Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Kontinuálny SOG - 100 W CFL - tajne - Klikni zde pro originální téma
St3wk0
Ahoj,

Po neúspešnej snahe vytvoriť si matku na klony na outdoor som zasadil 5 noname semienok z ktorých bola jedna samica. Mal som ju v PC boxe.

Asi v polke kvetu som na ICmagu našiel tento thread, ktorý mi bol inšpiráciou:

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=69713

a na základe tohto plánujem vytvoriť matky a klonovať:

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=90460

Samozrejme každý má iné podmienky a ja mám menšiu skrinku na kvet ako mal DrBud:

Skrinka kvet: približne 38 x 38 x 72 cm (šírka x hĺbka x výška) Je vylepená čierno-bielou fóliou.

Ventilácia: príťah pasívny, odťah 2 x 12 cm PC ventilátory umiestnené za sebou a jeden na ofuk - momentálne idú na 7,5 V.

Svetlo: 2 x 50 W úsporka, 3200 lumenov, 2700 K, momentálne len jedna lebo druhá mi odišla. Svetlo je na pevno čo je podmienkou tohto SOGu podľa DrBud.

Momentálne je v skrini tá noname rastlinka. Prvé SOG klony očakávam tak o dva - tri týždne (vysvetlenie nižšie).
St3wk0
Klony budem mať vlastné. Aj to je tak trochu podmienka, keďže u každej odrody je potrebné nájsť takzvaný sweet spot. Je to veľkosť rastlinky pred prepnutím aby po vytiahnutí dorástla do výšky svetiel.

Takže matky budem mať z noname semienok od člena z Groweru. Rodičia semienok sú kvalitné odrody no sú rôzne pomiešané a pokrížené. Nemám v pláne kupovať originál semená lebo to nepotrebujem. Jediný môj cieľ je mať matku Planku (Santa Maria) ale to až neskôr keď sa zdokonalím.

Matky mám v PC skrinke. Svetlo je 33 W, ak bude treba mám v zálohe ešte 20 W úsporku. Napriek tomu, že sadeničky sú úplne na dne a svetlo je hore vôbec sa neťahajú.

Ešte nemám zistené pohlavie lebo sú na klonovanie zatiaľ malé. Klony pichám do perlitu - po zakorenení ich vytiahnem a pichnem rovno do hliny - do ,,konečného" kvetináča.

Na zistenie pohlavia musím počkať ešte pár dní. Potom odoberiem z každej rastlinky klon na ktorom zistím pohlavie - samci idú preč. Samičky si nechám. Z každej nechám vykvitnúť jeden klon a ktoré mi nebudú vyhovovať odstránim.

To je zatiaľ všetko k mojim plánom a predstavám. Uvidíme.
Mr. Knorr
Muzu se zeptat proc takovyho srani se s tim abys mel matku noname modelu? Nemel bys spis lepsi koupit si za tri nebo 4stovky par kvalitnich semen ktere budou zarucene?

pak jeste me zajima - ty das klony zakorenit do perlitu, pak je odtamtud vytahnes, perlit z nich oprasis a zasadis do hliny? Proc tak slozite a nesetrne?

a jeste jedna otazka - co je to ten sweet spot? proc ma mit kytka pred prepnutim nejakou konstatni velikost aby dorostla vysky svetel? Nebylo by lepsi nez prizpusobovat kytku svetlum, svetlo prizpusobit kytkam?
sirHerry
sweet spot jsem taky jeste neslysel ale chapu to celkem dobre a neprijde mi na tom nic divnyho promyslet si v jaky velikosti kytku prepnout aby nepřerostla svetlo a box a nebo zase vyrostla zbytečně jen do pul boxu...nebo to chapu spatne? :-D

Jinak ted mam taky par řizku v perlitu a neprijde mi to nijak divny...to ze je mam v lednici uz trochu divny bejt muze :-D

Ale fatk ze uplnej noname je asi zbytečny na matku pokud to aspon trochu neznas a nevis ze to za neco stoji....

ale at se daří ;-)
St3wk0
citace:
Původní příspěvek od Mr. Knorr
Muzu se zeptat proc takovyho srani se s tim abys mel matku noname modelu? Nemel bys spis lepsi koupit si za tri nebo 4stovky par kvalitnich semen ktere budou zarucene?

pak jeste me zajima - ty das klony zakorenit do perlitu, pak je odtamtud vytahnes, perlit z nich oprasis a zasadis do hliny? Proc tak slozite a nesetrne?

a jeste jedna otazka - co je to ten sweet spot? proc ma mit kytka pred prepnutim nejakou konstatni velikost aby dorostla vysky svetel? Nebylo by lepsi nez prizpusobovat kytku svetlum, svetlo prizpusobit kytkam?


1. Tak k tým matkám. Nemám peniaze ani skúsenosti aby som začínal s drahou genetikou. Ako som písal vyššie semená sú kvalitné len neviem presne ktoré je ktoré. Semená boli z týchto odrôd Ak47, whidow skunk, outdoormix x noname, Pepř, PPP, SMBG tieto a ešte nejaké, ktorých názvy člen, od ktorého som kupoval nevie. Kupoval som ich od člena, ktorý je v bielej listine niekoľkokrát preto mu verím.

2. Áno, a to preto, že sa mi to tak páči. Perlit prepláchneš a môžeš použiť znova (viem, že je lacný a budem sa snažiť použiť vždy nový). Nešetrné to bude ak to budeš chcieť urobiť nešetrne. Každý má svoju metódu a ja chcem skúsiť túto. Ak sa mi osvedčí budem ju používať, ak nie prejdem na rockwool alebo hlinu.

3. Sweet spot je výška rastlinky pred prepnutím aby dosiahla po vytiahnutí výšku lampy. Ide o maximálne využitie priestoru. Chvíľu to trvá kým ho nájdem ale ak ho už viem potom je to jednoduché. Dá sa to aplikovať na všetky odrody. Napríklad si zober White Widow. Zistíš si sweet spot, chvíľu pestuješ túto odrodu. Potom ju vymeníš ale po čase sa k nej chceš vrátiť. Tak si pozrieš svoje údaje vypestuješ si klon do výšky sweet spotu a už iba šupneš do skrine. Genetika sa postará o ostatné.

Ako píšem v prvom príspevku snažil som sa čo najviac napodobniť metódu ktorú používa DrBud z icmagu. Preto niektoré veci robím inak ako je zaužívané. Jeho metóda je overená a vyskúšaná.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma