Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
1.grow - Klikni zde pro originální téma
Carcoolka
Ahoj,tak po letošní býdné outdoor sklizni sem se rozhodla,že se zeptám otce a maminy jestli si muzu poridit grow box a pěstit doma. Po menší diskuzi a propočtech spotřeby a způsobu jak to budu rodičům platit,sme dospěli k závěru,že si to teda na vánoce můžu koupit. Hurá :) . Tímto se chci zeptat jestli mi to poroste s touto sestavou. Bohužel vetší grow doma nemůžu mít.--------
BOX:Homebox Mini 30x30x60
SVĚTLO:to bych potrebovala poradit,muzu mit max 125W a nejlip jen 1 na rust i kvet. Poradte mi kdystak,dekuji.
VZDUCH:nejake ty vetraky z PC
Predem dekuji vsem i za jedno dobré slovíčko. Nikdy jsem indoor nesadila a nijak se o to nezajímala,ale letošní out me presvedcil o indooru. Tak zatim a díky jeste jednou!!!
Na 30*30 ti ta 125W stačí s přehledem,, uvažuješ o úsporkách,,? Můžeš koupit obojetnou růst i květ, ale asi bych doporučil samostatnou růstovou a pak květovou,, a větráčky z PC jsou taky v pohodě,,,..:)
gremlin101
Myslím že 125W RED bude bohatě stačit.. kvůli těm pár dnům růstu se modré spekrum ani snad nevyplatí kupovat..
nevim jak je dlouha ta usporka ale mam takove tuseni ze budes mit problem ji tam narvat, ze je o neco delsi..... ale to vazne tipuju mam doma 250W usporku...... nechtela bys tam treba narvat 150W sodik? spotrebou to bude mirne vyse, ale myslim ze by ti to vyslo lepe. mozna bys mohla usetrit i na tom HB, pac to jsou drahe veci a neco tak maleho bys mohla nechat udelat pres znamost za polovicni cenu;) ze dreva nebo tak neco.
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
nevim jak je dlouha ta usporka ale mam takove tuseni ze budes mit problem ji tam narvat, ze je o neco delsi..... ale to vazne tipuju mam doma 250W usporku.......


No to máš vlastně pravdu,,:) má dokonce přes 30,, jedině jí tam mít nějak z rohu do rohu, ale co pak zase stínidlo atd,,,,:)
gremlin101
125W má 38cm i s paticí...
gremlin101
Takže leda větší box, nebo si nechat udělat něco o málo větší (na míru) ze dřeva.. sodík do takovéto skříňky nevim,nevim...
Carcoolka
Tak po přečtení komentů sem se rozhodla ze se zajdu na starý baráček po babičce podívat po nějaké té skříni. Určitě to bude lepší jak s prostorem tak i finančně. Dekuji všem za odpovědi. S tou žárovkou to ješte promyslim podle skříně samozřejmě. Du dát páva a hledat skříň. :) s výsledkem se ozvu a budu velmi ráda kdyš mi stim mim prvnim in pomůžete. Peace
High
V growlandu měli ten homebox mini a v něm 70w sodík.Ale vevnitř byly jenom kaktusy.
Carcoolka
Nooo našla sem slušnou skřinku musím ji jít ještě změřit a kdyštak foto pridam. Zatim
jo 70 sodik by taky sel ale 150 je 150 :D. Ten pri lepsim odvetrani by sel. Neco kolem 200m3/h a je to. Napada me za levno ventas z digestore ale je trochu hlucnejsi. Na tu 70 by ty pc vetracky stacily. Ale jestli chces aspon chvili kurit svuj vzorek tak ta 150 je jasna volba. Misto draheho homeboxu koupis lepsi ventas a klidne se u toho i vyspis
Carcoolka
Tak mam tady nakres skřínky co sem našla. Je docela v poho ne? Foto nemam jen nakres,a osobne si myslim ze 150W usporka by mela stacit na 3-4 kytky planuju samokvetouci jestli budou penize a nebo nejake rezi od znamych,ale na to je cas. Díky za jakekoly rady. Peace Jo a neumim moc kreslit,kreslila sem to v malování :)
ej 150w je sodik a ne usporka. Reknu ti to takhle: mel jsem vzdycky sodik. Hecnul jsem se a do matkarny koupil 250w usporku. Po mesici jsem menil za sodik! Ta usporka se mi vubec nelibi a vsem doporucuju sodik. Dost lidi mi dava za pravdu. Volba je na tobe! Ikdyz bys potrebovala lepsi vetrani ale vysledkem se ti to vrati! Za usetreny peniz z homeboxu kup nejaky tichy ventas a mas klid;)
gremlin101
Na tyhle rozměry by ti měla stačit 200W - 250W úsporka, výška nic extra ale i tak by tam max. 150W sodík šel nejspíše taky, ten sodík bude oněco lepší, ale pokud množství nijak nehrotíš, tak úsporka by měla postačovat (menší spotřeba + netřeba tak výkonný odtah..)Záleží kolik jsi ochotná dotoho investovat.. A určitě tam dej víc jak tři kytky, ideálně tak čtyři až osum kousků..
iafour
Zdravim Carcoolko, oprawdu záleží na tom, kolik seš do toho schopná obětovat peněz a hlavně, kde to budeš mít, skrz případný hluk z ventilátoru..Jestli to bude v jiné místnosti, kde spíš, tak bych volil sodík, když v pokoji, volil bych úsporku, ale záleží jen na tobě..Já mám sodík v pokoji, kde spim, pc větrák se stará o přítah novýho vzduchu a jinak je vše vedený do pachovýho filtru, takže skoro jako kdyby tam ta skřín nebyla a celý to hučí jako starej počítač, takže mi to nevadí.. Sodík je sodík, výsledek je pak úplně jinde..:-)
Vrátil bych se k příspěvku gremlina101.. Zarazilo mě, kolik ti doporučuje kytek..3 jsou málo, ale 8 rozhodně moc..! Dej tam 4..! Kytičky budou mít víc místa na růst a lepší 4 normální než osm chcípáčků..:-) Budu sledovat..Grow up!
Carcoolka
Ahoooj,díky za odpovědi. Řeknu to takhle,sem vůbec ráda že mi mamina s tatikem dovolí grow doma :D. Tatík mi řekl že sodík v žádném případě nechce. Tak mi zbila jen jedna možnost a to úsporka. No uvažuji nad touhle http://www.growshop.cz/katalog/deta...novane-spektrum kamarad na tom jel nedavno 1.kolo nejakeho bileho trpaslika(odruda) a vpohode sklizen pekne palicky sice mensi,ale on to vubec neohybal. Stačila by do te mojí skřínky? Díky!!! Peace
gremlin101
Zdárek, ta 125W je opravdu minimum, být tebou, tak tam dát aspoň tu 200W, vjeř že ti ta slabší verze zachvílí nebude stačit a budeš chtít výkonější :D..

iafour -> proč by tam nemohla dát 8kousků v 3,6L květináčích? Na 200W je to až až ,ale záleží taky na tom jaký zvolí styl pěstování, jestli 4 více rozvětvené keříky, nebo 8 menších a pojede SOG styl.. Já mám zkušenosti také, že pod úsporku se hodí více menších kytek, než naopak, úsporka pak ty rozrostlé keře špatně prosvěcuje..
citace:
Původní příspěvek od gremlin101
Zdárek, ta 125W je opravdu minimum, být tebou, tak tam dát aspoň tu 200W, vjeř že ti ta slabší verze zachvílí nebude stačit a budeš chtít výkonější :D..

iafour -> proč by tam nemohla dát 8kousků v 3,6L květináčích? Na 200W je to až až ,ale záleží taky na tom jaký zvolí styl pěstování, jestli 4 více rozvětvené keříky, nebo 8 menších a pojede SOG styl.. Já mám zkušenosti také, že pod úsporku se hodí více menších kytek, než naopak, úsporka pak ty rozrostlé keře špatně prosvěcuje..


hm takova "nahrazka" SOGU (8 kytek se neda povazovat za SOG) by chtelo trochu vetsi wataz...... to tak SCROG na tu usporku..... ty 4 kytky by byly akorat

jinac 200W usporka nebo 150W sodik vyjde uplne na stejno:D ten tvuj tatik je nejaky prudas:D ale co uz, treba udelas par kol s usporkou a potom ti dovoli i sodik :)
Carcoolka
Čauky,nejak se mi to pomrvilo finančně. Nebude to jen tak. Musím si našetřit nejakou tu korunu,což nebude snadné,protože ještě studuju. A jeste mi jeden kamarad dluži nemalou částku,tak si ji první musím vybrat :D musím poprosit nejakeho 100kiloveho typka at to z nej vybucha :D me se jen smeje do ksichtu. Tož tak. Asi vas to zajimat nebude,ale pisu to sem abyste vedeli co a jak,proc us nesadim atd :D Prubeh cele me akce budu aktualizovat.
Jo a nejspis pojedu 125W usporka na rust, na kvet 150W sodík. Asi to bude lepší co? Ale jak rikam,bude to jeste chvili trvat,mozna pristi mesic bych us mohla růst :) Zatim Grower´s Peace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma