Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Soma zadržen po své přednášce na veletrhu v Praze - Klikni zde pro originální téma
carlos
Podle reportu policejních složek byl zadržen Soma přímo po své přednášce na víkendovém veletrhu Cannabizz...
Ten asi na Prahu nebude vzpomínat rád...

Více již policejní report (zdroj: http://www.policie.cz/clanek/veletr...010-304530.aspx )

Veletrh "CANNABIZZ 2010"

Na veletrh dohlížilo po celou dobu konání několik desítek pražských policistů.

Policisté se zaměřili na dodržování zákonů, zejména v oblasti drogové problematiky. Již před zahájením veletrhu a po celou dobu jeho konání (17. - 19. 9. 2010) byli v úzkém kontaktu s pořadateli akce.

V průběhu tohoto opatření policisté zadokumentovali pět případů protiprávního jednání:

V jednom případě se jednalo o trestný čin šíření toxikmanie, z kterého byl obviněn jednašedesátiletý cizinec. Ten je důvodně podezřelý z toho, že publikum při své přednášce vyzýval ke kouření marihuany a propagoval její konzumaci. Zároveň předával přítomným divákům ke kouření tzv. joina. Cizinec byl zadržen, umístěn v cele předběžněého zadržení, obviněn a státnímu zástupci byl předložen podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Dalšího trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se dopustil čtyřiadvacetiletý mladík,který řídil motorové vozidlo poté, co konzumoval omamné a psychotropní látky, jejichž přítomnost v těle prokázal test DRUGWIPE.

Ve dvou případech (mladíci ve věku 20 a 21 let) policisté zadokumentovali přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, konkrétně držení marihuany a LSD v množství menším, než malém.

V síti policistů uvízl také muž, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání.



mjr. Mgr. Ivana Ježková, 20. 9. 2010
tomas2pet
Je to zločinec, a je potřeba ho řádně potrestat.:D
To je fakt trapný. 10% platu dolu za tuhle práci.

Příště by se mělo postavit vedle sebe 150-200 lidí, a navzájem si ubalit a podávat špeka, by mě zajímalo co by jako dělali. Asi by je rovnou nakládali do připravených policejních antonů a odváželi. :D
Hlava
Ty voe , ja si myslel že si JxD děla prdel , psal to včera zatepla v Reflexu , no to sem netušil že to bude tak hustý nakonec , chudák Soma doufám že bude venku co nejdřiv , držim mu palce , snad mu sehnali dobryho právníka :rasta: .Na to že jsme tam v patek zahulili přimo v hale , no nechci myslet na to kdyby mě tam čapli kvůli blbýmu brku , ty jo mě jebne LOL ....


http://grower.cz/forum/showthread....5367#post915367
krast
Jo jo, na zahraničních forech se to taky objevilo, ale myslím že ho už propustili. Jinak ze strany policie to bylo bráno velice tolerantně.

jedna citace:SOMA is free again! he spent 48 hours behind bars after passing a spliff in the Cannabizz Prague! crazy shit!

Mimochodem, nestihl jsem začátek výstup Somy, ale nezaregistroval jsem, že by ho zatýkali. Povídal, potom přišel z přední řady spliff a on se tázal:"No tabaco?" trochu si z něj potáhnul, poté někdo z první řady vstal a něco mu pošeptal(asi upozornění?). Soma dál pokračoval ve výkladu, občas si připálil a potom potlesk.

To jen tak na okraj, co si pamatuji. Ale když někdo počadíval uvnitř, byl jen upozorňován, aby s tím šel ven. Trochu se to v sobotu zvrhlo někdy po poledni, kdy se všude vznášel dým následovaný výzvou:aby se tam nehulilo, jinak bude hrozit vyvedení a hlasy z repráků hlásající to samé.
asi upadnu v nelibost vazeneho growerstva, ale tady musim souhlasit s JXD. Organizatory muselo stat spoustu prace neco takoveho udelat a policie byla porad jeste dost "ociprivirajici". V tu chvili, jak doslo k pokurovani brka na podiu, mela pritomna policie padny duvod k tomu, aby celou akci ukoncila. Tohle mi trochu pripomina tu o podane plani a chnapnuti po cele ruce. Budme radi ze to takhle dopadlo.
"V jednom případě se jednalo o trestný čin šíření toxikmanie, z kterého byl obviněn jednašedesátiletý cizinec. Ten je důvodně podezřelý z toho, že publikum při své přednášce vyzýval ke kouření marihuany a propagoval její konzumaci. Zároveň předával přítomným divákům ke kouření tzv. joina. Cizinec byl zadržen, umístěn v cele předběžněého zadržení, obviněn a státnímu zástupci byl předložen podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby."

divný že jsem ho tam odpoledne viděl na tý výstavě, asi byl ve vazbě ve svém stánku :D
guerilla
Možná se PČR snaží vypadat přísně, aby tu nezavládla totální anarchie, co se hulení týče :)
citace:
Původní příspěvek od guerilla
Možná se PČR snaží vypadat přísně, aby tu nezavládla totální anarchie, co se hulení týče :)


Já myslím, že už tu ta anarchie ohledně hulení dávno je. Podle mě to dělají proto "jen aby se neřeklo", takže o to víc to vypadá trapněji.
DEVIATIO
mate to nekdo nahrany co tam povidal?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
mate to nekdo nahrany co tam povidal?


Já ne ale tady se podivej , http://www.youtube.com/watch?v=EcIsZP7KADg , dil prvni , http://www.youtube.com/watch?v=pMq_dU97a7c druhej....a třetí , http://www.youtube.com/watch?v=7gxHy5xx0S8 , cau Hlava




19.09.2010 - AUTOR: JIŘÍ X. DOLEŽAL
Druhý den konopného veletrhu díky poťapanosti jednoho z vystavovatelů málem akce skončila. Bylo to o chlup a policie mohla veletrh ukončit.


V soboru v jedenáct dopoledne jsem stál ve stánku Reflexu a bylo mi proti pátku hej, protože jsem měl dvě hostesky. Jednu z Reflexu (ta rozdávala Reflexy), jednu z Levných knih - ta prodávala moji pěstitelskou příručku Marihuana - a bedny knih a paleta plná Reflexu vypadaly méně hrozivě, než když jsem na to byl sám. Stran té palety - to není metafora, ale střízlivý fakt, podívejte se na fotky z pátečního večera! Rovných tři a půl tisíce výtisků, několik set kilogramů časopisů!



Lidé se začínali hrnout, já podepisoval střídavě knihu a Reflexy, holky prodávaly a rozdávaly, až se kouřilo, a najednou bylo úplně narváno a byly dvě hodiny. A pak si všichni zapálili jointa a aby to nestačilo, mezinárodně provařený konopný aktivista a především podnikatel slyšící na jméno Soma, Američan usedlý v Amsterodamu, udalal průser.



Soma v polovině devadesátých let přesídlil z USA, kde byl dle vlastních slov legalizačním aktivistou, do Holandska a provozuje tam semennou banku, která (dal jsem si tu práci a srovnal ceny) prodává stejné či skoro stejné odrůdy jako konkurence, ale zato dvojnásobně dráž.



Tento šedesátiletý metrosexuál (pěstěné spletené dredy má i na vousech a zlaté prsteny nosí i na palci) si na úvod své prolegalizační besedy, která byla součástí doprovodného programu veletrhu, zapálil před publikem na podiu jointa. Už to samo o sobě bylo daleko za hranicemi všech dohod s policií, které organizátoři uzavřeli. Soma ovšem, aby ukázal, že je fuck free, toho jointa poslal do publika, a to je trestný čin jaksi globálně. I v Holandsku. A Soma, jak byl v ráži, toho špíčka podal divákovi sedícímu vedle policisty v civilu, který si jeho besedu natáčel na kameru. Kdyby něco podobného udělal zkouřený puberťák, bylo by to snad pochopitelné, když to udělá šedesátník, je to projev nepředstírané debility.



Když skončil, státní zástupkyně, která veletrh dozorovala na místě, opravdu chtěla vědět, co tím posláním špeka mínil, a policisté zavolali - jak bylo domluvené, kdyby chtěli někoho sebrat - organizátory. Aby to šli sami, když to tady pořádají, Somovi vysvětlit, že teď bude muset jít na okrsek sepsat protokol a pravděpodobně vyslechnout obvinění z trestného činu distribuce drog.

Povedlo se, i když Soma zpočátku vůbec nechápal, jak si vůbec někdo troufá k jeho konání mít připomínky. Co si to ta policie jako dovoluje, že se jí nelíbí, jak podal policejnímu důstojníkovi špeka. Pak jsem šel jako jeden z nejvyhulenějších přítomných požádat do místního rozhlasu návštěvníky, aby nehulili, a ředitel festivalu osobně rozvěsil u vchodů desítky cedulí, že kdo bude hulit, bude vyveden. A pak jsme obešli - ochranka, Jiří Tomaško jako ředitel veletrhu, a já jako nejvyhulenější účastník, všechny stánky a prosili jednotlivé vystavovatele, aby tam nehulili ani nenechávali hulit návštěvníky.



Po patnácti minutách od přijatých opatření se dým ve výstavní hale rozptýlil a policisté přestali vypadat tak nasraně jako kolem druhé hodiny odpolední. Je typické, že když už nastane průšvih, nezaviní ho zkouřený puberťák, ale umanutý šedesátiletý exhibicionista hlásající SVOU PRAVDU. A byly čtyři a mě začínala beseda - tedy beseda se mnou.



Měla být o Cannabis Cupu, ale já byl tak nažhavený z předchozích problémů, že jsem Cup jen zmínil a jinak celou dobu mluvil o tom, že marihuana není ještě legalizovaná a že uživatelé nesmějí provokovat úřady, jinak začnou celou marihuanovou subkulturu dusit.



Atmosféra byla k večeru už klidnější, lidí bylo pořád dost, ale už nebylo všude cítit kouř z jointů, já se po besedě vrátil na náš stánek a poděkoval hostesce za spolupráci při rozdávání Reflexů. Už mohla jít domů - časopisy došly. Mohli jsme dát Reflex - když budu hodně optimistický - každému pátému návštěvníkovi, a rozdali jsme jich za první dva dny tři a půl tisíce. Což znamená, že tam bylo za první dva dny veletrhu alespoň sedmnáct tisíc lidí. Což byl - už den před skončením veletrhu - takový úspěch, který nikdo nečekal ani ve snu.



Pak jsem před osmou večerní - opět z titulu mé dlouholeté vyhulenosti - vylosoval výherce tomboly, a šel domů napsat tento text. Když jsem ho dopsal, bylo půl jedné, což znamená, že deset a půl hodiny musím být zase na stánku Reflexu. Teď už jen s knihami, Reflexy už nemám.

Dude
kurna ten je uvedomelej Jirka, kez by vsichni byli jako on :teef:
saiklon
bohuzel fakt je ten, ze skutecne velke procento hulicu si to fakt neuvedomuje, ba co vic, nekteri (znam jich dost) kdyz vidi cajty tak je jeste provokujou. ja osobne fizly nesnasim a kdyz je vidim, klidim se od nich co nejdal, hlavne se k nim chovat sluset, nechat si posrat hlavu - bohuzel.. to je po mejch skusenostech s nima jedina rozumna vec, at se jedna o rozpaleny brko nebo kdyz te jebou v kare.. jinak taky sem tam byl v sobotu mezi jednou az treti a vubec nic sem nezaregistroval, a ani sem tam nehulil, jen pred vstupem :D zdar


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma