Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250w , 5x Belladonna , kokos , vertikal - Klikni zde pro originální téma
Phill
Zdravim zahradníci,
je tomu už nějakej ten rok, kdy jsem se pokoušel se 150kou vykouzlit králíka z klobouku, tenkrát bez teploměru, bez odtahu, bez pacháče,...bez mozku.
Nedávno jsem se klepl do hlavy motyčkou, proč že jsem to vlastně nezkusil znova a tak 100x líp....nenapadlo mě to no. Pár kaček se dalo dohromady a 250watovej králík byl z klobouku ven, skříň zůstala od minula, zkušenosti od té doby (cca před 5 lety) nakynuly jak zapomenutej knedlík.
Jak jsem viděl nabídku na schnitzly paní Belladonny, váhání bylo bez odvolání zamítnuto. Tak se mi tu holky už hřejou 18. den, ale žádný prcání zatim nebylo a nebude.
To trocha historie, teď k současnosti.


SKŘÍŇ
d x š x v
95x50x150
vymalováno bílou barvou (mam s tim dobrý zkušenosti)

VENTILACE
4X pc větrák 8x8
2x pc větrák 12x12
Ufona bych chtěl moc, ale finance mi momentálně nedovolí ani prd navíc.
Zvlhčovačka "tučňák", přesný označení nevim

OSVĚTLENÍ
růst - dvě úsporný žárovky
květ - 250w sodíkovka + cooltube

HNOJKY
od Atami hnojka do hydra Ačko
(původně jsem plánoval bublák tak proto to hydro,vzhledem k omezenym financim jsem musel zvolit něco fakt levnýho, Bčko časem dokoupim a přemýšlel jsem i nad vermikompostem)

SYSTÉM
Jak jsem zmínil, plánoval se bublající 90l kalfas, ale jsem člověk s přecitlivělým sluchem, takže vrnění motůrku (+praskání bublinek) pro mě bylo nesnesitelný. Zaujal mě kokos, doma se válela ještě jedna lisovaná kostka, nemůžu si vynachválit,ale to později.

systémek je tedy tvořen
- 4mi květníky 20cm průměr + 1 menší o trochu
- substrát mix kokosu,perlitu,keramzitu aby to pořádně dejchalo
- závlaha zatím ruční z petflašky, až holky povyrostou mam připravený malý čerpadýlko na automatiku (klasickej drip)

MĚŘENÍ
teplota- den 22, noc 20
vlhkost - s tou ještě dost bojuju, lítá mi to 30-50
Ph - vstupní kolem 6, výstupní zatím neměřeno (tolik to ještě neprolévám)
Ec - neměřim, nemam čim
hnojení - zatím 2x, poprvý jsem to trochu přehnal, takže trochu oschly kraje listů, ale teď už je to OK

V mobilu mam fakt špatnej foťák, ale zatim jedinej k dispozici, tak mě nekamenujte za kvalitu fotek.
Phill
Tady přikládam ještě nejakou tu fotečku k posouzení aktuálního stavu, na to že to je 18. den růstu nic moc. Chvíli byly holky v takovym minibubláku a pak šli do kokos směsi. Růst se pořádně nastartoval před pár dny, potřebovaly zakořenit a tim přehnojením
(v minibubláku) jsem tomu taky moc nepomohl + vlhkost neni ideal.
Přes všechny tyhle zádrhely se ted kytky tváří krásně zeleně a vitálně, jen na starších listech jde vidět pár jizev od mojí neopatrnosti.
Ta osamocená slečna je celou dobu zabržděná, světlejší listy než ostatní, netáhne se moc do výšky, podmínky má stejný jak ostatní.
Nový listy už maj sytější barvu, ale i tak nevim co jsem jí provedl.

Až bude víc času, hodim sem ještě pár fotek ze stavby skříně a ohledně věcí, se kterýma fakt potřebuju poradit.
Phill
Trápil jsem se s udržováním vlhkosti a nyní problém vyřešen. Došlo mi, že mám na 90l kalfas uříznutý přesný sklo, šoupl jsem kytky do toho, přikryl tim sklem, zavedl vývod ze zvlhčovačky a pohoda nejvíc. Vlhkost se drží krásně kolem 80%.

Akorát mam dotaz, jestli nemůže kytkám uškodit ta absence cirkulace vzduchu?

Co jsem koukal tak u pařníku se to moc neřeší.
Uvidím zítra ráno, jak to slečnám vyhovuje.
Phill
NOVINKY
-Pařník zrušen, sice dobrej nápad, ale nechám ho pro nový malý klony.

-Kytkám se teď daří bezvadně, ta osamocená jak nechtěla růst se taky probrala. Všem začaly krásně rašit nový větvičky od stonku, barva sytě zelená jak salát.

-grow předělán na vertikal, přisvicuju sodíkem asi 5 hodin denně, jinak jedou pořád úsporky 20/4, až seženu tepelnou pojistku necham jet sodik 18/6

-to vertikalni umisteni vybojky s cooltubou je o dost lepší na chlazení, horizontálně teplota u vršků kolísala kolem 31 stupňů, vertikálně se stejnym chlazením 28,4
(obojí bez zvlhčovačky, samostatný chladící okruh)

-předřadník umístěn mimo skříň (pro bezpečnost a kvůli vlhkosti, jen nevim jestli i zásuvky mam hodit mimo, by vyžadovalo prodloužit kabely od větráků a s tim se mi teď patlat moc nechce

ZBÝVÁ VYŘEŠIT
-Momentálně nejsou finance na zakoupení chybějících hnojek na květ, boostery a ty další ptákoviny. Začal jsem tedy přemýšlet a hledat na netu info o použití "vyrob si sám" hnojek, napadl mě granulovanej kravskej hnůj, přeslička, kopřivy,
potřebuju tedy poradit. Chtěl bych grow směřovat bio směrem, když už tam směřuju i já sám.

1. Máte někdo zkušenost s použitím toho granulovanýho hnoje indoor?
2. Najdu teď ještě někde venku přesličku a kopřivy?
3. Zkoušel někdo dubovou kůru?
4. Někdo nějaký doporučení na "vyrob si sám" hnojku pro indoor použití?

Prosím a odpusťte si poznámky typu "kašli na bio a vraž pár tisíc do kvalitních hnojek", myslim, že když to na bio hnojkách roste out tak proč ne indoor.
Nechci na holkách zbytečně šetřit, ale pokud je možnost pořídit kvalitní hnojivo za hubičku tak proč ne.

FOTKY dodám dnes večer nebo zítra dopoledne, máte se na co těšit.
Phill
Dnes je 23. den růstu, holky sice moc do vejšky nelezou, ale vyhazujou hodně větviček do stran, až přidělam síťku na každej květník, určitě se pěkně rozlezou do stran, snad to stihnu ještě dnes, potřebuju jen sehnat nějaký tyčky.

Jak jsem slíbil jsou tu fotky předělaný skřínky na vertikal. Je to focený na konci denní fáze, tak jsem tam musel rožnout úsporku, za kvalitu fotek se omlouvám, jak jsem řekl, je to jedinej fotak co mam k dispozici.

Z cooltuby jsem sundal stínítko a kus ho šoupl do prázdnýho květníku a dal před výbojku, bez toho bych se nemohl dovnitř ani podívat, by mi vypálilo oči.
Phill
Tady jsou aktuální fotky Belladonnek.
Ta poslední je nejslabší jedinec, ale jak jsem už psal, chytla dobrou barvu a daří se jí fajn.
Dneska v noci dostaly k papání 1,5 litru vody s 2,5 ml složky A na růst + postřik se slabym roztokem tyhle hnojky. Uvidíme co to s nima udělá, tolik jsem je ještě nehnojil.
HKcylon
Tyjo nevím zda svítit takhle z boku na kytky je dobrej nápad. radši to šoupni nahoru a až budeš chtít svítit kolmo tak sundej z CT to stínidlo a rozestav kytky okolo ať využiješ maximální potenciál světla...
Phill
Tady ještě pár fotek mých úprav techniky.

1. zásuvky zavěšeny na stěnu do výšky, aby na to nešla mlha ze zvlhčovačky

2. předřadník umístěn mimo skříň, myslel jsem, že půjde blbě schovat, ale stačilo před něj dát krabici a nikdo nic nepozná, hluk nedělá, akorát teda dost topí, ale to asi každýmu

3. přítah čerstvého vzduchu do skřínky, původně to byl přítah na CT, ale na ten vertikal by to nedělalo dobrotu, jen bych z toho ještě potřeboval natáhnout kus roury, aby vzduch nasměroval na spodek skřínky, teď je přes to jen kus textilie proti světlu (stejně to svítí i přes to)

4. přítah k CT, nemá to moc daleko k výbojce, fachá to takhle suprově, uchladí mi to JEDEN pc větrák (1900 otáček, 8x8 cm, tichej jak smrt), ale stejně tam přidam časem ještě jeden pro jistotu
Phill
citace:
Původní příspěvek od HKcylon
Tyjo nevím zda svítit takhle z boku na kytky je dobrej nápad. radši to šoupni nahoru a až budeš chtít svítit kolmo tak sundej z CT to stínidlo a rozestav kytky okolo ať využiješ maximální potenciál světla...


Díky za názor, ale myslim, že maximální potenciál světla se využívá právě takhle, na kytky se neodráží od žádnýho stínítka, na každou to pere přímo. Jak to na kytky svítí ze strany, tak se rozjíždí pěkně výhonky po celym stonku.

Taky takhle nemam problém s teplotou a díky CTčku můžu dát kytky blízko jak jen to jde, jen jsem krypl koupil kulatý květináče, tak se tak dobře neposkládaj k sobě. CT sice určitě trochu toho světla zkrouhne, ale zas to můžu dát blíž a líp se to chladí.

Každopádně dneska zkusim vyrobit ten scrog na každej květináč, tak to bude vypadat taky jinak.
Čus!
K tomu hnojivu, co koupit B'cuzz A B soil? 250 korun dva litry, dobrý hnojivo, alespoň mě vyhovuje.
Budu sledovat, tak ať to jde tak jak chceš.
HKcylon
Nebo si kup jen Wuxal super, a na květ ABextrakt 3v1. dohromady tě to vyjde tak do 200,-
Phill
NOVINKY
-ke každýmu květníku přidělaný pletivo

-vršky zastřiženy, aby se víc rozjely postranní větve

-včera jsem šoupnul pár slupek od banánů do misky a nechal to tam pěkně odstát, zalívat budu asi zítra, nechám je ještě trochu proschnout

-uvažuju nad přesazením kytek do 90l malťáku , akorát bych musel sundat cooltubu, jelikož by se mi to tam takhle nevešlo(resp. nezbyl by prostor vzadu u stěny na přítah k CTčku) výbojka by vysela jen tak na volno, ale zase by bylo o hooodně víc místa na kořeny, co myslíte? Mělo by to cenu ještě takhle upravit?

-fotky jsou z dneška, poslední kytka je v malym květníku, nejspíš přesadim, tak jsem pletivo ještě neinstaloval
HKcylon
co prosimtě dělaj ty slupky od banánu ? nějaký druh hnojiva ?
Phill
Jo to je jako hnojivo, asi spíš na růst (vysoký obsah dusíku), už jsem tu o tom na groweru parkrát četl, ale nikdy nezkusil.
Jsem slupky zevnitř vyškrábl nožem, pokrájel a šoupl do vody. Na fotce jde vidět, jak to přes den zhnědne, ale pěkně sladce to voní.
Phill
Tak jelikož je tu tolik názorů od nespočetně lidí (ironie), rozhodl jsem se nečekat už jak pako na rady a připravuju skřínku a kytky na pořádnej prostor pro kořeny, jen ještě seženu tak 50 litrů kokosu. Cooltubu jsem sundal a necham výbojku jen tak viset, uvidim co to udělá s teplotou. Vzal jsem si k srdci radu "nepotřebuješ nutně? tak to sundej" ....inu sundal jsem, ono CTčko s těma rourama zabere dost prostoru, bez něj to je jak sundat si dva vaťáky a svetr, asi jsem divnej, ale obnažená výbojka ve mně vzbuzuje pocit lehkosti a volnosti :DDD
Phill
NOVINKY
-CTčko sundáno, bude v blízké době v bazaru

-odtahový PC větrák z CTčka nainstalován k tomu odtahovýmu ze skříně (taky PC), spouští se s výbojkou, v noční fázi jede jen jeden

-přesazení do malťáku se nekoná,na takovej ranec kokosu ted
nemam finance a hlavně bych s kytkama pak nemohl manipulovat
---------------------------------------------------
-teploty bez CT ke konci denní fáze (když je všechno nejvíc rozpálený)
31 stupňů u listu nejblíž k výbojce
27 stupňů normálně u kytek ve stínu

-vlhkost kolísá 30-40 %, kytkám to nijak nevadí co jsem koukal (v porovnání s růstem v 70% vlhkosti), naopak se mi zdá, že se teď teprv pořádně probudily k růstu
-je mi trochu divný, že dam ruku k výbojce tak na 10cm a jen to pěkně hřeje, vůbec nepálí, tak nevim kde se tam bere těch 31 stupňů u nejbližšího listu

další měření provedu až bude chvíli čas
---------------------------------------------------

-poučení do budoucna = chce to model co se hooodně táhne nahoru

-pod výbojku jsem nainstaloval dva PC větráčky 8x8 na ofuk zespoda (pomáhaj hnát teplej vzduch nahoru), až dojde výplata pořídim nějakej velkej stolní otočnej ventilátor, bude chlazení panečku

-vzhledem k tomu, že se holky moc nahoru netáhnou, přemýšlim jestli ještě čekat dýl v růstu nebo už přepnout

-jinak zkusil jsem zálivku z banánovejch slupek, fialový stonky se pomalu zbarvujou do zelena (fakt jen pomalu, ale jde to poznat), je taky možný, že jsem tim naboostil ten růst v posledních pár dnech, každopádně tu bananahnojku jsem nepřipravil zrovna pečlivě, příště si dam víc záležet (nenecham to na světle a hlavně do lednice s tim)

AKTUÁLNÍ FOTKY DODAM ZÍTRA

Ještě chci poprosit o radu ohledně větráku, potřebuju pořídit nějakej tak do 400,- na odtah ze skříně přes pacháč, NĚKDO NĚJAKÝ DOPORUČENÍ? Nejlíp aby se u toho dalo spát, určitě máte někdo osvědčený tip.
Klamath
ahoj. tohle pouzivam na chlazeni CT
http://www.growshop.cz/katalog/deta...100;-d1--104-mm

a tenhle na odtah myho grow boxu (ten ma ale 8m3 coz asi neni tvuj pripad(
v growshopu je moc nedoporucujou, ale myslim ze jedno kolo by mel urcite odject

http://www.growshop.cz/katalog/deta...150;-d1--154-mm

dal bych ti asi doporucil nejaky hnojky. ty banany nevim nevim. holky vypadaly takovy trosku zluty.

byl tady jeden pestitel co celej pest odjel pouze s kristalonem jahodou.
neni to zrovna bio ani organicky ale lepsi nez dratem do oka.jenom nechas dlouhej flush. ja treba pouzivam bio-bizz a flush provadim pouze posledni tejden s tim ze top max leju az do posledniho dne.
tolik k mejm radam.

GL 2 YA MAN

kdyby neco muzes psat pm.
rad poradim, pokud to bude v mejch silach

EDIT: nejsem zrovna kokosat, ale rekl bych ze PH mas moc veliky. tam se drzi trosku mensi. schvalne si projed celej faq mam pocit ze tam neco bylo.
nebo mrkni na nejaky trýdy s kokosem tam lidi taky pisou jaky ph drzej.
pokud ne napis tem co uspesne dokoncili PMko a neboj se zeptat
Phill
Díky moc za příspěvek delší než 1 věta :D

-nad tim VKO větrákem jsem už přemýšlel, jen jsem měl obavy, jestli to neni jen převlečený polský šméčko EURO

-co se týče hnojek určitě něco na květ ještě pořídim, na banány spoléhat nechci, ale zas mě zaujalo, že se to hoodně doporučuje do záhonů s růžema (tam jde hlavně o pořádnej květ že) kvůli vysokýmu obsahu fosforu, mylně jsem se zpočátku domíval, že kvůli dusíku, tak dusík fakt ne, na to jsou spíš kopřivy, který jsem už prošvihl, na jaře vyběhnu do polí

-přiznávam se, že to Ph jsem pořádně nezkoumal, jak přesně má v kokosu být, zálivku teď udržuju Ph 5,5-6,5 i když ono se to blbě odhaduje z barviček přesně, tim myslim ten akvarijní test na Ph co stojí asi 50, ale kytky jedou, tak jsem to asi nějak výrazně nepokazil

-s tim žloutnutim kytek máš recht, akorát ono je to takový na střídačku, chvíli jsou krásně sytě zelený a třeba další 4 dny jen koukam jak jim ta zelená barva jakoby stejká z listu do stonku a ten list je čím dál světlejší, pak to zaleju a listy se zas zazelenaj
Na hnojení používam od Atami složku A Hydro, má to NPK 6-0-6 +pár mikroprvků, tak jsem ten fosfor chtěl zatim dodat alespoň těma banánama než něco jinýho pořídim.

-každopádně jsem udělal kravinu, že jsem zvolil kokos, když nemam pořádný hnojky, to je fakt FAIL, dneska jsem teda alespoň do květináčů nasypal tak 2cm vrstvu hlíny na množení rostlin a zasypal vrstvou kokosu, to kvůli mikroprvkům, snad se trochu spláchnou ke kořenům jak to budu zalívat, víc pro to teď udělat asi nemůžu
Phill
tady jsou fotky jak jsem slíbil
Phill
a ještě pohled do skřínky
Ether
cau muzu mit dotaz, jak casto zalivas? Sry jestli to mas napsany, nevsiml jsem si..
Klamath
ahoj, ja bych rekl ze mas tri kytky z prava prelity, protoze zdrave rozhdne nevypadaj. dal by si je mel zacit hnojit, protoze spis zacinaj zloutnout nez ze sou zeleny.

v prispevku c19 sou prvni dve kytky stoprocentne prelity. bejt tebou bych to tolik nezalejval.

jak casto to delas?

poslu ti obrazek mejch kytek jak vypadaly kdyz byly moz zalejvany at si udelas obrazek jak to vlastne vypada.

http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=348055

a jeste jedna

http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=352243

podivej se jak maj ty kytky listy ohnuty smerem dolu.
normlane maj kytky listy hezky nahoru.

a pokud to neni prelitim, tak je to rekl bych spatnym ph. kazdopadne ty kytky nemuzou prijimat ziviny.

skus napsat nekomu z modu nebo nekomu kdo jede/jel kokos.
urcite ti poradi

GL 2 YA MAN

EDIT : 2 Ether
jj pak mi to taky doslo na konci kdyz sem to dopsal a postnul. ale i kokos se da na 100% prelejt :D.
kdyz se mrknes na moje kytky co sem tam postnul tak uvidis stejnej symptom bych si troufnul rict....

jinak pisu ze pokud to neni prelity tak je spatny ph.
hnojkama to taky bejt muze, protoze nehnoji.

zatim ahoj
Ether
Klamath: souhlasim, ze to nevypada uplne ok. Jen se mi moc nezda, ze by to mel prelity zrovna v kokosu. Tam by ta prebytecna voda mela odtyct. To by musel mit hodne velkou vlhkost a ne moc vysokou teplotu, aby mu to schlo treba dva dny. A hnoji urcite malo nebo je posunuty ph. Ty papirkovy testy jsou uplne mimo, moc dobre mi z toho cist neslo a kdyz jsem to porovnal s adwou, tak to bylo o 1 stupen nahoru na papirkach..ony ty ziviny prijimaji, ale v mensi mire, maji nizky tlak a spomaleny metabolismus :-)
FrYnK
je to jednoduchy, pridej na hnojivech, prelity to urcite neni ikdyz ty misky pod kvetinacema nejsou moc idealni,, lepsi kdyz ma voda kam odtect. pak se ti nestne ze se i v kokosu prelijou protoze kdyz stoji ve vode tak se ten kokos nacucne hrozne moc.. ale to tvuj pripad neni.. proste hnojiva a budou dobry
Phill
Teda konečně sem začlo psát víc lidí, díky za vaše reakce.

ZÁLÉVÁNÍ
Co se týče zálivky, jsem s tim dost opatrnej. Zalívam když po odhrabání asi 3cm kokosu na vrchu je to tam jen vlhký ne mokrý a vršek substrátu je uplně suchej, což je tak jednou za 3-4 dny, takže přelitý by to být nemělo určitě.
Na těch 5 kytek si připravuju 1 litr roztoku a tim to všecko zaleju, do podmisek mi nic neproteče, takže kytky ve vodě nestojí. Na spodku květníků je keramzit a nalámanej polystyren, jestli nejsou ucpaný odvodní díry jsem už kontroloval.

PH
Neměřim to testem s papírkama, ale tim se zkumavkou a kapátkem. Je fakt, že jsem nezkoušel prolít až do podmisek a vyteklou vodu změřit, zkusim.

HNOJENÍ
Dneska jsem k tý Atami složce A na růst dokoupil ještě hnojku na citrusy, neni ideal, nemusíte mě za to kamenovat, ale OBM neměli, kristalon jahodu jsem nesehnal a citrusohnojka měla alespoň NPK 6-6-6 +železo proti žloutnutí listů, nechtěl jsem je nechat bez fosforu (to Atami do hydra má NPK 6-0-6), tak lepší tohle než nic, stejně to je jen taková malá flaška. Až dojde výplata, pořídim konečně něco kvalitního na květ.

V dávkování jsem taky opatrnej, jelikož kytky nejsou moc velký, malý listy, do kořenů jim nevidim jak jsou rozjetý a vyndavat z květníku se mi je fakt nechce.
U Atami A složky se píše 2,5 ml na litr zálivky, tak tam dávam radši 1,5 ml, jelikož se domívám, že jsem je při prvním hnojení spálil u kořenů, ale může to být jen moje haluz.

Nevim jestli to jde na fotkách vidět, ale u dvou kytek mi začly osychat špičky listů a u jedný to chytá velkej list ve spodní části kytky i po okrajích. Nový listy nevykazujou žádný defekty.

Ačkoliv nejsou holky vitální na 100%, nové lístky z nich teď raší o stošest, akorát se moc nenafukujou do velikosti.

Ještě poznámka k vlhkosti, drží se teď hodně nízko tj. 25-35%, mám prostě strach nechat puštěnou zvlhčovačku nonstop (momentálně se zapíná na 30 minut každých 2,5 hodiny), když mám zásuvky umístěné ve skříni + výbojku zavěšenou bez CTčka. Zítra se nějak pokusim je dostat ven.
krasus
Hele je to jednoduchy proste pridej na hnojivu pak uz jedine Ph vlhkost tohle nedela ty zvlhcovacky se neboj lampe to neublízi prodluzovak otoc zdirkama dolu a nic ti tam nezatece;) toho hnojeni se neboj kokos je nenazranej staci 1x za 14 dni porane prolit a je klid :rejp:
Phill
Ok, tak na hnojkách zkusim přidat, pořádně je nakrmit holky hubený.

Jinak kdyby měl někdo zájem, věci na fotce jsou k dispozici v bazaru.
Ether
Kokos nejde tak jednodusse prelit, takze to normalne zalivej kazdy den, maximalne kazdy druhy den, aby se vymenily ziviny v kvetinaci a kytky mely cerstvy roztok, zregulovany ph. Kdyz kokos malo zalivas, tak mu v extremnim pripade usychaji korinky a v lepsim pripade to ma proste malo kysliku nebo zivin. Taky to zalivej poradne, aby vzdycky protekla aspon mala louzicka z kazdyho kvetinace, je to celkem dulezity, aby se to komplet prolilo, odtecenou vodu vylej. Zkus tomu ted davat dve tretiny doporucene koncentrace kazdy den, jak jsem ti psal a snad by se mel dostavit ucinek zlepseni..
Phill
Dnes mi to nedalo spát, tak jsem sestrojil systém z 90l kalfasu a dvou 22 litrovejch boxů, do každýho dam 2 kytky, akorát nevim co s tou jednou zbývající, jedině že bych na jednu stranu dal 3. Odpadá mi tak problém s odtékající vodou zachycenou v podkvětníkách. Nemam žádnou vanu do který by se vešlo 5 květníků, tak to vyřešim asi takhle, kytky budou mít víc místa pro kořeny, stejně je ještě necham pár dní na růstu.

Ty 22 litrový boxy do kalfasu krásně zapadaj, stačilo to stáhnout uprostřed drátem, aby při zatížení neroztáhly kalfas a nepropadly dolu. Na dnech je vidět pletivo, který tam být nemá. Původně jsem chtěl jako drenáž dát na dno zmuchlaný pletivo a přes to netkanou textilii, ale při testování jsem zjistil, že ta textilie fakt mizerně propouští vodu, tak budu spoléhat jen na díry v těch boxech, snad se to neucpe.

Sice teď nebudou kytky pěkně do kolečka, ale neni problém je i tak trochu vytvarovat až se vytáhnou při přepnutí na květ. Plánuju pak na kraje kalfasu připevnit pár tyček a k těm vázat větve, taková alternativa k pletivu.

Až pořídim silikon, ještě na dno kalfasu udělam vypouštěcí ventil, ať to nemusim při každý zálivce celý vyndavat ze skříně. Pořád teda lepší, než vyndavat 5 květníků, vylejvat 5 podkvětníků, pak je tam zas po jednom vracet, takhle to jen vyndam, zaleju, vyleju a zandam zpátky.
Phill
Tak už je mi jasný, proč ty kytky tak divně rostly, ještě že jsem je teď přesazoval. Zjistil jsem, že já idiot vylízanej (sry ale jinak to říct prostě nemůžu, mam chuť si za to vrazit pěstí) jsem dal na dno 3 květníků tu textilii. Samozřejmě teď už je vyhozená a kytky už maj volnej prostor v těch 22 l boxech, na jedný straně 2 větší, na druhý 3 menší. Vůbec nevim, co mě to při zasazování napadlo za kravinu.
Klamath
ahoj. sice ale pozde sem si vzpomnel ze sem jednou kdysi cetl tenhle trýd
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=41663

urco si to precti
:D
Phill
Dnes jsem neodolal a musel blejsknout, jak se kytkám pěkně daří. Větší prostor pro kořeny jim určitě pomohl, vyšší dávky hnojiv také.
Přepnutí plánuji už brzo.
Jen na některých spodnějsích listech se objevily nehezký věci,tipuji nedostatek nějaké živiny nebo Ph, ale Ph jsem měřil z odpadu a vyšlo mi 5,5 zalival jsem to roztokem Ph 6.



FOTKY

1.celkový pohled na novej systémek

2. dvě krasavice z leva (pěkný keříky už)

3. tři krasavice z prava (taky se snaží košatět)

4. přítah, pěkně jsem to vymákl, čerstvej vzduch jde trubkou shora přímo k cirkulačnímu ventilátoru, kterej ho pak rozhání spolu s párou ze zvlhčovačky, funguje to takhle bezchybně
Phill
tady ty listy, snad to jde vidět dobře
Klamath
nejsou jenom spaleny od svetla?
Phill
To určitě ne, je to jen na pár listech a teplotu maj ted u listu 27, každopádně dost nabraly na rychlosti růstu, za pár dní to budou solidní keříky. Snažim se hlavně sledovat to Ph teďka.
Klamath
Ph urcite kontroluj.to je celkem dulezity.jinak precetl sis ten trýd o kokosu? rekl bych ze se ti to bude hodit.

jinak mi prijde ze je malo hnojis nebo ja nevim, kdyz vidim jak mas zluty listy.
procti si jeste tohle :
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499

hodne stesti
Phill
Tak kytky už se maj dobře, začaly brutálně růst a táhnout se do výšky. Listy už maj pěkně otočený nahoru, nic povadlýho, barvu chytaj hezkou taktéž. Zvýšení dávek hnojiv a vydatnější zálivka fakt pomohly. Taky jsem jim sehnal fajnový papání od biobizz tj. stimulátor květu,stimulátor kořenů, enzymy, kámoš odlil ze svýho za pár korun. Dneska je tim přihnojim, snad bude chutnat. Ph odtoku pak změřim.
Dnes taky dorazí pořádný větráky na pacháč, kterej vyrobim vlastní pomocí. Fotoseriál vás nemine. Zatim se loučim, fotky dodam snad dneska.
Klamath
ahoj. to je dobre ze se jim dari lip.
jinak bio-bizz je fakt super. jedu s nim od ty doby co pestuju a rostou fakt nadherne.
mam bio-grow
bio-bloom
top-max
a algamic
vic ani snad nepotrebujes.
na vystave mi typek od bio-bizzu rikal ze tohle kytkam uplne bohate staci. ze fish-mix je fakt na neurodnou pudu
a root stimulator je prej taky dobrej, ale nepotrebnej.
bohuzel nebyly prasule, takze sem se na root vysrat :D.
este bych rad casem vyzkousel bio heaven a leaf coat
postni nejaky dalsi foto at vidime co se ti tam deje
Phill
Momentálně jsem doma bez netu, takže budu odepisovat v delších intervalech. Kytky každopádně vyfotim, ale nevim kdy sem dostanu fotky. Konečně to začíná vypadat podle mých představ.
Dorazily už i větráky sunony, tak vyrábim krabičku na ventilátor, pachovej filtr a hlukovej filtr.
V příštím kole plánuju pořídit jen hnojky biobizz, voní fakt krásně (ironie).

Zatim se loučim a těším se, až všichni uvidí, jak se holky najednou šíleně rozjely.
Phill
NOVINKY
-ty černý boxy jsem vyndal z velkýho kalfasu, at s tim můžu alespoň trochu manipulovat
-pacháč vyroben, ale ještě ho musim upravit, nezachytí všechen smrádek, takže fotky z výroby dodam později
-hnojim to teď pořádně, s čímž jsem měl začít už o dost dřív, kytky to snáší dobře, fialový stonky z velké většiny zmizly, listy se začly doost nafukovat, přesně podle mých představ
-ty listy jsou na 90% z nedostatku hořčíku, přesnej popis tohodle problému jsem si přečetl v jedný knížce o growingu, vzhledem k nízkejm dávkám hnojiv v období růstu to tedy připisuji nedostatku Mg, jelikož jinak jsou kytky už uplně v pohodě
-už 4 dny postupně zkracuji světelnou periodu a dnes už dávám 12/12, ještě doladim pacháč a můžete se těšit na fotky kynoucích paliček, teda už teď to voní fakt drsně bez jedinýho kvítku

FOTKY
-jsou ze včerejška
-je to už pořádný křoví
Phill
NOVINKY
-tak po delšim čase tu mám menší update
-hnojim pořádně, jednou za týden proplach čistou vodou, zvyšuju dávky květ.stimulátoru
-voní to krásně, pacháč stíhá jen tak tak, ale už se pracuje na novym
-prostor je zaplněn na 200%, inu holky se doost probraly po přepnutí, ani nejely tolik do výšky jako spíš do šířky
-sklizeň očekávam bohatou, z fotek to až tak vidět neni, ale v půlce květu takový salámy....krása
-jinak brzy už budu realizovat projekt nový skřínky, fotky určitě dodam
-vše probíhá bez problémů, hnojení chutná, skřínka fachá, škůdci nikde

FOTKY
-tyhle jsou s rozsvícenou úsporkou, což je fakt na pytel, příště sic s trochu pruhama, ale blejsknu to pod sodíkem
-bylo dost těžký to vyfotit nějak z celkovýho pohledu, ty paldy jsou fakt všude
-jako vždy omluvte kvalitu, mam jen shit mobil, ale budu se snažit víc fotit když už mam net konečně
Klamath
ahoj. pekne se ti probraly, ze zacatku to nevypadalo moc slibne.
kazdopadne je dobry ze si vydrzel, protoze kdo si pocka ten se docka :D
Phill
Pro příště vim, že bez pletiva se ten prostor využívá dost blbě. Každopádně za týden asi už budou mít kytky o dost víc prostoru v nový skřínce, tak s tim něco udělam.

ještě nějaký info
TEPLOTA 27-29 ve dne, 20-22 v noci
Ph - neměřim, zjistil jsem, že voda z kohoutku + hnojky má Ph 6,X a kytkám to vůbec nevadí, na hnojivech nešetřim už
HNOJENÍ - u všech hnojek teď dávam 1,5 x doporučenou koncentraci a no problem

Dneska zkusim pořídit nějaký fotky pod sodíkem, v noci bych to sem šoupnul.
Phill
Včera jsem zkoušel fotit pod sodíkem, ale to fakt nešlo. Nechtěl jsem vás týrat brutálně pruhovanejma fotkama, tak jsem dnes rožnul zas úsporku a něco blejsknul.

Se mi ani nechce věřit, že tyhle kytky maj být ještě asi měsíc na květu.
Phill
Fotky focený asi před týdnem, nějak jsem je sem nestihl ještě uploadnout. Vše probíhalo OK
Phill
ta focená s rukou je můj šampion, pak ještě blejsknu pokosenou
Phill
Moje nová hračka v oboru pacholapačství. Vyrobeno z nějakýho kovovýho pletiva, pořádnej macek. Je v něm asi 6 kg uhlí, vešlo by se tam dalších asi 5 tipuju, doplnim až bude víc financí, jinak fachá na pohodu, teplota spadla z 28 na 25 při zapnutym světle.
Phill
NOVINKY
-kytky blíž k zadní stěně asi z většího chladu chytli barvu dost do fialova, fakt mazec, to vypadá jak nějaká blueberka
-vše proběhlo ok v květu, růstovou fázi příště líp vychytam
-hnojky jsem už pořídil od biobizz a atami, na příště o dost lepší krmení
-nechal bych to kvést ještě tak 4 dny, ale čas mě tlačí, už chci skřínku naplnit novou krví, s kámošem jsme se podle testovacích vzorků shodli, že takhle to je ok (po jednom bongu na kaši)
-kytky jsou 2x flushnuté obyč vodou a teď už jen vysychají
-předevčírem prostříháno asi o půlku listů, byla to doost jungle
-fotka na dlani je opět šampion
Phill
další krasavice, jen ta kvalita fotaku zas kazí dojem
Phill
jsem spokojen, uvidí se po zvážení ještě jak moc
Phill
SHRNUTÍ
-jsem spokojen na 100%
-celkové množství využitelného materiálu asi 190 g
z čehož asi 130g fakt libovejch palic, pro mě to je víc než dostačující

-vliv vertikalu se projevil znatelně tj. menší táhnutí kytek do výšky(spíš hoodně do šířky a kotel větvení), víc větších palic ne jen pár pořádnejch a zbytek socky, na takovej prostor a počet kytek paráda úroda i přes počáteční problémy v růstu

-pro příští vertikal pokus bych každopádně předpěstoval na horizontal at jsou kytky vytahany a pak teprv dal vertikal na maximalni vyuziti plochy, jelikoz je vam k prdu vertikal když vybojka neni pořádně zapuštěná mezi kytky aby se využila ta větší plocha osvícení

-je to fakt kvalitka, neškrábe, voní krásně sytě, zhuluje občas až tripoidně, paličky tvrdý, pryskyřice hromada, jsem zvědavej na kvalitu po sklizni s bio hnojkama

-mít víc prostoru, kytky roztahaný po pletivu, bezproblémovou růstovku a pořádný hnojky už od začátku, tak bych těch 250g neviděl až tak sci-fi, ale jak jsem řekl jsem spokojen, mam suprový hulení na mrazivý večery a nic se vážně nepodělalo

-fotky výsledku jsem nedělal, přes ten shit fotak to tak nevynikne, ale jednu povedenou paličku zkusim zitra blejsknout

ZATIM GROWU ZDAR


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma