s-vic...100ml-50ks-spv/ bral jsem 8 balení a tím doprava zdarma, víčka zatím sedí, uvidíme jestli se nějak nepohnou:) tak se mějte

na fotkách 1. čistá 2. bylinková. jsou čerstvě nalité,tak ty barvy se ještě stáhnou:) do medova a světlezelena:)
Yára
citace:
Původní příspěvek od P@ulex
Mno nic proti sádlu nemám, ale doporučil bych udělat mastičku z palmového nebo kokosového tuku.
Cena palmového je 250g/45-55kč
Cena kokosového je kolem 80-90 kč (prodávaj to ve sleničkách, ale nikdy jsem si nevšiml kolik toho je, odhadem tak kolem 250g)


Oba produkty jsou čistě přírodní bio, dají se koupit ve zdravé chálce.
Jestli je někdo proti mému názoru nechť se projeví :)


Vepř. sádlo pro lékárny s atestem najdeš tady
Unguentum simplex 500g Fagron, dá se objednat na internetu.Cituji:
"Farmaceutická surovina dodávaná výhradně s kvalitativním certifikátem Státního ústavu pro kontrolu léčiv Praha." Cena cca 225,-Kč
Yára
citace:
Původní příspěvek od fananek7
Neni nad pravé prasečí sádlo,je přírodní a skvěle se roztírá.
Aby se nekazilo tak pokud se používá tak se skladuje v ledničce a pokud ho je více tak na mražák.
Rozhodně to je lepší než ta chemická sračka vazelina.
A co se smradu týče,tak to je pro nemocné a pokud to má pomoct,tak je to snad jedno,ne?




Vepř. sádlo pro lékárny s atestem najdeš tady
Unguentum simplex 500g Fagron, dá se objednat na internetu.Cituji:
"Farmaceutická surovina dodávaná výhradně s kvalitativním certifikátem Státního ústavu pro kontrolu léčiv Praha." Cena cca 225,-Kč
Zdravím chtěl bych se zeptat,šlo by místo klasické vazelíny použít bambucké máslo _? nebo ho mám použít jen jako příměs _?

V podstatě ani nemám tušení jakou to má konzistenci poradí mi prosím někdo_? nechci objednat půl kila jen abych zjistil jak to vlastně vypadá jak se to vstřebává a jak roztírá..

Má s tím někdo zkušenosti_?

Děkuji
aresek
čao, mi se osvědčilo dávat spolu s vazelínou - lepší konzistence, vazelína udrží chvilku mastný film,máslo se rychle vstřebává...při pokojové teplotě je máslo tuhé, při nabrání prstem se začne pomalu tavit, ale mám i čistě masti jenom z másla a taky lidi berou...100 lidí 100 chutí. někdo dělá jen z vazelíny, někdo jen ze sádla,...někdo smíchá vše co jde :) takže záleží čistě jen na tobě a co od toho očekáváš :)
stroh
Pánové, tak sádlo je dobrá surovina. Pracoval jsem v Holandu na jedné farmičce, kde jsme připravovali extrakty z konopí a do mastí se nám nejvíc osvědčilo sádlo. Ostatní ingredience jako palmový či kokosový tuk jsou taky v pohodě, ale zase zatěžují zbytečně prostředí, takže jsme je používali jen minimálně. Sádlo jsme brali od farmáře a čistili ve speciálních ultrazvukových vanách aby nezapáchalo. Masti z toho byly opravdu vynikající.
aresek
na trochu oživení...hodlám se k další domácí várce, tak jsem objednal 10l kokosového tuku za 789,- bambucké máslo kg za 289,- a u nás v lékárně si nechal objednat vazelínu, čistá i žlutá, 7 kg za 1.200,- tak koncem příštího týdne se můžu dát do práce :) jen čekám na suroviny, zatím mám igelitku listí a pak doufám rodinný příslušník zase dodá(loni 2 kg) svého výpěstku :) jak jste na tom s cenama vy? dělali jste průzkum cen?
redyth
Víc jak 5 let dělám masti většinou jen z bílé vazelíny. Řeči, že žlutá je lepší je modle mě naprostá blbost a je to úplně jedno. Zkoušel sem i čistě z kokosovýho tuku, ale pár lidí na něj mělo alergii, tak sem s tím přestal. Bambucký máslo je super, ale jedině nerafinovaný bio. Po všech pokusech sem zůstal u vazelíny a všichni jsou spokojení. Hlavně jsem nenarazil na nikoho, kdo by měl na ni alergii, což je pbzvlášť u atopiků dost problém.
Ceny tady snad nemusím psat a každej asi zná google.cz
Na vaření mastí nic není, je to raz dva hotový a zvládne to každej. Vařit pomalu, radši delší dobu. Voda je naprosto zbytečná. Kdyby jste měli nějakej dotaz, tak pm
Yára
Pokud si zadáte do vyhledavače strýčka G. "Adeps suillus" vepřové sádlo pro lékárny na masti, které se připravují magistraliter.
frek
Čau,

Tak je načase, abych udělal mastičku. Když jsem před dvěma lety kupoval u Dr. Maxr 1,1kg žluté vazelíny, dal jsem za to asi 190,- Teď chtějí za 900g 253kč. Celkem nekřesťanská cena.

Nemáte někdo tušení, kde ji sehnat o něco levněji v Praze? Mocný google moc nepomáhá.

Dáky, frek.
Time
redyth: žlutá je "lepší" , protože není bělená ...něco jako s cukrem ;) že by byla znatelně lepší otom to asi nebude ,ale proč nekupovat něco co prošlo byť jen o jeden kontakt s chem. prostředkem méně ,když to jde...
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Time
redyth: žlutá je "lepší" , protože není bělená ...něco jako s cukrem ;) že by byla znatelně lepší otom to asi nebude ,ale proč nekupovat něco co prošlo byť jen o jeden kontakt s chem. prostředkem méně ,když to jde...


Třeba protože na "nebělenou", žlutou vazelínu můžou mít lidičky alergickou reakci. Záleží potom pro jak moc širokej záběr známejch mast vaříš...
Time
to zedy : a opravdu je alergická reakce vázáná jen na žlutou vazelínu ? Mě když někdo říkal o alergii na vazelínu ubec se nezmiňoval/neptal z jaký vařím já . Prostě ji nechtěl ... zkusím otom pohledat nějaký info . Protože co jsem slyšel tak spíš opak -že žlutá by měla být vice friendly k pokožce než bílá ;)
redyth
Podle mě je úplně jedno jestli je bílá nebo žlutá. Mast ode mě mělo za celou dobu stovky lidí a za celou dobu nikdo nic neřekl. Spíš byly větší problémy, pokud jsem vzal místo vazelíny bambucký máslo nebo kokosový tuk
Time
to redyth: to buď jedině rád že nebyly problémy ;) mě tedy taky nikdo nekamenoval ,ale bude to asi tím že lidi kteří mají problémy s pokožkou mají už zkušenosti s vazelínou skrze masti od doktora kde se vazelína používá jako nosič standartně...stejně je ,ale divný že mají bílou i žlutou ne :p ?
redyth
mě spíš přijde zvláštní ,že většina lidí pyskuje na bílou vazelínu, protože to někdo někde napíše a najednou je guru. Mám v rodině farmaceutickou laborantku, která připravovala léky a masti více než 15 let v lékárnách a nikdy nepoužila žlutou vazelínu. Všichni používají jen bílou. Všechny věci s ní konzultuji a řekla mi pravej opak, že bílá vazelína by měla být kvalitnější pro přípravu přípravků ve farmacii. Podle mě je to u konopné masti jedno a to moji mastičku na sebe mazalo a maže x atopiků, lupenkářů a dalších a žádnej problém :-)
Jaguar
Ahoj všichni.
Kdybych se měl vyjádřit jaké médium použít, já osobně jsem odpůrce všech vazelín a jakýchkoliv chemických či ropných produktů jakou vazelína bezesporu je. Jediné pro mě nepříliš podstatné výhody vidím ve stabilitě a snadnosti zpracování a v tom že na ní není alergie, ale vše jde vyřešit přírodní cestou a pak také pochopitelně nízká cena.

Masti a krémy pro vlastní potřebu, příbuzenstvo a příbuzenstva příbuzenstev připravuji pouze z přírodních olejů a másel v bio kvalitě lisovaných za studena, ideálně fair trade, pokud se jedná o produkt z nějaké rozvojové země, jako třeba karité z Ghany. Matka Země nám nabídla tolik zázraků jako bambucké nebo třeba kakaové máslo, konopný olej, ricinový, kokosový, mandlový, jojobový, olivový atd atd. Esenciální oleje s léčivými účinky pro tělo i ducha.
Pokud chci v krému nebo masti např. kanabinoidy z konopí či jiné látky z jiných bylin, používám 8 týdenní šetrnou maceraci v oleji s penetračními účinky (mandlový olej,konopný olej,..) v případě konopí po 30 minutové dekarboxylaci při 120C. Jinak nepřekračuji ani teplotu 30C. V krému či masti vyrobeném pouze z vypiplané kombinace různých olejů je věc jako konopný macerát spíše doplňkem, všechny složky mají samy o sobě léčivé účinky a navíc svůj vliv vzájemně zesilují, tzv. synergický účinek. Když mluvím o krému a masti, tak nemluvím o stejných věcech, mast je (alespoň pro mě) vyrobená pouze z olejů , krém je směs oleje a vody.
Lidé mají často problémy se suchou pokožkou, a často jim mazání obyčejnou mastí nepomáhá, nebo spíš jen krátkodobě, protože je potřeba dostat do kůže vlhkost a olejem ji uzavřít, než jen suchou kůži naimpregnovat olejem. Představa krému vyšlehaného z vazelíny a vody je pro mě nepředstavitelná, pokud je to vůbec možné.

Přírodní oleje jsou také daleko méně mastné a vstřebávají se rychleji než vazelína, jsou proto uživatelsky příjemnější.

Jak jsem psal, v diskuzi ohledně vazelín se moc zapojit nemůžu, ikdyž moje první mast před lety byla také z vazelíny. Názory že je to běžně využívaná standartní farmaceutická látka a využívá se v medicíně a pro léčení jdou kolem mě jako celá západní medicína pro kterou je standartní i chemoterapie. Je to věc která by v dnešní moderní době měla být pasé a pomaličku se jím s rostoucím "greentrendem" stává.

Mír
Time
redyth: je to divný , všude píšou že žlutá je nealergení , narozdíl od bílé . Tak kde je pravda , u Tvé sestřenice ? ....

mě prostě nesedí že se ta bílá musí bělit kyselinou sírovou ... a btw před pár týdny jsem viděl reportáž o těžby síry , z 95% se pak používá pro bělení -hlavně cukru ... a je to fakt humáč . Už jen kvůli těm lidem co stou sírou musí pracovat ,ale otom jiná ...

to jaguár : teda klobouk dolů před tvými pokusy . Já jich udělal několik s jiným nosičem než je vazelína ,ale drtivá většina uživatelů chce vazelínu i když odzkoušeli jiné varianty ... samozdřejmě oleje jsou prima a pozitivně působí sami o sobě jen nevím jestli ty dva měsíce macerace stačí ... a jakmile to vezmeš horkou cestou pak je uplná blbost kupovat nějaký za studena lisovaný oleje , bambucký másla apod. ...

no ať se daří
Jaguar
Time:

Asi jiný kraj, jiný mrav :) Já jsem od vazelíny upustil už v začátku, hlavně kvůli tomu že lidem vadila ta mastnota a horší vstřebatelnost a od dob mastí se základem z bio za studena lisovanýho bambuckýho másla, nikdo už nic z vazelíny nechtěl. Mažou se stím mladý, starý, nemocný, ekzematici, mimča, pejsci a všude stejný názor (se psi jsem teda nemluvil).

Co se týče macerace, za dodržení určitejch předpokladů je 8 týdnů naprosto dostatečná doba. Jak jsem už psal na macerace používám oleje s penetračními účinky, které mají o mnoho vyšší schopnost pronikat dovnitř buňky a extrahovat látky než třeba olivový olej. Další věc je použití dostatečného množství (až 100g bylin na 1L) a neméně důležitá je příprava materiálu, musí se dobře vysušit např v exsikátoru nebo v nečem klidně doma vyrobeném se stejným efektem, a pak kvalitně rozdrtit v třecí misce na hrubý prášek, rozdíl oproti nenamletému materiálu může být při maceraci klidně 20 násobný, vzhledem k mnohonásobně vyššímu povrchu u namletých bylin. Při dodržení těhle pár bodů, 8 týdnů stačí bohatě k tomu aby se z byliny uvolnila většina látek. Jak se do oleje uvolnují látky, tak se nasycuje a další uvolnování už probíhá pozvolněji.

A co se týká teploty, psal jsem že nikdy nepřekračuju 30C, samozřejmě že by mi to pak bylo k ničemu, že je to lisované za studena. Jediná výjimka je dekarboxylace konopí při 120C a to dělám samozřejmě jenom s rostlinou hmotou před tím než ji dám macerovat, žádný cenný olej tedy nijak nezahřívám...
redyth
Jaguar: pro sebe si občas udělám něco podobnýho, ale drtivá většina známých i neznámých vyžaduje vazelínu a hlavně slyší na cenu...
Jaguar
Znám hodně bio mamin a lidí co si hlídaj co do sebe dávaj, ať už jde o jídlo nebo kosmetiku... jedna karcinogenní látka se ti dostane do těla přez želudek z jídla, druhá karcinogenní látka se ti dostane do těla skrz kůži třeba z krému z drogerie nebo deodorantu....

Ale všeobecně bych měl zdůraznit, že to o čem jsem psal se týká mastí a krémů všeobecně, tady v tom vláknu se řeší medium pro konopnou mast, já dělám totiž jenom část s konopím, v některých věcech se nachází třeba "jen" konopný olej a žádné thc či cbd nebo to nic z konopí ani nevidělo (jsou tu desítky podobně zázračných věcí)... je pravda že thc je při vyšších koncentracích dost dráždivé v kombinaci s rostlinnými oleji a másly a je pravda že v některých případech přišlo místo úlevy, ještě větší svědění (což může být známka úzdravy ale pokud to celou léčbu sabotuje a znemožňuje...)... například použít jako medium holý kokosový olej se mi vůbec neosvětčilo , sám o sobě kůži trochu vysušuje a v kombinaci s thc pěkně štípe, prakticky nepoužitelné..kdysi jsem si vyrobil asi 5ml mastičky z kokosového oleje a 1g hašiše, opravdový koncentrát (odhadem 4% thc ve výsledném produktu) vypotřeboval jsem tak půlku a vyléčilo mi to nezahojenou odřeninu, kterou jsem měl v třísle skoro 4 roky a nemohl se jí zbavit, ale když jsem se tím mazal, tak jsem si musel beze srandy dát roubík do úst a 5 minut skákat po pokoji jak to šíleně štípalo a svědilo, to jsem znal zatím jen vazelínu a kokosový tuk, dnes už bych se tak nemučil...

Je pravda že vazelína má flegmatizující účinky, možná je to i tím pomalejším vstřebáváním. Pro člověka kterého to moc nezajímá, chce si vyrobit účinnou konopnou mast na první pokus, je vazelína pořád asi nejlepší volba... protože vyrábět něco čistě přírodně a navíc třeba z 10 surovin (oleje, másla, jíly, vody, přírodní konzervanty,...) je především metoda pokus/omyl a zabere hodně času, přemejšlení, zkušeností a taky materiálu aby se vyvinulo něco suprového i uživatelsky, co je čistě příroda... mě to baví :)
redyth
mě to taky baví, ale při tom množství, který měsíčně vyrobím nemůžu dělat několik druhů po malým množství.
Pro sebe a rodinu dělám i opalovací krémy, balzámy, čistící vody, šampony a další. Vše 100% přírodní.
Kokosovej tuk si vyprosilo pár lidí, tak sem jim několikrát mast vyrobil, ale stejně se vrátili k vazelíně. Se štípáním nikdy problém nebyl, spíš s vysoušením. Bambucký máslo mě vyhovuje docela dost, ale víc se přikláním ke kombinaci s oleji - přesně, jak píšeš. Nebo úplně něco jiného, třeba balzám, který se co nejrychleji vstřebá. Ale záleží, na jaký problém se má co použít
John.Mall
Jo nad olejem jsem taky přemýšlel, jen nevím co použít jako emulgátor, xantarovou gumu? Sojový lecitin, nebo něco jiného?
Dr_paradox69
cus,nevite nekdo jak je to s kokosovym tukem?dosel mi a je docela dost tuhej,spis uplne tvrdej,ale ihned pri kontaktu s prstama se rozpousti na olej...cetl sem tu ze je ridsi jak sadlo a ze je dobry do neho pridat vceli vosk.Je to vubec mozny pridavat to do tak tuhe masti?nechce se mi to nicim rezat,chtel bych nechat jenom ten kokostuk...
nikolaj 01
Mám ho taky, funguje i bez přísad skvěle... takže ho používám samotnej.
Kdyby si chtěl něco přidávat nahřej ho nad 40stupnů ,ale řikám i samotnej je lepší než jakákoliv mastička z drogérie/lékárny...
Dr_paradox69
taky se mi to zda velice dobre po blizssim prozkoumani a taky uz to tavim a pecu...:-Ddam do vzorku ten vosk,uvidim co to udela,je toho docela dost,jeden kyblik sem si nechal na smazeni a kuchynske pouziti,zadna pachut,zadnej smrad...nejkvalitnejsi mazivo co sem videl...vazelina si k tomu nemuze ani cuchnout!
Time
...taky jsem byl z kokosovýho tuku nadšeney ..., do tý doby než jsem poznal jak vysušuje pokožku . Teď ho ubec nepoužívám a nikdo se po něm ani neptá ...
redyth
Párkrát sem kokosovej tuk používal na masti, ale po pár měsících jsem od něj dal ruce pryč. Jak píše Time, dost vysušuje, což je naprosto nevhodné u atopiků, lupénkařů a dalších. Další věc, která mě nevyhovovala byla teplota tání. Pokud jsem do kokosu nepřidal větší množství vosku, abych mast zahustil, při trošičku vyšší teplotě se rozpustil. Když jsem posílal masti poštou, rozlily se a tomu se nezabrání téměř nijak. Opět sem se poté vrátil k vazelíně a pro ty, kterým vadí mastnota, jsem vyrobil hydratační krém, který se rychle vstřebává, přidávám do něj i vitamín E, panthenol a koenzym q10. Plno atopiků si jej hodně chválí, stejně jako ženy, který jej používají denně a při použití přírodního konzervantu a dalších látek je velmi vhodný na citlivou pokožku
redyth
John.Mall - sojový lecitin je nejvhodnější :)
nikolaj 01
Atopickej ekzem mám a pravě že během 14 dnu se mi to prakticky zahojilo což v době kdy se topí (suchej vzduch) nevídaná věc.. Každopádně mastičkář nejsem ,ale když to srovnám z tím co mi cpali v lekarnách (vetšinou chcanky s glycerinem) zlepšeni to je bezesporu.
Uvidíme jakej bude další průběh.
John.Mall
Já jsem koupil tohle:
citace:
http://www.eshop.ekokoza.cz/vyroba-mydel-a-kosmetiky/emulgatory/emulgator-voda-v-oleji-za-studena.html


A konzervant Vitamin E
redyth
Zkus i ten lecitin, je při přírodní formě naprosto nejvhodnější. Vitamín E přidávám taky, ale konzervant dávám přírodní také, ale samotnej vitamín E mě nestačil a stejně to plesnivělo po nějaké době
bruno.kudrna
Zdravím
Sádlo-Je pro naši pokožku dobře vstřebatelné.Efekt promaštění je nespornou,ovšem jedinou výhodou.
Ono to tak nějak fungovat bude.Konopí tak nějak funguje vždy.Tato mast má krátkou životnost,navíc pokud jdete cestou složitějších receptů
například zahrnující alkoholové kvašení(od paní buschky),sádlo je nepoužitelné.
Vazelína-Je ropný produkt podobně jako nafta nebo benzín.Není na ní nic vyloženě smrtelně jedovatého ve vztahu k použití na lidské tělo.Její molekuly sou velké,prozo lze jako velmi pozitivní označit
efekt pozvolného uvolňování přidané účinné látky do kůže.Trvanlivost je skvělá konzistence také.Pro užívání při kloubních problémech je skvělá.
Vazelina je silně komedonní,ucpává pory.Při dlouhodobějším užívání se kůže sama vzdá samohydratační funkce.Pokožka stižená lupénkou,atopickým ekzémem či chronickou dehydratací je používáním vazelíny
ještě více ničena.Takže na klouby ano na kožní problémy ne.
Bambucké máslo-Je ryze přírodní surovina.Je vskutku bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny především A,D,E,F.Maslo působí antibakteriálně a protizánětlivě.Je velmi dobře snášeno citlivou pokožkou.Dá se použít na běžnou hydratační péči
i k ošetření podráždění,popálenin,atopických ekzémů,lupenky dermatitid,suchých opruzenin atp.
Výhodou je relativně rychlé vstřebávání.
PS:čerpal sem ze soft secrets číslo 5/2014.Pro domácí mastičkáře cenné rady na www.delibutus.cz.Získáte tam nějaký rady plus tam můžete koupit různy věci jako kelímky atd.
A dokonce i sušené konopí(povolená odrůda finola).
Ať se daří......
Zdárek:sun:
Dr_paradox69
ja sem nasel ze kvuli tomu vysusovani se do toho da pridat trocha konopnyho oleje(nebo arganovyho) aby to nechavalo ten mastnej film,pac ten kokos se fakt rychle vstreba...a jako konzervant a antibakterialni cinidlo je pre dobrej olej z jader grepu...sice je drahej jak nechces ale dost o tom uvazuju...
Pixxel
Zdarec,

má někdo nějaké zkušenosti s konopným Ghi použitým jako mast? Kdysi jsem měl udělané konopné Ghi ale to zmizlo vnitřním použitím rychleji než se to dalo zkusit jako mast.
Masti zatím dělám ze sádla a trochy včelího vosku. Sádlo moc dlouho nevydrží a tak mě napadlo dělat masti z Ghi, které samo o sobě v lednici vydrží mnoho mnoho měsícu.

Jako + oproti sádlu vidím v dlouhé době trvanlivosti a větším potencionálním použití ve vaření. Jako - větší cenu nákladů a více práce. Podle mých zkušeností je vstřebatelnost kůži u obou surovin identická.

Jak to vidíte vy?
John.Mall
A protože má žena vlastní parádní lupenku, vyráběl jsem jí mastičku konopnou, tu ze sádla, jindy třeba z kokosového tuku.
Moc to nepomáhalo, kromě toho kokos tuku, to bylo ještě horší.
A protože se blíží její narozeniny a já jako hodnej manža, co na ni myslí kudy stojí , koupil jsem olejíčky a emulgátory i nějaký ten konzervant se našel.
Naštudoval postupy , použil německé kalkulačky, všechno vydesinfikoval, a hurá, pořádně odvážil a mixoval mixérem ponorným.
Krásně to tuhlo, jeje to bude krém, ještě trošku vody a už je to hotovo.
Jenže ouha, najednou je z toho jen kalná mastná voda dobrá tak do hajzlu.
Litr v piči .

Bych se na to VYSRAL! a tak prásk do TOHO! a je blivajzu plná kuchyň.
inpeerson
Zdravím,

chci se zeptat jestli to vepřové sádlo není cítit?
Chápu že to je lokální produkt, ale i tak.

Díky
John.Mall
Pach, či vůně sádla byla vždy potlačena vůní konopí. Alespoň tak to bylo u mě.
Zuzkanka
Vepřový sádlo je fajn, pokud nekomunevadi, že si na sebe maže vyskvarenyho cunika. Pokud můžu doporučit tak macerat konopi dělat v bambuckem másle. Kokosák má iritativni účinky a může na něj být reakce.. Bambucke málo obsahuje hodně kyseliny stearove, má vyšší teplotu tan a je odolné vůči zluknuti.. Jak to dělávaly babičky.. Sadlo v hrnci na kamnech (popřípadě bambucke) a prostě průběžně zahřát a nechat vytuhnout a opakovat.. Může se třeba macerovat v troubě na 70°C, pokud doma nemáte kamna 😂
Zuzkanka
citace:
Původní příspěvek od Zuzkanka
Může se třeba macerovat v troubě na 70°C, pokud doma nemáte kamna 😂

Zapoměl jsem napsat že vždy cca 8hod,nechat vychladnout a pak zase zopaknout.. Aspoň 3x p sobě.
Dělají takto holky maceraty místo stání na šunku, kde je vyšší náchylnost na zluknuti
thaavi
Teď o víkendu budu finišovat s konopnou mastí v sádle a kokosovém tuku, ještě mi zbyl nějaký materiál, který jsem naložil a povařil v olivovém oleji. Bude to asi pěkně silné. Máte někdo nějaký tip, jak to využít?
Pixxel
Konopné pilule/čípky?:)
thaavi
citace:
Původní příspěvek od Pixxel
Konopné pilule/čípky?:)


No proč ne, měl bys recept jak na to?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma