Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Extrémní bubler-aneb kytky ve vaně - Klikni zde pro originální téma
Jpt
Zdar jak sviňa.
Sem tu zas s trošku ujetym projektem.
Rozhodl sem se navrátit zpátky k bubbleru.
Tato technika se mi osvědčila jak pro květ, tak pro pěstění matek.
Jen sem to pojal trošku jinak než je obvyklé, no uvidíte sami:-)
Doufám že se bude líbit equip-dali jsme si záležet:-D

Box: Z minulého roundu, jen nová folie 180x120x180 ( dxšxv)

Světlo: chvíli 125W CFL Blue
Růst: 400W MH
Květ: 600HPS Philips Master SON-T Pia Green
Power-
obe lampy visi pod vlastovkou xl+easyrolls

Osazenstvo: 18x UPP (od člena G-tímto děkuji)

Odtah: Ufo 420m3/h napojene pres regulator.

Pachac: 780m3/h Home edition

Ofuk: Ventas 30cm, v květu přibude další

Médium: Bubbler
Přesná specifikace: Litinová vana o obcashu cca 160-180L . Nepodařilo se nám utěsnit díru na vypouštení, proto sme zvolili náhradní plán. Do vany jsme dali kruhový bazén 250cm v průměru a jeho přebávající části dali přes okraj vany. Ted už neteče ani kapka

Vzduchování : 3 motorky s výkonem 360l/min (regulace a dva vyvody)

Hnojky: Bcuzz A+B
PK 13/14
Green Sensation( asi nebude-jeste se uvidi)
Peroxid vodíku

Zezačátku měli holky problém s plísní. 3 to schytaly pěkně:-( Naštestí jsme vzali dvě rezervní, takže jsme jim sprchli kořínky od hlíny a hodily je do košíčků. Jedna chuděra tam zůstala, no třeba se rozjede ale moc si od ní neslibuju, taky už šla na pravej okraj.
Jinak sem snad na nic nezapoměl:-) doufám že se dred bude páčit
dartk339
Pěkný
až tě to omrzí mužeš napustit teplou a maš vyřivku:D
Co je to za genetiku to UPP?
Banány
do píč*! to je mr*a! tešim se jak to celý dopadne, moc krásnej prodžekt. Doufám že máš už plnej sklad hnojiv :D tohle tě sežere :) Budu 100 o/O sledovat!!!
Patreees
Čau vypadá to zajímavě sem zvědav jak ti to pojede ..., mužu se zeptat na tu desku tu máš z nějakýho dřeva ? myslíš že by to nemohlo dělat problémy s kořenama do budoucna . budu sledovat :) kdyžtak smažu mějse .
Jpt
Zdarec.

dartk339: Ultimate Power Plant-tohle pheno
http://grower.cz/forum/showthread.p...8256#post888256

Banány: Hnojek je ješte dost. Akorát na tom GS se asi nedoplatim..

Patreees: deska je z nějakýho sendvičovýho matroše od kamaráda. Je to cca 2mm plastu, pak centak a pul pěny a pak zas plast. Takže nehrozí žádný rozmáčení ani problém s kořeny..
krasus
A to se jako nebudeš 2,5 mesice koupat jo ?
Jen rejpu moc pekne.
pyroman80
Tak to čumim, hlavně ať se ti to nevyleje :-) Prosím tě co používáš za vzduchovací kameny?
gravedigger
Pic, tak vana a v ní bazén tady ještě nebyla:-) držím kakanec:-D
fiste
Hele a víš , že se nemíň jednou za 9 dní musí vyměnit komplet roztok? Jak to provedeš? A co hnojiva? Máš aspoň 5l od každý složky? Jakmile ti někdy přestanou jít na chvíli vzduchovadla, chce to pak taky vyměnit komplet roztok a vyčistit vanu i kořeny. Jakmile budeš mít 1 nemocnou a necháš jí tam, nakazí ti všechny ostatní, to je dobrá metoda na výběr matky, ktrerá přežije, je nejsilnější :) A ještě jsem se chtěl zeptat, jak myslíš ten g/W? Objektivní se mi zdá kWh/g, to ti řekne nejvíc o výkonnosti skříně. Řekne ti, kolik tě stál jeden gram. Ve FAQ jsem našel jednotku g/kWh, ale ta je taková řekněme hůř představitelná,říká, kolik g vymáčkneš z 1kWh :)
Jako fandim ti, ale dej si bacha na spoustu věcí :)
Lampa
No ty krabe :) zaujal mě název threadu .. no a ono ejhle kdo to je :)
Tomu říkám extrémní projekt. Držím palce a budu sledovat.
Měj se
Chuckster
Být tebou tak bych tu lampu pootočil, abys využil co nejvíc světla :) jinak zajímavej setup, ať se daří!!! Budu sledovat ;)
Jpt
Zdar jak sviňa. Mám tu malý update. Kytky dostaly 400W MH vybojku . Bylo to nekdy minulej tejden. Kdy presne si uz nepamatuju.
Dneska dostaly preventivne postrik biool. Navíc sme je začli zlehka krmit a to 125ml od kazde slozky Bcuzz hydro A+B. Pravidlne lejem peroxid a holkam se to libi.

Bohužel jedna vypadá trochu polochcíple. Teď nastává problém k zamyšlení- nechat jí tam a doufat že doroste k síťi , byť za cenu toho že bude oproti ostatním pozadu? Nebo ji nemilosrdně vyhodit a vyplnit místo holkama okolo?


Chuckster: Nn takhle je rozptyl světla nejlepší-odzkoušeno.

Fiste: Měnit každejch devět dní rozhodně není nutné. Pokud používáš peroxid, vystačíš si s 3 výměnama za celej pěst. A výměna je jednoduchá-stačí připojit kalové čerpadlo a vodu vyčerpat hadici do odpadu, stejným způsobem napustíš odstátou ze sudů.

Pyroman80: Hele sou trosšku vidět na fotkách- klasika modrý za 25 vočí

Krasus: bohužel nebudu, těžký to úděl pěstitele


Foto 1- Tady je trochu vidět vana
Foto 5- Chcípák
čepra
citace:
Původní příspěvek od Jpt
Měnit každejch devět dní rozhodně není nutné. Pokud používáš peroxid, vystačíš si s 3 výměnama za celej pěst.


Přesně tak, já mám sice jen 20l kýble, ale za pěst mi to vyjde taky na ty 3 výměny. A to nepoužívám ani ten peroxid.

Mrzáka bych ještě pár dní nechal, jak se ukáže.
Jinak ta vana je chlape fakt nářez, držím palce.
Jpt
Dnesni up....
Vyhodil sem tu malou mrchu a nasadil sit. Doufam ze bude akorat- o vejkendu bych chtel přepínat. Každopádně ještě tak 14 dní nechám 400W MH. Pak teprv 600W HPS.
Cumim,docela si troufas.Jaky mas v tuhle chvili EC a PH(dost me to zajima).nebojis se vysoke vlhkosti v kvetu?powerplant a vlhkost nejdou moc dohromady.neco podobnyho jsem jel ve svym uplne prvnim indoor pokusu(vanu jsem mel plastovou 140l).Uzil jsem si mrte problemu:plisen skrine,korenu,palic,nejakej hmyz,jel jsem ze semen,k tomu 3 rozdilne kvetouci phena,samci/samice fifty fifty, takze jsem se proskolil uplne ve vsem,co muze growera potkat.ty uz mas zkusenosti na rozdavani,tak snad bude vsechno v cajku.drzim ti pesti,s touhle genetikou a v bubbleru to bude nehoraznost.o vikendu jak pises rozhodne prepni,neprotahoval bych to.K+.
Jpt
Zdarec. Pokusím se odpovědět. EC jaksi neměřim- zvládnu to i bez toho a PH drzime na 5.5. Vlhkosti se nebojim , preci jen mistnost sama o sobe neni prilis vlhka a odtah je snad dostačující. I z tph duvodu se plisně fakt nebojim. Genetika je ověřená a nemám strach z rozdílnosti kytek. No a nechávám to radši růst o trochu dýl kůli zaplnění místa v prostředku. Přrsunul sem tam nejslabší kytky aby se aspoň trochu vzpamatovaly. Síť už je pro holky připravená tak by neměl bejt žádnej problém
Jpt
1. Den 12/12




Zdarec growers. Jak ste asi pochopili, přepl jsem včera na květ.
Očekávám pořádnou divočinu, protože kytky jsou kousek pod sítí a myslim že to nebude sranda ukočírovat. No v nejhoršim zvednu síť.
Holky dostly něco málo vody, páč docela bumbaj a taky 2x150ml A+B.
Peroxid je samozřejmostí každej tejden.
Jinak MH lampu tam nechám ješte cca 10-14 dní- podle toho jak bude tenhle model nakvejtat. Struktura palic je pak hustší a nepřestřeluje to tolik.

A teď už fota...
hopin
Ahoj
mas to pekny :) a ten bubler je fakt extrem :D
Jen k te siti jak rikas asi bude lepsi ji o neco malo zvednout kdyz si teprve prepinal.
dle me budes mit urcite co delat abys to ukociroval pokud troche nepozvednes
at to roste :)
FrYnK
Videl bych na tom tyhle problemy:

1. Prepl si zbytecne brzo.. kdyz tam chces mit sit, mel si ji nejdrive celou zaplnit a pak teprve prepnout to je jedna vec..

2. Hladinu ve vane mas zbytecne nizko...koreny visej ve vzduchu a zbytecne stradaj...vim ze praskajici bublinky na ne nejakou vodu naprskaj ale je to malo... takze bych dolil vodu aby byly cely potopeny... mozna uz by byla vhod i vymena celyho roztoku...prece jenom mesic uz neni nic moc...

3. Stav korenu neni zadnej zazrak ale to uz od zacatku...vsadim se ze kdyz za ty koreny chtnes a lehce zatahnes ze ti toho zustane plno v ruce nemit EC metr pri pestovani v bubleru je chyba nejvetsi.. to spis bych si odeprel ph metr...

4. rozmisteni rostlin neni taky zrovna idealne vyreseny....ale to by si nejak porovnla pod tou siti...

Celkove na to ze je to mesic v rustu tak je to celkem bida....kytky uprostred o tech nemluve,,, ty bych vyhazel z tech uz stejne nic nebude... nechal bych tam jen ty silny... doplnil roztok, snizil EC poradne propletl a pak teprve prepnul...
Chuckster
s tim prepnutim si nejsem zase tak jistej, v bubleru se to strasne tahne... myslim ze to prepl tak akorat... jinak souhlas :)))
Banány
myslim že to bude dobrý, ale jsou docela řídký, vytáhlý, jsi měl dost vysoko výbojku co?
hopin
k tem korenum : souhlasim s FrYnkem stav korenu neni zrowna nejlepsi...vypadaj docela zahnile. Roztok bych určo vymenil, po mesici taky vypada jete :D

jinak ty vetsi kytky pokud neroztahnes do stran tak, aby nezaclaneli tem malym , tak ty mensi budou hodne slabe.. vidim to ted u me na mensi kytce mezi vetsima je to zakrslik nejvetsi :/

nebo taky moznost jak pise frynk ty male dat pryc a nechat prostor tem vetsim..
Jpt
7. den 12/12

Zdarec. Tak jsem tu zas s nejakyma obrazkama a taky se pokusim odpovědět ...

Hopin: Sit uz rozhodne zvedat nebudu, myslim ze je to akorat aby se to stihlo zaplnit. A malý kytky tam nechám. sice budou zastíněný a s možná pořádně nedosáhnou pod síť, ale aspoň něco. Ven je už hodně pozdě je dát.


frynk: Pocitej ze po přepnutí kytky ješte cca 15-21dní rostou vcelku slušnym způsobem takže se nebojím že bych to nezaplnil. Navíc zitra chystám nahodit místo MH 600HPS a to se taky trosku vic potahne :-)
K výšce kořenů- Nevim jak velkou ztrátovost mám když to je pár cm nad vodní hladinou. Když to fotím, tak je možné že to zkresluje protože deska je zvednutá na straně o dobrých 15cm.
Vodu neustále udržujem cca 5-10 cm pod okrajem a nevypadá že by si kořeny nějak stěžovaly.
ke stavu kořenů: I tady tě trochu zklamu, kořeny jsou nádherně pevné. Dneska sem je nafotil lepšim foťákem tak snad už se Vám budou líbit.
A jak bys je rozmístil ty? mě přijde že je to vcelku jedno když se tahaj pod síť ne? :-D
No a zajímal by mě Tvůj argument proč snížit EC ?

Chuckster: Souhlas
hopin
cau
joo tak tady na tech fotech ty koreny vypadaj velice slusne beru zpet ..

na ty vetsi kytky je sit ve spravne vyssce s tim urco souhlas, ale jak si sam psal tem malým to bude stínit..ale kdyz mrknu na fota, tak by asik nemel byt problem ty vetsi pekne roztahnout do stran okolo.

k tomu rozmisteni to bych neresil v poho :) stejne si kytí tvarujes jak chces nebo jak potrebujes
at to roste
Jpt
16.den 12/12 ( dneska je 18. den ale foceno bylo 16.)


Hello grower´s.
Tak sem tu s nějakejma fotkama jak to nakvejtá. Na kytky začlo pražit 16. den 12/12 600W HPS.
No koukněte sami jak jim to sluší
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Jpt
EC jaksi neměřim- zvládnu to i bez toho


Nemeřit EC je ptákovina,ty to možná zvládneš bez toho,zvládnou to i kytky ale rozhodne to nebude 100%

To poznáš od oka,že se ec zvedá,kytky přestávají žrát tolik hnojek a ec máš to zbytečne vysoky? To že kořeny ted vypadaj dobře ješte neznamená že tak budou vypadat i za pár tydnů.

Spousta lidí delá chybu s tím,že od začatku zvedají ec až do např. 2 tydnů před kosou.Me se nejvíc osvedčilo max. ec v dobe cca 2.týdny po přepnutí kdy kytky mají nejvetší růstovej boom.Potom už zlehka snižovat a přidávat na bloom složce.

http://grower.cz/photos/020957/0374.jpg http://grower.cz/photos/020957/0375.jpg kořeny s max EC 1,0
Jpt
Macho: Jo ja taky neříkám že to bude 100% . Pokud sis nevšiml , je tenhle grow decentním punkem. Vim že by se dalo dosáhnout i lepšího výsledku pokud bych používal ec metr. A taky by určitě byl lepší výnos kdybych tam měl na začátku zvlhčovačku, lil tam Green sensation a celou hnojivovou řadu od bcuzz.....

Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna, protože pokaždý je co zlepšovat.
Jenže to sebou taky nese další peníze navíc a taky nějakej ten čas.
A jelikož sem člověk línej a od přírody hladovej, snažim se udělat co nejlevnější kuřivo :-D
Jpt
Macho : Kámo, přestaň to tolik prožívat, dyť je to jen plevel..
H.U.L.
Když vím jakej může být rozdíl mezi nejhorší trávou(plevel) a tou nejlíp vypěstovanou vyšlechtěnou indoor ganjou, tak bych nikdy neřekl něco takovýho.
Jpt
Hul: Meleš sračky kámo :-D
Ne hele myslim to tim zpusobem že ke cannabis se nesmí přistupovat jak k něčemu speciálnímu. Je to rostlina jako každá jiná, se specifickýmy požadavky.
Ale to neznamená, že se jí nepodaří vypěstovat ve skvělé kvalitě za nižších podmínek
volver
Ahoj
hele na bazaru se dá najít ec metr už od pár stovek ,,,a to nehovoříme pouze o bazaru zde na G. zkus zagooglovat...
jestly si to ještě neviděl tak je to taková blbuvzdorná věcička :D na trhu je dost rozmanitej výběr a dá se pokoupit od cca 1200kč až do x tis:) (lab.kvality) to jsou nový... já mám essentials, už ho mám cca 2 roky a naprostá spokojenost... a to sem ho koupil tady přez bazzar tušim za 700kč :D stačí ho zkalibrovat jednou za kolo a fakt drží!!!

je jasny že tráva je plevel roste to konec koncu všude :) a opravdu žádnou speciální léčbu si nezaslouží, ale! musim říct že při mém používání ec metru se moje výsledky zlepšily!!!a o to tady jde ne? samozdřejmě dá se to dělat i bez použití ec metru, ale právě za pomocí metru zjistiš jak kočám chutná a mužeš zasahovat operativně,,kdežto bez ec metru to zjistiš nejdříve vizuelně... a přicházíš tím o drahocený čas a energiji vysvícených lumenů, atd...

tvůj nekonveční přístup se mě líbí a držim palce..a't to roste jako z vody...

ps: pokud ti neschnou v rustu konce listu tak zvlhčovačka skoro neni potřeba....
podle mě je nejdůležitější zachovat kytku ve zdravé kondici po celou dobu života ,tím mám namysli stály a přiměřený přísun živin ,,, a při splnění této nejdůležitější podmínky se odmění maximálním výnosem a neni za potřebí aktivátory, bloomstery, nebo jak se tomu vlastně říká :) a zbude i na ec metr za pár stovek :) pic
Rasta_pasta
Zdar Ombré,

co teploty, netrápěj vás malinko?
Myslím že pří zhaslím světle to musí bejt celkem HC...

Jinak ať to jede,
pic
Jpt
Volver: Pokud si se podíval do některého z mých předchozích dredů, zjistil bys že EC sem měl a taky essential. A prostě nemám potřebu ho kupovat. Tím bych chtěl uzavřít debatu na téma EC.



Rasta: Zdarec. Nn tedka sme mistnost zateplovali a teplo naakumulovane ze dne tam vcelku pěkně drží... Navíc te´d plánujem otočit režim a svítit přez noc kdy je zima největší.
hellspawn
zdar jpt,

len sa chcem spýtať na teplotu roztoku akú máš..?

kreatívne myslenie ti určite nechýba, držím palce...
Padavan G
citace:
Původní příspěvek od Jpt
Hul: Meleš sračky kámo :-D
Ne hele myslim to tim zpusobem že ke cannabis se nesmí přistupovat jak k něčemu speciálnímu. Je to rostlina jako každá jiná, se specifickýmy požadavky.
Ale to neznamená, že se jí nepodaří vypěstovat ve skvělé kvalitě za nižších podmínek

Hele myslím si že H.U.L. má pravdu a tvým přístupem bys mohl ohodnotit takhle každou věc, tak jako kvalitu pšenice apod. Z kvalitní trávy mám já osobně požitek, radost a nejde mi o to jen se pořádně zpráskat ale taky si užít kvalitní kouř kterej má chuť a docílit toho že vím jakou odrůdu jsem vypěstoval. S tou speciální péčí to není jen tak, pokud jim dáváš to co je prověřený, tak budou tvoje výsledky lepší (výnos, odolnost vůči škůdcům, zdravá kytka). Já osobně jsem všechny rady napoprvé bral vážně a dnes sem rád že mě lidi říkali co a jak.
Pěstu zdar !
Jpt
32. Den Q

Tak kytiz uz nerostou a jen se paličatěj. Dneska taky proběhla komplet výměna roztoku.
Jinak palky zacinaj bejt nechutne smradlavy a na makru je i videt ze budou moooc pekne ocukrovany. vlastne jsou uz ted..
miguelx
...ahojda, pokud dobře počítám tak jsi na 54 dni. Jak to vypadá a jak dlouho to ještě vidíš????Jinak klobouk dolů......very nice :-))))...
Jpt
56. den Q

Zdarec growerstvo. Tak tu mam foto pri zhasnute lampe. Uz ted je me jasny ze kytky nebudou sklizeny na 60. dnu. Pocet hnedych blizen je opravdu minimalni a spis to vypada ze flowers ceka jeste tyden na hnojkach pro dokynuti a pak tyden na fs. Navic je to vcelku ridky zatim aspon teda vetsina palek. Ty pekny uprostred to nezachrani-
Zbrždění si vysvětluji snad jen jednou věcí- podělal se nám čacovač na topení a nějak to nespínalo. a přišli jsme na to až teď takže je klidně možný že holky maj půlku květu přez noc dost nízký teploty.
Jinak je to moc krasne ocukrovany .
Sem sam zvedav co z toho bude . Kazdopadne tohle misto se na grow neosvedcilo uz diky nutnosti vytapeni primotopem
Ruprecht
hojas, doporučuju aby sis koupil, teploměr s pamětí...(skoro každej digitální tuto funkci už dens má) stačí při každodenní kontrole proklikat paměť a hned víš jaká byla max i min teplota a třeba i vlhkost (pokud se práskneš přes kapsu a zainvestuješ 400 za přístroj s vlhkoměrem místo 200) a můžeš kutit nápravu..
Jpt
ruprecht: jj este se me vali doma . V mistmosti byla prijemna teplota i pro cloveka tak sem to moc nehrotil. Nejak me nenapadlo ze prez noc to asi netopi a je zima. Jinak bych na ten problem kapnul uz mnohem driv...
čepra
Zdary kámo, nechci prudit, ale vidíš a jsme zase u toho přístupu, jak zmiňoval Macho výše.
Když se k tomu chováš jako k plevelu a nehodíš do roomu ani teploměr, kterej se ti válí mimochodem doma, nečekej ve finále supr palice. Je škoda se s tím takovou dobu srát, a kvůli lenosti být ve finále nasr.....
Banány
jak to dopadlo?
FrYnK
neee voe nepotrebuje nic, byl namistrovanej uz od zacatku a my vsichni sme tupci... predpokladam ze to dopadlo fiaskem a nic jinyho si to ani nezaslouzilo...
citace:
Původní příspěvek od Banány
jak to dopadlo?

Jo, jak to dopadlo, od začátku sleduju a jsem ultrazvědavej.
Jpt
citace:
Původní příspěvek od Mirex

Jo, jak to dopadlo, od začátku sleduju a jsem ultrazvědavej.


za pád dní hodim veškerý info o uzavřenym growu i s fotkou susiny a souctem :-D no zadna slava vice v dalsim prispevku :-D
Jpt
Tak a je tu konec growu.

a je to docela propadák :-D.......

Již na začátek se otočím za anketou-nakonec neměl pravdu nikdo, hold tam mělo bejt o jednu možnost navíc.

a ted jiz o co jde.
Malicko jsem usnul na vavrinech a nedotahl tento rekl bych, slibne rozjety grow, do zdarneho finale.
Díky chybe na spinacich hodinach od topeni se flowers potykaly s nizkou teplotou a proto jsou tak řídké a listnaté. Po zjištění závady a její odtsranění ( kamna jely neustále) se nám sice povedlo zvýšit denní i noční teplotu v roomu, bohužel se několikrát dostala teplota v noci i k teplotám okolo 8°C coz je na ty chuderky hodne malo.
moznost je prestehovat do teplejsi mistnosti uz diky velikosti rostlin nebyla:-(
Dojeli jsme to proto v techto podminkach at uz bude finale jakekoli
:-D

A ted maj prostor vichni rejpalove a podobně:-D

Ano priznavam posral jsem to ale urco nebyl hlavnim problemem chybejici EC metr:-D

Plyne pro me z tohoto growu jedno ponauceni- tento room je v zimnich mesicich nepouzitelnej.

No a ted neco malo k vysledkum
Palice nejsou moc nakynute ani nejak tvrde.
Spis bych je prirovnal k pekne venkkovce.
Co ovsem prekvapilo je hromada pryskyrice ktera je opravdu vsudypritomna a cukrovala i na vetsich listech :-D

Celkem sme z tohoto growu dostali neco malo prez 300g listnateho matra :-D
No je to desna slabota



Slibuju pane policajt že se pro příšte polepšim .......
Jpt
dalsi


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma