Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Zasadil jsem "nekvalitní" semínka ? - Klikni zde pro originální téma
Slon
Ahoj, tento rok jsem začal s pěstováním konopí doma na zahrádce. Nechtěl jsem do toho investovat moc peněz protože v začátcích se dělá spousta chyb a taky moje příjmy nejsou nijak vysoké .. Takže jsem poprosil pár kamarádů o semínka. Vybral jsem z nich ty největší a nejkvalitnější (skvrnitý povrch, neporušená skořápka, atd.) Vyklíčily mi bez problémů v papírových ubrouscích, některé už po prvních 18hodinách měly cca 1,5cm dlouhý klíček, z asi 15ti vybraných semínek mi vyklíčilo 14. Ty jsem pak přesunul do Zahradnického substrátu (Ph 5,5-7,5). Když byly vysoké cca 30cm a pouštěly 6 až 7 patro přesunul sem je ven. Část na balkón do květináčů a část na místo kde předtím býval kompost a další 2 zůstaly za oknem.

Rostlinky na balkóně rostly pomaleji vzhledem k těm na kompostu, ale obě celkem stejně rychle. Ty na kompostu se jakoby rozdělily na 2 skupinky. 4 z nich rostly jako o závod, a ten zbytek jakoby se zastavil. Ty menší rostlinky začaly ukazovat pohlaví asi 7 týdnů po tom co jsem je dal ven. Zatímco ty velké vůbec nic. Za další 2 týdny se na malých rostlinkách objevily 100% samčí květy takže musely pryč, a místo nich jsem zasadil zbylé rostlinky z poza okna. Ty už pak moc do výšky nevyrostly ale začaly opět celkem brzo ukazovat první květy.

Teď když už všechny rostlinky kvetou je výsledek takový:

-obě rostlinky z balkónu jsou hermafroditi
-jedna, která zůstala za oknem taky hermafrodit
-všechny 4 velké rostlinky z kompostu jsou 100% samci, přitom jsou silné a zdravě vypadající, hodně rozvětvené a rostly spíš jako keř než aby se vytahovaly do výšky jak se většinou samci popisují.
-a zbytek malých rostlinek z kompostu taky hermafroditi

Dodatečně jsem pak měřil Ph půdy i substrátu ve kterém jsem pěstoval a výsledek byl 6-7

Takže ve výsledku nemám ani jednu samici.
Jsem celkem zvědavý jestli jsem udělal něco špatně já, nebo za to můžou semínka.
no jo určitě po stránce budoucího pracování s tímhle semínkem absolutně nemožný. ale po stránce kvality to může bejt oka. to se nepozná dopředu - jen když si to zkusíš regulerně dozrálý , usušený a na čistou hlavu
hele seminka. treba ja jsem dostal z nejmenovaneho growshopu jako bonus k obednavce seminka, sami samci, ze jo. nez sockovat pochybne radsi kup treba z nirvany za par slupek a mas jistotu ze je aspon neco samice
kaktusx
Myslím že to boli semienka technickej konope. Tie majú časté sklony k hermafrodizmu. Tiež som ich nevedomky pestoval svojú prvú sezónu a zo štyroch rastlín boli traja hermáči.
Chybu si urobil jedine tú že si kupoval neoverené semienka, nabudúce radšej trocha zainvestuj a máš istotu že to bude stáť aspoň za niečo...aj keby si išiel len noname:)
WERD
no pokud dobře čtu tak dostal seeds od kámošu noname s pochybnou minulostí a kvalitou...to se holt stát múže.Teď už to nijak nedohoníš.max začít šetřit nějákou kačku na příští rok na řezany.
marie
Ne vždy se ale musí jednat o noname. Já koupil od Dutch Passion colour mix 4. Orange Bud, Mazar - pohodička. Hnedka venku, růst paráda. Ale Blueberry, na kterou jsem byl celkem zvědavej stála pěkně za hovno. Jedno semo nevylezlo vůbec, druhý asi 11. den. V růstu ho lehce předběhli i ti, který jsem dával třeba o dva metry pozdějc (Critical).
Pak ale jakš takš. Nadělali se řezy.. teď čekám, kdo mi je omlátí o hlavu. Kámošovi jsem dal šest kousků. Vytáhli se v květu asi pětinásobně. Chudák - málem mu nestačila skříň. Dva hermáči. Mám doma ještě rostlinu, a po pravdě - ani se mi do toho moc nehce. Ale protože mě to samozřejmě zajímá, tak si asi kolo dám.. Ale jinak teď o Blueberry a DP nechci asi nějakou dobu slyšet..
Ty noname jsou dobrý, ale tak rok dva, paxe to furt všelijak kříží a následně to zblbne, jely jsme tady všichni stejný semínka, každýmu se to vždycky nejak prclo a pak už ty hermani jen přibejvaly, kamárád měl dokonce ze sedmnácti rostlin sedmnáct samců.
Slon
tak menší update: na všech těch větších rostlinkách co jsou na kompostu začaly vykukovat malé chloupky na všech vrcholcích ...

někde sem se dočetl že hermafroditizmus je způsobený hlavně genetikou tak snad sem to nepodělal já a příští rok mi vyroste i něco užitečného.

Jinak koukal sem na semínka a cenove se mi líbí Mandala a White Label, mají taky celkem dobrý výběr a našel sem na ně pár dobrých ohlasů
citace:
Původní příspěvek od Slon
tak menší update: na všech těch větších rostlinkách co jsou na kompostu začaly vykukovat malé chloupky na všech vrcholcích ...

někde sem se dočetl že hermafroditizmus je způsobený hlavně genetikou tak snad sem to nepodělal já a příští rok mi vyroste i něco užitečného.

Jinak koukal sem na semínka a cenove se mi líbí Mandala a White Label, mají taky celkem dobrý výběr a našel sem na ně pár dobrých ohlasů


hele jestli se ti chce muzes koule obirat;) kdyz je obiras od startu ti to nezabere tolik casu a muze se stat ze dalsi koule uz neporostou ( me se to jednou stalo) zalezi na tobe jestli chces vybirat z pald seminka + vzorek bude mit zmensenou ucinost, seknout nebo obirat
Slon
Ty co jsou venku mají asi 1,5m a kolem 10ti vrcholků každá takže na to obírání si zrovna netroufám :) Jsem trpělivý člověk ale tohle bych fakt asi nezvládl, protože těch koulí tam je fakt dost. Navíc tady padl názor že by to mohlo být technické konopí tak nevím jestli by to vůbec mělo cenu.
hulimír
Nemám zkušenosti s technickým konopím, takže to nepotvrdím ani nevyvrátím. Jedno ale vím jistě. Pokud budete řízkovat řízky dokola, začnou se vyskytovat v rostoucí míře hermouši.

QUOTE]Původní příspěvek od Slon
Ty co jsou venku mají asi 1,5m a kolem 10ti vrcholků každá takže na to obírání si zrovna netroufám :) Jsem trpělivý člověk ale tohle bych fakt asi nezvládl, protože těch koulí tam je fakt dost. Navíc tady padl názor že by to mohlo být technické konopí tak nevím jestli by to vůbec mělo cenu. [/QUOTE]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma