Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Sodík nefachčí-kde je problém? - Klikni zde pro originální téma
pála žáhí
Nazdárek, už sem se na to ptal v jednom threadu, ale nikdo mi neporadil a tak sem se rozhodl založit nový téma. Můj problém: zapojil sem sodíka a myslim, že správně, ale když sem ho šoupnul do elektriky tak se jenom rozbzučela tlumivka... Z toho, co sem se tady dočet vyplívá, že na vině by mohla bejt výbojka nebo startér, ale obojí mám nový takže myslim, že problém bude jinde. Potom sem tady našel v threadu "zapojení HPS" od člena "plc" příspěvek, kde řešil ten samej problém jako já. Problém podle "plc" byl v tom, že použil tlumivku LAYRTON na výbojku PHILIPS a po zakoupení tlumivky PHILIPS všechno fachalo tak, jak má. Já mám taky tlumivku LAYRTON a výbojku PHILIPS, ale podle mě se používá tahle kombinace běžně bez problémú (jestli to tak máte zapojený tak napište) jinak by mi to snad v ERECE neprodali ne?
Tak mi prosim vás někdo poraďte. já už chci kyticky!!:bounce:
dík předem za rady
pála žáhí
Díky za snahu, k+4u. Tak kombinací LAYRTON tlumivky a PHILIPS son-t+ výbojky to nejspíš nebude... chodit s tim do EREKY neni zrovna to pravý ořechový, protože bych musel rozdělávat skříň, navíc chodim do školy a jelikož je na mě třídní zasedlej a nasranej nepřichází ňáký záškoláctví v úvahu(v ERECE maj do 16:00)-beru to jako poslední možnost.
Dotáhnul sem všechny kontakty a taky sem zkoušel vyměnit objímku a nic... myslim si, že to bude ve startéru, ale jedinej způsob, co já znám je koupit novej a vyzkoušet ho a já nemám prachy na rozdávání, tak jestli vás ňekoho napadá co by se s tim tak ještě dalo dělat tak mi to prosim vás napište.
girlx
samozrejme ze predali. layrton a philips ti nikdi nepojde.
zozen si novu tlmivku alebo zapalovac.
Kvetak
No touhle kombinací to neni-tlumivka není nic jiného než drát namotaný na křemíkový plech tudíž má-li správnou watáž je všecko OK.
Jak daleko máš výbojku od zapalovače? A máš tam správnou kapacitu kondíku? Čim dál je výbojka od zapalovače tím je menší pravděpodobnost, že naskočí-prostě se k ní nedostane impuls ze zapalovače(nebo je slabý)-CO NEJBLÍŽ K VÝBOJCE, s tím souvisí i kapacita kondíku-pokud je moc velká, není zapalovač schopný dát tak velký impuls! Nouzově vyzkoušet bez kondíku, ale ne na trvalo-jednak to víc žere (jalovina, kterou kondík odstraní) a jednak se ničí výbojka.
pála žáhí
Někdo z vás tomu asi těžko uvěří, ale je to tak.

Některý PHILIPS startéry prostě v kombinaci s LAYRTON tlumivkou nezapálej výbojku.

Jelikož sem si s tim nevěděl rady, odtách sem svýho 400w kompleta k profesionálům a ty zjistili, že zapalovač funguje, ale moji výbojku kupodivu nerozžehne... Tak zkusili vyměnit toho PHILIPSe za LUMTECa a už mám po starostech.

dík všem za pomoc
k4u
virus
kamos ma --no mel:(sodika 3 dny pak mu to vyhodilo pojistky a uz nesviti:(
abra007xas
Já radim: Kdo není elektrikář at sám nic nezapojuje. Koupil jsem v good elektru výbojku Pfilips T SUN AGRO 400W. řekl jsem že chci vše k tomu aby to svítilo. Vše dodali. Zavolal jsem elektrikáře, dal jsem mu 50kč zapojil do tělesa a hotovo. Co ušetříte na kutitilství pak odnese výbojka nebo jističe. Dodneška to běhá bez větších problémů.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma