Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Indigo - Matecni rostliny a klonovaci media - Klikni zde pro originální téma
Indigo
Vazeni pratele,

pripravuji pro vas test klonovacich medii.
Rockwool vs Jiffy vs Flexi mix (Root Riot).
Budu testovat klady a zapory techto medii.

PREDPOKLADANE KLADY A ZAPORY:

ROCKWOOL:
+ nizke porizovaci naklady
- uprava PH, spatna prostupnost vzduchu - zahnivani
- pomerne dlouha doba zakorenovani

JIFFY:
+ kokosoveho puvodu lepe propusti vzduch ke korenum
- spatna manipulace s klonem - pri roztrzeni sitky se kokos
vysype a tim dochazi k znehodnoceni klonu
- neni vhodny na hydrophonii (na rozdil od Rockwool)

Flexi mix:
+ nejkomfortnejsi klonovani, idealni propustnost voda =
vzduch diky kaucuku a raseliny
+ vhodne na pestovani v hline, kokosu a hydro
+ kratka doba zakorenovani, bez zahnivani
- vyssi porizovaci cena

Pro klonovani zvolim rezy Super Skunk pomerne odolna a silna kvetina, rezy budou ze stejne matky, klony budou ve stejnem prostredi sadbovac- sklenik-osvetleni.
Korenovy stimulator Clonex.

O prubehu testu vas budu informovat

Indigo
krasus
JIFFY- proc by jako neslo pouzit pro hydroponiji ???
TERMIX
Ma pravdu ten chlapec ,ale jenom z casti.Jiffi jsou dobre tak ke kliceni seminek,sam jsem je pouzival drive, nez jsem pochopil ze je to celkem zbytecne a sazim rovnou do cocosu s wormhumusem a perlitem,ale to jsem odbocil.Lze Jiffi pouzit k hydroponii ale pri protrzeni sitky ktera drzi smes kokosu a cehosi ,muze dojit k zacpani trysek (u bubleru, aeroponii , NFT atd.) Pokud je to drip a medium je cocos,mapito ci hydroton (keramzit) prosim... , Jiffi lze pouzit.
Jsem zvedav na Indikuv TEST protoze jsem sam zkousel vsechna tri media ale ne takto dohromady a ze stejne matecni rostliny.Sam jsem vysledoval ze Flexi-Mix je nejlepsi co tu bylo na trhu a ze klonovani s nim byla radost sama,ale musim s litosti oznamit ze na trhu uz bohuzel Flexi-mix dlouhou dobu neni a musel jsem se s litosti vratit k RW kostkam. TX.
vimnevim
2 TERMIX : Zkus si dát "fleximix" do vyhledávače a vykoukne na tebe minimálně 5 growsopů kde ho mají !!! :))

http://www.google.cz/#hl=cs&expIds=...ea30c1828ac195e
edit :
Když jsem to zkoušel tak fleximix byl tak nějak nastejno s rw a v jiffech to trvalo o trochu dýl než kořínky vylezly, ale to bylo spíš velikostí a určitě to v nich bylo mnohem víc prokořenělý...
ať to roste
a ať žije TO ! :leaf:
Indigo
Tak pratele, startujeme je narezano.
TERMIX
Bud zdrav Indigo,jak se staras a cim hnojis matecni rostliny? Muzes uvest foto matek a jak klonujes.Diky TX.
Indigo
Zdar Termix,

matky jedu pouze v Bio, vsechny nutricni suplementy jsou organicke. Stabilni zalivka je od Bio Bizz bud Bio Grow nebo Fisch Mix. Po ostrihani je prizivuji Alg a mixem, nebo Nitrozime (morske rasy). Ted zkousim GreenFuse Grow (Growth Technology) rovnez full organicke hnojivo.
Zitra ti poslu foto matek.
Indigo
Indigo
Takze 9 den a vede Fleximix s cistymi koreny a vetsim poctem oproti RW kde vykukuji dva male ,Jiffi zatim nic.
Indigo
RW kostka:
Indigo
Jeste foto matek pod 2x 400W MH :
Banány
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
když byla nouze tak sem kořenil v obyčejnym stavbařskym rockwoolu :) je to teda daleko horší na první pohled a dřív to vyschne ale imho že nejvíc záleží na větývce a pak už jenom kontrolovat vyschnutí / přelití - i v tomhle blbym RW mi dobrá vrchní větev udělala takový vousy za 9dní že sem čuměl :)

takže hodně štěstí, dobrej pokus, sleduju .)


Tím stavbařskym RW máš namysli takovej, jak ho popsat, lisovanej, celkem tvrdej ? Ptám se, možná jsem klonoval v tom samým. Řezy krásně zakořenily po necelých 14 dnech.
Mr. Knorr
citace:
Původní příspěvek od Banány


Tím stavbařskym RW máš namysli takovej, jak ho popsat, lisovanej, celkem tvrdej ? Ptám se, možná jsem klonoval v tom samým. Řezy krásně zakořenily po necelých 14 dnech.



hele jak vam cucal vodu ten stavarskej rokvůl? Ja slysel ze je impregnovanej aby nenasakaval a pusobil nejenom jako termoizolace ale i jako hydro izolace...
Zdravím! Já z něj jel taky, není to tak hrozny, funguje to taky, měl jsem tak centimetr vody ve foliačku a v pohodě.
Banány
citace:
Původní příspěvek od Mr. Knorr



hele jak vam cucal vodu ten stavarskej rokvůl? Ja slysel ze je impregnovanej aby nenasakaval a pusobil nejenom jako termoizolace ale i jako hydro izolace...


cucá hodně pomalu, nejde ho jen hodit do vody, plove. musí se pomačkat a utopit aby se nalokal vody. No jak píše RF, trochu víc kropit a zakořeňuje se v poho.
Indigo
Vazeni pratele,

zakorenovat se da opravdu ve vsem i v tom stavebnim Rockwoolu komu nevadi skelna vlakna, ktera cast korenu lehce prerizne a znici...

Test mi ukazal, ze nejde vylozene o cas, ale o kvalitu a strukturu
korenu. Vsechny testovana media behem cca 9 - 12 dni pomerne slusne zakoreni.
Nejrychleji coz jsem tusil zakorenil Flexi mix. Na obrazku jsou videt jiz trochu nahnedle korinky, Jiffy zakorenoval jako posledni , ale vyplatilo se cekat.
Rockwool vyzadoval nejvetsi peci, tim nechci rict, ze o rezy v FM nebo Jiffy jsem se nemusel moc starat. Proste u Rockwoolu se musi neustale hlidat optimalni zavlaha, aby nedochazelo k rychlemu vysychani a naopak pokud je moc nasakly vodou muze dojit k plesniveni a zloutnuti rezu.
Rezy v Jiffy prokoukly na svet jako posledni. Rust korenu byl, ale pote dost rychly. Korinky se derou na svet podobne jako u FM ze vsech stran a v nekolika vrstvach u Rockwoolu vetsinou ve spodni casti.
Jiste je to vec debaty a co Grower to jiny nazor, ale pokud si mam zvolit klonovaci medium bude to Flexi Mix.
U Jiffy se stale pri jakekoliv manipulaci musi dbat na to, aby se neprotrhla sitka. Pokud neni na trhu Flexi mix je Jiffy u me jako druha volba.

Indigo
















vaaanha
A co zakořeňování bez jakéhokoli média - má to nějaké opodstatnění? Viz https://www.icmag.com/gallery/data/...0AeroRoots1.jpg

Je jasný, že je na to potřeba nějakej systém(v tomto případě to bylo aero) - ale má to nějakou výhodu nebo nemá smysl koumat nad blbostma a řídit se tím, že s RW chybu neudělám?
Indigo
Nedovedu si predstavit, ze budu behat po stavbach a nahanet stavebni rockwool.
Kostka RW stoji v kazdem shopu par korun takovou nouzi opravdu netrpim......
Pokud riskujete 200 - 300 rezu mesicne je rozhodne komfortnejsi i co se tyka moznych ztrat a uhynu pouzivat jina media nez stavebni rockwool nebo RW.

Nemyslite?
Indigo
Avsak jak pravi prislovi, proti gustu zadny disputat.

Indigo
Hlava
Ne , jednoduše , RW kostka 0,90haleřu , Jiffy 3kč , Flexi mix 5,9kč x 300 = RW 270kč , Jiffy 900kč a Flexi Mix 1770kč , to po roce celkme naskáče :p: jinak o RW apd je tady , http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3299 a jak uz bylo hodněkráte řečeno , napsano , NEPOUŽÍVEJTE stavební RW , chapete že ten RW je ošetřen
(Hydrofobizován!!!) proto tam tu vodu musíte namlátit !! Pak se vám to v růstu začne kroutit a žloutnout a najednou co se děje , no bodejť kdyz je RW nacucany borónem , vosky , olejem , syntetickými polymery, methyly, ethyly a polydimethylsiloxany a jine věci . :eek: Pokud ale chcete ušetřit tak si kupte za osum pětek RW rohož v Ghopu a tu si rozřežte a je to .

Jinak pěknej test , jakej si požival RW od Atami , Grodan , Rock - Wool - Slab , nebo jiné , je mezi nima rozdil v rychlosti vysychaní :) tak se ptám , dík cau Hlava
Indigo
RW kostky od Grodan
Hlava
Jo ty jsou v pohode , ty vydržej pri 25°C , měřeno na dně pařníku , přes 24hod mokrý , Atami jsou do 24hod skoro suchý už mě to jednou vytrestalo :)
nejde ani tak o ceny jako o dostupnost Gshopů a prostě zrovna sem potřeboval řezat a nejblíž RW 30km :D

a teda problémy s tim nebyly . ale jako jasně že to nechcu doporučovat jen to jde taky a neni to tak strašný
Hlava
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
nejde ani tak o ceny jako o dostupnost Gshopů a prostě zrovna sem potřeboval řezat a nejblíž RW 30km :D

a teda problémy s tim nebyly . ale jako jasně že to nechcu doporučovat jen to jde taky a neni to tak strašný


No zničeho nic z minuty na minutu nepotřebuješ řezat :confused: , to snad ne a 30km , sis to měl poslat kuryrem :p: i s cenou kurýra budeš pořad pod cenou za Flexi mix a doručeny za chvíli , cau Hlava
Indigo
Pratele,

neslo neposlat. Critical Mass zakoreneny v Roor Riot (Flexi Mix) po 9 dnech.
Antitalent
cau. Moj dotaz je mozno zlahka OT, ale... na tych 200 az 300 klonov mesacne ti staci 2x 400W? Pocitam dobre, ze tam mas 12 matiek?

Uvazujem o vlastnej matkarni, ale neviem odhadnut jej velkost. Podla tohto sa zda, ze na 50 klonov mesacne by mi stacila 250ka.

Dik za dobry tryd
Indigo
Ahoj, v pohode jen se ptej, rad odpovim. Mam 9 matek. 4xBelladona,
2xSSK, 1xWSK a 1 Critical Mass. 9 matek pod 2x400W je na hrane.
Vseobecne plati 4 matky x 400W vzdy s ohledem na druh matky.
Pokud hodlas rezat 50 rezu mesicne, obavam se ze budes potrebovat matky dve.
Jiste da se matka orezat a serezat ...... Tim padem doba regenerace a rustu je znacne zpomalena. Pocitej 25-30 idealnich kvalitnich rezu.
V matkarne musis mit konstantni vlhkost - teplotu. Nemaji rady zmeny a neustale experimenty. Dulezite je na ne foukat foukat a foukat. Tim se matka zpevni a zmohutni.
Indigo
TERMIX
Vrele doporucuji klony od Indika ,jsou zdrave a bez skudcu. Mam li posoudit jeho genetiky tak asi takto (hodnoceni 1-10)
Belladona vynosove,stavove a chuti 8
Super Skunk ................................... 9
Shiva Skunk ................................... 7

Moji favoriti jsou Power Plant , Euforia , Super Silver Haze a dle nich jsem srovnaval.Muj TEST je subjektivni nesporne, ale snad nekterym da urcity smer. Prikladam foto Belladonny z klonu od Indiga. Vsem peace TX:smoker:
#77
Ahoj, jak tak ctu zde bych se mohl dohledat odpovedi, na netu jsem nasel pouze cast. Moje otazka je postaci k vyzive matek po 2 ma usporkama 125 W vyziva Bcuzz hydro A(nemam B je třeba??) Bcuzz hydro booster, Bcuzz hydro rooťák a Terra Leaves - o tom se píše že je to kompletní grow hnojivo nema s tim nekdo zkušenost?

ATA Terra Leaves for the growth cycle je kompletní profesionální růstové hnojivo. Stimuluje růst vitálních, velkých a zelených výhonků. Je lehce rozpustné a má rychlý účinek. Je vhodné pro hrnkové i volně rostoucí rostliny. Dávkování: 1 - 5 ml na 1 litr zálivky (1:200) Vhodné pro všechny závlahové systémy. NPK: 3-1-3
Indigo
Vazeni pratele,
dostavam dotazy kde se da koupit Root Riot (Fleximix) co vim tak aktualne v techto shopech:www.growgarden.cz , www.growplanet.cz , www.grow-up.cz
Indigo
:Dr@m:
Ahoj všem,
mám dotaz ohledně použití FLEXIMIXU do nízkotlakého aero systému.

Jsou mé obavy z rozkladu FM a následnému ucpání trysek atd. na místě?

Jinak :)SUPER test!!!! K +

zatím jsem to jel: plas.květináč +Grodan RW + hydroton.
Indigo
Ahoj,

flexi mix (Root Riot)ma houbovitou strukturu a v zadnem pripade se nemuze rozdrolit ci jinak rozlozit. Vyrobce ho doporucuje do vsech medii hlina-kokos-hydro. Jinak mrkni na: www.growthtechnology.com
:Dr@m:
to Indigo:

Díky ti za objasnění a za link:) Tímto, flexi mix určitě vyzkouším a že se už těším.

:) měj se
citace:
Původní příspěvek od :Dr@m:
to Indigo:

Díky ti za objasnění a za link:) Tímto, flexi mix určitě vyzkouším a že se už těším.

:) měj se


urcite vyzkousej! koupil jsem a uz nevymenim! krasne drzi vodu, i nekolik dnu se nemusis koukat jak vypada vlhkost kostky. o dost vic se mi libi fleximix nez rockwool. super cena http://www.growshop-ostrava.com/Esh...ctCategoryId=27
:Dr@m:
to Kus hoven:

vřelé díky za odkaz:::nice cena, už jsem si objednal. Jó, milá stará dobrá RW-je čas na změnu:peace
TERMIX
Bud Zdrav Indigo.Chtel jsem se zeptat : pouzivas Nitrozyme pouze na matky? Nebo ho pridavas i na klony s rootakem a nebo to nahrazuje root stimulator?Ja ho totiz pridaval jen matce a rostlinam ale na klony jsem ho nepouzival.Diky TX.
Indigo
Ahoj, chyba. Doporucuji je idealni i na klony a mlade rostliny. Po presazeni do light mixu prvni tyden jedu pouze rootak. Po tydnu pridavam leta provereny Bio Grow (Bio Bizz) a prave Nitrozyme Tvorba novych listu a celkovy rust je impozantni. Rovnez ho strikam na listy.Proste od presazeni do ukonceni prvni faze kvetu ho pouzivam. Cena v CR za Nitrozyme je nekrestanska, ale uz je k mani i za solidni cenu.
Zdar a silu kvetu.
indigo
Indigo
Stimulax vs. Clonex

Prosim o Vase nazory a prispevky.

Indigo
fiste
Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..
citace:
Původní příspěvek od fiste
Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..

Prosimtě!? RW kostička stojí jednu korunu, už se vidim jak vysypávám plato kokosem, toho bordelu všude ...
TERMIX
Je spousty cest jak se dobrat k vybornemu vysledku a tou jednou je rozhodne Fleximix . Jeho prednosti zde uz nebudu psat ,ma jich spousty jedine minus je jen cena.Bohuzel spousty lidi ma do kapsy hluboko a jde levnou cestou a to je ta chyba. Tkvz. "rizkomlat" si rekne co ja budu kupovat drahy Fleximix a Clonex kdyz je to 2x tolik a tim dela chybu. Uhyn v RV je cca 10 ks ze 100 rizku a ve Flexymixu vzejdou skoro vsechny rezy,osobni zkusenost z 50ks / 2ks R.I.P . Vyschnuti RW je rychlejsi nez u Fleximixu a tim je zradne ve dvou pripadech : nektere RW kostky jsou preschnute a nektere uplne "nachcane"(nenasel jsem vhodnejsi slovo) a tim vadnuti(clonu) a nebo naopak uhnivani(stonku). V tomto ohledu je Fleximix vynikajici ,drzi vodu rovnomerne a zasobuje clon mikroprvky z raseliny (fleximix = raselina a kaucuk) ale to jsem odbocil od tematu,pouzivam Clonex a namacim cca. 1cm stonku do nej. Pouzivam celou radu od teto firmy a zda se mi jako nejprofesionalnejsi v celem sortimentu od hardwaru po software,ma proste vse od zacatku do konce a je jednoznacne levna nebo chcete li nema zbozi predrazene (viz.Plagron) viz muj tread : http://grower.cz/forum/showthread.p...1863#post941863
Hlava
citace:
Původní příspěvek od fiste
Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..


Koukal se do těch dvou trydů co tady máš a nenašel sem tam nic moc o klonování , teda jen ,
citace:
Původní příspěvek od fiste
Jo a jednu vanilku jsem při manipulaci zlomil. Kořen jsem vyhodil, zbytek dal do stimulaxu a ono to znova zakořenilo :)
takže předpokládam tvoje klonovací praxe je obrovska , prosimtě můžu se zeptat je ti ten kokos drží v tom platíčku ?? Ja blb to vzdycky zaleju a on ten kokos odteče spolu s vodou takže mi tam zůstane jen ten klacek a i stimulax pryč :( ...jo pardon ješte vlastně si fiknul tim A-wingem těch 6ks WW , prosim tě jak se klonuje A-wingem , drži se to dobře ?? Ja používam žiletky tak jestli nejsem trochu pozadu . viz .
citace:
Původní příspěvek od fiste
V prvním kole, ještě v růstový fázi mi omylem spadla prostřední lampa i se stínidlem dolu mezi kytky. Rychle jsem ji zvednul, ale bohužel se při tom incidentu odlomila jedna z hlavních větví na tý největší vdově. Chvíli jsem se vyvztekal, pak jsem tu větev rozporcoval a udělal z ní řízky.
.

Jako jsem rád že všem cpeš A-wing ale nejdřiv si ho radši pořadně přidělej , ať nam nemusíš sdělovat své klonovací schopnosti , o Tvém velkém nadáni jsme si již všichni přesvědčili , díky

Tak , moje praxe , Stimulax vs. Clonex , neni , protože jsem poslednich 8let použival jen práškovej Stimulax I. používám ho pořád ale poslední 2 roky jsem k tomu pořidil ješte Rhizopon , kterej je v podstatě to samy , jen nektere druhy kytek v tom kořenili oproti Stimulaxu o hodně lepe a ne tolik ztrátově , takže použivám velmi osvědčený Stimulax I a ješte doplnuji Rhizoponem , Clonex klidně zkusim ted v nejbližší době a dám vědet , zkusim to nafotit pro porovnaní .

Koukal sem jak projel ten klon fleximix za 9dní , jo tak ma hlavně vypadat klon !! ne 4-5cm mrzák , to pak koření 14dni a jeden chlup , hodně opravdu hodně zaleži na celkové kvalitě a vigorozitě klonu ktery se ufikne z matky , proto nemam skoro zadnou ztratovost , z matky ofikam cca 25kousku a 15-20je pěknejch 10-5jde do koše když nemaj spravné parametry :D , jo na ukazku klon Woodo x Chronik 10den v RW Rhizopon , at se daří panové , Hlava
fiste
to Hlava: Padajícim Wingem jdou lámat větve na kytkách a ano, zatim mi zakořenilo všechno. S tim kokosem to chce jenom trochu šikovnosti, brzo ti to předvedu, nevěš Hlavu :)

PS: Dneska ráno jsem se drbal na zádech a na Groweru to taky neni, jestli rozumíš, co tim myslim..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od fiste
PS: Dneska ráno jsem se drbal na zádech a na Groweru to taky neni, jestli rozumíš, co tim myslim..


Ne . Ja někdy nemyslim , jen porovnavam fakta .
Indigo
Firste dokaze pobavit...........s tim kokosem nas mozna prekvapi. Uvidime co predvede.
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Koukal sem jak projel ten klon fleximix za 9dní , jo tak ma hlavně vypadat klon !!


jo ale ten fleximix dela dost....... on ma tu krasu ze nemusis mit v ruce(a v oku) jak nechat nasaknout kostku..... rozmocis, trochu promacknes a je, u rw musis mit trocha cvik at to neni jak tu nekdo psal uz nevim kdo "prechcane". o dost lepe drzi vlhkost kostky. jasne neni to vsechno ale jeden z hlavnich duvodu proc tak pekne koreni.myslim ze se korenum lepe jede pres fleximix nez pres rw. nevim, zda se mi to i celkove lepsi na skladovani, rozrezavani..... proste takove ty prkotiny co potesi u konicku.....
Hlava
No nevim nevim , netvrdim že ne ale strana z5 , koukni na ten klacek v rw , 10dní , dle mého názoru záleži tak z 70-80ti procent na kvalitním klonu , jak ufikneš nejakyho parchanta zakrnělyho tak ti ani fleximix nepomůže a může to kořeni 3tejdny , ale to je ješte do diskuze , zkusim taky koupit ten fleximix , zapichám klacky a uvidíme , zatim cau Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
No nevim nevim , netvrdim že ne ale strana z5 , koukni na ten klacek v rw , 10dní , dle mého názoru záleži tak z 70-80ti procent na kvalitním klonu , jak ufikneš nejakyho parchanta zakrnělyho tak ti ani fleximix nepomůže a může to kořeni 3tejdny , ale to je ješte do diskuze , zkusim taky koupit ten fleximix , zapichám klacky a uvidíme , zatim cau Hlava


ajsny, nerikam ze ne;) me uz se i stalo ze mi driv zakorenil mensi rez nez hruby z hlavniho .) :D ale ja jako matkar - zacatecnik jsem nemel v oku vlhkost RW...... kazdy den jsem musel rezy kontrolovat a hlidat ktery je suchy, ktery jakz takz ktery moc a porad sachovat....... s fleximixem tohle odpada, kouknu se tam jednou za tri dny a fleximix jen namacim spodky do vody na navlhceni a dam zpet. voda krasne vyzlina az nahoru behem chvilky a dalsi tri dny pohodka
Indigo
Pro uplnost, v testu jsem pouzival Root Riot (Flexi mix) jen pro upresneni.
Mohu ho nazvat klonovaci medium bez dozoru .......je to samostatna jednotka oproti RW kostkam dosahuji 60% uspory casu.
cumim dost luxusni obal:D asi proto te to stoji tolik cent.
Indigo
Snazim se davat klonum to nejlepsi, z matky narezu top 20 rezu zbytek me nezajima. Jak jiz psal Hlava...... mrdka zustane mrdkou. I kdyz dam slaby rez do ROOt RIOT zakoreni, to neni problem, ale rust je zabrzdeny, kvet ....ubohost. Mrdka nepatri ani do Root Riot ani do RW natoz na bazaar. Patri do kose a ze 100ks Root Riot stoji 650,-Kc neresim.
Machoman
Pokud se jedou řezany v krapet vetším množství v RW tak nejednoduší je hodit to na klasickou NFT vanu a 1x den zo zaplavovat.

U matkaření je vždycky nejvetší problem lidskej faktor.Automatika to zalít nezapomene( a aquafarm matky taky ne:D ).Dobrej test já ale zustanu u RW.
Indigo
s tim ja souhlasim, lidsky faktor je alfa a omega groweru, jak tomu nedas 100% tak se to nekde negativne vrati. Denne jsem v jednom kole a Root Riot mi casove hodne
veci usnadni a sve zakazniky si urcite najde.
TERMIX
Nerad bych to zde stale opakoval dokola a dokola. Tedy naposledy muj nazor na vec :

U RootRiotu je jedina spatna vec a tou je cena ..ale, matkar co dela spousty rezu a nema NFT (nebo jiny system)kde se zaleje vodou vsechno naraz, neni schopen uhlidat 100 a vic rezu na 100% ,nekdy to proste vyschne,ruku na to...velice svedomity matkar vsak zase ano! Dle meho nazoru Root Riot je velice dobre medium ke klonovani kde odpada mereni a uprava Ph jak u RW. Nenici se a nerozpada jako nejake RW kostky,je kdykoliv po ruce a koreny jsou vice masivni a mozna i raselina z ktere je RR vyroben pocatecne vyzivuje mikroprvky klon v zacatku koreneni. Ja sazim pouze do RR take z duvodu ze klon tam drzi pevne a proste mi to pripada takove ciste a prirodni a to RW moc neni i kdyz to byl drive kamen,konec koncu...hmmm...babo rad.
johnready
čau mužeš prosímtě napsat přímo postup jak jsi před nařezanim upravoval ph kostek, a v jake ph vodě si nechal jiffy naboptnat a ještě uvažuji že budu zakořeňovat ve flexi mixu tak taky jeho postup četl jsem že jeho ph se nijak neupravuje a vjakem ph se namačí? dík


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma