Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Lille indsats 2010 - Klikni zde pro originální téma
Na poslední chvíli jsem si letos uvědomil, že by bylo záhodno, kdyby mi vyrostly nějaké kytky konopí. Vzhledem k faktu, že jsem kouření velmi omezil a v současné době vlastně vůbec nekouřím (již více jak měsíc), rozhodl jsem se k tomu přistoupit s poučením, které jsem zde dříve slýchával od zkušenějších pěstitelů. A sice, že konopí je plevel a nepotřebuje žádnou extra péči.
Nesháněl jsem tedy žádné řízky, hlínu ani hnojiva a pokusil jsem se vystačit s tím, co jsem za ta "léta" nashromáždil doma. Našel jsem originál semena Purple 1 a Passion 1 a doplnil tento výběr druhou generací Pure Swiss Strawberry, kterou mi oprcal neznámý proutník léta páně 2008. Má lenost (či snad prozřetelnost) mi zavelela sázet velmi pozdě. Semena jsem dával do hlíny kolem 25.května a to bez naklíčení a podobných zbytečností.
Z šesti semen mi vyrostla pouze jedna kytka - Strawbery. Tomu zbytku se však kvůli jejich stáří (dovezl je z Holandska v mých 18ti letech) ani nedivím.

Můj thread proto bude nezajímavý a nudný, neboť v něm uvidíte fotky pouze jedné kytky, která vás navíc neohromí svou velikostí, sofistikovaností svého větvení, či podobnými libůstkami, jež jsou zde velmi protěžovány především u začínajících pěstitelů. Pěstební médium, které jsem zvolil, je hlína z mé zahrady (hnědozem), jež bývá každý podzim poorána a pohnojena slepičincema. Ty ostatně používám i dodatečně jako hnojivo na růstouvou fázi.
Vzhledem k fatku, že mi z předloňské sezóny zbyly i komerční vychytávky, dopřávám kytkce občas i postřik směsi bi-algenu s phytaminem, či zálivku, jež je bi-algenem velmi sytě obohacena. Pro květovou fázi mám připraven Alga Bloom, neboť mi zbylo téměř celé balení a také kostní moučku, která bude jedinou položkou, do které letos budu investovat. Ve finální fázi pak dostane kytka final solution o jehož smysluplnosti při použití v otevřeném pěstebním médiu mám však oprávněné pochybnosti. Musím se ho však zbavit.

Suma sumárum to shrnu následovně.
model: (Pure) Swiss Strawberry - vážně už není pure
hnojiva a jiné podpůrné prostředky: kuřince, bi-algen, phytamin, alga-bloom, final solution, Growth/Bloom Excellerator
ambice: si nekladu, neboť si nejsem jistý tím, co vlastně pěstuju. jediné, co vím, je fakt, že po "létech" pěstování v květináčích, je kytka v "otevřené" hlíně nesmírnou výhodou. Jakýpak strach o to, kdo bude zalívat, jakýpak strach o to, kdo bude hnojit. Kytka mě nikam nepoutá, roste si svým tempem a já ji dávám tolik svobody, kolik jenom chce. Vřele doporučuje všem, kteří jsou znechuceni nutnosti pobývat celý prázdniny doma jen kvůli stupidním kytkám ;)
Na to, že byla kytka sázena tak pozdě, dosahuje podle mého poměrně solidní výšky a rozvětvenosti. Pomalu přechází do květové fáze a její růst a větvení se tak docela zintenzivňuje. Na fotkách můžete vidět a preflowers, které mi ukazaly, že ač má kytku jedinou s jistotou mohu říct, že bude pohlaví ženského. To mne nemálo potěšilo.
Fotky jsou z dnešního rána, takže se jedná o velmi aktuální podobu.
Kdybyste se někdo marně pokoušeli sehnat kostní moučku (velký řetězce ji nějak nemají) tak jako já, doporučuji objednat si ji online na této této adrese. 59kč za 500g, není špatná cena. Sice se moučka hodí spíše pro přípravu substrátu (což jsem samozřejmě propásl, resp. ani to není technicky možné), nicméně posype-li se povrch kolem kytky a pak kypřením zapraví trochu pod povrch, dostávají se z ní živiny ke kytce alespoň společně se zálivkou.

No, z fotek by snad mělo být patrný, že kytce se docela daří. Tím makrem jsem se pokoušel ukázat, že kytka začíná přecházet do květu, nicméně to není patrný. Na kytce ale přibývá pestíků, takže jsem do ní začal prát alga-bloom v dvojnásobné koncetraci ;)

Jo a ještě přikládám informaci o obsahu živin v různých přirodních hnojivech od Dědy Mráze a přidávám chemické složení kostní moučky, který jsem našel tady.

OBSAH ZÁKLADNÍCH ŽIVIN V HNOJIVECH (V PROCENTECH)
===========================================
HNOJIVO-------------------------------[N--P--K--Ca]
===========================================


* koňský hnůj(čerstvý) [0,5--0,30--0,4--0,2]

* koňský a ovčí hnůj (smíšený) [4,5--0,80--2,6--2,0]

* hnůj skotu [0,42--0,10--0,42--0,32]

* trus slepičí a holubí [1,70--0,70--0,40--0,01]

* močůvka [0,24--N/A--0,45--0,07]

* záchodový hnůj (fekálie) [0,35--0,07--0,12--0,32]

* kejda skotu [0,42--0,08--0,35--0,25]

* kompost zahradnický [0,53--0,16--0,15--0,78]

* kompost z listí (listovka) [0,27--0,05--0,16--0,83]

* kompost z drnů (drnovka) [0,52--0,10--0,10--0,59]

* dřevěný popel [N/A--3--11--35]

* kostní moučka [(3-10)--(2,6-6,5)--N/A--N/A]
Tož vzhledem k tomu, že mi kytka začla konečně plnohodnotně kvést, rozhodl jsem ukázat ji znovu světu. Přistihl jsem se, že onen nezájem, který jsem vůči ní choval zpočátku, se někam vytratil a já ji zase obskakuju jako malé dítě. Ale baví mně to, což je hlavní. Začínám dokonce přemýšlet nad tím, jaký bude mít účinky, kolik toho bude, jestli stihne dozrát a nezačne plesnivět apod. Zkrátka klasické úvahy growera. Jedna z věcí právě vyjmenovaných mně však hlavou vrtá nejvíc. Jsou to její účinky. Vzhledem k tomu, že mi její matku oplodnil nějaký neznámý bukanýr, nevím, co od ní mám čekat. Je to blbý. Člověku pak přijde, že málo voní (a to jako vážně), vůbec nelepí atd. Ale nechám toho a budu se snažit na ni nemyslet ;) Mimochodem, zabydlel se mně tam ten zelenej hmyzák. Kdykoli přijdu, vždycky ho tam najdu.
Konečně mi přišla moučka, takže můžu s klidným svědomím na týden odjet. tož zdar

edit: ještě jsem si neodpustil večerní fotku
Vrátil jsem se ze zahraničí a co nevidím. Nejen že kytka vesele pokračuje v květu, ale stále velmi rapidně roste. Za těch deset dnů dala překvapivých třicet centimetru. Už si vedle ní začínám připadat méněcennej :) S tím metrem je to každopádně výborná věc. Škoda, že mně to napadlo tak pozdě.

Musím se přiznat, že můj přístup, který jsem razil na začátku, se docela dost rapidně změnil. Nejenomže kolem kytky pořád skáču, sháním pro ni kostní moučku, zastříhávám neperspektivní větvičky (viz. ten modrej pytel, ale dokonce jsem se odhodlal (až po přečtení svýho minulýho threadu, protože moje paměť je jako cedník) koupit jí ještě nějaký boostery navíc. Krmím já teď tedy alga-bloomem, což je takovej standard - lít tam jen to, tak si připadám, že mně ani nemůže nic vyrůst :) Stříkám koktejlem z bi-algenu a phytaminu v koncetraci vyšší, než uvádí výrobce. Nově jsem do akce zapojil i zmiňovaný booster (growth/bloom excellerator od AH). O pasivní podporu se i nadále starají kuřince a kostní moučka a moje manuální kypřící schopnosti.

I tak ať to roste a kvete až do modrých nebes.
.
xpapousek
Hehe, to je dobře, že tě to zase začalo bavit :)

Kytka péči potřebuje, není to žádný plevel! Alespoň pro mě ne. Kdyby věděla, že má tread na groweru celý pro sebe, určitě by to ocenila!

:angel:
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
Hehe, to je dobře, že tě to zase začalo bavit :)

Kytka péči potřebuje, není to žádný plevel! Alespoň pro mě ne. Kdyby věděla, že má tread na groweru celý pro sebe, určitě by to ocenila!

:angel:


No, už mě to pomalu zase bavit přestává, protože stejně jako minulej rok i letos Strawberry něco ošukalo. Buď je to hermáč, jehož samčích květů jsem si nějak nevšiml (a v tom případě to byl i řízek, kterej sem vysomroval předloni od jednoho člena tady), nebo někdo v okolí prostě pěstuje samce nebo co. V tom případě je to pěknej zmrd :) Osobně bych se spíš přikláněl k tomu hermáčovi, ale těžko říct. Inu, kytka pořád roste. Už má krásných 184 cm a za chvílu mě výškově dá. Pálky rostou docela pomalu, což přičítám tomu, že je to vošukaný, páč semena jsou důležitější, že ano.

Mimochodem, můj pes sežere snad všechno, co kytce dávám. Donedávna to byly pouze slepičince a kostní moučka, teď už si začal dávat i magic coctail z bloomu, excelleratoru a bi-algenu (za všechno samozřejmě může aroma bi-algenu, páč nikdy předtím zálivku nechlemtal, prevít jeden) viz. fotka.
Tak ještě přidávám ze dneška pár fotek paliček. Kytka začla nádherně vonět a obsypávat se krystalkama. Myslím, že výsledek nebude i přes to oprcání tak zlej.

Jinak dnes jsem i hnojil. Bi-algen do zálivky 15ml/1,5l, excellerator 8ml/1,5l, bloom 15ml/1,5l. S koncentrací to přeháním, ale jak jsem si všiml už kdysi, kytky venku, který nejsou v květináči, jde jen velmi těžko přehnojit. Takže proč jim nedat trochu víc, že ano. Mimochodem kostní moučka, kterou jsem tam sypal vytváří očividně atraktivní prostředí, protože láká nejrůznější broučky a jiný potvory.
Zdravím,
tak po nějakém čase opět trochu fotek. Paličky trochu povyrostly, nicméně žádná sláva to není, konzistence taky nic moc. Kytka vyrostla už jenom asi o 6 cm, což napovídá, že už se blíží poklidnější, zrací a umírací období. Přemýšlím, kdy nasadit final solution. Zatím má podle mě ještě čas i když kvete mnohem dýl, než její mamka předloni.
Mám radost, protože jsem překročil hranici 1000 shlédnutí, což je na nudnej thread o jedné kytce docela dost lidí. Dík ;)

edit: od 19.9. prolívám každodenně Final Solution. Dal bych tomu tak dva týdny.
Ne a ne uzrát. Jako by ta kytka chtěla kvést věčně. Palice lehce boptnají, blizny jsou pořád čerstvý. Už nehnojím - během těch krásných dnů jsem do toho lil final solution. Teď už to nechávám na dešťovce. Vrchní vrstva ze slepičinců odebrána a už jenom čekám. Plísně žádné - kytka je poměrně vzdušná, palice nelistnaté. Sklizeň bych viděl tak za týden, čtrnáct dní. Uvidíme podle toho, jak se to vyvine.
Dneska jsem sklidil převážnou část kytky. Trochu si hraju se sušením a dozráváním větví. Momentálně jsou koncema stonků v roztoku thyaminu + H2O2 zavřený ve velké krabici od televize větraný pc větrákem. Smrdí mě od toho celej barák.
Četl jsem tady rozporuplný reakce na to, zda je tenhle valdezův postup dobrej. Někdo píše, že to plesniví, někdo si to vychvaluje. Já doufám, že ten větrák zajistí dostatečnou výměnu vzduchu a já se přídám do skupiny těch spokojených. Plísně bych se zas tak nebál, ale možný je všechno.
Tak, v průběhu sušení se naskytla chvíle vhodná pro focení. Osvětlení sice nic moc, ale když už jsem ty pálky vysypal, říkal jsem si, že by bylo trapný je nevyfotit.
Co se týče konzistence, tak sami můžete vidět (snad můžete vidět), že to nejni nic moc. Vůně docela dobrá. Oprcanost silná. Hulení je poměrně slabý. Je to škoda, ale bohužel s tím už nic nezmůžu. Trochu mě sere, že se tady kde bydlím každoročně v určitou dobu objeví pyl, kterej mně kytky oplodní - teda především ty, co nasazují brzo květ. Je to škoda, protože tím úplně marním jejich potenciál.
Časem přidám (až dosuším to, co je na půdě) i smokereport, abych to tu nějak uzavřel.

Ahoj.
Smokereport

Tak jsem naznal, že uplynulo dost času, abych to kouření mohl nějak přesněji zhodnotit. Musím říct, že je to docela fail. Moc se nevyvedlo, je to slabý a ani moc nemám chuť to kouřit. Asi to padne do masti, kterou bych měl co nejdřív začít vyrábět. Když se ale ohlídnu na začátek a vidím, s čím jsem do toho šel, tak to zase tak velký zklamání není. Ostatně samotnej název threadu by se dal přeložit jako "málo úsilí," což je asi dost výstižný. Pěstu zdar!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma