Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vyhřeje lampa místnost bez přímotopu? - Klikni zde pro originální téma
Potto
Zrovna jsem byl vyhoštěnej s pěstěním z domova a chci zasadit na chatě.Ale netopí se tam a je tam dost zima.Máte s tim někdo nějáký zkušenosti?Já přemešlim, že tam šoupnu eště přímotop.Místnost 1.5x1x2m?
Bude mi stacit jen 600w lampa, když je tam tak 5C°?
Dik a ať vám roste!!!!
Czilum
ja mám ten samý problém jako ty,ale myslim si že když budeš mít dobře udělaný box, čili bude perfektně utěsněný tak to 600 ti to krásně vyhřeje.ja se snažim maximalně utěsnit všechny otvory co najdu a pak doufam že ty sodíkovky to pěkně vyhřejou.A to tvoje 600 ti bude topit pěkně to si piš.
viridis
600W Ti to vyhreje cobydup - akorat, ze neni furt zapla, a kdyz se vypne, budes muset trochu topit, at to nezmrzne - zvlaste pak v qetu, kdy bude lampa vypnuta 12 hodin.....
PORSCHAK
Viridis, přesně tak...
Prostě vyhřeje to jedna radost, stačí to rozumně odizolovat, ani to nemusíš vychytat dokonale, když lampa svítí, velikej problém ale může být, když lampa zhasne. To Ti nepomůže ani dobrá izolace, za dvě hoďky tam máš 10 stupňů, a to už prospěšný rozhodně není. Kyti už si nedokážou vstřebat potřebný živiny, a ty rychlý změny teplot můžou myslím hodně ublížit, mohly by i zajít, kdyby se vyskytl další malej problém...
Jsou to jen domněnky, ale když se nad tím zamyslíte, tak se mnou možná budete souhlasit.
Takže rozhodně přitopit. Na další spínací hodiny připojit přímotop, kterej se zapne, když lampa vypne, nebo ještě dřív. Ale důkladně bych si vyzkoušel naprázdno, na kolik klesne teplota, když poběží jen přímotop na nejnižší stupeń.
Na udržení solidní teploty budeš potřebovat přímotop s příkonem 2000W a nechat ho běžet aspoň na dvojku,ale to Tě sežere. 12hod 600W a 12hod tak 1000w, to je dle rychlého výpočtu zhruba 52Kč za den, a to počítám s menším výkonem přímotopu, ale nezahrnuji možný levnější noční tarif.
Chce to vyzkoušet naprázdno a předvídat i extrémní noční mrazy, ale v noci by jsi stejně měl lampu zapnutou, takže vlastně v poho.
Napiš, jak si dopadl.

Ještě jsem zapomněl.. Vlastně když strčíš ten přímotop do skříně, což jsem blbě nepředpokládal, mohlo by to brát tak 500W, abys to vytopil, takže to bude levnější.

Teď když to po sobě čtu, napsal jsem vlastně to samý, jako Viridis, akorát stokrát delší...To je umění:wink:

[Edited by PORSCHAK on 28-11-2002 at 10:42 AM]
Jamaica Hadra
Napadla mě taková myšlenka.Co kdybych měl díru v Zemi např. jako v tu díru v garáži garáži kde se dá opravyt auto.Rozdělili ji na 2 části a pak celou obalili třeba kobercem a na něm z druhý strany alobal nebo nějakou folii.V jedný byla 250W sodíkovka na květ(A zde bublery v podobě micro drip systému například ve vaňe)no a v druhý půlce by jsme měli 75W Ale v ještě zmenšenější podobě skříně.Zde by byly tak 3Matky a znich jinak řízky připravující se na květ = 250W sodík.Otázkou je jestli by to lampy vytopyli a ještě by to tam chtělo CO2.Rozměry by byli indivyduální.
Zajímalo by mě co si o tom mysíte?
chobot
Panove, nezapominate na to, ze pestirna se musi vetrat, a to dosti brutlane, zvlaste pak s 600W? Takze bych rekl, ze naka izolace neni zas tak podstatna (I kdyz asi pomuze), kdyz se mam vzduch vymenit 20x za hodinu. Navrhoval bych, postavit primotop pred ten otvor, kterym se nasava vzduch do skrine (mistnosti) a pomoci termostatu uvnitr skrine ho zapinat a vypinat - treba nad 26 stupnu vypnout - pod 15 zapnout.

Ale myslim, ze bych se asi celou zimu v klidu nevyspal, protoze bych mel stihy, ze se tam neco posere a kyti i s pestirnou a prilehlymi objekty budou zpopelneny.

chobot
seli
tak ja to tdy cti tak to vypada ze to neni nic moc jednoduchyho, problem s vetranim by sel vyrest za se nuze foukat ten studenej vzduch z venku primo nad vybojku, ktera ho zahreje a poho, další ventilator vy mohla byt uprostred skrine a rozhanět takto naředeny vzduch a treti by byl uplně u stropu a odsaval by ten teplej co pak stoupa vzhuru. Takle by to neslo? Ten primotop by sel nacasovat tak na cykly po 30 min. Kdyz by to bylo dobre uzavreny a vsechny pruduchy zacpany tak by to slo, jen nevim jestli se to nebude dusit... no nic jeste budu premyslet, tak mi trochu helpněte uz bych to chtel zacit stavet.......
georgeus
Zdravim, taky muže nastat problém s vlhkostí a čistotou vzduchu. Přímotop dává velice suchý vzduch a prach a nečistoty které se na něm usazují budeš mít ve skříni.
Nevim jaký vliv to může mít kytí.
Kvetak
No ja bych dal přímo do skříně (nebo to vyřešit jako nasávání) takový ty malý fukary, spínaný přes výkonový relé termostatem, určitě svítit v noci (velký mrazi) a přes den by se jen tak občas šolíchal ten fukar (kolikrát se musí větrat, když kytka chrápe, neviděl bych to nijak černě, co se vlhkosti týče-udělat si takové udělátko (někde to tu myslim bylo) konstrukce před větrát a mít tam vedla sebe s mezerami naplé hadry-vypadalo by to asi takhle IIIIII a ze zhora vychytat zdrój vody samospádem
DaStoner
Tak me napada, podivej se, jakej mate tarif na elektrinu. Je mozny, ze mate nejakej vikendovej program, nebo neco ve smyslu nizkej pausal - vysoky platby za kWh. Na "noc" budes muset kytkam pritapet, coz znamena ze tech 600W budes odebirat non-stop tri mesice. Bejt tebou, tak bych si to spocital predem, popr. zmenil tarif, aby te porazil vypestovanej model a ne slozenka za elektriku.

Hodne zdaru

(PS: Proc me to napadlo - vcera kamos povidal, jak jeho fotrikovi prisla slozenka na 6 litru za garaz. Nakej vypatlanej geront pritapel svymu zigulovi primotopem, aby nereznul a vydrzel dalsich 25 let. El. hodiny maji vsechny garaze spolecny a sazba byla nastavena na to, ze si tam 2x za den rozsvitis zarovku na 5 minut.)
borifield
vytahuju tento thread na svetlo ;p
mam problem a doufam ,ze mi ho pomuzete vyresit,skrin jsem musel presunout do baraku ,kde se netopi a zaroven tam nemuzu byt porad.jde mi o to , ze se svoji 400w budu vytapet skrin v dobe svitu (v noci - nakonfiguruju vetrani ) ,ale pres den treba v prosinci venku -10 ,tak budu potrebovat nejake topitko .musim teda vyhrivat zalivku (jedu kokos drip) + vnitrek skrine nebo staci vnitrek skrine samotny ??? zalivka se do skrine nevejde , stoji vedle ni. dik za rady a napady :)
Kvetak
Ale bude to chtít co nejkratší spojení mezi tou nádobou a pěstírnou-v kýbli se sice voda ohřeje, ale cestou do dripu se schladí-takže tu hadici co nejlíp izolovat-dělají se takové pěnové návleky na roury od topení, ale jestli bude taková tloušťka co potřebuješ. Jinak na oteplení skříně bych použil ten teplovzdušnej fukar (cca 1000,-) někam před nasávání, ale bude ti tam foukat suchej vzduch (v květu je to docela ideal), ale v růstu-? sice sem sem psal takový to udělátko z hadrama, ale je to řek bych mech. dost náročný+se tam můžou dostat houby a plísně. Ale na druhou stranu je fakt, že si to drip zvlhčí sám a ten větrák tam nefičí celou dobu, no a samo celou skříň co nejlíp zaizolovat.
Teoreticky, když jí zevnitř obložíš šamotkama, tak ti to pár hodin teplotu snad udrží (od lampy), ale je to docela pracná, těžká, špinavá a nákladná prácička, no a zvenku to obložit polystyrénem, ale co budou řikat lidi až potáhneš cihly a polystyrén-no jóóó paní přestavuju si jádro :D.

Real řešení-zvenku polystyrén a ten fukar-myslim, že to nezvedne náklady o víc než 100,-/měsíc
P.S. Těma cihlama můžeš obložit i stínítko :D, ale pak by ti to tam topilo.
borifield
plynovy fukary - nehrozi naky nebezpeci vybuchu a zpopelneni ?:) myslel jsem na elektricky topitka , je pravda ze ona mistnost (neni to sklep) ma vlhkost sama o sobe 78% , na tu zalivku dam nejspis topitko do aqarka , ale na tu skrin - 12 hodin nevydrzi drzet teplo ... a navic tyhle teplomety sou docela energeticky narocny ..musim projit bazary.
navic to nemuzu kazdej den kontrolovat...
Kvetak
Nu-eletrickej fukar-topná spirála+větrák (takovej megafén) a mysli, že ta 100vka by na to stačila-dyť by se to zapínalo dejme tomu jednou za 10-20min.
Hehe odvolávám co sem ...
takže při 2,2kW fukar a sepnutí jednou za 20min na 1 minutu po dobu 8 hodin za den a ceně 1kW/hod=3,55,- to vychází na cca 160,- měsíčně (nezapočítal sem do toho spínacího cyklu tu 1min. co to jede-takže výsledná cena bude ještě nižší, ale to už se mi nechce počítat)
Kvetak
No nejdřív to nejde a pak je to tu dvakrát-sem to smáz


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma