Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Kuba a Kuba 250w vysoko školský pokus - Klikni zde pro originální téma
Zdravim, pro spestření dlouhých chvílí při studiích, jsme rozjeli dva boxiky.
Jeden vznikl v bývalém peřiňáku o rozměrech: výška 98,5; 43,5x52,5 s myšlenkou udělat dobrej SOIL a vyhnout se všem hnojkám takže substrát má podobu:50% orchydej, 30% písek, 15% kokos, 5% koňský hnůj.

Druhý v klasickém špajzu o rozměrech přibližně: 100X50 a výška omezená tak na 2,5m:) substrát: kokos od Plagronu
hnojky: Rhizotonic od Canny
A+B Plagron
+ něco nakonec

Obě pěstírny osazené 250W sodík, i tak "malá" watáž nám dost zatápěla tudíž sme museli řešit velké problémy s vedrem. V peřiňáku první pokus odstranit vedro byl odtah 150M2/hod a přítah 100m2/hod teplota se sice snížila, ale díky velké cirkulaci vzduchu na úkor vlhkosti. Proto zatím finálním řešením byl nápad rozdělit box na dvě části plexisklem, což se zdá zatim nejidealnejši, vlhkost při častějším zvlhčování 60 a teplota 26!!

Ve špajzu není možnost vyříznout diru do stěni, tak byla vysoká teplota řešena delším odtahem 2XVKO 100M2/hod do serie. Cirkulace klasika klipsňák. Teplota 28 vlhkost bídná za častého zvlhčování lepší. Další problém byl zásaditá voda, vyřešil jsem to mačkáním pomerančové šťávy, snad to ničemu neškodí a dodá trochu osobitosti.

Osazení: Peřiňák: 2x Orange Bud od DP
2X Jack Herrer od Sensi

Špajz: 2X Orange Bud od DP
2X Jack Herrer od Sensi
2X Mazar
1X Buddha Deimos autoflower:)

Toť asi stručně vše, všechno je řešeno co nejlevnějc a snad i nejefektivnějc, za účelem ze stejné genetiky vypěstovat různý materiál. Rádi vyslechnem jakou koliv radu a připomínku, předem díky.
inf3cti
Na upravu pH vody pomerancova stava? U 15letych bych to pochopil (ale stejne kritizoval), na vysokoskolaky trochu lamerina, zvlast do kokosu. Proc uz ne neco bez organickych primesi? Nevim jak moc rostlina vyuzije v zalivce cukr - plisne a houby urcite dobre.

Oddeleni svetla od pestebniho prostoru je fajn napad, jak ste asi zjistili, ale nevim jak to plexisklo bude reagovat na teplotu z vybojky. Bal bych se aby se to nezaclo tavit, nebo tak neco..
nevedel sem jak jinak, byl to provizorni reseni:D tak uz vim ze spatny, dam tam nakou chemku no:)
2 inf3cti: To plexy (1mm) je úplně v klídku, je na dotek teplý, ale že by docházelo k ňákýmu tavení nebo kroucení, to rozhodně ne, koupil jsem to v baumaxu za 320kč m2
.
Tak přidávám fotku svýho cooltubu :) je to na pank, ale pracuje to přesně jak jsem chtěl.
Ještě připojím fotky ze 4. dne růstu. Od včerejška jsem dal kytičky do malejch pařníšků a konečně jsem docílil trošku vyšší vlhkosti kolem 70%.
Takže teď když má každá kytka svoje mikroklima tak sem sundal tu přepážku z plexy, podle mě moc nefungovala, chtělo by to líp utěsnit ale nevim jak :)
orange 1
orange 2
Jack 1,2
tuffgong1
zdravím :D
jen taková připomínka průhledné květináče patří orchideím ,ale konopí patří černé neprůhledné :D kyti nemaj rádi to světlo jelikož je zvíšená pravděpodobnost kořenových plísní (nebo jak se na to volá)
nejlepší je koupit takový 4hraný z nějakýho gr shopu :D
mikael
Zdar strmo
Aspoň ty květníky obal černým igelitovým pytlem, nebo něčím co nepropouští světlo.Než kytky přesadíš do jiných květníků. A hlídej si Ph. čekáme na další fotky a info,ať se daří!
Hoši díky za radu. To jsem se nikde nedočetl že tmavý květináče:) Obalím ty květináče, plísně nechci.
Měl jsem v plánu je přesadit ale až tak za 14 dní až trochu povyrostou.
pH paírky mám, ale fakt nevim jak změřit ph půdy, to mám nechat nějakej čas vzorek půdy louhovat v neutrálním roztoku a pak změřit pH toho roztoku? Nebo mám snad strčit pH papírek do hlíny, to se mi moc nezdá.
tuffgong1
já nwm :D , ale občas tu vydím že lidi měřej ph roztoku co vyteče z květináče
mikael
Bude lepší když si koupíš akvaristický test tekutý, stojí kolem 60kč a je mnohem přesnější a lépe se ti bude určovat Ph. Jinak měřit bys měl zálivku. Zdar
Teď jak jsem je oblepoval jsem si všimnul, že mají už krásný kořínky, díky průhlednosti těch květináčů :-D
Rascal33
Zdar chlapci.. :c) vypadá to pěkně, jen bych měl pár pozámek :c)

mít v jedné skříni Jacka a Mazara mi nepříjde jako dobrá volba.. Herrer se i po přepnutí na květ strašně táhne a mazar po přepnutí na květ už moc neroste.. takže buď budete mít mazara malého a jack ho zastíní (což by byla škoda Mazar je výborný a krásně voní) a nebo by byl mazar rozumně velký a jack by se vám pálil o světlo...

podle mě by bylo lepší dát všechny ty vaše Jacky do jedné skříně, ať jim můžete na květ přepnout dříve.. OB sice taky po přepnutí o něco poporoste, ale rozhodně méně než JH

a ty provázky co drží to plexi jsou drsné! :c) to respekt!! :c))) akorát nevím jak to bude s jejich životnosí v blízkosti sodíku :c) (mě už se podařilo rozbít jedno CFLko které jsem měl na jedné straně přidělané provázkem :c) od té doby jedině motouz nebo drát :c)

kytky vypadají pěkně, nevypadají, že by strádaly takže Ph asi nebude nijak hrozné... a měřte když tak Ph vody co tam lijete.. a ještě byste mohli kytky poprvé zastřihnout.. hlavně ty Jacky, ti porostou jak šílení, tak ať vám to nezvedá víko od peřiňáku :c)

jinak good luck, budu sledovat :c)
peřiňák:
aktuální teplota 27°C; vlhkost lehce pod 70%.

pH měřím právě jen u vody, kterou kytky zalívám, není to tak přesný měření, ale zdá se, že je voda neutrální, možná malinko kyselá takže podle mě může být od 6-7, spíš se mi zdá že k těm 6, s tím nebudu nic dělat.

Co se týká zastřihování, oba JH a jednoho orange sem zastřihnul technikou FIMtak jsem zvědavej co to přes víkend vyvede.
Ten jeden orange sem nezastřihával je takovej menší tak ho nechám do příštího týdne, jestli trošku nepovyroste.

Jestli se jim povede dobře tak je přesadím do většího, už krásně zakořenili, tak ať maj prostor.
Pánové někde jsem se dočetl, že tráva tvoří kořenový systém spíše do strany než do hloubky, je to pravda? nevíte o tom někdo něco? Tak mě napadlo že je blbý kupovat ty vysoký květináče, spíš bych dal nějakej truhlík, anebo si udělal vlastní nádobu přes celý ten peřiňák. :)

Až je přesadím tak udělám zase nějakou tu fotku.

Díky za rady, aspoň vím kde děláme chyby :)
Ymi
Hoj mate to pekne, ale nervou vám tam ty vetraky ?
tuffgong1
To by mě zajímalo jakej vědator napsal že tvořej kořeny do stran:D naopak dolu kup klasicky čtverhrany teku
iafour
Zdravim Strmo, připojuju se k Tuffgongovi..Když se nad tim rozumně zamyslíš, tak ti musí dojít, že kytí to mají už od přírody daný, že koření dolů, aby odolali případnýmu větru a vyvrácení.. Jinak ten tvůj cooltube je oprawdu punkovej a jak už se psalo, nevim, nevim, jak ti ty provázky a hlavně ta izolepa, co ti drží aluflexu vydrží..Provazky x drát, izolepa x lehký strčení aluflexi do cooltubu a objet silikonem..8) Jinak určitě dej Jacky k sobě a to nemyslim do toho vašeho peřiňáčku, byla by to škoda..:-/ Per to do nich a uvidíš, že se ti náležitě odvděčí..:-) Budu sledovat..! Grow up
peřiňák:
Hej no větráky řvou, to je jasný, svítim od půl5 do půl23 a ráno mě docela budívaly, ale už si začínám zvykat :-), jinak přes den mi je to šumák, to už jsem si zvykl.

Ano vím že to není precizně postavený, ale je to můj první pokus, teď to jede tak jak si přestavuji, že by mělo jet tak to tak nechám. Už když sem stavěl ten "cooltube" viděl jsem, že jakákoliv vylepšení, když mam vevnitř už kytky, jsou dost složitý. Takže veškerý novinky nechám do nového modelu peřiňáku :-D Provázky jsou v klidu, jsou plastový a rozhodně jim věřim. A že vydrží izolepa v to doufám :-D
tak fotky z peřiňáku z 13. dnu růstu u mě
Spojler
Zdravým chtrý hlavy z vejšky :D jenom se chci zeptat prostřihávali jste??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma