Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1st Indoor 150w sodik - Klikni zde pro originální téma
slunicko
Zdravim Vás všechny kdo zavítaly do mého prvního Indooru pod 150w.

Ze začátku upozorňuju, že nemám finanční prostředky a jsem rád za to co jsem sehnal a co mám. Proto to je vše takhle Impresionisticky vymyšlený.

Vybavení:

- Skříň - hxšxv – 40cm x 50cm x 110cm.
- Lampa – Osram 150w son-t. (Za tu díky Mrdmaisterovi i za supr bezproblémový obchod (doporučuju obchody s tímto uživatelem)) + diamantová folie
- Semena: Special Kush #1 (fem.)
- Substrát: Plagron Light mix s perlitem (lehce předhnojený)
- Větraní: 2x počitačový větráčky (první fouká na lampu ze spoda a druhý odsává nad lampou pryč ze skříně. Viz foto)
- Hnojiva: Růst: Plargon Terra Grow, Květ: Plargon Terra Bloom
- Dig spínací hodiny on 7:00 off 23:00 (16/8)
- Semena dnes už 3 den v substrátu (cca. 30cm pod lampou)
- Vlhkost: netušim ale snažim se co nejvíce rozprašovat vodu + mokré ručníky,
- Teplota: Den: 27-30. Noc 20-23. (sC)

Budu rád za jakoukoliv radu nebo jakýkoliv nápad, přeci jen jedu Indoor poprvý. Díky

I Vám pěstu zdar.

Sun
slunicko
A tady fotky
slunicko
chlazení lampy
slunicko
odfuk teplého vzduchu od lampy pryč
slunicko
Pro upřesnění foto v příspěvku č.1 je Special Kush #1 jak má vypadat. tohle foto je i na obrázku balení semínek.

Kdyžtak whispněte mi pm někdo jak přiládat do jednoho příspěvku více fotek potom pošlu další foto Hnojiv atd. později rostlin. díky

Teť bych uvítal rady a vaše zkušené nápady, díky...
GADZO
no zdravim je to v pohode katzy nejak zacina a hllavne ked clovok nema love hlavne ze nech vyrastu supi
asi_sem_moc
Čau, ty semínka jsi koupil ze seed banky?? Nebo v growshopu?? Škoda, že jsi místo nich nekoupil řízky a raději neinvestoval do pořádnyho odtahu.. Každopádně bych do něj ještě investoval hned jak se naskytne finanční základ.. :) Jinak bych to na růst nechal svítit 18/6, né 16/8.. Jinak celkem v pohodě, první grow bejvá těžkej holt nooo :D Ať se daří :rasta:

Edit: Napiš adminovy, ať ti to přesune do fotogalerie :wink:
slunicko
ahoj, tak sem tedy začal svítit od 6:00 do 0:00 (18/6)

Semínka jsou ze seeds banky (www.5semen.cz), pro příště plánuju amnesia haze 5 fem (nebo nějaké lepší doporušení či domluva?). S tím odtahem to tak zlý snad není - teplota se udržuje na 28sC. Spíš přemýšlím jak profukovat kytky až vyrostou, měl sem nápad dát větraček do středu kytek pod ně, tím by foukaly i na lampu ze spoda. (bylo by to možný a trochu efektivní?)
asi_sem_moc
Hele, lampu bych nějak neřešil, když máš odtah nahoře a přítahy dole (máš vlastně nějakej přítah?? Pasiv stačí, ale čerstej vzduch holky potřebují), tak tím prouděním se ti lampa ochladí ;) No a ty ofuky.. Pokud máš nějakej cash, tak kup jeden klipsňák, ten ti to na 100% profoukne nebo třeba 4 pc větráčky 120mm nějaky co mají pořádnej průtah např: ArcticCooling a dej je do každyho rohu... Určitě si nějak poradíš :rasta: No ale pro příště být tebou, tak si koupím řezy :) Ušetříš čas na růstu, peníze za pořízení a pokud z nich nechceš dělat matky, tak zbytečny kupovat semínka.. Samozdřejmě, pokud by jsi chtěl křížit tak semínka jsou jasny, ale máš fem. takže určitě nechceš.. :wink:
slunicko
J příště asi koupim řezi ale hlavně tady na groweru, chci totiž vědět co mám v boxu :) , tet sem bez cash ale koupim ty větráčky nebo mini stolní ventilátor co se otáčí. spodek skříně na straně je otevřenej takže ze spoda tam jde studenej čerstvej vzduch ale dokoupim tam ten pasivní větráček ještě...
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od slunicko
J příště asi koupim řezi ale hlavně tady na groweru, chci totiž vědět co mám v boxu :) , tet sem bez cash ale koupim ty větráčky nebo mini stolní ventilátor co se otáčí. spodek skříně na straně je otevřenej takže ze spoda tam jde studenej čerstvej vzduch ale dokoupim tam ten pasivní větráček ještě...


No pasivní právě znamená, že tam žádnej větráček není... Nebo je, ale netočí se, zatímco když se točí, tak je aktivní :wink: ... A ty řezy si tady určitě pořeš lepší než čekat na semínka až vyklíčí, prokoření, teď než pořádně vyrostou, dospějí do dospělosti, atd...
slunicko
Tak jsem tu zas, dík adminovi za přesun, a mám čerstvé fotky...

11 den růstu

hnojky a seminka

pomalu začnu hnojit dnes jsem jim dal už maličko tak uvidime :)
slunicko
ale něco se mi nezdá patra mají jen po 1cm a v mezipatrí začínají další viz foto. to asi bude genetikou rostliny ale patra po tak malo nevim nevim, není to třeba tím že jsem moc blízko u lampy? (25cm)
mikael
Zdar, výbojku u tak malých rostlinek bych nechal na 20ti cm, těch hustých pater se neboj, má to takhle být. Kytky se potom povytáhnou, budeš mít pěkné keříky.Samozřejmě pokud je zastřihneš. Prostuduj si zástřih techniku FIM a pokus se o to.Hlídej si hlavně teploty, ofuk a Ph. Ať se daří!
slunicko
Tak jsem tu zas, lampa teda zustala na +-25cm jak mi bylo doporuceno (díky mikael), a zatim snizovat nebudu. pokus o Fim včera na největší kytce dnes tedy den 2 (viz foto), dnes další pokus na druhé největší (viz foto), přidělal sem ofuk na kytky kterej i malo zastupuje pasivní protože tahá zespoda čerstvej vzduch, jede 24/0 (viz foto), ale jak budou další love dokoupim dva malý větráčky jeden na pasivní přívod a ještě jeden na lampu. Jinak teplota boxu 27sC stálá už :)

Ještě se mi stala nemila věc zrovna před chvílí. lampa se zničehonic vypla a zase nastartovala 2x. nevim důvod a na teplotu bych to nesváděl, ale radši jsem ji na chvíly vypl nechal ochladit a snad už to dělat nebude.

Další update bude až uvidim jak se Fim povedl alespoň na jedný.

Zatim pěstu zdar a rád budu přečítat vaše rady. SUN
Čau.
To že ti vypla zapla lampa může být tím že zrovna zakolísal el proud, stává se to hodně v létě když jsou bouřky.
Jinak to máš zajímavý a ten přítah udělej aktivní, malej větráček napoj na starou nabíječku a ať ti tam cpe čerstvej vzduch nonstop bo ty kytky dejchaj i když chrápou, dovolím si říct že když chrápou tak ho potřebujou nejvíc.
Tak ať se dáří.
slunicko
Hoj Mirex ten jak je na foto pasivni jede 24hod vkuse... vsechny vetráčky jedou přes trafa. ty dva na lampu jsou spouštěny automaticky s lampou přes spínací hodiny takže se i vypinaj ale ten pasiv je napojen jinde... dokoupim určitě ale teť jsem bez peněz.

A navíc další problém mají mi přijít měřit topení během týdne a já nechci zbytečně vypínat lampu box mam hned u topení. !Nějaký rady!,? kdybych vypnul box nemuže se stát že kytka přepne na květ? přeci jen to bude v čase asi 12hod od startu. Nevim to a nechci riskovat.
darxtar
kratkodoba tma pocas dna na raste kytkam neuskodi. Problem je prave opacny, ak vo faze kvetu rozsvietis na nejaky cas po 6hod tmy. Vtedy je to najstresujucejsie. Aby kytka zakvitla, tma by musela byt neprerusene 12hod a zopar dni po sebe. ;)
Pasivní je když se netoči, lépe řečeno, pasivní může bejt i jenom díra v boxu, ale tobě se ten větráček točí, takže máš aktivní přítah :)
Jinak darxtar má pravdu, máš je na růstu takže to klidně vypni až příjdou.
slunicko
OK alespon ze jim to výrazně neuškodí bude to na 30 minut.

Jinak tedy pasivní mám v zadní části dole mám 5děr + 2 na dráty od větráčku, přední box je krytej pouze šátkem s folií viz fota. upraveno tak že můžu nastavovat 3 stupně....
slunicko
Mensi update...

- Fim se asi nepovedl, kytky přestaly růst a hodně zpevnily stonek. Tet ani nevim jak si povedou dál. ???

Jsou na 17 dnu růstu, a už mi pěkně provoňují byt.
Jinak skříň je jim malá. Tak co tet?

+ střihnul sem nejspodňější listky stejně neměly vůbec žádný světlo.

Vidím to na týden a po nainstalování inpresionistickýho scrogu přepnu. Scrog musim pokud mají vyrůst o 2/3 v květu--- počítám že scrog to stáhne tak na 1/2 a já ve skříni budu mít pouze 70 cm minus květináče pro kytky (přesadim do větších řekl bych že už nemají kořeny kam dál, ale nevim jak to zjistit.

Za případné rady budu vděčný problémů nastává jak vidíte dost. Díky
mikael
Zdar, no u té první se ti ten FIM nepovedl ale u té druhé (3.foto) vypadá že jo. Spodní listy nestříhej, jestli budou mít málo světla tak zežloutnou sami a pak je odstraň. Jestli se moc budou tlačit na stěnu tak listy z 1/3 můžeš zastřihnout. Na to přepnutí bych počkal těch 10 dní než se víc rozjedou a pak nasadil síť.Jinak jsou pěkné a vyfoť je taky za tmy. Ať se daří!
slunicko
Tak jsem tu s mensim updatem, za tu dobu se zmenilo par veci:

+ na 25 dnu nainstalovan scrog a prepnuto na květ.
Dnes je to už 6 den kvetu, kytky se zacly hrozne tahat do vejsky tak je scrog siti proplejtam az dokud nezacnou maly sisky pak uz je necham.
Sice nevim jestli to propletání je u scrogu spravně ale at uz je, nebo neni nemam na vyber uz mam jen +15 cm volno do vejsky a to uz by davno prerostli. za prvni tri noci se vytahly o zhruba 15cm.

+ druhe patro listí zežloutlo tak jsem ty listy rovnou uřízl.
čekám až začnou šišky a střihnu i 3 patro už tet tam lampa sotva prosvítí.

+ hodlám připojit ještě větráček na profoukávání paliček. Ten ze strany dám do spod a budu je ze středu spodku nahoru profukovat. snad to bude mit nejaky efekt, když ne tak pujde taky na ofuk palic at jsou krasně vzdušný.

Jo přesně za měsic na Vánoce to bude krásná nadílka.

Za rady, nápady a nějaky vychytávky budu rád.

Prozatim Growu zdar.
slunicko
hojte, menší dotaz. Lampu mám 15cm nad nejvyssim vrcholkem, neměl bych posunout vejs? prece jen ty vrcholky zazivaj trosku vic tepla...

poradte... a budu rad i za dalsi postrehy, takhle to vypada ze delam vsechno dobre a tomu sam neverim...

dik a

Growu zdar,
mikael
Zdar, tu lampu mám taky 15cm nad vrcholkama a holky si jen chrochtají. Ale jestli se ti zdá že tam máš moc velikou teplotu tak si ji u vrcholků změř. Ať se daří, máš to pěkné.
slunicko
No a je to tu, možná je to mojí nedočkavostí ale 12 den květu a nevidim žádnou šištičku, přitom Tmu maji 100%, teplota stála 28 v noci 20, hnojim už na květ. Tak sem zkusil je odpojit od vody... dva dny sem nelil spodní listy už skoro usychaly a pak sem je prolil. Dnes. Možná je to genetikou ale radši se ptám, neví někdo jinej důvod?
travodlak
12 dní zas neni tak dlouho...mě trvalo někdy i 14 dní než se objevil první bílej chloupek
slunicko
:) ok
slunicko
Zdravim Vás všechny growermany a growerwohmanky co jste opet zavítaly do mého skromného skříňového léta.

Jsem tu s malým updatem.

Kytky se mají krásně, a taky mi to oplácí vůní. Hnojim Plargon terra grow, a hnojivo na kaktus (nejsem si jím tak jist ale holkám to nevadí NPK 4.7.6) kdyžtak mě opravte a tohle hnojivo vysadim. K tomu mám ještě v Plánu koupit od plargonu grow přímo.

Jinák moc mi rostou do vejšky viz foto mám už jen 10cm místa a to až vyvrtám díry. Tak jim prozatim nechavam trošku blízkost u lampy ale teplo je v pohodě. navršcích jako když svítí slunce.

Jinak je to 23 den květu.

Za rady a nápady a dovychytávky budu vděčnej tak pište. Dik a Growu zdar.
slunicko
Zdravim Vás všechny growermany a growerwohmanky co jste opet zavítaly do mého skromného skříňového léta.

Jsem tu s malým updatem.

Kytky se mají krásně, a taky mi to oplácí vůní. Hnojim Plargon terra grow, a hnojivo na kaktus (nejsem si jím tak jist ale holkám to nevadí NPK 4.7.6) kdyžtak mě opravte a tohle hnojivo vysadim. K tomu mám ještě v Plánu koupit od plargonu grow přímo.

Jinák moc mi rostou do vejšky viz foto mám už jen 10cm místa a to až vyvrtám díry. Tak jim prozatim nechavam trošku blízkost u lampy ale teplo je v pohodě. navršcích jako když svítí slunce.

Spodní listy ostříhány a dalši vadnou a ty už nechám bejt, však příroda ví sama co má dělat.

Ty fotky jsou nekvalitní kvůli tomu že foťák je kaput, tak fotim mobilem.

Jinak je to 23 den květu.


Za rady a nápady a hlavně dovychytávky a ty rady budu vděčnej tak pište. Dik a Growu zdar.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma