Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Vše v jednom 18W+2x36W+70W - Klikni zde pro originální téma
Archybald
Zdravím všechny growery. Letos jsem zkoušel dva growy. Poprvé 2x18W úsporky a podruhé 1x70W sodík. Oba dopadly nad moje očekávání, tak jsem se rozhodl to trošku vylepšit. Chtěl bych rozdělit skříň na matkárnu a na pěst. Akorát se optám, jestli pro matku (jednu kytku) vystačí jedna klasická 18W úsporka. Na růst bych jel 2xPhilips 36W PL-L a na květ standart 70W sodík. Skříň viz obrázek. Foto výroby a pěstu dodám v dalších dnech.
Archybald
obrázek jak by měla skříň vypadat.
Tomeekkk
no světrla jsou na 100% slabe.e.... ja měl 150w usporky a poslali me do pi*e
Klamath
rekl bych ze matka ti poroste i pod 18w ale je to malo, z vlastni zkusenosti s usporkama bych ti doporucil neco silnejsiho.aspon tech 36w ale minimalne (samozdrejme by si mel pouzit na matku modry svetlo coz je teplota kolem 6400 pokud se nepletu). kdyz ji das 70 tak se nic nestane. kytka bude silnejsi rychlejc rust ...... navic by si mohl matkarnu pouzivat zaroven na rust a nahore uz by si mel jenom treba na kvet. me to teda prijde vyhodnejsia akonomictejsi.
nevzdavej se s usporkach a miniwatazi, jen si pamatuj cim vic svetla das tim vic ti to poroste.
myslim si ze 18w je fakt malo.
GL 2 YA MAN
Archybald
S tou matkou bych to chtěl spíše tak, abych si udržel generaci, to znamená, aby z ní udělal tak čtyři řízky za měsíc. Jinak mě taky napadlo, rozdělit skříň na dvě části (sodík a úsporky), ale to by mi pak jelo vše na jednou a já to chci řešit ekonomicky tzn. abych se nedostal přes 1,5KW denně a střídal právě úsporky se sodíkem. Z minulého growu, jsem pochytil, že sodík na růst není ideální, kití mi začli kvést brzo i při periodě 18/6.
WERD
kytky ti kvetli při 18/6?blbost...leda nějákej noname možná říznutej AF nebo vyhoď spínačky:D
Archybald
No name to nebylo, jednalo se o řízek z řízku LowKillera. Spínačky jsem měl v poho, ale kyti pod sodou stejně začli kvést při výšce cca 30cm, což se mi předtím u toho smého vzoru nestalo.
caseage
a jak jsi na tom s tou skříní ?sem zvědavej
Archybald
Pokusím se ji dát do kupy tenhle víkend, tak v pondělí dám snad nějaké foto.
Archybald
Tak jsem se nakonec rozhodl, tam tu 18W nedávát a udělal jsem dvoudílnou skříň, vršek pro květ (70W sodík) a spodek pro růst + možná ta matka (2x36W úsporky). Ještě musím dodat jeden větrák do spodu. Ty 36W jsem zapojil každou zvlášt, takže je mohu zapínat také po jedné. Akorát ty tlumivky na ně dost hřejou.
Archybald
foto1 bedna
Archybald
Jinak se mi povedlo sehnat dvě větvičky z modelu ze kterého jsem byl minule velice spokojen a chtěl bych jej zachovat. Větvičky jsou sice nic moc (malinké a hubené), ale snad se alespoň jedna z nich chytne.
zagg911
Cau, kamarade na 1. pohled se mi zda ze ten pasiv pritah mas hrozne malej (malo moc malinkejch der) a ten aktiv odtah (pokud to je odtah a ne aktiv pritah) hrozne nizko, nahore se ti bude hromadit proud vzduchu s podstatne vetsi teplotou, pokud tam nedas nejakej monstrozni odtah a i tak to nebude idealni ;-)
jinak promin ze rusim.. sleduju
Zatim ZAGG
Archybald
Zagg911 s tím pasivním máš zřejmě pravdu, díry zvětším. Jinak ten odtahovej větrák mám níž proto, že horní lampu (sodík) mohu korigovat nahoru a dolů a většinou ji mám v poloze přímo nad větrákem, v minulosti to stačilo, ale to jsem tam neměl ty 2x36W. Nejdřív jsem tam další odtahovej nechtěl dávat, ale do toho spodního patra dám ještě jeden, aby odváděl teplo od úsporek. Zatím svítím jednou a docela hřeje (hlavně tlumivka). Jinak dík za radu. PS řízky zatím drží, ale jsou dost slabý tak to bude chvilku trvat než z nich něco vyleze. V pondělí mám vejplatu, tak zkusím sehnat nějaká ta semínka. Nějaká Noname doma mám, ale co jsem je zkoušel tak z nich vylezli akorát hermáči a do toho se mi jít nechce. Zatím zdar archybald.
Archybald
Tak ze dvou větviček, pustila kořínky jenom jedna. Druhá se sice drží ale kořeny nepustila. Jinak posílam foto úplného začátku. Na fotce z leva je jedno uchycené semínko z mého předminulého growu, ale táhne se tak to bude zřejmě samec. Uprostřed je již zmíněná zakořeněná větvička (snad poroste) a v pravo je takový pokus. Je to cca dva měsíce starý řízek (z mého growu již plně kvetoucí kytky) snažím se ho opět přepnout na květ a až teď se zdá že by to mohlo vyjít. Všem mnoho uspěchů Archybald.
Archybald
Ještě foto řízku, z té kvetoucí kytky. Jsem zvědav, jestli z toho někdy něco vyroste, ale drží se opravdu dlouho.
caseage
tak co jak to pokračuje ?sem zvědavej jak to dopadne pokud bys to dol slušně tak bych zkusil i já na květ 70W sodik tak growu zdar :-))
zagg911
ten rizek z kvetouci rostliny je suprova vec, chvili s tim bude bojovat a vytvaret takove kulate divne listy, ale pak se chyti a uzasne se ta rostlinka rozvetvi :-) jenom ji to dost stresuje a je pak velmy nachylna na stres (okamzite se pak snazi kvest) ale tak po 2 mesicich bez stresu a ciste na 18/6 se ustali a bude fajn ;-) at se dari a nafot jak se dari..
ZAGG
Archybald
Tak po tejdnu zase, fotečka. Sice jsou holky skoro stejný, ale trošičku povyrostly, což znamená že se chytly a rostou. Bohužel teplotu ve skříni mám pouze kolem 20 stupňu, hold když jdu do práce netopím (člověk musí nějak šetřit).
To caseage: se 70W sodíkem na květ jsem spokojen, ale než jej zapnu tak to nějakej ten pátek potrvá. Musí nejdřív holky vyrůst, pak opět řízky, pak růst a pak teprv sodík. Min 2 až 3 měsíce, než se to rozjede. Zatím svítím pouze 1x36W
Archybald
Foto kyti kvetoucího řízku. Již roste.
Archybald
foto řízku (ten musí růst)
Archybald
Tak foto po týdnu, holky opět trošku povyrostly.
Archybald
foto řízku z kvetoucí kytky. Stále dělá jednocípé listy, ale je patrné že roste.
Archybald
foto řízku co se chytil.
Archybald
foto kiti ze semínka.
Archybald
Tak zas po týdnu, jen trošku povyrostly, jelikož jsem je přesadil do trochu větších květináčů a trochu naohýbal. Jinak ta z toho kvetoucího řízku se začíná větvit a rostou už naní konečně trojcípé liste místo těch zkroucených patvarů.
caseage
tak co jak to jede dál ?
Archybald
Tak foto po delší době, vánoce, služebka atd. Kiti moc nevyrostly. Jenom jedna 36W je málo, tak jsem jim letos prvního zapnul ještě jednu 36W. Jinak jsem jim už něco zastřich a snažim se z nich udělat bonzaje. První foto je z nakvetlého řízku.
Archybald
foto řízku
Archybald
foto ze semínka. Špičku jsem cca před týdnem šmiknul a dal zkusit zakořenit, abych zjistil pohlavý.
Archybald
Tak po tejdnu zase nějaká ta fotečka. V sobotu jsem jim dal poslední větší květináče a trochu je upravil (poohýbal). První fotka je kiti z vykvetlého řízku (ten se opravdu krásně větví), druhá fotka je kiti ze semínka. Špička co jsem ustříh se stále drží, již v hlíně. Obě kiti jsem dal pod 70W sodík. Třetí kiti je řízek co z něho chci udělat minimaminu. Ten jsem nechal pod jednou 36W úsporkou. Ať to všem roste, Archybald.
Archybald
Foto 2 ze semínka
Archybald
foto 3 minimamina
Archybald
Tak po nějaké době info, i když né veselé. Kiti krásně povyrostly, před týdnem jsem kiti z řízku a kiti ze semínka přepnul na květ. Bohužel z té ze semínka se vyklubal samec (krásnej). Takže mám pod 70W jenom jednu kiti, i když hezky rozrostlou. Z minimaminy jsem stříhnul prvních šest řízků. Neměl jsem pěstební rockwool, tak jsem zkusil klasický rockwool tři dny namočený. Zítra pošlu nějaké foto. Jinak nemyslíte, že je na jednu kiti 70W až moc?
zagg911
čau, já mám pod 70w HPS jednu kytí celkem běžně.. pokud ti jde aspoň trochu o výnos, tak se jí snaž efektivně roztahat po celém boxu ;-) ať se daří
ZAGG
Archybald
Tak posílám nějaké to foto. První foto: Kytka z kvetoucího řízku.
Archybald
Druhé foto minimamina: Pak jsem ji zastříhal.
Archybald
Třetí foto: Ze semínka vyrostl samec, jestli by měl někdo radu, jak ho nechat vykvéct na cílené opilení, v jedné místnosti kde mám skříň, ať poradí (aby mi to neojebalo tu ve skříni)
Archybald
Poslední fotka, kyti z kvetoucího řízku ve skříni, pod ní je mamina.
luky19
k+ letí... máš to krásný, a hlavne pekne vymyšlený :)
Archybald
Tak po týdnu zas nějaké to foto (info). Foto jedna je z nakvetlého řízku. Už krásně začíná kvéct.
Archybald
Foto2: Nakvetlý řízek z vrchu.
Archybald
Foto3: Mamina, minulý týden jsem z ní vzal prvních šest řízku (zatím se všechny drží). Dnes bych mohl vzít další řízky, ale zatím nevím co bych pak s nimi dělal, musí ještě počkat.
Archybald
Foto4: První řízky, zatím se drží.
Archybald
Tak kiti jsou zas o týden starší, tak nějaké to foto. První fotka: Kiti z nakvetlého řízku, již krásně kvete.
Archybald
Druhé foto. Minimamina s miminama.
Archybald
Foto 3: Celek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma