Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
!!!PRVNÍ POKUS MINIPOKUS!!! - Klikni zde pro originální téma
ganjafarmerbomber
Tak vás zdravim.. Jsem tady s mim prvnim mini pokusem... skrin (teda krabice) ma rozmery V=60cm, Š=asi 35cm H= 20 - 25cm. Modylky to jsou PRAVDEPODOBNE tyto: Mazar, Orange Bud, NONAME. Světla: spořivky osram dulux 21W a 17W. Vetrani: pasivni, jen 3 diry a doufam ze mi to neshori protoze se mi zda ze ty sporivky dost topej... tak please poradte jestli to neshori at uz je duvod jakikoli (treba ze jsou blizko u sebe atd. noo... a to ja zatim asi vse... kytky jsou stare asi 9 dni... tak se divejte a piste! cauky GFB
Prvni obrazek je krabice.

ganjafarmerbomber
Digitalni starter

ganjafarmerbomber
Tady jsou kytiii.....

ganjafarmerbomber
Tady je pohled dovnitr.

ganjafarmerbomber
kytiii

ganjafarmerbomber
dalsi kytka.... a sorrac za kvalitu

ganjafarmerbomber
svetla

ganjafarmerbomber
tak to je ZATIIIM vse... ale do mesice toho snad hodne pribude. tak se mejte hezky a cauky GFB
Walhalla2000
snaz se mit zarovky co nejnizs
ganjafarmerbomber
A jak nizko nad kytky je mam dat? Podle me ale fakt docela hrejou ale to je jedno.. Hlavne mi prosim rekni jak nizko to mam dat protoze z toho nechci mit 40ti centimetrovej stonej a 5 listecku :D. diky a napis. GFB
MYSH
Ty světýlka bych dal blíž, ale hlavně horizontálně !! A to teplo: stačí když tam namíříš větrák. Jinak ty spořivky hřejou asi jako zářivky a o zářivky nikdy kytku nespálíš - a za pokus dáš maximálně chcíplou kytku :O) Zkus to a uvidíš - neboj se toho. Ale stejně - sodík je sodík....
ganjafarmerbomber
jenomze ja nevim jak je mam horizontalne upevnit... tot je nejvetsi problem... za co to mam na druhy strane uchytit? privazat? ale stejne diky... cus
Kvetak
Todle sem taky řešil, ale pak sem dal obyč. trubice, jinak horizontálně je upevniš tak, že vemeš slabý drát bez izolace a provlíkneš ho shrz ten ohyb v trubici a uděláš to samé někde na koncina objímce, nebo kabelu a pověsíš to za krabici, jinak s tou teplotou-hřejou fest jsou to warm white, nejpoužívanější klasické trubice sou cool white-ty jsou jen příjemně teplé!
Jinak, kdyby nešla ta horizontální poloha, tak dej ty úsporky svisle přímo podél stonku, tak ať de co nejvíc světla na kytky, ale bude to chtít aspoň vetrák z PC, jednak to zchladí, ale taky bude-li vhodně ofukovat rostlinky trochu se zpevní. Hodně štěstí.
ganjafarmerbomber
Jooo diky! ale potrebuju jeste jednu pomoc s vetrakem. jak ho zapojim do elektriky? pomoci trafa nebo normalne do kabelu kterej je i k tem sporivkam. tohle prosim dopodrobna poradte co si mam koupit protoze tohle je pro me dost zahada. jinak vetrak mam z nootebooku ( staci ) jinak vsem moc dekuju za rady a radte dal :) thx
AMON
Vetrak z noteboku ma preavdepodobne nmapajanie 6-8V takze na 230V z kablov to asi nebude moc dobre riesenie ... A v kazdom pripade by si mal dat tie usporky horizontalne lebo tvoje rastlinky maju evidentne malo svetla .Vetranie nieje dvolezite len kvoli teplu ale aby rastlinky aj spevnely a mohly dychat.Nezabudni ze musia dychat aj potme!
vriter@cz
Takové rostlinky mam taky. Prestalo na chvili rust. Tak jsem zvedav co s toho bude. Napiste prosim co s tim mam delat. Dik :D
Tervi
Podobnou bedynku mam, i kdyz jsem si poradil tak nejak svepomoci, stavel jsem ji jeste pred tim, nez jsem narazil na Grower, takze dneska bych ji asi udelal jinak, ale kdyz uz je, tak ji pouzivam. Ted v ni pestuju mati JH a rizecky.
Bedynka je klasicka lepenkova krabka od PC case, uprostred stropu ma otvor pro 12V vetrak ze zdroje pohaneny pres 9V trafo. Nebezi porad, kdyz je v mistnosti chladneji, obcas ho vypinam a vzduch pak cirkuluje prirozene pres ohrev.
Osvetleni 2x11W + 1x20W (ta je horizontalne nad matkou), zbyle 2 nastavuju tak nejak operativne podle toho, kolik zakorenuju rizku, na matku pak zaroven sviti z boku. Uhel svitidel nastavuju tenkym dratkem ze skolniho trafa, ktery je protazeny vzdy skraz dve dirky ve strope a pres ohyb fluorescencni trubice, takze se da usporka nastavit od vertikalni az po horizontalni polohu.
Asi to neni pro rizky uplne idealni, ale zatim mi pri cyklu 18/6 s matkou zakorenuji bez vetsich problemu...
Az rozchodim usb a kamerku, hodim sem par orientacnich fotek. Kytka ma sice obcas problemy, ale zatim to byly spis sviluchy a blbe hnojeni nez spatna bedna, coz se oboji vyresilo, takze ted vypada docela ok.
Rizky jsou navic pochopitelne pod sklem, takze maji vlastni klima:-).

[Edited by Tervi on 06-12-2002 at 11:49 AM]
vsvadlenka
Úsporky určitě naležato. A pozor na teplo, sice nic nespálí, ale při 31C už neprobíhá pořádně fotosyntéza. Já dal z boku dole 3 větráčky na procesor, foukají dovnitř, ze shora otevřeno a je to tak tak.
fasmos
nebo když bys nedal světla níž tak vypodlož ty kytičky............
pak ti nepujdou tak za světlem,....řekl bych že trošku jdou
vsvadlenka
*- odhad - chybný odhad :-), toto za 4 týdny, 2 (ty větší ze semínka), 2 za řízků pod pouze 2 x 23W úsporky !!!
A k tomu litrovka od okurek s kvasinkama a cukrem pro CO2.
vriter@cz
vsvadlenka: Zajimave
Blondacek
hmm.... ma to jeste pokracovani ?
YAHMAN
To:ganjafarmerbomber

Jestli mas na mysli vetrak od PC, tak to chce zapojit extra treba pres nabijecku na mobil. Investice cca 100 ,- v bazaru.
Blondacek
Nebo pres adapter 220/12 .. ty sou taky levny a maj vetsi vykon => utahnou klidne i 4,5 vetracku kdybys dobudoucna potreboval.
SMOKER
Zdar hoši.
Ja som si tiež vlastnoručne postavil takú MiNiMaTkÁeReŇ.
Schválne som použil slovo MINI pretože moja matkáren má dosť malé rozmeri 45*45*30 (v*d*š). Mám v nej dve usporné žiarovky o výkone 17W, 21W, a jednu 8W trubicu. Vetranie som viriešil tak že medzi rastlinami a osvetlením je plexisklo:jumper:. A kôli velkej teplote tam mám dva Pc vetráky s ktorých jeden nasáva, druhý odsáva. Obidva vetrajú len ten malí priestor od svetiel, v ktorom je za bežních podmienok :flamer: max 30C°. V priestore rastlím je úplná OÁZA okolo 25C°. Za tial tam mám iba jednu matku Northen Lights. Mám aj jednu rastlinu ktorej foto pridávam len ako inšpiráciu.
To: ganjafarmerbomber
problém z teplotou by si mal určite viriešiť kým su rastlinky malé, pretože v budúcnosťi ty to bude robiť neplechu.


inak určite K++ pre všetkých ktorý neváhali a :crazy:skúšali :bong:

PS:
aby bolo na čo sa pozerať tak aj niake to foto:
1:pohlad na krabicu z predu (krabica vizerá prehnutá ale nie je!!)
2:pravá strana svetiel + vetrák
3:lavá strana svetiel (vetrák moc nieje vidieť ale je v zadu)
4:Moja slečna zpoza okna:sun::jumper::jumper::jumper:
Elf
na ty usporky si udelej nejaky stinitko, v nejhorsim staci velkej kus dratu na kostru a alobal a ty svetla sniz na tak vysoko, aby nad vrcholkama kytic bylo asi tak i po minute jemon jemny teplo, potom se ty kytky muzou tahnout do vejsky z apsolutnyho nedostatku svetla, skus tam treba neco pridat napr RENDL dela libovy az modry usporky, myslim ze maj 24W, stojej asi 90,- a nebo se nato uplne vyser soupni tam 70W z lampy a je po starostech se svetlem ne s ventilaci.
Total Lama
wow ty kokos!

co ta to stalo?
a kolko sa vlasne plati za elektriku..?
Total Lama
som totalny zaciatocnik a mam asi smiesnu otazku ale: preco je ta kvetinka priviazana spagatom o ten drot?
SMOKER
Tak to vyzerá že v najblišej dobe sa na tie usporky vikašlem a šupnem tam 70W philips son-t. Tie usporky niesú zlé ale nič moc.
to Total Lama:
Ani neviem ale stálo ma to dosť času a námahy. Cena za elektriku je minimálna.


:crazy:
bomboliny
....nic moc taky sem vyskoušel takovejhle podobnej pokus a taky nic moc


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma