Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Plug and Grow 125/200. 2. indoor - Klikni zde pro originální téma
Knorman
Tak jsem se rozhod ze zkusim jet na usporky :). poprve sem jel 250 sodik, potom sem zasadil outdoor (4 samci,1 samice ktera nestihne dozrat.). Nasel jsem starou ,,skrin´´ musel sem vyrobit dvere a par drobnosti. Odtah je jeden docela velkem PC vetracek, pritah malej pc vetracek, ofuk budu resit behem pristich par dnu. na dverich mam diamantovou folii z grow shopu, uvnitr byla srin bila tak jsem ji tak nechal :)... pachovej filtr budu resit asi pozdeji.

Velikost boxu: 90x80x40 cca
Hnojky: plagron phytamin, biobizz fish mix, na kvet este budu kupovat.
Svetlo: 125w plug and grow na rust. a 200w plug and grow na kvet.
Genetika: 5x skunk1 x haze a 3x Orange bud (Dutch passion)

Skunk1 x haze mam venku jakou outdoor, udelal jsem z nej rezy (kupodivu se chytly XD) a tak chci vyzkouset co mi z toho ve skrini vyroste :-D a hodil sem si tam este aspon 3 orange budy, kdyby to nak s tim skunhazem nevyslo. zbylich 7 seminek orange bud sem si schoval na dalsi pest :).

to je tak vsechno co me ted napadlo a predem se moc omlouvam za pravopisne chyby.
Knorman
Bohuzel mi tu jde uploadovat jenom jedna fotka do jednoho prispevku :(
Knorman
2.den Rustu. Prvni Orange bud vylejza na svet :-). (ne neni to prelity, je to jen oroseny rozprasovacem tesne pred focenim... jinak 3 rezy vypadaj docela dobre :) a zbyly dva nic moc. (taky sem spis rezal spodni vetve z matky).
Prosim o presunuti do galerie.
Knorman
Provedl jsem mensi upgrade skrine, je to docela malej prostor takze nebylo nejlehci vsechno tam nacpat a nastavit to tak aby to fungovalo XD. Pridana zvlhcovacka, a ofuk diky ofuku se mi snizily trochu teploty takze sem moch zrusit odtah kterej sem mel predtim pridelanej, tak aby mi odsaval teplej vzduch z lampy a hnal ho pryc :)..... jinak teplota se pohybuje kolem 22-29. vlhkost nic moc, ta se spis drzi kolem 40%. a stale premejslim jestli pojedu Scrog nebo ne...
Knorman
6. den rustu. myslim ze se rostlinkam dari docela dobre, rostou strasne rychle :). jednu uz sem zastrihnul. mozna uz ji pomalu zacnu i trosku prihnojovat..
Knorman
Ph merim podle kapek, upravuju pripravkem z growshopu, protoze PH nasi vody z kouhoutku je 8, tak snad sou ty kapky aspon trochu presny, ale mam nejvetsi problem, ze mame strasne tvrdou vodu (to neni hodnota EC ze ne?) a pak se mi vsude na kytickach na ofuku atd.. usazuje vodni kamen.. :( nevite jak to vyresit?.. staci kdyz napisete PM diky..
Knorman
11. den rustu
Knorman
14.den
Knorman
nak mi na krajich zloutnou listky na jednom orange budu :(... nevite cim to muze byt?... zalivlal jsem jen vodou a jednou nebo dvakrat postrikal asi 0.7 ml/1l plagron phyt-amin, muze to byt tim?.. prosim poradte
chuck53
Zdar:)

Zkusím to vzít odkraje.. Nenašel sem jakou máš hlínu, takže nejspíš né žádnou předhnojenou do Plagronu.
Tvoje žloutnutí je dle mého normální "hlad" po dusíku. Začni používat ten Fishmix v nějaké rozumné koncentraci.

Druhá možnost je, že ti to žloutne vysokým pH. Jestli to zalíváš tou odstátou kohoutkovou s pH 8,tak je to dost pravděpodobné. Kup si kyselinu dusičnou (pH -) a 0,5L flaška za 80kč ti vystačí na několik let. Tím pak po namíchání hnojek srazíš pH dolů. Ale snaž se to dělat více týdnů a po malých krocích, ať nešokuješ kytku:)


A tvůj dotaz k EC. Řekl bych že tvrdá voda= vysoké EC. EC je vlastně velikost elektrické vodivosti,kterou zvětšuje počet rozpustitelných (minerálních a nejspíš i jiných) látek v roztoku.
Někde sem četl, že "přechodnou" tvrdost jde snížit převařením v rychlovarné konvici. Minerály se nachytají na topné těleso a voda je zase o něco měkčí. Taky to jde mrazením kdy ještě nezmrzlá voda obsahuje míň rozpuštěných látek,než voda zmrzlá.

A Pythaminem tvůj problém určitě nebude,protože sem ho dával i 3x více a je to pořád jen hormon a stimulátor. Rozhodně nezpůsobí světlání listů.Spíš na nich vytvoří šedou vrstvu. Po pravdě už ale na Phytak seru, protože změny po vysazení sem nepozoroval žádné. Kytky sice nejsou tak krásně zelené,ale krásné a zelené jsou pořád :)

Jinak držím palce s úsporkou. Taky mám doma kýbel se 125W red na vertical scrog,ale ještě se nedostal ke slovu:)
darxtar
takto deficit dusiku nevyzera, to som si isty. Zvysil by som pozornost na pH odtoku (ci sa drzi v rozmedzi pH 6-6.5), zalieval by som opatrne, v malom mnozstve a az pri naznaku mierneho zvednutia listov no a s hnojenim by som urcite pockal. S phytaminom tiez mozes este tyzen pockat. Nech sa dari
Knorman
Hlinu mam Plagron Grow-mix, zalival jsem ze zacatku kupovanou vodou, ktera mela to ph kolem 6ti asi 4 krat jsem pouzil vodu z kohoutku, ale ph jsem upravil pripravkem od Hesi ph-rust. a ted uz asi 3ti den zalivam destovkou. A mnohokrat dekuji za prispevky :)

teplota a vlhkost: 21-27 °C 45-85% vlhkost (mereno u vrcholku rostlin, min-max hodnoty)

a casem si poridim ten pristroj na mereni PH a EC abych moch regulovat presny ph zalivky, zalivky s hnojkama a ph odtoku.
Knorman
16. dan rustu, dneska jsem poohybal skunkhazy, presadil jsem jednu kyticku, ktera byla v o neco mensim kvetinaci, pritom jsem zkontroloval koreny a vypadaly moc dobre :). a presadil jednoho White Rhyna (seminka z outdooru) do kvetinace.
Knorman
22.den rustu
Moje favoritka :-D

Jinak vyse zminovany orange bud, ztraci barvu cim dal vic, a jediny co me napada je ze kyti byla napadena trasnenkou. Je to divny ze napadla jen jednu kytku? na zadny kytce sem zadny znamky zivota nevidel, ale obcas kdyz sem otevrel skrin tak sem videl cosi malyho letajiciho, postupne sem takhle zlikvidoval asi tri nebo ,,trasnenky´´. tak sem dukladne vycistil celou skrin, a nenasel sem zadny znamky po tech potvorach, tak nevim. (este me napada nedostatek horciku, nebo magnesia ale kyti jsem uz mirne hnojil fish mixem a phytaminem. Dokazou napachat 2-4 trasnenky takovou neplechu?
Knorman
Tady je to videt, a zda se mi ze se to deje i na druhem orange budu, zato treti je zatim naprosto v pohode. Prosim poradte co by to mohlo byt a jak to resit. dekuji
Hulda22
Nemáš nahodou mali kvetinace zebise tam ty koreny nevesli pak zacnou zlotnout listy nebo to maš přehnojene
Knorman
Prehnojeny to urcite neni, a kvetinace budu davat vetsi, planoval jsem to dneska... tak uvidime.

Tak jsem je presadil, no ze by se tam koreny nevesly tim to taky nebude.
tuffgong1
no těma květináčema to určo nebude já jsem měl jen tak z hecu 2 kytky v litrovejch květináčích celou dobu růstu/květu a jediný čim se to projevilo bylo to že to nemělo skoro žádný palice :D

nemůžeš to mít třeba přelitý ? dycky je dobrý počkat než hlína vyschcne (né na trous amozřejmě :)

nebo ph ? je ok ?
Knorman
Prelity urcite ne, zalivam dokonce i dvakrat denne, ale pudu stihne krasne proschnout, presvedcil sem se kdyz sem kyti nedavno presazoval... no nevim asi to nevyresim, snad se casem vzpamatuje. mozna je to Ph zalevam destovou vodou, meril sem ji ph kapkama a mela kolem ph 6-7.
tuffgong1
hm ale stejně dvakrát denně mi připadá dost :D schválně zkus když se to nezlepší zalívat jednou za několik dní za to pořádně prostě zalejt aby ti vytek odpad a to pak vyhodit

tož a ph změř to co do kytky leješ i to co z ní vytéká :D třeba tam bude nějaká halda změna v ph

přehnojený to nebude to sem vyděl u kámoše a vypadá to jinak a málo zahnojený bych taky neřekl když si psal že si tomu už nějaký hnojky dával
Knorman
nene prelity to neni 100% nechavam to opravdu poradne vyschnout. proste to tu rychlejc vysycha a v tech malej kvetinaccich o dost vic, ted uz je to ve vetsich takze uz to nebudu muset zalejvat tak casto :)... asi to bude tim ph odtoku, casem si snad poridim ph a ec metr.
tuffgong1
:D tak snad se to nějak pořeší přeji hodně štěstí .............
Knorman
26. den rustu
Tak na orange budu se to prestalo rozsirovat a uz se mu dari mnohem lepe :).. jinak kyti uz sou celkem velky pocitam ze tak do 16ti dnu budu prepinat na kvet, takze budu muset vyrobit nakej ten pachac... jinak zatim ohybam co to de a budu se snazit vyplnit poradne prostor..
gravedigger
Čus, to ph jsi už pořeši ?l , jinak držím palec :)
Knorman
30. den rustu tak kyti se maj celkem dobre uz jsem pouzil cca 25 tech kolinek na ohybani. Jinak ty skunkhazy (,,venky´´) rostou nadherne cekal sem budou rust pomalu atd... uvidime co z nich nakonec bude (nevidel sem ze by tu nekdo zkousel z klonu z outodooru rizky, a hodit je pod lampu, a jestli jo muzete mi dystak do PM poslat odkaz? docela me to zajima :) )

Ps: a dekuji za komenty :). A Ph a EC metr jsem zatim neporidil, zatim nemam prebytecny penize. ale na dalsi pest 100% bude, a doufam ze i na tento pest XD.
Knorman
z jednoho White Rhina, ktereho si schovam do dalsiho pestu se mi hned od zacatku udelaly dve hlavni vetve (teda zatim jenom naznaky) tak sem zvedav co z nej vyroste :-D.
Knorman
35. den rustu
gravedigger
Pic, no vypadají už mnohem lépe, jakou mají výšku ?
Knorman
Maji prumerne 30 cm. kdyz je ted prepnu, tak by se museli este o 60-70% zvetsit aby byly co nejvetsi a vesli se tam. u meho predesleho pestu se mi kyti po prepnuti ale vytahly o cca nakejch 15-25%. takze je este necham chvili rust. jinak u Orange budu se mi povedl FIM. a skunkxhaze sem taky zastrihaval a ten se vetvi na vsech moznejch mistech. jinak tak cca jednou tydne hnojim fish mixem, a obcas postriknu phytaminem.

Co myslite mam uz prepinat?...
gravedigger
ja bych to prepnul pac 30cm se me zda pro cfl 200w tak akorat max 40cm, priste to poradne naohybej...ale někdo to ma klidně i 50cm ....
Knorman
myslim ze poohybany je to opravdu dost ... pouzil sem dohromady 60 tech ohybacich kolinek XD... ok necham to este povyrust tak na tech 35-38 a pak prepnu :-)
Knorman
tak dnesnim dnesm uz jsem 2 den na kvetu (12/12) foto hodim pozdeji
Knorman
7. den kvetu U orange budu uz se projevujou pohlavi. zatim to vidim na dve samice a snad se za chvili projevi i ten treti :)
Knorman
Jeden Orange bud je samec tak si ho zatim nechavam abych mel nakej pil a udelal si par seminek.. jinak kyti se vytahly docela dost, jednu jsem musel ohnout pri tom sem zlomila, a uz vesele kvete dal :-D . zatim sem asi 3 hnojil jenom phosphor plus od hesi a phytaminem. este dokoupim naky hnojivo na kvet, ale ted vubec nevim jaky.

Jo a chtel bych se zeptat kolik dnu trva cca nez samcovi zacnou praskat ty pytle s pylem?.
Knorman
Nadhernej samecek XD
Knorman
Nak sem zapomel dat report toho filtru co jsem vyrobil. tak tady je. :-)
Nemel sem aktivni uhli tak sem tam hodil naky ty uhlikovi textilie co se davaj do digestori. A v pokoji ani v okoli skrine neni absolutne nic cítit. a taky to tak o 38% snizilo hlucnost vetracku a ofuku uvnitr. :)
Knorman
takto je pridelanej na odtah :)
Knorman
12. den kvetu v predni rade jsou Skunkhazy a v druhe Orange budy
Mr.Nobody
Nemyslíš že by stačilo přez odtaz přetáhnout ten pacháč a nějak zaizolovat ? Tak nějak to plánuju pořešit...
Knorman
Nevim je to mozny muzes to zkusit, ja jsem chtel mit jistotu ze pachac bude fungovat na 100% :)
Mr.Nobody
Jo sem se špatně vyjádřil jak na to koukám , plánuju koupit to co ty máš napchaný v tom válci a jenom na přiizolepovat na flexirouru přidělanou k odtahu...profoukne to pc fan v poho? k ...
jinak dost pěknej pěst držím palec jedu něco podobnýho , sem v 5. dnu 12/12...
Knorman
Jo melo by to profouknout v pohode :). ale musis to poradne utesnit aby ti to neprufokovalo tam kde nema :).
dekuji taky ti preju at ti tvuj pest dobre dopadne :-)
A_b
k tomu filtru- myslim, ze ta jeho efektivita se teprve ukaze. preci jenom si "teprve" ve 14. dni kvetu a holky se jeste poradne neodhalily. co mas presne za odtah? psal jsi jen, ze nejaky velky PC ventos- prozrad typ, velikost nebo co je na nem napsane at vime prutok. su totiz trosku zvedavy, jestli tu textilii profoukne. nechtelo by se Ti udelat takovej mini testik? nechat treba vyhoret cigarko popr dve zaraz u odtahu a dat sem pak nejaky zhodnoceni.
U toho orange budu to vypadalo na nedostatek horciku nebo zinku. zrejme diky vysokemu pH- kdyz tak mrkni sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
jinak je to fajneee
Knorman
Profukuje ji v pohode. je to hodne velkej PC vetrak kterej sem kupoval vylozene na pestovani, ale bohuzel uz nevim jakej ma prutok atd ani na nem neni nic napsaneho protoze sem to prestrikal na bilou barvu (ale jeho miry jsou 12x12x4 cm)... mam ho zapojenej jen na 8v (muzu regulovat) protoze pri 12v uz je dost slyset a myslim ze tech 8v bohate staci :). Jinak dneska mi vyhorelo traficko od pritahu, zatim to resit nebudu cerstvej vzudch si to snad vezme i bez zapojenyho aktivni pritahu. Jinak kyti sem dneska trochu prostrihal aby z toho nebyla takova dzungle a na palicky se dostalo vice svetla. jo urcite pokus s cigaretou muzu nekdy zkusit ale nejsem zadnej velkej kurak, takze az budu mit naky to volny cigaro tak to urcite zkusim :)

Foto: makro foto Skunkhazu, ktery pokvete este cca 11 tydnu
Knorman
15.den kvetu
Foto: makro foto jednoho z vrcholu Orange budu

Dneska jsem poridil nove hnojiva od plagronu :)
A to Alga bloom a PK 13 14

A namichal jsem asi 1,3 litru vody s 1,7 ml PK 13 14 a 2ml Alga bloomu
a zalil jsem tim kytky. Muzu to v takovemdle mnozstvi michat? nerad bych to prehnojil nebo zamezil prisun nekterych zivin.
Knorman
Prosim muzete mi nekdo rict kdy mam aplikovat pyl? chci si udelat par seminek kontrolovanym opylenim na nakou z vetvicek.... a nevim jestli to uz mam udelat ted nebo kdy..
A_b
http://www.greenhome.cz/clanky/jak-...nizovana-semena
G.M.O.
jo ted opyluj
Knorman
21.den kvetu. opylil jsem nektery vetvicky a oznacil si je spendlikama.. a tady jsou naky fotky z noci :). a ted premejslim nad tim jesli bych nemel sundat ty ohybaci kolinka ? Kdyby se vam na kytickach neco nezdalo tak mi klidne poradte :-) jinak teploty se mi pres den trochu zvysili (pres den i max 32 ,ale stale je ofukuje vetrak) ta 200W uz umi dobre topit XD.

PS: a dekuji za rady :)
Knorman
...
Knorman
...
Knorman
28.den kvetu zatim jsem spokojen :)..jenom jsem ocekaval ze kytky po prepnuti budou rust tak 10-14 dnu, jenze oni prestaly rust kolem 20 dnu, takze sou ve skrini docela na testno XD. jinak teploty uz sem trochu snizil.. hnojim kazdym cca 3tim dnem. vlhkost 30-45%
Knorman
...
Knorman
...
Knorman
skunkhaze
Knorman
39 den kvetu. Momentalne nemam moc casu tak proto sem sem dlouho nic nedal. ve skrini je docela dzungle orange budy sem musel vytuzit spejlema, protoze se pod tihou ohybaly docela brutalne. skunk hazy maj este tenci stonky sem zvedavej jak je budu pozdeji resit, uz ted taky zacinaji mit problemy.. jinak vcera sem naposled pohnojil orange budy.
Knorman
.
Knorman
46. den kvetu Vrcholek orange budu. :).. jinak na fotkach muzete videt na koneckach listu typicke prehnojeni, minule kolo jsem hnojil opravdu malo a tak jsem chtel hnojit tentokrat poradne :).. obcas to bylo asi moc, ale nemyslim si ze by to nak uskodilo rostlinkam.
Knorman
Orange budum davam este tak cca 5 dni nez pujdou pod kosu. Skunk hazy tam este budou dlouho.
Knorman
48.den kvetu
Knorman
49.den kvetu
Tak orange budy jsem presunul na den nebo dva do tmy a pak pujdou pod kosu :-).
Knorman
Tak z 2x Orange budu 28,42g
este jsem tam mel jednoho Whyte rhyna ze seminek z venku a z toho bylo 4,65g (byl prepnut na kvet hrozne brzo nemel ani 3patro tak jsem ho ani nezastrihaval, ale dopad kupodivu vyborne, za chvili pujdu na jeho ochutnavku)

Takze zatim ze 3 kytek sklizeno 33,07g
Ve skrini jsou este 4x SKunkhaze.

Jinak ted nemam moc casu, tak jsem sem dlouho nic nehazel, ale urcite sem casem pribudou nake fotky. Jinak Orange budy sou vyborny, chut dobra a high taky vyborny XD. Usporne zarovky me hodne prekvapili :-). A udelal jsem si hafo seminek, vic nez jsem chtel, protoze jsem objevil na nekterych Orange budech asi 5-7 tech pylovych pytlu.
DoublePowa
Moc pěkné kytičky na 200W, to se musí uznat a výnos taky pěknej :)
Nevšiml jsem si, že by si něco psal o flusingu a o těch dalších hnojivech, které si přikoupil na květ. Nebo sis vystačil s tam těma ?
Knorman
Prestal sem hnojit cca 12 dni pred sklizni a zalival jen vodou, posledni dva dny jsem nechal kytky ve tme , a nekde jsem se urcite zminoval ze jsem dokoupil Hnojiva od plagronu. Alga bloom a PK 13 14
witchie
jo jo taky mi jede orange bud sice pod 400W ale jen jedna kytka mi přežila :D se jukni doufám že z toho alespon něco bude :) jinak máš to moc pěkný
Knorman
Omlouvam se ze tu dlouho nic nebylo a este asi chvili nebude (neni ted nak vubec cas :( ) , ale Skunkhazy rostou pomalu tak stejne bylo zbytecny davat foto. ted sem je hodil na dva dny do tmy, musim je posekat uz, este by tam chvili vydrzeli ,ale ted se vyskytuji doma hodne malo a uz kyticky jenom trpej, nedostatek zalivani atd.... ale nevypadaj vubec spatne..
luky19
heh :) jak ldouh osi je mel na růstu ? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma