Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Začínám 1st grow a tak se chci raději prvně zeptat. - Klikni zde pro originální téma
Předem zdravím !
Rozjiždím si svůj první indoor a grow vůbec takže bych byl rád kdyby ste se aktivně zapojily a klidně i něco poradili.:D

Prvně jsem chtěl jet PC case ale nakonec jsem se rozhodl pro mikrokýbel.
Lampa:1x úsporka - 23W(http://www.kupzarovky.cz/megaman-ko...0223-p-747.html)
Větrání:2x pc větráček - 80mm(http://www.exasoft.cz/pridavny-vent...-f8_d48012.html)
Rostlinka:chtěl bych 5x Speed Quen (http://www.mandalaseeds.com/cz/Catalogue/Speed-Queen) případné odkazy kde ji mám koupit :bounce:
Substrát a hnojka: bohužel vůbec nevím takže když tak odkazy dole :leaf:
Fólie:nejspíše milar
No a jinak by to mělo vypad nějak takhle:http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=46778&perpage=16&pagenumber=1 :winner:

Za případné rady o zlepšení předem děkui, hl. prosím o ty rady o semínkách a hnojení.

Jinak ať to roste :frog:
šapša
No problém Mandaly je ten,že na půl roku zavřou a neprodávaj nic jak kdyby všeci frčeli jen out. Otviraj každej rok k 1.1. Co jsem tak koukal tak jsou vyprodaná semínka Mandaly i u jinejch třeba Dr.Chronic jinde třeba Seedsman je zas nevedou co naděláš Mandalaseeds jsou relativně nová banka. To světlo bude slabý to tam můžeš svítit pomalu svíčkou hodně zdaru.
krast
Pokud chceš ject něco takhle malé a mít z toho něco, tak to chce více světla. Jinak si projed nějaké fotky zde https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=65545 inspiraci tam snad najdeš.

Ze semínek to nemá cenu, to by bylo mnohem těžší.. Řízky jsou ideální volba. Ale jestli máš místo a nemusí to být nějaký utajený grow, tak kup větší světlo. Např. 150W sodík. Je to jen na tobě :D
No z těch řízků by to bylo nejideálnější, ale nevím kde sehnat.

Jinak jestli jste se dívaly na ten Jimmyho kýbel tak on tam jede jen 2*20W :D
Maximálně bych bych mohl koupit 2x ty úsporky 23W(http://www.kupzarovky.cz/megaman-ko...0223-p-747.html)

Jinak bude to utajenej grow a na sodíkovky bohužel není kasa.

Jinak prosím doporučení ohledně těch hnojiv a substrátu.:help:
Za odpovědi předem děkuji.

Jinak ať to roste :frog:
Šlajs
Dylyno, fakt s vychytej aspoň tu 70W
jukni, co vytvořil šéf Groweru
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=5

ani cenově to není až tak bolestivé, stačí propátrat bazar
http://grower.cz/forum/showthread.p...B70W+%2Bkomplet
HurricaneGeorge
2 Šlajs: bazar jako host nevidí

2 Dylin: určitě jak radí Šlajs tak vychytej 70W HPS (dá se i vertikálně), nebo srovnatelnou CFL 125W RED. Koukni se na mé téma (hned pod příspěvkem), dost jsem se rozepisoval a popisoval ohledně výběru komponent a materiálů na stavbu boxu.
krast
Jen by mě zajímalo, jak to chceš utajit. Větráčky budou trochu slyšet, kýbl musí být někde schován, potom to začne být i trochu cítit atd.
HurricaneGeorge
tak ten smrad lze vyřešit vyrobeným filtrem ze svařovacího pletiva, punčochy, trochu aktivního uhlí a silného PC ventilátoru, teď zrovna stavím dva pacháče, použiji ventilátory SUNON 12VDC 120x120x38mm 200m3/hod 45dB za 200,- za kus. Nic nemožnýho.
Kýbl lze pak schovat do skříně a pochybuji že bude něco slyšet nebo cítit;).
U mě to jistí půda :D

Jinak na to HPS asi ne, a jakou CFL bys doporučoval ? Co se ti na té moji nelíbí ? :D
Tak kdybych jel 2x úsporka - 23W(http://www.kupzarovky.cz/megaman-ko...0223-p-747.html)

Prosím pište i něco o těch hnojivech a jaké seeds by jste doporučovali
Předem díkes.

Jinak ať to roste :frog:
HurricaneGeorge
semena určitě jako 100% indiku nebo hybrid převážně indika. nejlepší by byly řezy ale pouze pokud máš jistotu jejich původu...

jinak ta tvoje úsporka má svítivost 1550lm, dohromady tedy 3100lm při spotřebě 46W. to je účinost 67lm/W.
Oproti tomu CFL ELEKTROX 125 RED svítivost odhaduji na 8000-9000lm, reálná spotřeba bude tak 100W. účinost tedy 80-90lm/W. (odhad vychází z informace ohledně CFL Elektrox 250W RED 19500lm - s nižší watáží se snižuje účinost).
šapša
Hmmm jo máš pravdu v tom kýblu to roste no a co jako? Pěstuješ pro kořeny,stonky bo snad listy? Potřebuješ světlo na květ v tom threadu nějak květ nevidím a ten květ i kdyby tam nějakej se vytvořil a to neberu v úvahu,že bude hodně řídkej tak mysli na to,že po usušení bude tak možná v nadsázce pětinovej o proti původnímu cos seknul a to mu ještě hodně fandím. Ten substrát a hnojky, chlape z Tebe to vše leze jak z chlupatý deky neřekls rozpočet :) zkus zahradnickej substrát do toho trochu perlitu,ale jde to i bez něj hnojky z těch levnějších Vuxal super nebo si připlat za Plagron grow a bloom kytky si vloni mlaskaly. To světlo ještě přehodnot. GL ;)
Tak ok už se štří na tu úsporku co psal HurricaneGeorge :afro:
Jinak myslíš že bych tu samou úsporku na rúst ?

Rozpočet není, ale bude hodně omezenej. :D

Jinak k těm hnojivům myslíš že by stačilo:
1x Plagron Alga Bloom 250 ml
1x Plagron Alga Grow 250 ml

Jo a jakou rostlinku by jste doporučovali pro ten můj první grow a indoor vůbec ? :D

Jinak ať to roste :frog:
šapša
Kup aspon 500 ml stoji o 70 kč víc jesli neseženeš ty řezy tak tady je brněnskej GS a maj tam Mandalu ;) http://www.my-garden.cz/
krast
Jinak ,úsporka plug and grow 125W má 33cm, toto asi nebude nic malého. Tudíž by chtělo v kýblu pěstovat se zářivkou zavěšenou vertikálně. A opravdu si sežeň řezy, pro tebe je to ideální volba.
HurricaneGeorge
Taky doporučiji jed vertical, neni to nijak těžký.

Co se týče hnojiv tak můžeš použít Bcuzz od ATAMI
Bcuzz Bio A 1l 125Kč
Bcuzz soil B 1l 125Kč
ATA PK 13-14 1l 250Kč
Okey lidi. Tak posledních pár otázek snad :D

1) Bude mi stačit i na růst ta úsporka CFL ELEKTROX 125 RED .
2) Jakou genetiku by jste mi doporučily ? Já osobně přemýšlel o SPEED QUEN . Jestli doporučujete jiné sem s něma :bounce:

3) U té hnojky ale asi pojedu Plagron Alga Bloom 500ml a Plagron Alga Grow 500ml , slyším jen samou chválu. Nic proti ale plagron je podle mě plagrom :baby:. Měl bych k těm 2 ještě něco dokoupit ?

4 Když bych měl semínka nebo by se našli případně řízky(asi se regnu tady na Growu) měl bych to nechat prvně zakořenit v RW kostkách ?

Jinak kdyby ještě nějáké doporučení tak pište ;)


Jo a ať to roste :frog:
šapša
Regni se a kup řezy bude to jednodušší a genetiku každej tu preferuje něco jinýho záleží na Tobě. Ty hnojky,je to u všech podobný já měl letos B-cuzz a taky spokojenost však koukni na můj thread s žádnou značkou neuděláš chybu. Ten plagron je jednosložkovej tím pádem neuděláš chybu ani omylem na květ tam jen plácneš bloom. B-cuzz je na růst dvousložkovej a na květ tam ještě přimícháš to PK. Já se letos trochu při míchání B-cuzzu zakecal a ted nevěděl jesli jsem tam fláknul A+B složku nebo ne jsou bílá a červená no samozřejmě že jsem tam dal jen červený A :D,ale v pohodě pro jednou se nic moc nestalo. Kořenit můžeš v RW nebo v Jiffě záleží v jakým mediu budeš pěstit.
Ještě jednou vám moc děkuju za rady :baby:

Takže nakonec to bude vypadat takhle:
Lampa: 1x CFL ELEKTROX 125 RED
Hnojka: 1x Plagron Alga Bloom 500ml a 1x Plagron Alga Grow 500ml
Fólie: milar
Substrát: zahradní + perlit

U té lampy se chci zeptat jestli to bude stačit i na růst, stejnak bych to na moc dlouho nenechával takže ??

Ať to roste :frog:
HurricaneGeorge
2 Dylin: Myslim že lampa bude dobrá i na růst...
Ohledně toho substrátu tak dej pozor na pH! Perlit je mírně zásaditý a celková reakce půdního roztoku by mohla být vyšší než 7 a i kdyby jsi přidával vodu s upraveným pH tak by jsi jí potřeboval ohromné množství na neutralizaci, případně na úpravu pH kolem 6, lepší předcházet problémům, než je následně řešit...). Takže doporučuji přidat určité množství rašeliny, která je dosti kyselá (vnáší velké množství organický látek, které podléhají mineralizaci a z půdy uniká CO2 - jeho koncentrace v půdě může být až 10x vyšší než ve vzduchu, což zvýší rychlost fotosyntézy, množství NPK v rašelině je zanedbatelné). Určitě si kup půdní test pH (za 60Kč v Baumaxu - vydrží dlouho) a uprav pH půdy poměrem perlit/rašelina. Ten pH test se dá uplatnit i na úpravu pH zálivky (stačí přidávat pouze zbarvovací činidlo a odečíst pH).
Mě osobně to dobře rostlo ve směsi 60% substrát pro kaktusy a sukulenty, 20% perlit, 20% rašelina, na dno keramzit - vše od oka). Vše co tu píši tak je z mé zkušenosti, žádné bláboly :D
šapša
No a nebo místo Perlitu a rašeliny atd smíchej hlínu s lignocelem půl na půl a máš taky vzdušný medium a pojede to taky v klidu. :sun: Vše co tu smolím je z mý zkušenosti žádný bláboly. :D :D :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma