Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
můj 1.grow - balkón,3*Early skunk+1*Durban Poison - Klikni zde pro originální téma
johnatan23
Rozhodl jsem se podělit se s Vámi o své úspěchy i neúspěchy při mém prvním pěstování, tak jsem se zaregistroval a jdu na věc :)

Budu rád za jakékoli rady a nápady, jsem opravdu začátečník.

Pěstuji na balkoně zhruba 10*2 metry, balkon je dosti otevřený, svítí tam od rána do večera.

Semínka jsem dostal od kámoše, jsou z jeho loňské sklizně, tehdá si je kupoval v Holandsku, to co mám já je tedy druhá generace.

Koupil jsem 50l substrátu na pelargónie a míchal 1:3 s rašelinovým substrátem.
Zasadil jsem 2.5. Začínaly za oknem v litrových kelímcích, trošku moc se mi vytáhly, pak šly na balkon do 6ti litrových květináčů a nakonec do 17,6litrových, kam jsem naspon nasypal trochu keramzitu proti hnilobě kořenů.Větší květináče už nemůžu, kytky by v nich přerostly balkon...

Po vyřazení samců mi zbyly 4 kytky, tři early skunky a jeden durban.

Hnojím občas standardním hnojivem pro kvetoucí rostliny, jinak na začátku jsem hnojil Plagron - Start-Up, a potom Plagron Grow, ted plánuju pořídit si něco na květ.

Kytky nesmějí přerůst balkón a tak ohýbám a ohýbám a zastřihávám a zase ohýbám, nakonec jsem byl nucen použít síť a myslím si, že je na tom poznat, že tahle rostlina vydrží opravdu hodně šílené zacházení :)
johnatan23
tady jsou první fotky co mám, jsou ze 4.6, tzn zhruba měsíc růstu, jednou zastřižené a v 6ti litrových květináčích.
johnatan23
tady jsou první fotky co mám, jsou ze 4.6, tzn zhruba měsíc růstu, jednou zastřižené a v 6ti litrových květináčích.
johnatan23
tady sou první fotky z 4.6 - měsíc růstu
johnatan23
tady sou první fotky z 4.6 - měsíc růstu

http://pictureup.cz/picture/soukromy/16131613p6040051.jpg
johnatan23
tady sou první fotky z 4.6 - měsíc růstu
johnatan23
další dvě fota z 8.6, 36. den růstu

Balkon jsem vybavil ohrádkou proti zvědavým sousedům.
johnatan23
další fotky ze 17.6, 45. den růstu
začal jsem ohýbat - teď už vím, že pozdě.
přesazené do 17,6litrových květináčů
johnatan23
fotky z 27.6, 55. den růstu

zaexperimentoval jsem a pokusil jsem se ohnout celou kytku, neúspěšně, byla už moc velká...
johnatan23
pohledy na celý balkon + další ohýbání už i spodních pater - přerůstala patra nad nimi i balkon..
johnatan23
Fotky z 3.7 - 2 měsíce růstu
johnatan23
další fota z 3.7, Durbánek se pěkně vybarvuje + zlomená větvička po přílišném ohýbání. srostla uplně v pohodě.
Sp___
Cus mas to pekne (jinak mne vitr zlomil kytku vejpul a v pohode mi to srostlo :) jinak co mas v planu za hnojku na ten kvet
Rayen
dobrej balkonek ale priste bych to zasadil do vetsich kyblu treba od primalexu,nechci kritizovat ale cim vetsi tim lepsi....jenom moje rada
johnatan23
planoval jsem jeste jedno presazeni do 35l kyblu, ale už to proste nejde.. co na květ, to právě nevím...
Sp___
ja taky ne :( a kristalon plod je pry na pytel
johnatan23
Durban 3.7
johnatan23
další fota z 3.7, Durbánek se pěkně vybarvuje + zlomená větvička po přílišném ohýbání. srostla uplně v pohodě.
johnatan23
fotky z 30.7 - 89 dní růstu
kytky musely pod síť, protože už přerůstaly balkon asi o 30cm
jeden z early skunků má jednoduše rudé blizny, ostatní dva ne. nevíte někdo čím to může být? začal kvést hrozně brzo, snad už v červnu, jak byla kosa...
každopádně to vypadá hezky :)
johnatan23
fotky durbanu..
johnatan23
dvě největší kytky se mi rozštíply nahoře... rostou ale normálně dál.. sem to jenom zafixoval, mám to ještě nějak ošetřit?
MojeMalickost
Zdravim. Ten rozstep se nam s kamosem stal taky. Napadlo nas to zamaznout steparskym voskem. Zkus to, melo by to byt ok. Ted uz ti to stejne asi nesroste cele tak aby ti to nezacalo hnit.

A ktem barevnejm bliznickam. Je to naprosto normalni. Proste jinej fenotyp. I kdyz se mi nezda ze by Early Skunk mival fialove(cervene) pheno. Jestli rikas ze to je F2 tak to je mozna uz necim krosnute...
johnatan23
9.8 - 99 dní růstu :)
johnatan23
durban 9.8
johnatan23
par dalsich fotek - červené blizny :)
johnatan23
jestli můžete někdo prosím poradit
- jaké hnojivo na květ?
- prostříhávat více/méně/mám to akorát?
fdsafsdfsdf252
na květ Plagron ALGA - Bloom :)
a řekl bych, že teď to máš akorát ...
MojeMalickost
No ja ti zase poradim Canna Bio Flores/Canna Terra Flores(cca 350-400/litr) a na doplneni PK 13-14 ( stejna cena ).

Rozdil mezi Bio a Terra je, ze Bio je organicke.
A My přírodní zase doporučíme kuřince :)
johnatan23
díky za radu, už mám nicméně objednáno Plagron alga-bloom a BioBizz Bio Bloom, dojdou poštou dnes nebo zítra a vesele se začne hnojit :)
johnatan23
Tak po delší době tu mám update, minuly tyden jsem zacal hnojit Plagron alga bloom, dávkování dodržuji + zhruba do každé druhé zálivky přidávám minimální koncentraci Biobizz BioBloom.

Už teď je mi jasné, že u durbanu jsem to tehdá přehnal s prostříháváním listů, jeho květ se uplně zastavil. Nejdřív jsem si myslel, že jsem ho přehnojil, tak jsem ho pořádně pár dní proléval vodou a když to nezabralo tak jsem ho pohojil plagronem a hle, začal růst jak z vody a tvořit si i nové listy... Vedlo to ale k dalším problémům, viz dále.

Nejdřív fotky toho, co je hezké :)
2 celkové pohledy a tři asi makra.
johnatan23
ještě jeden hezký vršek a zbylé tři fotky poukazují na problém co má můj durbánek...

kyti byla prakticky bez velkých listů, navíc začínaly žloutnout, tak jsem několik dní proléval pouze vodou, to nepomohlo, tak sem zahnojil novýma hnojkama AlgaBloomem a BioBizz Bio Bloomem a růst se k mému potěšení obnovil, ale problémy s listy zůstaly.

Tvoří se uvnitř černé fleky, které časem přechází v díry.. týká se to jen malé části listů.
co navrhujete, přestat hnojit, když to dělá kyti tak dobře a očividně to potřebovala, páč si spapala všechny listy, nebo to prostě otrhat a kašlat na to?

jinak poslední fotka je celý durbánek zhora
johnatan23
největším problémem, který mě momentálně trhá srdce, je, že se na všech kytkách vyjma durbanu(ten má svých problémů dost) začala objevovat semínka. do té dobry, než jsem začal s hnojením Alga bloomem a Bio Bizzem Bio Bloomem, tak jsme nic takového nepozoroval, maximálně jedno, dvě, na jedné kytce.

Teď při bližším zkoumání nacházím desítky zárodků malých semínek a pekelně mě to štve.

Přikládám fotky...

Moc prosím o radu, jak je toto možné? Může to být způsobeno nevhodným hnojením? mám přestat, pořádně to prolít vodou a otrhat ty semínka ( už teď stěží proveditelné)... připomínám, že jsem hnojil Plagron alga Bloom 4ml/litr jednou týdně - dvakrát zahnojeno a Biobizz Bio Bloom každý den 2ml/litr=min v jedné ze dvou zálivek.

nebo je problém někde jinde?

Moc prosím o radu, akutní!!
MojeMalickost
Tak, k tvemu (asi hlavnimu) problemu se semeny... Budto je nektera z kytek hermac(ono staci 1 koule a je poprdeli) nebo se nekde v tvem okoli vysemenil cizi samec. Kazdopadne ted uz s tim nemas sanci nic udelat. Otrhavat zarodky semen nema dle meho smysl takze bych to nechal dozrat, semena muzes vzit jako investici do budoucna a ze zbytku kytek udelat mleko nebo maslo.

Samozrejme to muzes zkusit kourit, pokud jich neni moc muze to i tak stat za to...

Kazdopadne semena nemuze samicka tvorit kvuli hnojivu :) to fakt ne.

Chybou bylo otrhat ty listy. Tim si kytky dost vystresoval a je mozne ze diky tomu prave nektera zhermila. Listy se otrhavaj az treba posledni tyden pred sklizni kdy uz to je pro kytku vicemene normalni.

Taky tam cpat 2 ruzne znacky hnojiv zaroven neni moc moudre. Kdyz to chces hrotit tak si vyber jedno a dopln to PK 13-14.


Tak a na problem s listy ti toho moc neporadim. Asi bych zkontroloval spodni stranu listu jestli to neni nejakej skudce. Take povrch substratu zcheckni. Jinak me nenapada co by to mohlo byt. Stres? Kazdopadne ty listy netrhej...

Takze:
Podivej se po skudci
Podivej se po koulich(hermacich)
Hnoj dal
Ale jednim hnojivem
Netrhej listy
Nech dozrat semena

:) Snad jsem pomohl i kdyz me prekvapilo ze zrovne me prosis o pomoc...
Pepas
Ahoj, letos jsem měl sazený nějáký Durban Poision ze semínek, už nevím kolikátá hafo moc generace (F6-8). Pěkně mi to zmutovalo a tak vyrostli jenom samci a hermáči. Takže jsem to všechno poslal pěkně na kompost. S jiným modelem se mi to zatím nestalo, teda jinej model nevařím ze semínek tak dlouho. :-D
Jinak na fotkach zadny koule nevidim, takze pravdepodobne to mas nekde z okoli.
figaro
Ahoj, souhlasím s mými předřečníky. Nejspíš ti někdo okolo pěstuje nebo máš na některé kytce koule. Semena nejspíš vidíš až teď jelikož právě začali ti samci produkovat pyl. S těmi listy jsem měl letos docela podobný problém. Nakonec jsem zjistil, že jsem to přehnal s květovými hnojkami. Ty jsem v zápětí vysadil a hnojil jen na růst. Skvrny se přestaly tvořit. Raději ale mrkni do FAQ na choroby rostlin. Ať to roste!
johnatan23
děkuju všem za Vaše rady.
to MojeMaličkost: ptám se tebe, protože jsem tu nový, ty jsi mi tady už jednou psal a žádné jiné zkušenější pěstitele neznám.

Na spodních stranach listů ani nikde jinde nejsou žádné breberky, mušky okolo nelítají, nic. Samčí kuličky nikde nejsou. Listy už beru je ty, co mi vyloženě zustanou bez odporu v ruce.
Na vrcholu květináče mám ještě takový plastový okraj, aby se mi lépe zalévalo, trochu tam prorostly kořeny, které jsou videt a kolem toho kraje je to zelené

To budou pravdepodobne řasy a to by nemělo vadit, ne?

vysadím biobizz, nechám plagron 1 týdně. O nikom v okolí nevím, to bych ho zničil :D :D navíc sme až v pátém patře, to se mi proste nějak nezdá..

Každopádně je to nemilé překvapení, byl jsem ze svých prvních kytiček TAK nadšený, a teď se takhle začínají prasit... :(

Nic no, ještě jednou děkuji všem za rady a budu Vás informovat, jak se situacia vyvíjí.

Růstu zdar!
MojeMalickost
Ono to ze ses v 5. patre nic neznamena. Pyl veme vitr a preprcne to kyti klidne kilak daleko, neli vic. Taky tech semen neni zase tolik coz znaci to ze to opravdu bude nekde z okoli. Ver tomu ze semena kytka nezacne delat kvuli stresu. Koule to jo ale rovnou semena to proste nejde.

To by tvoje kytky byli asi jako pana marie :)

Pristi rok si tam muzes postavit foliovnicek aby ti se ti to neprclo odjinud. Rovnou predesilam ze by to vnem rostlo jako svina takze sazet vyrazne pozdeji :)

No a chapu tve zklamani. Je to skoda ale lepsi nez aby to zklidil nekdo jinej nebo tak neco. Ber to tak ze si letos nabral zkusenosti a pristi rok to bude stat sakra za to...
johnatan23
napadlo mě, tech semínek tam není ZAS tolik, co by se stalo kdybych kytku proste od tech seminek obral, narostou nové? Vím, že to bude mrdačka, ale tohle fakt nechci zahodit :(
Tomass G
tady ten problem se žloutnutím a děravěním listku je nedostatek vapniku, dopnit dolomity vapencem a nebo hašeným vápnem


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma