Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
micro start? - Klikni zde pro originální téma
Silas-agent
Zdravím :) docela bych měl pár otázeček na které by mě zajímala odpověd vím, že členové nejsou za odpovědi placení ale třeba se tu najde dobrá(é) duše :)
takže rád bych doma zavedl nějaké micro a tak zde sou mé otázky
1. dala by se použít skřín (ze dřeva nějakýho nalakovanýho) V:90 Š:45 H: 35 ? kolik by se tam dalo vypěstovat květin?
2. když to obalím nějakou folii je možné abych "vyhořel"?
3. jak velké světlo by na to byla třeba a jestli se vyplatí do tohoto stinidlo a jestli jo tak daj se "řezat" na požadovanou velikost?
4.nevadí že 1 strana "skříně" je otevřená a že bych tam dal nějakou neprusvitnou plachtu která se používá do boxu?
5. jak moc větráčků a do čeho ej zapojit ?:/ ( nejsem žádnej elektrikář )
6. jaké doporučujete hnojivo?(vím že toto je spíše subjektivní názor ale .. :) )
7. jak velké květinače jsou třeba
8. kolik by to všechno cca vyšlo?(všechno hnojiva,světlo ...)

Předem dík za odpovědi :)
FAQ
Silas-agent
ano četl jsem tam :) ale nedozvím se tam odpověď na všechny mé otázky a když sem je tam našel tak ani neodpovídali přímo ;) a proto sem zde napsal :)
Zedy
45x35cm, to máš tak na kytku, možná dvě při hodně nízký wattáži nějaký úsporky. Klidně v laku, lepší že ti nenatáhne vlhkost. Sežeň si větší prostor, todle nemá smysl. Stínidlo si vždycky můžeš upravit nůžkama na plech he? Kvůli vyhoření si dej bacha akorát na elektriku (předřadníky, tlumivky, zapojení, sodík taky topí, apod.) Cenu ti spočítá karkulka a na zbytek věcí ti stačí logická úvaha;) hodně zdaru!
Silas-agent
hm hm .. o jako právě ja si říkal 2-4 kytky by mi stačili .. a právě proto sem se zeptal na ten prostor.. :/ no jelikož sem právě prostorem hoodně ovlivněnej .. tak právě proto .. no každopádně kolik bys mi minimálně doporučil ale hlavně nechce se mi dávat 2k za box.. :/
asi_sem_moc
Jestli to chceš takhle hodně maly, tak to rozšiř alespoň na 60x60 (ev. 50x50) ale čím víc, tím líp.. Jinak v tak malém boxu by jsi mohl třeba jet se 125 CFL a bez stínidla to pověsit vertikálně... :) Snad by jsi tam nějak dostal 4 kytky.. když tam třeba dáš dokola pletivo a pojedeš to po něm, tak by mohla být hezká úroda.. :rasta:
Projeď si mikropěstování, tam najdeš určitě nějaký inspirativní mikrogrowy.
Všichni nějak začínaly, občas mi přijde že na to spoustu lidí zapomnělo.
Ať se daří, to mikro projeď celý, čti, hltej písmenka :D
Silas-agent
jo dík moc :) zítra ve škole si v nudných předmětech udělám čas a projedu to jak byk :) kdybych měl nějakej dotaz/nejasnost tak bych s dovolením napsal tu :) a ještě předběžná otázečka kolik si mám +- připravit.. nechci tu vypisovat ale kolik to tak člověka výjde ;) předem dík za odpověd
asi_sem_moc
Tak je to vcelku drahá záležitost, takže spíš záleží, kolik na to máš... Projed si to mikropěstování, okoukej co by se ti mohlo hodit, z toho si udělej seznam a pokus se to sehnat co nejlevnějc, třeba budeš mít něco doma, něco seženeš od známých, atd.. - moje rada ;)
Souhlasím s kolegou výše.
Projeď si tohle
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
sice chlapík předčasně sklidil, ale na dvě 20w usporky to bylo slušný.
Silas-agent
http://eshop.moravialight.cz/kompak...or-10-000-hodin můžu se zeptat na zkušenosti nebo doporučením k této žárovce vypěstuju na tom něco?
No, možná na růst dobrá, ale na květ už asi ne.
Silas-agent
hm aha a na květ by nějaka taková šla? jestli existují krom HPS.. ./
Potřebuješ něco co má víc červenýho spektra, tohle je moc bílý.
Kolik W si tak představuješ?
asi_sem_moc
Proč by neměla být dobrá? Má napsáno teplá bílá.. sice bíla, ale teple.. :D To je fuk, prostě teplota chromatičnosti = 2700K, což je na květ ;) Čím víc, tím lepší na růst :) Ale má jen 32w, být tebou, tak koupím alespoň 3 na květ. A u vietnamců si kup 50w která má 6500K, u nás je prodávají za pár kč a tu dej na růst.. Ev. můžeš klidně použít ty co mají 2700K, mám 125 CFL red (2700K) a na růst si to pod ní metou v pohodě.. :) Ale snaž se je roztáhnout tak, aby měli tak 2-3 patra..
Jo, asi máš pravdu, nebudu to tady už dál řešit.
Sodík je prostě sodík.
Už si tady nějak poradíte kuci :D
Silas-agent
no aha ja právě tam četl 150w.. no představuju si těch 150w.. :/ ještě sem se chtěl zeptat jak široký bych musel mít box abych tam dal 4 květinače vedle sebe, protože do hloubky v mem pokoji jít moc nemůžu. nebo čistě teoreticky bych mohlmít tu hloubku max 40 tak aby se mi tam vlezli 4 květináče jaké rozměry bych měl mít?
hej-rup
Pohoda, 4 kytky, 150w sodík, odtah tak 150m3/hod aby to dostatečně uchladil. Přítah pasivní někde dole. Vylepej to bílou folií, dej tam nějakej ofuk a půjde to. Hlavně nenechat kytky moc dlouho na růstu.
Silas-agent
a nevíš jak velkýbych to teda na ty 4 kytky potřeboval ? :) předem dík za odpověd.. protože pokoj mám fakt malej.. :/
hej-rup
Mám box 40x40x120 a na 4 kytky v 6,5l květníku ideální. Teď v něm mám úsporku a jednu matku.
Silas-agent
aha a 35x45x90 ? čistě teoreticky vešli by se tam aspon 3 kytky ? :)
asi_sem_moc
Podívej se na nějaky květináče, co by se ti tam mohly vlézt (takové, aby byly co nejvyšší, ev. si je můžeš nadstavit něčím..) potom se rozhodneš kolik tam dát kytek.. 3 by jsi tam teoreticky dát mohl, ale stejnej smysl by měli 2.. dej je tam, kup k ním 200w CFL red, okolo ní síť, pojedeš V-SCROG a budeš spokojenej maník, s přibližně 100-150g na sklizeň.... ;)
Silas-agent
tak to by byla pohoda jinak ta 200 cfl red je někde levněji než 1400 protože to už by mě vyšlo stejně jako HPS
asi_sem_moc
To asi nee... Ale já teda myslím, že na ten sodík by ti 1400 nestačilo, pokud by jsi chtěl 150w.. Kvalitní philips výbojka stojí 900 dobrej předřadník 1300 a to nemluvím o pořádnym odtahu, aby jsi to v tak malym boxu uchladil... Takže je to na tobě ;) A určitě můžeš zkusit zahradnický bazar tady, to určitě ušetříš.. :)
Silas-agent
dobře takže jestli to chápu dobře tak s tou 200 cfl red nepotřebuju chlazení ? :) tak to se pak určitě vyplatí ;) takže čistě teoreticky to světlo stinidlo folii květinače časovej spínač a měl bych bejt hotovej? (+hnojivo substrát....)
edit: a co říkate na tohle ? :) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=53149
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Silas-agent
dobře takže jestli to chápu dobře tak s tou 200 cfl red nepotřebuju chlazení ? :) tak to se pak určitě vyplatí ;) takže čistě teoreticky to světlo stinidlo folii květinače časovej spínač a měl bych bejt hotovej? (+hnojivo substrát....)
edit: a co říkate na tohle ? :) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=53149


Jojo, ta by ti bohatě stačila :) Ale s tím chlazením to není zase tak jednoduchy.. POtřebuješ min pasivní přítah + alespoň jeden nějakej silnější odtah nebo klidně 2 pc větráčky ale nejlíp novy třeba arctic cooling a potom nějakej ofuk, aby se ti to tam trocha hejbalo ;)

Edit: ten odtah proto, aby ti tam koloval čerstvej vzduch :)
dany-19
jsou dokonce usporky ktere jsou na rust a a kvet pulka zarivky je spektrum na kvet a druha pulak na rust jenom jsi to pootocis kdyby sis koupil 200 w tak pohoda na
Hoši co tak 3 kvítka z feminizovaných semen a 3 řízky na 125 W a 200 W na květ.

Box 1 m x 1 m x 1,5 m

Kolik tak přibližně g? .. Jako jen tak odhadem.
Oprava 125w na růst a 200w na květ
zagg911
hádám tak 120g když se ti hodně podaří ;-) a chci vidět efektivní osvícení 1m čtvereční s 200w cfl při květu..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma