Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
4xTT+2xBB pod CFL - Klikni zde pro originální téma
Darkness
Rok se s rokem sešel a ja jsem dal dohromady menší grow box, v docela sparťanských podmínkách, snad mi přes zimu nezamrzne zálivka s čerpadlem :D

Rozměry boxu: 80x50x120

Lampa: 200W CFL Elektrox red

Ventilace: Odtah 12V sunon (při 12V má 85m3/h, mám ho na 7,5V momentálně) přes pachový filtr 160m3/h. Podle mých hrubých výpočtů vymění komplet vzduch aspoň jednou za minutu. Jako ofuk slouží podobný typ s menším výkonem také na 7,5V. Přítah přes den je pasivní přes vypnutý větrák sunon D=80mm. V noci každou hodinu fouka teplý vzduch po dobu pět minut. V noci odtah nejede, chci ale ještě přidat cyklické spínání odtahu pro "vyvětrání" před pětiminutovým topením, pak bude zase stát a pořád dokola.

Výživa: drcený kokos, 3,5L květník na dně 1,5cm keramzitu. Vana z nopovky ve spádu do rohu, odtud odchází hadicí mimo box do sběrné nádoby. Zkouším něco jako DRIP, ale žadný rozvod pod atmosférou to není :rasta: Čerpadlo za dvě kila (400l/h 0,7m) sepne jednou denně na minutu a přes šest jehel tlačí kokos koncept s PH kolem 6. EC 2,0-2,4. Denní odpadová voda z boxu je asi 2dcl.

Teplota: den 25°C, noc 17°C

Posádka: 4x Thai-Tanic, 2x BigBud (řezy od člena G, nemám s čím srovnat, ještě jsem tuhle genetiku nejel)

Prosím o kvalitní a věcné názory, poznámky, rady a nápady.
Darkness
1) ventilace

2) 5. den 12/12

3) 10.den 12/12

4) 15.den 12/12

5) 30.den 12/12
Darkness
Nejdříve jsem měl zálivku mimo box, ale její teplota klesala k 15°C, takže jsem ji přesunul do boxu, zakryl odrazovou folií aby do ní nesvítilo. Mimo to pomaha snížit teplotní rozdíl mezi dnem a nocí (voda je nejlepší akumulátor tepla). Je to provizorní řešení, jak dojedu kolo, tak proběhnou stavební úpravy:)




1) Thai- Tanic 20. den 12/12

2) Big Bud 20. den 12/12

3) 30. den lookin

4) drip... :jumper:

Ještě něco málo k úpravě qvítek. Přepnul jsem je po 17dnech růstu. Ale to už byli řádně zakořeněné od člena G. Čekal jsem totiž na nejmenší dva TT, které měli při přepnutí max 15cm. Z toho důvodu jsem je nestřihl a takhle to dopadlo. TT vyrost v květu snad 200% na výsledných +-60cm, je to dáno i výbojkou CFL, pod sodíkem by se tak netáhli. BigBud byl pravděpodobně střižen FIM už jako řízek, proto vytvořil asi 50cm keřík (v boxu uprosřed). Poučení pro přístě, střihnout hlavní větev. Ale aspoň si zkusím i dominantní palici :bounce:
N3110
Mas to super, budu sledovat !! Kolik mel ten bb kdyz si ho prepinal ?
Darkness
citace:
Původní příspěvek od N3110
Mas to super, budu sledovat !! Kolik mel ten bb kdyz si ho prepinal ?

Při přepnutí byl ten BB skoro největší cca 20-25cm

Mám dotaz k zálivce, jak jsem psal zkouším kokos koncept od plagronu a míchám to po 10L, což do kytek liju cca 7 dní. Aktuálně 25ml A+B a 10ml green sensation. Někde jsem četl že na hydro zálivku jsou speciální hnojiva. Kam patří ten kokos koncept? Jak se projevuje, že se ta zálivka kazí, nebo že to není o.k.? Jo a v nádrži nebublám, je to chyba? Pozoruju, že vlivem kyselosti vzduchu se Ph po pár dnech z původních 5,8 stoupá na 6,5...

Další věc, čím to že se mi do nich vejde jen jedna minutová zálivka denně? Jen smutně koukám jak ostatní drip-aři pumpujou 5x denně několik minut a kytky to vypijou. Napadá mě, relativně malé květníky (3L kokosu v jednom). Nízká teplota použitím CFL lapmy a tudíš malý odpar z povrchu média. Ikdyž k těm květníkům, ve dvou growshopech mi nezávisle na sobě potvrdili, že ten 3,5L květník stačí i na metrový qvítko, jen se musí častěji zalívat. Prosím o názory a rady s tímto související. Abych mohl případné vylepšení aplikovat do dalšího kola.
Pekky
čauwes vypadá to dobře taky budu sledovat kolego z kokosu:-) zatim
asi_sem_moc
Moc hezká midi skříň ;)... S hydrem sice zkušenosti nemám, ale tuším, že vzduch kořeny potřebují, takže: Co nejmenší bublinky a co nejvíc :D Ale jak psal hlava: na 1litr vody potrebujes 15litru vzduchu za hodinu.. Diskuze o bublinkách: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=32154
Ovšem nevím, jak je to u kokosu, takže počkej na moudřejší ;)
Ať to roste, budu sledovat.. K+
N3110
Aha a podle fotek maji konecnou velikost tak 50 cm ? Ja jedu ted taky bb a mam je vysoky kolem 30-35 a potrebuju max vysku 60. Pokud valis kokos tak ten plagron kokos je na to delany, s bublinkama bych si zase az tak hlavu nedelal, ono se to provzdusni nez to stece s kapilary do kokosu, pokud chces tak dej do nadrze akvarijni vzduchovadlo. No v gshopu meli pravdu, kokosu neni tolik potreba jako hliny a to ze zalivas jednou denne je podle taky normalni, stejne kokos se neda prelit, takze to co uz nenasaje vytece ven, snaz se aby ti po kazde zalivce vyteklo aspon 20% a pokud to chces zalivat dvakrat denne tak je zalivej po mensich davkach. A nedival si se na drip ale treba v kostkach nebo necem ? kokos toho totiz podrzi docela dost.
gremlin101
Koukam že s CFLkama se tady roztrhl pytel :D , jinak pěkný, šest kousků je takové optimum co se pod 200W hodí, budu sledovat a jsem velice zvědav kolik z toho nakonec vytěžíš, ať se daří, zdar :smoker:.
Darkness
Tak jsem tu s menším updatem... Vyčistil jsem nádrž na vodu zjistil, že nějakej bublak by to chtělo na míchání. složka green sensation, se i při prvním řádném promíchání po několika dnech jakoby vysráží na dně nádoby a bylo by potřeba ji před sepnutím zálivky promíchat a provzdušnit. jéé to zas bude zásuvek, už teď matkárnu a bloom-box kočírují dvě mechanické a tři digitální spínací zásuvky. Do budoucna uvažuju o automatizaci pomocí toho jednočipu, který se vyvíjí v sekci "automatizace pomocí počítače".

Taky se mi povedl husarský kousek, když jsem vše složil a nalil novou zálivku na digitálních spínačkách jsem místo režimu AUTO zapnul omylem ON a než jsem si uvědomil co se stalo, čerpadlo během 5min nalilo celý objem do květníků a samozřejmně 80% objemu šel rovnou do odpadu. Beru to jako zkoušku na finální flush :jerk:

Obrázky jsou z 34. dne květu, takže maj ještě necelou půlku před sebou.

Omlouvám se za kvalitu, fotím mobilem SE W710 3,2Mpx, ale stojí to za hov..o. Nemá nic jako makro režim. Slibuju příště lepší fotky aspoň z kompaktu.

1) 35. den květu

2) jinej pohled

3) pokus o detail

4) přesunul jsem nádrž do boxu aby neklesala teplota zálivky

5) tak ňák to crcká, ale všechny nejdou stejně. Objem nalitý ve finále do květníku je ale přibližně stejný, stejně každá kytka si veme jinak. Kokos je stále vlhký, takže si myslím že to funguje, ale určitě to chce doladit.

Darkness
Přidávám nějaká makra, kompakt mě sice nepodržel. Tak dostal šanci iPhone 4G s 5 Mpix snímačem, docela mě překvapil.

Napadlo mě, že vyzkouším pro srovnání vyměnit 200W CLF za 150W GIBlight HPS. Zajímá mě rozdíl v prosvícení , změna vlhkosti a hlavně navýšení teploty, při stejném režimu ventilace a zalévání.

Mám dotaz, je pravda že HPS postupně ztrácí svítivost, potažmo dáva míň lumenů např. už po 3. kole? Nebo po kolika mesících svícení? Až se stávající lampa odporoučí, chci mít rozhodnuto jestli koupit zase CLF ale 250W, nebo HPS...

Prosím o vaši ctěnou typovačku první a druhé fotky. Jedno je Thai-Tanic a druhé BigBud. Kdo má z těmito genetikami nějakou zkušenost, nebo je rozezná prosím typujte, pište poraďte. TT má o 10-15dnů delší květ, tak to potřebuju rozlousknout co je co, člen z G od něhož mám řezy nějak nemá čas mi na toto odpovědět.

35. den 12/12
Darkness
Takže holky teď smažím pod 150 HPS Giblight a asi se jim to líbí. Co se jim asi ale nelíbí že teplota v noci klesá k 10°C tak uvidím jak se s tím vypořádaj. Zítra dodám aktuální foto, tak doufám že se k tomu náležitě vyjádříte :)
asi_sem_moc
10°C je hodně málo, nemůžeš tam ten vzduch nějakým způsobem ohřát alespoň k té dvacítce?? Odkud tam taháš vzduch, že je tam tak málo? Možná bych ho navedl od někud z tepla.. :) Jinak to máš hezky ;)
killlsmoker
Darkness : hi... mas to moc pekne.... mam dotaz.... jako vysoke kytky byli jak jsi je prepinal kvet ?
Darkness
TO asi_sem_moc : vím že je to málo, ale box je v místnosti bez vytápění a není možnost odněkud přivádět teplý vzduch. Takže při 12h noci se teplota drží asi +10°C nad venkovní teplotou. V místnosti je ješte matkárna, ale ta to dvěma lineárníma zářivkama nevytopí, navíc tak za 3 týdny ji budu rušit.

TO killsmoker: ty 4 rozhledny měli kolem 15cm a prostřední keřík měl asi 20cm
Hy3nA
vytop si to žárovkou zasypanou pískem v zavařovačce.. aneb tepelné koule aka žárovky:D
Darkness
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
vytop si to žárovkou zasypanou pískem v zavařovačce.. aneb tepelné koule aka žárovky:D

To jsem tady už několikrát četl a vypadá to jako dobrý řešení, nehlučného topení do 60W. Otázka je, kolik ta zavřovačka bude hřát. Jo a propo, kde mám sehnat těch pár hrstí kvalitního písku?
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od Darkness

To jsem tady už několikrát četl a vypadá to jako dobrý řešení, nehlučného topení do 60W. Otázka je, kolik ta zavřovačka bude hřát. Jo a propo, kde mám sehnat těch pár hrstí kvalitního písku?


no já nevim,stavebniny? ti snad daj i zadarmo ty hrsti:D a nebo si "puč" třeba z nějakýho pískoviště na skok do dálky, tam je písek většinou hezkej..a znát to určitě bude..a určitě to bude lepší, než drátem do voka.. :D :rasta:
Darkness
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA


..a určitě to bude lepší, než drátem do voka.. :D :rasta:

Jo tak tento argument mě přesvědčil, vyzkouším a poreferuju jak to dopadlo. Dík za tip.
killlsmoker
Darkness: dik... bo mam na vysku skoro stejnou skrin a nevim kdy to prepnout.... ted je mam asi 25 cmm...
Darkness
citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
Darkness: dik... bo mam na vysku skoro stejnou skrin a nevim kdy to prepnout.... ted je mam asi 25 cmm...

No to bych už asi určitě přepínal. Ale víš co, záleží na více faktorech... Jak je střihneš (na FIM se vytáhnou míň) a taky kolik jim dáš v květu dusíku...
WERD
proč zasypávat do písku když se to dá nakutit do nějáké roury na přítah bez ztrát na teplotě?takovou tu hliníkovou flexi rouru 1m za pade-2 zatáčky aby se nesvítilo a je to než shánět kvalitní písek:D
Darkness
citace:
Původní příspěvek od WERD
proč zasypávat do písku když se to dá nakutit do nějáké roury na přítah bez ztrát na teplotě?takovou tu hliníkovou flexi rouru 1m za pade-2 zatáčky aby se nesvítilo a je to než shánět kvalitní písek:D

Zajímavej nápad a určitě efektivnější řešení, ale... za pade jsem tu alu rouru ještě neviděl. Já ji vždy kupoval apoň za 150,- metr pr.80mm. Pak si nejsem jistej že se světlo nedostane i přes ty ohyby, řeším topení kdy potřebuju v boxu absolutní tmu. Podle mě 60W žárovka bude i přes ty ohyby dávat trochu světla. Chtělo by to vymyslet lepší světlolam, ale myšlenka je to dobrá...

Přináším update s titulkem 44. DEN květu, dnes naliju posledních 10L zálivky pro Big Bud a pak už jen vodu se staženým Ph. Thai-Tanic dostane eště aspoň jednu nádrž s hnojkama. Je to celkem provar jet zároveň dva modely, co maj dobu květu rozdílnou o 14 dní... No aspoň ponaučení pro příště :)
WERD
u nás ve stavebninách stojí metr té 100mm cca 70-80kč...někde sem četl že je dobrý při přítahu dát do potrubí nějákou černou látku-třeba netkanou textilii že pohlcuje světlo
Darkness
Místo usporky 200W CLF red, jsem nasrouboval 150W HPS. Ventilaci jsem nechal běžet stejně, což je přes den samozřejmně nonstop s ofukem a v noci každou hodinu 1min odtahu + ofuk. Asi po týdnu pozoruji následující změny:

1) maximální teplota u vrcholků stoupla na 27°C (s CFL asi 25°C)
2) mírné hnědnutí špiček listů (1-2mm) možná je to ale už začínajícím dozrávaním...
3) palice, které jsou pod výbojkou se viditelně zvětšily (jsou široké jak dva prsty).
4) HPS má úplně jinou barvu světla než CFL (sodík je víc do oranžova až hněda), rozdíl je patrný i na fotkách
5) CFL má rozhodně lepší plošné vyzařování (HPS má efektivní plochu jen několik cm délky toho tělíska uvnitř, z čela nesvítí vůbec)

Celkové srovnání: připadá mi, ze CFL mi do boxu dodá více světla, lépe ho prosvětlí díky větší ploše. Na lumeny asi vede sodík, ale 150W je málo. Abych dosáhl se sodíkem lepšího výsledku, chtělo by to aspoň 400W a dát ho aspoň 50cm od vrcholků, abych dosáhl lepšího rozptylu světla. Já za sebe říkám že 200W CFL je zváště pro microgrow s nízkou hlučností lepší než 150W HPS. S větší watáží už se asi nevyrovná... ikdyž bylo by zajímavé srovnání 250WCLF a 250WHPS :)

Co si o tomto testu myslíte VY?
Darkness
Čekal jsem že se někdo vyjádří, nějakou kritiku nebo něco... No jsou tu asi určitě zajímavější growy než ten můj to je mi jasný.

Přesto, update 47.DEN květu, BigBud se začíná blížit do konce, ale moc se na to netváří, jen se mu pod váhou šisek ohýbají a lámou větvičky až k zemi :)

Přeskupil jsem posádku v boxu aby byla líp prosvícená. Do konce kola, nechám sodík, protože balast krásně hřeje (pálí) a ohřívá mi vzduch v místnosti. Noční teplota 12°C, mám nachystanou žárovku v písku, aplikuju jak bude čas.

BigBud má květ 55-65dní. říkal jsem si že ten 50-55. den začnu proplachovat čistou vodou, slyšel jsem že v kokosu stačí flush i 5dní.
Darkness
Žárovka v písku, se zatím jeví jako dobrá investice a při přerušovaném nočním cyklu půl hodiny topí, půl hodiny odpočívá. Písek má dobré termokumulační vlastnosti a hřeje pěkně i když žárovka netopí ještě pěkných 30min. Minimální teplota v boxu je 18°C takže docela rozdíl oproti původním 10°C.

Skoro celou dobu květu pátrám po příčině bílých fleků na listech z horní strany. Vypadá to jako byste posypali listy křídou. Tvoří to takový flíčky. nejdřív jsem si myslel že je to plíseň, ale jde to ofouknout a na listu nic není, ani tam kde je flek dýl s listem nic není, je zdravý a nekroutí se ani nemění barvu. na listech jsou takový háčky, nebo stětiny a do nich se asi zachytává nějaký prach. Pasivní přítah mám filtrován přes netkanou textilii, tak že by snad z ní? Ještě mě napadlo odpařování dost vápenaté vody, používám teď vodu z jiné městcké části, tak nemůžu vyloučit ani to. Zachytává se to jen na listech a vypadá to, že na funkci to nebude mít žádný vliv... Myslím na funkci rostlináře :)

Na obrázcích 51.den květu. BigBud už proplachuju a Thai-Tanic dostal poslední zálivku s hnojkama. Nemám mikroskop a lupu myslím jen 15x zvětšení. Pokusím se odhadnout dobu kosy podle zbarvení stigmas. Az bude 50-80% žluto hnědých seknu. Teď je asi 30% hnědých. Na objemu už určitě nenaberou a lepší dřív než pozdě, no ne?
Darkness
Škoda že se mi nikdo k mému indoor pokusu nechce vyjádřit, nebo mě aspoň poradit se svízelemi, které můj grow provází... I přesto to zkusím znova a tak se ptám, poraďte:

Tento týden přijde kosa na BigBud 2x, dneska má 60. den květu a to je za polovinou udávané doby květu (50-65dní) mikroskop mě ještě bohužel nepřišel, takže budu sekat podle citu. Co se týče sušení, mám dvě možnosti. Buď ho nechat pověšený v boxe, kde ale ještě 10dní pojede Thai-Tanic a je tam tudíš 12h světlo a teplo. Nebo ho nechám mimo box, kde je sice převážně uplná tma, ale nižší teplota (kolem 10°C) a přibližně podobná vlhkost, možná vyší. Teď je otázka, co vadí víc, jestli světlo, nebo zima a relativně vlhko (cca 50-80% RH). Ikdyž v boxe mám taky (40-90% RH). Poraďte, pište svoje zkušenosti atd... Budu moc rád za rady. Díky
WERD
no tak venky 80% lidí suší na pudě...tam tomu nikdo netopí:D
kdy sem něměl jinou možnost tak sem prostě kytky rozstříhal do papírových krabic....tam tu absolutní tmu uděláš...pár lidí tady taky tak suší
HKcylon
Máš to hezký, já osobně si myslím že HPS 150w je na dojezd lepší než ta CLF, přecejen CLF je dost studená oproti HPS a to spektrum tam je taky kapku jiný. sice je svitivost srovnávána k 600w lampě ale neprosvítí skoro nic.
Ten Big Bud máš krásnej, taky sem ho měl a byl sem velice spokojenej. takovej dobrej kořeněnej, velký palice ale pak dost seschnou. no uvidíš. good luck !
asi_sem_moc
HKcylon: je to CFL a né CLF
Darkness: Tak jak ti psal werd, hoď to klidně do těch krabic.. Při sušení u kytek platí: čím větší tma, zima a sucho, tím líp, zamezíš tím přeměně THC na CBD, CBN apod.... Já osobně jsem si udělal ze dřeva takovou miniskříň na sušení... :D Ale pokud máš půdu, kde není smrad, seno apod., tak klidně s tím na půdu... :) Ale nedávej to do té skříně, kde ještě budeš svítit..
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od asi_sem_moc
HKcylon: je to CFL a né CLF
Darkness: Tak jak ti psal werd, hoď to klidně do těch krabic.. Při sušení u kytek platí: čím větší tma, zima a sucho, tím líp, zamezíš tím přeměně THC na CBD, CBN apod.... Já osobně jsem si udělal ze dřeva takovou miniskříň na sušení... :D Ale pokud máš půdu, kde není smrad, seno apod., tak klidně s tím na půdu... :) Ale nedávej to do té skříně, kde ještě budeš svítit..

no zrovna u vlhkosti čím míň, tím líp neplatí, ideální je 50% a lepší 60,než 40 (citace někoho:) )
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA

no zrovna u vlhkosti čím míň, tím líp neplatí, ideální je 50% a lepší 60,než 40 (citace někoho:) )


Sorry, beru zpět :) Myslel jsem to tak, aby tam nebylo velky vlhko, potom to bude plesnivět, vždyť víte ;)
Darkness
Seknul jsem BigBud ve čtvrtek a pověsil ho nad stínidlo do boxu. Dnes se dozvím co se tam přes výkend dělo... Nechám ho dosušit teda mimo, v úplné tmě a teplotě okolo 10°C. Vlhkost se v místnosti pohybuje okolo 60-80°C. Na dveřích kondenzuje voda, jak kytky funej. Zkusím nějak zamakat na lepším větrání místrnosti, ideální by byla díra ve zdi :) Budu to kontrolovat proti plísni.

Thai Tanic má 66. den květu dneska začnu proplachovat vodou. Horní pálky nebývají nečekaných rozměrů a od výměny CFL za HPS narostly o 100%. Stonky a kořeny si hmotnost pálek nedávají a kdyby se o sebe neopírali tak lehnou až na zem. Dal jsem všem kytkám jen týden růstu pod 200W světlem a nestihly udělat silný kořenový systém. Příště se budu držet rozpisu výrobce hnojiv a snad už nešlápnu vedle...

kousek BigBudu jsem v pátek podrobil rychlosušárně a o výkendu s kamarády testoval high. Opravdu malý špek stačil pro 3 osoby a několik hodin srandy bylo na světě. Nešrabal, jemná ovocná příchuť. Nejlepší high trval asi 2 hodiny a měl pěkný a příjemný dojezd, žádná ždímačka. Ideální na práci a pokec. Nemám srovnání, kouřil jsem BB poprvé, ale nezklamal mě. Setnul jsem ho radši dřív aby nebyl stoned a povedlo se, v dojezdu má člověk chuť na další larvu.
Darkness
Abych to tady dotáhl do zdárného konce, BigBud už je nasušen a s občasným větráním se směje v zavařovačce. Objemově ji akorát vyplnil a celková sušina z dvou kusů činí 26,8g. Což je slabší průměr na jednu kytku, takže slabota, ale výnos je úměrný podmínkám. Ideální tvrdost provází hezká lehce Skunk vůně, žádné seno, naštěstí. Je mi jasný že materiál bude eště pár týdnů pracovat, jestli se dřív nedostane doplic, jako že asi ano :rasta:

Na fotkách je Thai-Tanic 69.den květu, včera zaklepala na vratka zubata s kosou. Z provozních důvodů byl ihned naporcován na menší větvičky a pověšen do improvizované minimobilní bezsmradové sušárny. Tu jsem vymyslel z kartonové krabice a uhl. filtru s vestavěným sunonem 85m3/h
Z přední strany jsou malá vrátka pro regulaci přítahu a filtr dělá v krabici podtlak. Na přítahu je cítit dobré proudění do krabice, tak doufám že to bude fungovat. Zkusím přidat nějaké foto zítra.
Darkness
Zdravím všechny growers, přicházím v míru s posledním postem druhého kola. Na nějakou dobu teď můžu jen sledovat jak vám to pěkně kvete, taky se snad dočkám.

Jak jsem už výše psal, sestrojil jsem protismradovou mobilní minisušárnu. Přidávám fotodokumentaci.

Na poslední fotce, horní pálky Thai-Tanic. Snad v týdnu už budou pěkne proschlý a proběhne povážení. Můžeme hádat kolik g bude z těch 4 TT, to co je vidět v sušárně + ty 4 pálky:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma