Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Historie kriminalizace konopí - Klikni zde pro originální téma
xid00
Čáu,
zajímalo by mě jestli někdo znáte trochu historie. Proč byla vlastně marihuana zakázána? Když vezmete v úvahu, že všude po světě je legální hromada různých šamanských bylin, které navozují silnější a daleko nebezpečnější stavy. Ze spousty bych uvedl jen pár příkladů salvia divinorum (šalvěj), Mitragyna Speciosa - Maeng Da (jeden z nejsilnějších kratomů), a v neposlední řadě například Calea zacatechichi neboli hořká tráva.
Všechny tyto tři byliny jsou dle mého názoru daleko nebezpečnější než marihuana. Stavy které navozují jsou dokonce tak nebezpečné že dovozci těchto bylin varují že pri zužitkování byliny by měl být k dispozici pozorovatel který by případně zabránil nebezpečí které by mohlo vzniknout, což podle mě u marihuany nehrozí.
Tak proč tedy? Slyšel jsem několik názorů proč, z toho jeden jsem si vyvodil jako pravdivý. Zajímalo by mě proč si myslíte že byla znelegalizována?
w33d
http://www.mustwatch.cz/film/union-...hign-marihuana/ tento film by ti to určite vysvetlil
xid00
Davno shlednuto:D Jen je zajimavy že ten duvod nebyl vůbec zapříčiněnej účinkama marihuany a zajímalo by mě kolik lidí to ví.
Zambathan
Kolik lidí to ví? Skoro nikdo, tipoval bych akorát lidi, který tu trávu prostě mají rádi .. A proč ne? Protože většina lidí si myslí, že zákony sestvořil Bůh, a proto když je marihuana droga, tak je to prostě droga .. Oni si neuvědomujou, že ty zákony sestavili lidi jako já a ty, eště navíc lidi, který sou zaslepený penězma .. A teď trošku odbočim .. Proč slýchávam (slýcháváme) někdy na internetu, když si jen tak ze srandy zahraju nějakou online hru nebo du na chat, a jen tak prohodim pár slov o konopí, dycky se najde pár jedinců, který mě označej jako "feťáka, odpad" apod. Ten člověk je pro mě stejně vypatlanej imbecil (s prominutim) jako rasista .. Člověka soudí podle naprosto povrchních věcí, a když se mu někdo nelíbí, tak si vezme do ruky zákon a díky tomu do nás můžou mlátit jak se jim zachce, protože jim to asi dělá dobře nebo nevim proč. Pro mě sou tydle přehnaný odpůrci konopí na stejný úrovni debility jako rasisti. Něco/někdo se jim nelíbí, tak odporně zneužijou zákona a dou po těch lidech ... Lidi dokážou bejt strašný zmrdi, někdy lituju toho, že sem se nenarodil jako pes :) Btw dyštak se omlouvam za odbočku ..

Jinak ti sem eště přidam odkaz, kde je víceméně stručně vypsaná historie kriminalizace ...
http://www.konopnyshop.cz/proc-kono...oti-konopi.html
Zambathan: Musím s Tebou souhlasit!

Podle mě je hlavní problém v tom, že doba a lidi jsou tak zblblí, že i kdybyste se postavili na náměstí v kvádru, s vizáží nejslušnějšího člověka, a snažili byste se oslovit lidi a osvětit jim tuto problematiku, až na zlomek oslovených lidí byste pohořeli. Většinová společnost je tak "vymletá" informacemi, často z velice neobjektivních zdrojů, (Nova, Blesk a všechny podobný komerční massmediální blitky), že i přes haldu podložených důkazů by veškerá pravda na povrch prostě nevyšla.

Můj názor je, že problémy dnešní společnosti nejsou v typických strašících této doby (drogy a kdovíco jěště), ale prostě v lidech :)
w33d
Súhlasím s každým čo tu kto napísal,ale chcem aj ja jednu vec podotknúť!
Celkom dlho som sa pokúšal ľudom hovoriť o konope/marihuane ale výsledkom bolo to že sa to proste nedalo ked som sa ich spýtal prečo si to myslia že je to zlo odpovedali pretože lebo.Tomuto som najviac nerozumel prečo si ľudia nedajú povedať. Jediný koho som dokázal presvedčiť bola moja rodina ktorá si ma vypočula a teraz sa nemusíme hádať a mať zbytočné predsudky.Ja viem presne u staršej populácii obyvaťeľstva viem ako to funguje nerozlišujú drogy mäkké tvrdé a nevidia rozdiel medzi napr trávičkou a heroinom proste sú to drogy a tým to hasne. Ale to viz. moja babka ktorú manžel mlátil furt ked prišiel ožratý s krčmy tak to už droga a problém nieje. Myslím že tento marihuanový problém bude ešte niekoľko generácii ale myslím že ja sa už toho nedožijem ked bude tráva tolerovaná na celom svete.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma